Gerbiilit

jutksakdjalkfkn

Hei, tarvitsisin hyviä hoito-ohjeita:)

-Miten paljon teillä on purua?
-Mitä ruokaa käytätte?
-Onko Häkisssä/Terraariossa heinää?
-Onko teillä mökkiä?
-Juomapullo vai juomakippo?
-Millainen häkki/terraario/akvaario?
-Omia ruoka/sisustus/muu vinkkejä:)?

Kiitti jo etukäteen:))

23

935

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HuliVili12345

   Hei! Tässä vastauksia:


   1. Yleensä 3-5kg.
   2. Jyrsiän ruokasekoitusta. Huom! Ei saa sisältää liikaa auringonkukansiemeniä tai / ja pähkinöitä.

   3. Terraario pitää aina olla, ja heinää on yleensä koska se on kivaa pureskeltavaa.
   4.Puumökkejä on pari..
   5.Terraario. Pitäisi olla melko suuri.

   6. No minulla on hamsterin ruokakippo. Yleensä pistän kipon täyteen ruokaa.
   Pidän jotain tiettyä suurta mökkiä jatkuvasti terraariossa ( tavallaan oma talo ).
   Terraario pitäisi siivota 2-4 viikon välein ja kalusteet pestä kuumalla vedellä, harjalla ja ja jollain pesuaineella ( ota selvää gerbiilitieto sivuilta ).
   Kannattaa ostaa uros ja uros / naaras ja naaras, ettet saa joka kuukausi poikasia.
   Juoksutusaitauksen voisi ostaa. Siellä voi juoksuttaa gerbui. Itelläniki o semmonen. Kiitos jos oli apuu! Mene mun Suomi24 Gerbiili-veljesten maailmaan. :) Moro! Toivoo. HuliVili12345, Huli-gerbiili ja Vili-gerbiili.

  • onkalo

   -Miten paljon teillä on purua?
   *Vaihtelevasti, yleensä noin 4-6kg

   -Mitä ruokaa käytätte?
   *Rapunzelin gerbiilimixiä

   -Onko Häkisssä/Terraariossa heinää?
   *Silloin tällöin lisään heinää, on hyvää virikettä, auttaa pitämään tunnelit kasassa sekä tekee hyvä suolistolle.

   -Onko teillä mökkiä?
   *Kyllä on.

   -Juomapullo vai juomakippo?
   *Ehdottomasti juomapullo. Kippoa ei suositella, se on todella huono.

   -Millainen häkki/terraario/akvaario?
   *Terraarioita löytyy, joissa tukevat verkkokannet. Häkkiä ei suositella.

   -

   Sitä terraariota ei todellakaan pidä siivota 2 viikon välein. Se terraario siivotaan noin kerran kuukaudessa.

   Juoksutusta en todellakaan suosittele, se on kaikkein varmin keino saada gerbiilit myöhemmin tappelemaan.

  • 20+9

   Sitä terraariota ei todellakaan pidä siivota 2 viikon välein. Se terraario siivotaan noin kerran kuukaudessa.

   -Todellakin suositellaan 2-3 viikon välein vaihtamaan, mikäli terra ei ole todella suuri, silloin purujenvaihtoväli voi olla yli kuukaudenkin.

   Juoksutusta en todellakaan suosittele, se on kaikkein varmin keino saada gerbiilit myöhemmin tappelemaan.

   -Perustelehan vähän..? Minä taas todellakin suosittelen gerbiilien juoksuttamista muutaman kerran viikossa, enkä ole huomannut mitään poikkeavaa käytöstä veljesten kesken.
   Vaikka eläimiä ja ihmisiä ei voikaan verrata toisiinsa, niin kysynpä nyt että olisiko itsestäsi mukava asua koko elämäsi neljän seinän sisällä, ilman mitään vaihtelua?

  • onkalo

   ^ Ei, terraa ei siivota parin viikon välein. Gerbiili on tunnelin kaivaja ja stressaantuu jos ihan jatkuvasti joutuu uusia tunneleita kaivamaan. Täällä päässä on kokemusta gerbiileistä ihan tarpeeksi ja sitä tietoa on varmasti enemmän kuin sulla. Vaikka terra on esim. 75x35x40, niin riittää oikein hyvin se noin kerran kuukaudessa siivoaminen. Gerbiilillä ne purut ei likaannu niin herkästi.

   Et voi verrata ihmistä ja eläintä. Se on aivan eri asia. Juoksutuksella ei sitä paitsi ole mitään virkaa. Jos pidät niitä gerbiileitä vaikkapa tunnin päivässä lattialla, niin gerbiilit viettävät kuitenkin päivässä 23 tuntia siellä terraariossa. Eli se on aika tyhjän kanssa ja vielä enemmän tyhjää ja turhaa on pitää pari kertaa viikossa niitä lattialla.

   Ja kyllä, pitämällä niitä lattialla, saat ne helposti myöhemmin erakoitumaan toisistaan. Ennemmin tai myöhemmin ne rupeaa tappelemaan. On tullut nähtyä niin monet kerrat noita tapauksia, etten kuuna päivänä suosittele sitä juoksutusta.

   Kunhan sä pidät terraariossa viihdykettä (mahdollisimman paljon purua, puutunneleita, paljon pahvia...), niin kaikki on OK.

   Vauhkoatko kasvattajille myös samalla tavalla, kun he eivät pidä gerbiileitä vapaana? Nyt oikeasti järki käteen.

   • Sarzuh

    Gerbiilejä kannattaa juoksuttaa lattialla jossain niille suunnatussa aitauksessa! Keneltä oletkaan kuullut, että niitä pitäisi pitää päivät pitkät samassa vanhassa terraariossa? Gerbiilit tarvitsevat liikuntaa! Nyt mä valitan sulle ihan syystä. Oisko kivaa itse olla semmoisen gerbiilin asemassa jota ei päästetä juoksemaan lattialle? Siinä samassa voi laittaa lattialle hiekka-astian jossa voi peseytyä.

    Ei gerbiilit ala tappelemaan jos niitä juoksuttaa lattialla. Meidän tytöt (2-v.) juoksevat joskus jopa 1,5 h aitauksessa onnessaan, eikä mitään tappeluita ole syntynyt.


  • HuliVili12345

   Ajatelkaa hei! Jops olisitte gerbiileitä, haluaisitte varmaan tutustua hieman edes omistajansa ympäristöön muutakuin lasin läpi! Ja jos on suuri / pieni terraario niin kyllä se 2-4 viikon välein pitää siivota! Itse siivoan 2-3 viikon välein. Saan suuremman terraarion ( ylä ja alakerta ) jossa ne saavat temmeltää! Silti aion juoksuttaa kunhan tottuvat kunnolla eivätkä yritä mitään tyhmää! Ja eihän ne virikkeet korvaa juoksutusta suuressa häkissä jossa on " VIRIKKEITÄ ".

   Ystäväni isosiskolla on ollut 15gerbiiliä ainakin pienestä asti. Ja se juoksuttaa viikoittain niitä! Niiden talossa on juuri nyt 5gerbiiliä. Kohta saavat lisää poikasia ehk =).


   Toivottavasti te vastaajat opitte jotain! Gerbiilien kuin muittenkin eläinten pitää nauttia elämä, joka on vain kerran. Minäkin nautin elämästäni, vaikka onkin haasteita ollut ja tulee olemaan! Antakaa niille mahdollisuus temmeltää, leikkiä ja tutustua uusiin paikkoihin!


   Kiitos! ")

  • 20+9

   Mitä jos Onkalo pitäisit ihan omassa päässäsi nuo omat "sääntösi"?
   Se että sinä et gerbiilejäsi vaivaudu juoksuttamaan etkä jaksa puruja vaihtaa useammin, ei tarkoita että muidenkin olisi toimittava niin.
   Et voi myöskään sanoa minua tuntematta tiedänkö vähemmän gerbiileistä kuin sinä, vaikka ehkä oletkin saattanut enemmän gerbiilejä omistaa.Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, koska voit käydä eläinkaupasta vaikka 10 gerbiiliä tietämättä niistä p****n vertaa ja olettaa olevasi gerbiiliasiantuntija.
   Mitä noihin kasvattajiin tulee, niin heillä gerbiilit ovat nimenomaan _kasvatuskäytössä_, ei rinnasteta sitä näihin lemmikin virkaa toimittaviin.
   Innolla odotan mistä ajattelit seuraavaksi päteä;D

  • onkalo

   Mitäs jos sinä 20 9 otat ihan selvää asioista ennekuin rupeat oikeasti asioista vääntämään. On ihan todettu, että kun gerbiileitä juoksuttaa lattialla, niin ne vieraantuvat ajan myötä toisistaan. Ja ei, se ei ole viitseliäisyydestä kiinni mun kohdalla, vaan ihan siitä että en juoksuta niitä koska ne voi erakoitua. Ei mulla myöskään ole aikaa juoksuttaa noin montaa gerbiiliä lattialla, eikä siitä olisi oikeastaan edes mitään hyötyä. Siivoan terrat noin kuukauden välein, miksi ihmeessä siivoaisin ne aikaisemmin, kun siihen ei ole tarvetta? Ei, se ei ole kiinni siitä että en viitsi, vaan ihan siitä että ei tarvitse.

   Sinä voit rauhassa ostaa tietämättäsi gerbiileistä mitään ne eläinkaupasta, minä ainakin ennen eläimen hankkimista hankin tietoa eläimistä ja hankin ne kasvattajalta (tai joskus eläinkaupasta jos siellä on sopivia yksilöitä ja joiden suku on tiedossa).

   Ja ei, kasvattajat eivät ole yhtään eri asia.

  • 20+9

   Minulle on aivan sama miten sinä toimit, mutta eiköhän jokainen voi noita tarkkoja sääntöjäsi soveltaa, järjenkäyttöhän oli sallittua.;)

   Tämä jauhaminen täällä alkaa mennä jo naurettavaksi, joten ainakin yksi sivusto jolla kaikki tieto on todistetusti varmaa on gerbiiliyhdistyksen sivut, sieltä lukemaan jos on epäselvyyksiä asioista yms., eikä täällä tarvitse kinastella mikä sitten on oikein ja mikä väärin.
   http://www.gerbiiliyhdistys.fi/gerbiilit/index.html

   Omalta osaltani lopetan ainakin tähän, onkalo voi yksinkeskustella jos haluaa.

  • hfueuyet

   Mulla on siellä jotain 15cm.Mä annan ainakin mun gerbiilille sellaista oskun herkku ruokaa ja gerbil nature ruokaa.On siellä heinää koska ne tykkää järsiä ja tehdä pesiä siitä.mulla on jotain 4 mökkiä.juomapullo koska sinne ei mene mitään roskia ja sit sekin että gerbiilit voivat kaataa sen nuriin.Rerraario koska jos on häkki niin gerbiilit heittävät kaikki purut lattialle kun ne kaivavat siellä.

  • eläin rakas

   Hei!
   1.Minulla on purua aina n.10-15 cm, koska gerbiilit tykkäävät tehdä tunneleita.

   2. Käytän gerbil nature ruokaa ja gerbiilini ainakin pitävät siitä paljon.

   3.Ainakin omilla gerbiileilläni on heinää,sillä gerbiilini tykkäävät tehdä heinästä pesiä mökkeihin.

   4.Minun gerbiileiläni on kolme mökkiä ja heillä on myös kiipeily teline.

   5.Juomapullo mielellään,koska kun gerbiilit kaivavat niin puru voi lentää juomakippoon ja niin gerbiilit eivät enää juo sitä. Juomapullossa on aina viileää vettä ja vesi pysyy puhtaana.

   6.Itselläni on vanha akvaario, mutta gerbiilien jälkeen akvaariota ei voi käyttää enää, koska gerbiilit raapivat vesieristeet eikä akvaariossa pysy vesi sisällä.

  • Gerbuni<3

   -n. 2-3kg, terrassa ja dunassa kerralla n.15cm
   -Pro Gold
   -On
   -Mökkejä riittää, samoin muita tarvikkeita!
   -Juomapullo!
   -Vanha terra ja marsunduna. Meillä eivät gerbut jyrsi iteseään dunasta ulos, juomapullo on sen reiän paikalla...
   -Ruoassa ei saa olla liikaa auringonkukan siemeniä tai pähkinöitä. Jyrsittävää pitää antaa paljon!

  • jiioojiioo

   HUOM!! TÄMÄ ON MINUN TAPA HOITAA GERBIILEJÄNI , JOS ON JOTAIN VALITTAMISTA NIIN VOI VOI , GERBIILINI OVAT IHAN HYVINVOIVIA (:
   1.Itse käytän (allergian vuoksi) Mörttiröpöä , siis pientä puulastua.Sitä on noin 10-15 cm.
   2.Nyt on käytössä Oskun herkkuruokaa , mutta seuraavaksi ostan varmaankin gerbil naturea eläinkaupasta.
   3.Laitan niille aina sillointällöin heinää , tykkäävät siitä paljon.
   4.Meillä on nyt käyössä tyksi puinen hiirimökki ja kookospähkinä.Terrassa on myös ''yrtti''putki jossa tykkäävät tosi paljon kaivella ja myös järsiä sitä.
   5.Juomapullo ehdottomasti.
   6.Terraario tai vanha akvaario.Itsellä akvaario.
   Itelläni RAKASTAA ihan tavallista wc-paperia!! Laitan niille aina sitä aika paljon , ne sitten silppuaa sen pehmeäksi ja vie sen pesään , saavat siitä pehmeän pesän :) Suosittelen!!
   Toivottavasti oli jotain apua ((:

  • sinku123

   missä gerbiilejä myyään? paljonko gerbiili maksaa? maksaako eri värit erin verran? vastatkaa. pliis.

  • sinku123

   muuten mitä gerpiilit syö? eks gerbiilit juo juoma pullosta ainakin minusta.

  • sinku123

   kuinka monta gerbiiliä pitää ottaa ?

  • sinku135

   katso netistä gerbiilin otto

  • Jassu

   sinku123:
   1. gerbiilejä myydään sekä eläinkaupoissa että kasvattajalla. itse kuitenkin suosin kasvattajaa eikä hinnoissakaan ole eroa.
   2. Gerbiilien hinnat vähän vaihtelevat mutta yleensä 2 gerbua maksaa noin 20-40 euroa.
   3. erit värit EI maksa eri verran, se on ihan loogista gerbiilit eivät ole kuin koirat.
   4. gerbiilit syövät niille tarkoitetun jyväsekoituksen lisäksi tuoreruokaa ja muita mausteettomia ruoka-aineita, listoja löytyy netistä. Sen lisäksi gerbiilit jyrsivät pahvia joka on välttämätöntä! Ja juu gerbiilit juovat juomapullosta kuten kaikki jjyrsijät -.-
   5. Gerbiilejä pitää olla aina kaksi sillä ne ovat laumaeläimiä ja kuolevat masennukseen ilman lajitoverin seuraa.

   Sinun kannattaisi EHDOTTOMASTI esim. lainata kirjastosta gerbiili kirjoja ja ottaa asiasta selvää. Hanki gerbiilit vasta kun olet asioista tietoinen ja aivan varma päätöksestäsi.

   Minun gerbiilielämää voit seurata täällä: jassunblogiih.blogspot.com

   • sinku135

    oln lukenut jo 5 gerbili kirjaa. eikä medän kirjastosta löydy enempää.


   • :)))))
    sinku135 kirjoitti:

    oln lukenut jo 5 gerbili kirjaa. eikä medän kirjastosta löydy enempää.

    Käypäs täällä, tämän asianpitoisempaa gerbiilisivustoa tuskin suomenkielisenä löytää
    http://www.gerbiiliyhdistys.fi/


  • Sarzuh

   -Miten paljon teillä on purua?

   Paljon :'D. Gerbileillä täytyy olla kaivuuvaraa, mutta puru ei kuitenkaan saa ihan terran kattoon asti laittaa. Ehkä n. terraarion puoleen väliin asti.

   -Mitä ruokaa käytätte?

   Ostetaan Faunataresta gerbiileille tarkoitettuja pellettejä ja siemensekoitusta (mitä ny onkaan. Me kutsutaan herkkuruuaksi siemensekoitusta, kun nämä eivät oikeen terveellisistä pelleteistä tykkää)

   -Onko Häkisssä/Terraariossa heinää?

   Juu. Kannattaa laittaa heinää gerbiilien pesää varten ja muutenkin puuhailua varten. Laitat vaan terraarioon heinää ja sitten gerbiilit pilkkoo sen ja vie ne pesään. Meidän tytöillä on kunnon heinälinnunpesä terran kulmassa.

   -Onko teillä mökkiä?

   Meillä on semmoinen kolmion muotoinen missä on tasanne päällä. Gerbiileillä kannattaa olla jokin suojapaikka minne mennä.

   -Juomapullo vai juomakippo?

   Juomapullo. Meillä toi juomapullo kyllä yleensä jyrsitään rikki, mutta parempi se kuin kippo joka täyttyy puruista :D

   -Millainen häkki/terraario/akvaario?

   Ihan perus terraario. Kannattaa kysyy eläinkaupan myyjältä mikä on sopiva terraario, kun häkistä tulee kaikki purut pois Ja gerbiilit puree kaltereita niin, että karvat lähtee nenästä. (Puhun joskus terraarioa häkiksi)

   -Omia ruoka/sisustus/muu vinkkejä:)?

   Kannattaa antaa joskus puuroa ja esim. kurkkua. Gerbiilit rakastavat myös normaaleja pähkinöitä. (Ei suolaisia!)

  • Anonyymi

   Aattelin vastata tähän nyt kun itellä ollu gerbiilejä 7kk:)
   1. Yleensä 5-6kg. Sellasta perus kutterinpurua
   2. Mun tytöt syö bunnya
   3. Annan heinää pari kertaa päivässä, tytöt käyttää sitä pesämateriaalina ja myös syö sitä. Jatkuvasti terrassa ei oo mutta kyllä ne heinää saa joka päivä.
   4. Tytöillä on yhteensä neljä puumökkiä
   5. Mun tytöt käyttää juomapulloa, helppo se vesi on ainaki vaihtaa. Ja en tiiä miten tytöt ees suhtautuis vesikippoon, ei oo koskaan kokeillu
   6. Mun tytöillä on 100*45*45 kokoinen terraario. Se on hyvä koko, ja siis mieluiten terraario. Mun mielestä minimi koko 90*40*40, mitä isompi, sen parempi.
   7. No ruokavinkkejä, mun gerbuilla on aina ruokakippo terrassa, saa syödä sillon kun on nälkä ja tekee mieli. Sen lisäks yleensä heitän ruokaa purujen sekaan. Se on kivaa tekemistä ja aktiviteettiä niille:) Kyllä mun tytöt ainakin tykkää, aina kun naaman eteen tulee sopiva palanen niin kyllä ne sen syö. Terraan paljon purua ja tekemistä! Ja hyvän kokonen terraario! Ja kannattaa muistaa käsitellä gerbuja säännöllisesti.

   Mut joo, tässä nyt oli jotain! :)

   • Anonyymi

    Ja pahvia voi myös antaa järsittäväks. Ja erilaisia keppejä jos ne ekaks ”huoltaa”.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   177
   11791
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   3845
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   13
   1618
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1405
  5. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   400
   1202
  6. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1195
  7. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   139
   1109
  8. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1096
  9. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1072
  10. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   86
   1017
  Aihe