Pitäisikö asunto vuokrata romanille vai ei?

_Vuokraisäntä

Järvenpään kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö tuomittiin maksamaan romaninaiselle ja hänen pääväestöön kuuluvalle miehelleen kummallekin 4000 euroa hyvitystä syrjinnän kiellon loukkauksesta.

Vuokra-asuntoyhtiö oli kuullut kaupungin valtuuttamaa romaniyhdyshenkilöä, joka oli selvittänyt romaniyhteisön kannan muuttajien sopivuuteen.
Romaniyhteisö ei hyväksynyt tulokkaita.

Lopputuloksena vuokra-asuntoyhtiö ei vuokrannut asuntoa romaninaiselle ja tuomittiin maksamaan 8000 euron korvaukset.
Lisäksi käräjäoikeus totesi, että kaupungin valtuuttama romaniyhdyshenkilö oli menettelyllään rikkonut salassapitovelvollisuutta.

Kunnioitettuaan romaniyhteisön tapoja yhtiö tuomittiin maksamaan 8000 euron korvaukset romaninaisen ja hänen miehensä syrjinnästä.
Jos taas yhtiö olisi vuokrannut asunnon romaninaiselle ja hänen miehelleen, olisi yhtiö loukannut romaniyhteisön tapoja.

MITEN VUOKRA-ASUNTOYHTIÖN OLISI PITÄNYT MENETELLÄ?

http://www.iltasanomat.fi/asuminen/jarvenpaan-kaupunki-tuomittiin-maksamaan-hyvitysta-romanien-syrjinnasta/art-1288403992764.html

http://www.asianajajat.fi/viestinta/oikeudellisia_uutisia/kotimaiset_tietolahteet/arkisto/syrjintalautakunta_asetti_jarvenpaan_kaupungille_ja_jarvenpaan_mestariasunnot_oy_lle_syrjintakiellon_romanien_syrjintaa_asunnonhaussa_koskevassa_asiassa..html

142

4849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lk,kv0 m,.måp

      Toimia lakien ja asetusten mukaan.
      Tarkistaa vuokralaisten taustat ja maksukyky.
      Jos niissä ei moitittavaa, vuokrata asunto.
      Yksittäisellä romanilla ei ole valtaa päättää, missä joku asuu.
      Sellaista valtaa ei ole kellään muullakaan SUOMEN KANSALAISELLA.

    • 6+5=11

      Jokainen päättää itse minne muuttaa. Ei muilla ole valtaa sitä päättää. Yhdyshenkilöistä luovutaan tässä asiassa. Kannattaa silti vähän miettiä sitä vuokraamista ei aina mene niin hyvin.

    • 19+6

      8000 euroo kilahti tilille eikä minuuttiakaan töissä, mietippä sitä. Helppoa kun sen osaa.

      • Näin siinä käy

        Sosiaalivirasto katsoo tuon 8000 euroa tuloksi ja vähentää sen täysimääräisesti toimeentulotuesta. Ei siis hyödy mitenkään korvauksista!


      • Anonyymi
        Näin siinä käy kirjoitti:

        Sosiaalivirasto katsoo tuon 8000 euroa tuloksi ja vähentää sen täysimääräisesti toimeentulotuesta. Ei siis hyödy mitenkään korvauksista!

        Vaikka perseellä istumisesta ja valittamisesta sai insinöörin kuukauden palkan?


    • eräs joka aamulla

      mielestäni tuo tuomio ois pitäny antaa sille romani yhdyshenkilölle ja niille romaneiie tuo tuomio.toi on niin yleistä tänä päivänä joka kunnassa,tuo sama asia,näissä kaupungin ja kunnan asuntoyhtiöissä.mustalaiset menee sinne ja sanoo että tänne meidän kulmille ette asuta yhtään mustalaista,.minun mielestä se joka ei anna toisen muuttaa tai häätää pois ilman perusteltua syytä.kaaleet valehtelee aina että on muka sopimattomia .ne pitäs ite saadä häätö vuokra asunnoista ,joita ahistaa toisen ihmisen asuminen,ymmärrän oikeat asiat jota saattaa kaaleitten välissä olla,mutta ei sellasta asiaa saa valehdella ja käyttää hyväksi.eikö meistä jokainen tarvii kodin päänsä päälle,tuo on jo kaajeemoisuutta kun mennää puhumaqan kaajeille ja kielletää kaajeita antamasta asuntoo

      • Oskari G

        Joo sitä se nimen omaan on.Ku siellä sitten istuu joku omahyvänen dementti rouva tai herra (siis romaneita) niin tällekkö pitäis päätäntävalta antaa asiasta? ei todellakaan . Ei enää 2011 luvulla.Tällaiset mielivaltaiset menetelmät vaan pois käytöstä.Sympatiat on asuntoyhtiöllä että näin ollen menettivät 8000e vain soveltaakseen tätä vanhaa aikansa elänyttä käytäntöä.
        Jos ihmiset hoitaa asiansa niin olkoon kuka hyvänsä niin asukoon missä haluaa.Demokratia ja valinnanvapaus vallitkoon edelleen suomessa.
        T:Lainkuuliainen ja etikkaa ja moraaliarvot korkeella pitävä romanimies


      • Anonyymi
        Oskari G kirjoitti:

        Joo sitä se nimen omaan on.Ku siellä sitten istuu joku omahyvänen dementti rouva tai herra (siis romaneita) niin tällekkö pitäis päätäntävalta antaa asiasta? ei todellakaan . Ei enää 2011 luvulla.Tällaiset mielivaltaiset menetelmät vaan pois käytöstä.Sympatiat on asuntoyhtiöllä että näin ollen menettivät 8000e vain soveltaakseen tätä vanhaa aikansa elänyttä käytäntöä.
        Jos ihmiset hoitaa asiansa niin olkoon kuka hyvänsä niin asukoon missä haluaa.Demokratia ja valinnanvapaus vallitkoon edelleen suomessa.
        T:Lainkuuliainen ja etikkaa ja moraaliarvot korkeella pitävä romanimies

        Ei se tarvitse olla dementti rouva, tai herra. Tuollaisia omahyväsiä ja Jumalattomia romaneita on myös itseään täysijärkisenä pitävissä henkilöissä. Tiedän tapauksen jossa koko kylänvoimin oltiin ajamassa yksinästä naisihmistä pois , nainen kävi töissä eikä ollut
        kenellekkään häiriöksi nainen asui aikansa uhkailuista huolimatta lähti sitten omia aikojaan pois. Tuona aikana naineen kirjoitti kirjan saamastaan kohtelusta.


    • mms mkjk

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Järvenpää noudatti romanien omaa käytäntöä sai tuomion syrjinnästä/1135268105096?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

      "Viranomaiset eivät voi tällä tavalla mennä mukaan romanien kielteiseen kulttuuri-ilmiöön " ainutlaatuista, että sanotaan ääneen, että romanikulttuurissa on myös kielteisiä piirteitä, jotka ylittävät suomen lain mennen tullen.

      "Tässä tapauksessa romaniyhdyshenkilö vaikutti vuokra-asuntoyhtiön asukasvalinnassa siihen, ettei pariskunta saanut asuntoa, koska paikkakunnan romanit eivät halunneet heitä naapureiksi. Nainen on lakannut käyttämästä romaniasua ja avioitunut pääväestöön kuuluvan miehen kanssa."

      Romanit siis itse ovat rasisteja. Riittääkö vainoamiseksi se, että joku lakkaa käyttämästä romaniasua, löytyykö taustalta väistämisvelvollisuus?

      • Anonyymi

        mä en väistä yhtäkää mannee,ne väistää


    • Hai sie

      Ei tietenkään mustalaiset ole rasisteja.Termit muuttuu mustalaisten kohdalla kulttuuriksi joten se ei ole tuomittavaa.

    • klnfd

      Sitä en ymmärrä miten tämä puvusta kieltäytyminen on aiheuttanut tuon väistämisvelvollisuuden. Aina tähän asti olen elänyt uskossa, että romaninainen valitsee itse alkaako käyttää hameita ja se on ihan OK, vaikka ei alkaisikaan. Täällä meilläkin päin kulkee ihan aikuinen romaninainen, joka ei edelleenkään käytä isoa hametta, vaan kulkee ihan normaalissa pelkistetyssä mustassa hameessa ja tavallisessa paidassa. Siis asiallisen konservatiivinen asu (aina täyspitkä hame), mutta ei mitenkään leimallisesti mustalaisasu. Ja hyvin tulee juttuun muiden romanien kanssa eikä joudu häpeämään tai muuta sellaista.

    • df33

      Naapurissa asui aikanaan vuoralla mustalaisia ja ihan hyvinhän niiden kanssa juttuun tuli.. ei ollut mitään poikkeavaa käytöstä valtaväestöön nähden.

      • Anonyymi

        Satuit saamaan sen 1% vuokralaiseksi. Romani, jotka elävät sääntöjen mukaan.


    • tä.......

      vuoralla ?

    • En käytä omaa

      Kokemusta on neljästä(korjaan viidestä) romanivuokralaisesta joista kaksi oli perheellisiä kaksi uskossa ja yksinnäinen nainen.Romaninaiset on särmenpiä asuntoasioissa mutta sillä ei ole merkitystä onko uskossa,muuttoon aina syy löytyy,mielestäni satunnaisia seikkailijoita,ikävä kyllä.

      • käytän omaa

        mitä tarkoitat saisiko selkokielellä uusiksi.


    • Kohtuuton veto!

      Kyllä sen naisen olisi pitänyt vähemmällä uskoa, ettei mene asumaan siihen samaan pihaan. Koska Tamara oli ottanut hameet pois, niin joutuu kunnoittamaan muiden tahtoa, koska Tamara teki tavallaan väärin. Ei voi teiskennellä, niin kuin ei olisi tietävinään omista kulttuuritavoista mitään.

      Mikäli asia oli niin, että nainen olisi ollu aikomus mennä asumaan muitten romaneiden yläpuolelle..niin olisi pitänyt käyttää omaa järkeä asiassa. Turhaan on viranomaisia vetää asiaan. Lopputingassa asiassa tuli taas meille kaikille ongelmia. Ei kannata kaalon fuulata omaan pesään, se koituu itselle sekä muille vahingoksi.

      Yhdyshenkilön olisi pitänyt olla varovainen asian suhteen. Olisi vetänyt itsensä pois koko asiasta ajoissa. Nyt hänelle ja muille yhdyshenkilöille tulee kenkää! Se olisi ollut sen Tamaran ja asujan ongelma selvittää keskenään. Oli typerää vetää asiaa oikeuteen. Mitä seuraavaksi ??!!!!

      • Näin se vaan on

        Suomi on vapaa maa ja täällä saa asua missä huvittaa. Ei tarvitse lupia kysellä mustalaisten kuninkaalta, prinssiltä tai yhdyshenkilöltä.

        Olisi se aika teidänkin tiedostaa että laki on laki ja se menee teidän typerän kulttuurinne typerien sääntöjen yli.

        Tässä maassa pitää noudattaa Suomen laki eikä mitään heimotapoja!


      • Anonyymi

        Siinäpäs kuulitte. Ei ole sama käyttääkö mustilaishametta vai ei, niinkun joku täällä väitti.


    • Tätä seuraavaksi !!!

      Nimimerkille "Kohtuuton veto!" ja lopussa "Mitä seuraavaksi??!!!!

      Ei kannata huolestua, aika kulkee eteenpäin ja 1900-luku ja sen aikaiset tavat, sopimukset ja tottumukset jäävät vähitellen historiaan. Eli aikansa kutakin.

      Asioita nopeuttaa mm. yhteiskunnan ns. "yhteisten rahojen" käyminen vähiin, eli pääsääntöisesti tukea tulee peruselämiseen, ei mihinkään yksilöiden toiveiden toteuttamiseen. Syy on se, että jaettava veroraha kertakaikkiaan hupenee ennenkuin lähestulkoon loppuu.

      Onneksi ihminen ja kaikenlaiset ihmisten muodostavat ryhmät yhteisöt ovat sopeutuvia; sen on näyttänyt historiassa vaikeat ajat, kuten sodat.

      Siis älä murehdi, vaan sopeudu ja nauti tästä päivästä sekä huomisesta positiivisesti ajatellen.

    • Vieläkin raivoissaan

      Ei missään tapauksessa kannata vuokrata. Minä olen vuokrannut kahdelle eri romanille ja täsmälleen samoin seurauksin:

      Vuokrat maksoivat kerran kaksi, sitten viivästyi, sitten loppui kokonaan. Häätö asunnosta oikeuden päätöksellä kesti ikuisuuden, menetin valtavat summat tuona häätöaikana. Maksoin kaikki oikeuden kulut lisäksi itse.

      Asunto oli likaisempi kuin minkään eläimen jäljiltä olisi ollut. Ensin asui nuorehko pariskunta -elivät kuin siat, mutta asunto haisi pahemmalle kuin sikala, eikä siat polta sytkärillä kattoon kuvioita ja tee muitakaan tämän kaltaisia tuhotöitä.

      Seuraavaksi asui vanha nainen. Ulkoa siisti kuten romanit aina -asunto oli jälleen sikala, kertakaikkinen hävitys lemu ja tuho. Hengitin kauluksesta ilmaa voidakseni siivota sen ja siivous kesti n. 8 tuntia. Epäilen, onko rouva sittenkään niin siisti kuin asusta voisi päätellä. Onko siellä asun alla yhtä siistiä kun minun asunnossani oli?

      Yhteydenpito ei tietenkään onnistunut lainkaan, käyttävät vain prepaid-kortteja. Ulossottomies ei saanut kiinni myöskään, ikinä.

      Romanien siistit puvut miehillä ja koreat kansallispuvut naisilla ovat silkkaa silmänlumetta.

      Tämä tarina on tosi ja tapahtuma-aika 3-4 vuotta sitten.

      • Olen seurakunnassa työssä, ja sitä kautta tutustunut moniin romaniperheisiin ja kännyt heidän kodeissaan, kodit ovat olleet puhtaita ja lapset hyvin kavatettuja. Ystävälläni on muutamija sijoitusasuntoja joissa on myöskin romaneja vuokralla,eikä hänen kertoman mukaan ole romaneista ollut minkänlaista haittaa, vuokrat ovat maksaneet ajallaan, eivätkä ole asumisellaan aiheuttanet minkäänlaista häiriötä. Sen sijaan valtaväestön edustajien kanssa on ollut kuulemma ongelmija niin häiriköinisä kuin muissakin asuiseen ja siisteyteen liityvissä asijoissa. siis ei pidä tuomita kahden rajatapauksen perusteella kokonaista kansanjoukkoa. Syysterveisin pariisin-. nainen


      • Jani Anrell
        Nainen-Pariisista kirjoitti:

        Olen seurakunnassa työssä, ja sitä kautta tutustunut moniin romaniperheisiin ja kännyt heidän kodeissaan, kodit ovat olleet puhtaita ja lapset hyvin kavatettuja. Ystävälläni on muutamija sijoitusasuntoja joissa on myöskin romaneja vuokralla,eikä hänen kertoman mukaan ole romaneista ollut minkänlaista haittaa, vuokrat ovat maksaneet ajallaan, eivätkä ole asumisellaan aiheuttanet minkäänlaista häiriötä. Sen sijaan valtaväestön edustajien kanssa on ollut kuulemma ongelmija niin häiriköinisä kuin muissakin asuiseen ja siisteyteen liityvissä asijoissa. siis ei pidä tuomita kahden rajatapauksen perusteella kokonaista kansanjoukkoa. Syysterveisin pariisin-. nainen

        Tottapuhut mulla on myös kokemuksia että normaali romanit ovat asunnoisaan kuten kuka tahansa valkolainen.Raumalla vuonna -95 vuokrasin omakotitalon romani perheelle ja ei kertakaikkiaan ollut mitään valittamista.Ostivat sitten talon pois multa vuonna -2000.kerrassaan ihanne vuokralaiset oli kyseessä


      • Anonyymi

        Voi herran jumala, miten paljon saavat aikaan murheita ihmisille, jotka vuokraavat asuntonsa noille!


      • Anonyymi
        Nainen-Pariisista kirjoitti:

        Olen seurakunnassa työssä, ja sitä kautta tutustunut moniin romaniperheisiin ja kännyt heidän kodeissaan, kodit ovat olleet puhtaita ja lapset hyvin kavatettuja. Ystävälläni on muutamija sijoitusasuntoja joissa on myöskin romaneja vuokralla,eikä hänen kertoman mukaan ole romaneista ollut minkänlaista haittaa, vuokrat ovat maksaneet ajallaan, eivätkä ole asumisellaan aiheuttanet minkäänlaista häiriötä. Sen sijaan valtaväestön edustajien kanssa on ollut kuulemma ongelmija niin häiriköinisä kuin muissakin asuiseen ja siisteyteen liityvissä asijoissa. siis ei pidä tuomita kahden rajatapauksen perusteella kokonaista kansanjoukkoa. Syysterveisin pariisin-. nainen

        Ha, ha, haaaaaaaa!
        Miten joku voi olla noin naivi ja ei edes itse usko kirjoituksiinsa.
        Hyvin on mennyt kaikki, uskoo ken tahtoo!


      • Anonyymi
        Nainen-Pariisista kirjoitti:

        Olen seurakunnassa työssä, ja sitä kautta tutustunut moniin romaniperheisiin ja kännyt heidän kodeissaan, kodit ovat olleet puhtaita ja lapset hyvin kavatettuja. Ystävälläni on muutamija sijoitusasuntoja joissa on myöskin romaneja vuokralla,eikä hänen kertoman mukaan ole romaneista ollut minkänlaista haittaa, vuokrat ovat maksaneet ajallaan, eivätkä ole asumisellaan aiheuttanet minkäänlaista häiriötä. Sen sijaan valtaväestön edustajien kanssa on ollut kuulemma ongelmija niin häiriköinisä kuin muissakin asuiseen ja siisteyteen liityvissä asijoissa. siis ei pidä tuomita kahden rajatapauksen perusteella kokonaista kansanjoukkoa. Syysterveisin pariisin-. nainen

        Siispä. "poikkeus vahvistaa säännön"


      • Anonyymi

        Minulla ei riittänyt romanien jälkeen siivous. Piti aloittaa pakkeloinnilla. Romanitko muka siistejä. Haha sanon minä. Älkää kukaan vuokratko näille asuntoja.


    • Tulevaisuus edessä

      Nimimerkille "Kohtuuton veto!" ja lopussa "Mitä seuraavaksi??!!!!

      Ei kannata huolestua, aika kulkee eteenpäin ja 1900-luku ja sen aikaiset tavat, sopimukset ja tottumukset jäävät vähitellen historiaan. Eli aikansa kutakin.
      Niin, vielä liitän lohduksi monelle, myös nimimerkille "vieläkin raivoissaan".

      Asioita nopeuttaa mm. yhteiskunnan ns. "yhteisten rahojen" käyminen vähiin, eli pääsääntöisesti tukea tulee peruselämiseen, ei mihinkään yksilöiden toiveiden toteuttamiseen. Syy on se, että jaettava veroraha kertakaikkiaan hupenee ennenkuin lähestulkoon loppuu.

      Onneksi ihminen ja kaikenlaiset ihmisten muodostavat ryhmät yhteisöt ovat sopeutuvia; sen on näyttänyt historiassa vaikeat ajat, kuten sodat.

      Siis älä murehdi, vaan sopeudu ja nauti tästä päivästä sekä huomisesta positiivisesti ajatellen.

    • Anonyymi

      Vuokranantajalla on täysi oikeus valita vuokralaisensa.

      • Anonyymi

        Pidetään valinta kriteerit todella korkealla, niin. vältytään kaikelta paskalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidetään valinta kriteerit todella korkealla, niin. vältytään kaikelta paskalta.

        Me vuokranantajat olemme vahvoilla, kun saamme itse päättää kenen kanssa vuokrasopimus tehdään! Jihuuuu!


    • Anonyymi

      Tässä ihan tuore tapaus

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3aa2e4de-0769-4c8d-8f03-db4b19f54183

      Toivottavasti tässä ei ole kyse korvauksien tehtailusta eli ole aikomustakaan vuokrata, vaan viritetään ansaa nauhoitamalla keskustelut. Harva nauhoittaa puheluita asuntoa etsiessä.

      Minun mielestäni yksityisellä vuokranantajalla pitää olla oikeus valita asiakkaat, oli kyse sitten pärstäkertoimesta tai kulttuurista. Kohteliaana voisi toki jättää mainitsematta tuollaiset seikat ja todeta vain, että ei halua vuokrata ja piste. Kyllä valtaväestöäkin syrjitään vaikka millä syyllä, ei siinä kellään pitäisi olla erikoisoikeuksia.

      • Anonyymi

        Pidä näyttö ja ilmoita, että otat yhteyttä siihen henkilöön ainoastaan, joka tulee valituksi. Joo älkää puhuko noille ( tiedätte kyllä ketä tarkoitan), koska syytteen voi saada ihan mistä vaan. Kun alkaa tekemisiin noiden kanssa! Ei kannata olla missään tekemisissä noihin!


      • Anonyymi

        Jipii, me päätämme kerrankin asioistamme!


      • Anonyymi

        Toi sakki tekee kaikenlaista , en viitsi nyt suoraan sanoa, mutta tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Ja yrittävät vetää oikeuteen meitä mistä milloinkin ja pelkästään tekaistulla tempuilla. Saavat korvauksia noilla tempuilla. Kukaan muu porukka ei tollaisia tehtailisi. Miettikää keiden kanssa haluatte olla tekemisissä. Nyt pitää ottaa järki käteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi sakki tekee kaikenlaista , en viitsi nyt suoraan sanoa, mutta tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Ja yrittävät vetää oikeuteen meitä mistä milloinkin ja pelkästään tekaistulla tempuilla. Saavat korvauksia noilla tempuilla. Kukaan muu porukka ei tollaisia tehtailisi. Miettikää keiden kanssa haluatte olla tekemisissä. Nyt pitää ottaa järki käteen.

        Mä joka päivä töitä teen ja ihan itse päätän mitä asunnolleni teen!


    • Anonyymi

      Tuossa haisee homma nauhoituksen takia. Kukaan normaali ihminen nauhoita puhelinkeskustelujaan. Väkisin käy mielessä oliko tarkoitus vain saada tällä keinolla ilmaista rahaa.

      • Anonyymi

        Mitä muuta noi haluaa, kuin rahaa ja tavalla, jota hankitaan EI OLE mitään väliä. Noista on koko ajan juttuja lehdissä, että mitä ne harjoittaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä muuta noi haluaa, kuin rahaa ja tavalla, jota hankitaan EI OLE mitään väliä. Noista on koko ajan juttuja lehdissä, että mitä ne harjoittaa!

        Kato kun on päivät pitkät aikaa miettiä, että mitä taas tehtäisiin. Ne jotka menevät töihin aamulla ja tulevat kotiin illalla. Ei riitä panoksia enää mihinkään tollaisiin virityksiin. Se vain on , niin saatanan totta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kato kun on päivät pitkät aikaa miettiä, että mitä taas tehtäisiin. Ne jotka menevät töihin aamulla ja tulevat kotiin illalla. Ei riitä panoksia enää mihinkään tollaisiin virityksiin. Se vain on , niin saatanan totta!

        Mä joka päivä töitä teen!
        Kuka ei tekisi? Ha,ha,haa!


      • Anonyymi

        Minäkin joka päivä töitä teen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin joka päivä töitä teen!

        Onko se oikein, että meitä vuokranantajia saa haukkua ja solvata.
        Ja jos alkavat uhkailla, niin teen siitä asian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko se oikein, että meitä vuokranantajia saa haukkua ja solvata.
        Ja jos alkavat uhkailla, niin teen siitä asian.

        Ei ehdi nyt viritellä, pitää lähteä TÖIHIN! Mä joka päivä töitä teen.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin joka päivä töitä teen!

        Oletko Matti vai Teppo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko Matti vai Teppo?

        Ei kun Töppö! 🤗


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kun Töppö! 🤗

        En, en, en , en,en,en, en, en, en.
        Ja vielä kerran EN ja kaikki ymmärtää, että miksi EN!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En, en, en , en,en,en, en, en, en.
        Ja vielä kerran EN ja kaikki ymmärtää, että miksi EN!

        No ei pidä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei pidä!

        Kyllä ihmiset ovat, niin fiksuja, että tietävät että ei kannata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ihmiset ovat, niin fiksuja, että tietävät että ei kannata!

        Parempi pysyä kaukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi pysyä kaukana.

        Kukaan normaalilla järjellä varustettu ihminen ei vuokraa asuntoaan, miksi pitäisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi pysyä kaukana.

        Miksi kaupoissa ei ole tarpeeksi kameroita ja vartioita! Pitäisi olla ja ymmärrätte, että miksi?


    • Anonyymi

      Hai.Kyll mie sano jot iha ehottomast.

      • Anonyymi

        Nyt, kun on korona , niin ihmisillä on jo muutenkin paha olla, niin nämä ala-arvoiset viestit vain lisäävät pahaa oloa.
        Poistakaa sivut.


      • Anonyymi

        Onko oikein, että suomi24 ei ota mitään vastuuta, että mitä kirjoitetaan sivuille?
        Vaikka suomi24 ylläpitäjät voivat heti poistaa kirjoituksia. Onko oikein, että muut tahot joutuvat tutkimaan kirjoituksia ja jaella syytteitä kirjoittajille.
        Suomi24 ottakaa jo itse vastuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko oikein, että suomi24 ei ota mitään vastuuta, että mitä kirjoitetaan sivuille?
        Vaikka suomi24 ylläpitäjät voivat heti poistaa kirjoituksia. Onko oikein, että muut tahot joutuvat tutkimaan kirjoituksia ja jaella syytteitä kirjoittajille.
        Suomi24 ottakaa jo itse vastuu!

        Tämä asia koskee KAIKKIA teidän sivujanne. Jossa esim. henkilöitä haukutaan heidän nimillään, koska avaus on tehty henkilöiden nimillä!
        Käsittämätöntä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä asia koskee KAIKKIA teidän sivujanne. Jossa esim. henkilöitä haukutaan heidän nimillään, koska avaus on tehty henkilöiden nimillä!
        Käsittämätöntä?

        Törkeää on haukkua julkkiksia nimillään.
        Mielestäni Ei saisi henkilöiden nimiä näkyä kirjoituksissa . Minusta tämä on ihan helvatin kamalaa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Törkeää on haukkua julkkiksia nimillään.
        Mielestäni Ei saisi henkilöiden nimiä näkyä kirjoituksissa . Minusta tämä on ihan helvatin kamalaa!!!

        Saako ihmisten nimiä näkyä kirjoituksissa, vaikka miten karmeiden tekstien muodoissa? Hävytöntä haukkumista ym. ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saako ihmisten nimiä näkyä kirjoituksissa, vaikka miten karmeiden tekstien muodoissa? Hävytöntä haukkumista ym. ym.

        Olisi fiksua sulkea tämäkin sivu, kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko oikein, että suomi24 ei ota mitään vastuuta, että mitä kirjoitetaan sivuille?
        Vaikka suomi24 ylläpitäjät voivat heti poistaa kirjoituksia. Onko oikein, että muut tahot joutuvat tutkimaan kirjoituksia ja jaella syytteitä kirjoittajille.
        Suomi24 ottakaa jo itse vastuu!

        Ylläpidolla voi olla kiire, koska miltään palstalta ei kovin nopeasti tekstit katoa, ellei teksti suoraan riko lakia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylläpidolla voi olla kiire, koska miltään palstalta ei kovin nopeasti tekstit katoa, ellei teksti suoraan riko lakia.

        Ottakoon vastuun asiasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottakoon vastuun asiasta!

        Ei vieläkään ole sivua suljettu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vieläkään ole sivua suljettu?

        Ei ole eikä varmaan suljeta. Ketään ei kuitenkaan ole haukuttu siten, että henkilön voisi tekstistä tunnistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole eikä varmaan suljeta. Ketään ei kuitenkaan ole haukuttu siten, että henkilön voisi tekstistä tunnistaa.

        Jos tämäkin sivu on ollut jo vuodesta 2011, niin jotain rotia ylläpitäjältäkin!


    • Anonyymi

      Jos töissä käyvät, voi harkita. Kumma kun ainakin Jenkeissä romanimiehet ainakin käy töissä ja pukeutuvat tavallisiin vaatteisiin,. Täällä päinvastoin, miksi?

      • Anonyymi

        Samaa olen minäkin miettinyt. Mikä hitto on jottei noita kansallispukuja voi jättää jo.
        Pitäkööt noita asuja vaan ihan omissa oloissaan ja ulos mennessä voisivat pukeutua, niin kuin muukin väestö.
        Kulttuurit tässä asiassa hiiteen.
        Työn- ja asunnon saantiin saattaisi kertaheitolla helpottua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa olen minäkin miettinyt. Mikä hitto on jottei noita kansallispukuja voi jättää jo.
        Pitäkööt noita asuja vaan ihan omissa oloissaan ja ulos mennessä voisivat pukeutua, niin kuin muukin väestö.
        Kulttuurit tässä asiassa hiiteen.
        Työn- ja asunnon saantiin saattaisi kertaheitolla helpottua.

        Juuri näin.

        Nuo kansallispuvut on juhlavaatteita muualla. Suomessa sitä ollaan koko ajan juhliin menossa?

        Ja usein vielä työssäkäyvien piikkiin. Kerrotaan, että puvun hankkimiseksi saa avustusta vuosittain uuden puvun hankintaa varten.

        Reilua? No ei ole! Maksetaanko muille kansallispuvun/juhlapuvun hankkimisesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin.

        Nuo kansallispuvut on juhlavaatteita muualla. Suomessa sitä ollaan koko ajan juhliin menossa?

        Ja usein vielä työssäkäyvien piikkiin. Kerrotaan, että puvun hankkimiseksi saa avustusta vuosittain uuden puvun hankintaa varten.

        Reilua? No ei ole! Maksetaanko muille kansallispuvun/juhlapuvun hankkimisesta?

        Saavat juu sossusta/kelasta joka vuosi hamerahan uuteen pukuun, ja kuten arvata voi, tätäkin väärinkäytetään. Koko suku vaatii samalla pienvikaisella puvulla itselleen rahaa


    • Anonyymi

      Minusta kyllä

      • Anonyymi

        Elkää hyvät miehet ainakaa hevos-ja autokauppoja harrastelkoooo tällä sivulla.


      • Anonyymi

        Romaanit ovat kekseliästä porukkaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Romaanit ovat kekseliästä porukkaa!

        Joo, ne ovat keksineet, että miten vältetään työn teko, koulunkäynti ja kaupassa tavaroiden maksaminen!
        Ja uskoisin, että kaikki tietävä näihin oikeat vastaukset!
        Kirjoitelkaa oikeita vastauksia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, ne ovat keksineet, että miten vältetään työn teko, koulunkäynti ja kaupassa tavaroiden maksaminen!
        Ja uskoisin, että kaikki tietävä näihin oikeat vastaukset!
        Kirjoitelkaa oikeita vastauksia!

        Vuokrasin mustalaiselle/ sille. N. kk n kuluttua sopimuksen teosta kiinteä vesimaksu muuttui kulutusperusteiseksi. Asunnossani pidettiin pesulaa. Maksoin tuhansien eurojen vesimaksut, ennenkuin häädön sain. Olisi ollut paljon halvempaa pitää asunto tyhjänä. Olkaa varovaisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuokrasin mustalaiselle/ sille. N. kk n kuluttua sopimuksen teosta kiinteä vesimaksu muuttui kulutusperusteiseksi. Asunnossani pidettiin pesulaa. Maksoin tuhansien eurojen vesimaksut, ennenkuin häädön sain. Olisi ollut paljon halvempaa pitää asunto tyhjänä. Olkaa varovaisia!

        Meillä aikoinaan kävi maksuttomassa talopesulassa naapuritalon mustalaiset hoitamassa pyykkinsä. Joku heidän "ystävänsä" kuulemma päästi heidät sisään ja oikein antoi luvan käyttää pesutupaa. Katosivat tummat kummasti kun taloyhtiön pesukone muutettiin kolikkokäyttöiseksi kyseisten väärinkäytösten takia.


    • Anonyymi

      Tässä tapauksessa olisi pitänyt vuokrata

    • Anonyymi

      4000 euroa? Hyö tienasivat hyvin vaikka syrjivät meitä rommaaneja.

    • Anonyymi

      On mulla vuokralla, vaikeaa, yritän irtisanoa. Jos ei auta niin kämppä myyntiin sen verran vaikea tilanne.

    • Anonyymi

      Vuokranantajalla on täysi oikeus päättää kenelle vuokraa. Eipä ollut yllätys, että mainemies syytti syrjinnästä, kun ei tahto mennyt läpi. Tässähön suorastaan on uusi business romaneille!

      • Anonyymi

        Ja hyvä bisnes!


    • Anonyymi

      Mulla on vuokralla, vuokrat ja vedet maksamatta yritän häätöä, toivottavasti onnistuu. En yleistä mutta en anna uutta tilaisuutta

    • Anonyymi

      Vuokrasin. Vesimaksut ei kuulemma kuulunu heille. Itse vaihtoivat asuntoon toisen vuokralaisen. Ensimmäisen kuukauden maksoi 2viikkoa myöhässä. Vesimaksua ei. Seuraavana kuuna ei tullut Vesimaksua eikä vuokraa. Prepaid liittymä, ei saanut kiinni eikä sähköpostia. Isännöitsijä soitti että yöllä möykätään ja heitetään parvekkeelta tavaraa ja romuautot pihassa. Joo. Mietin seuraavan kerran tarkkaan kelle vuokraan. En yleistä. Mutta nämä mun kokemukset

    • Anonyymi

      Onneksi sain häädön tälle porukalle. Muutaman kuukauden asuminen ja kaapinovet revitty, irti, seiniä pilattu, parvekkeella koko lattia täydeltä metrin kerros roskapusseja jossa mm. Vauvan vaipat. En ikinä enää romaanille vuokraa! Parempi pitää tyhjänä

    • Anonyymi

      Ei näille sivistymättömille romaaneille, joita on 99% siitä porukasta kannata kenenkään vuokrata asuntoa. 99% varmuudella et saa vuokraa ja tulee muita ongelmia.

      • Anonyymi

        Romaanoille on ne kunnan vuokrakämpät ihan syystä.


    Ketjusta on poistettu 46 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe