VIISI PÄIVÄÄ PARIISISSA MIKÄ LIPPU KANNATTAA OSTAA?

Elvia

Hei,

Olen Pariisissa viisi päivää 11 ja 13 vuotiaden lasten kanssa. Minkälainen lippu kannattaa ostaatuoksi ajaksi ( liikkuminen bussilla,metrolla, junalla) ? Hotellimme on noin 2 kilometrin päässä Mouling rougelelta. Lasten kanssa tulee käveltyä jonkin verran, muttan pääasiassa liikumme yleisillä.

Toinen kysymys. Kannattaako lentokentältä ostaa liput suoraan pääteasemalle ( sisältäen vaihdot)? Onkohan Pariisissa myös lippu voimassa tunnin ajan?

Kiitos, jos joku vaivautuu vastailemaan.

8

1046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari neuvoa

      Lipuksi kannattanee valita 5 päivän Paris Visite vyöhykkeille 1-3.
      http://www.ratp.fr/en/ratp/c_22088/parisvisite-presentation/

      Visite on voimassa rajaamattomalla määrällä matkoja 5 päivän ajan (alkaen ja päättyen aamulla klo 5.30). Tavalliset kertaliput ovat voimassa metrossa siihen asti, kunnes nouset takaisin maan pinnalle, mitään varsinaista aikarajoitusta ei ole.

      Lentokentällä ostat kertalipun suoraan pääteasemalle. Paris visite kannattaa ostaa erikseen, sillä lentoasema sijaitsee vyöhykkeellä 5, mutta edullisempi 1-3 vyöhykkeen lippu kattaa Pariisin keskustan ja lähimmät lähiöalueetkin.

      Noihin lentokenttäkulkemisiin liittyen on vaikea antaa tarkempia neuvoja, sillä "pari kilometriä" Moulin Rougelta on todella epämääräinen sijaintikuvaus. Selvitä ainakin lähimmän metroaseman nimi, niin voit tarkastella metrokartasta kätevintä kulkuvaihtoehtoa.

      http://www.ratp.fr/en/ratp/c_22215/charles-de-gaulle-airport/

      • Elvia

        Kiitlksia! Metron pääteasema olikin tiedossa en tullut sitä maininneeksi tässä yhteydessä


    • pariisi2011

      Me olimme juuri perheen kanssa Pariisissa ja ostimme 5 päivän Paris Visite kortit (1-3 vyöhykkeillä), joita käytimme ahkeraan. Metrolla tuli nopeasti kuljettua eri kohteisiin, joten suosittelen. Metrokartta kannattaa olla mukana. Ongelmia lippujen kanssa oli jonkin verran. Liput olivat pienet paperilipukkeet. Heti ensimmäisenä päivänä tyttäremme lippu ei toiminut ekasta portista...onneksi oli info vieressä ja lipuke vaihdettiin uuteen. Seuraavana päivänä ei toiminut omani ja vaihto uuteen. Viimeisenä päivänä ei toiminut minun eikä mieheni liput kun lähdimme hotellilta kohti keskustaa. Infokin kiinni...sitten menimme portin ali ja poikamme piti portin ovea auki. No sitten emme enää kortteja tarvinneet. Erikseen ostimme Rer-junaan liput lentokentälle. Englannin kielellä pärjäsimme lippuja vaihtaessamme.

      • Tiivis tunnelma

        Tuolla RER-junalla oli kyllä aika hankala matkustaa laukkujen kanssa kentälle. Oli nimittäin aivan täpösen täynnä porukkaa. Ensi kerralla otan suosiolla taksin.


      • Pari neuvoa
        Tiivis tunnelma kirjoitti:

        Tuolla RER-junalla oli kyllä aika hankala matkustaa laukkujen kanssa kentälle. Oli nimittäin aivan täpösen täynnä porukkaa. Ensi kerralla otan suosiolla taksin.

        Totta on, että jos matkatavaroita on paljon, ja tarkoituksena mennä kohti lentokenttää ruuhka-aikaan, voi olla parempi valita joku muu kulkuväline. Taksia edullisempi vaihtoehto on Roissy-bus, joka on suunnilleen samanhintainen kuin juna. Kulkee CDG:lle Opéralta.
        http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-car-parks/Paris-CDG/Access/public-transport/paris-cdg-roissybus.htm


      • Pari neuvoa
        Pari neuvoa kirjoitti:

        Totta on, että jos matkatavaroita on paljon, ja tarkoituksena mennä kohti lentokenttää ruuhka-aikaan, voi olla parempi valita joku muu kulkuväline. Taksia edullisempi vaihtoehto on Roissy-bus, joka on suunnilleen samanhintainen kuin juna. Kulkee CDG:lle Opéralta.
        http://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Access-maps-car-parks/Paris-CDG/Access/public-transport/paris-cdg-roissybus.htm

        Ja Roissybussissa ei tosiaan ole kuin muita lentokentälle menijöitä, siis toisin kuin RER-junassa. Tilaa on yleensä ihan riittävästi ja istumapaikkoja piisaa. Ei pysähdy Opéralta lähdön jälkeen ennen lentokenttää, ja lentokentällä kuulutetaan, millä terminaalilla milloinkin ollaan.


    • Lokakuussa taas sinn

      Moi
      Itse olen hommannut Le passe Navigo Découverte-kortin, sen saa ladattua viikoksi (ma-su) tai kuukaudeksi. Kertalipuilla tulee yllättävän nopeasti hintaa, vaikka ostaisi niitä sen 10 kpln nipun . Tuo viikon hinta vyöhykkeille 1-2 on nyt 18,85 . http://www.ratp.fr/fr/ratp/c_21137/forfaits-navigo-mois-et-semaine/
      Tarkoitettu henkilöille jotka työskentelevät tai asuvat suur Pariisin alueella, joillain asemilla saattavat "mussuttaa", mutta seuraavalle vaan, sen saa kyllä helposti ostettua isoilta asemilta. Kätevä matkakortti ja helppo ! Suosittelen !

      • paris, je t'aime

        Ainakin RATP:n nettisivujen mukaan Navigo on tarkoitettu Île-de-Francen alueella asuville tai siellä työskenteleville mutta Navigo Découverte on kaikkien käytettävissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe