Apuaaa!!!!auttakkaa pliis

Appenzelli!! :DD

Moikka, eli mulla on mahdollisuus saada appenzellinpaimenkoira.Mutta sitte en tiiä yhtään, et mikä on sen hinta, eli voitteko ystävällisesti kertoa, et mikä on suurinpiirtein koiran hinta?
Kiitoskset jo etukäteen!! =D

30

4074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apen om,istaja

      Minun appenzelli maksoi 990e

    • kasvattaja päättää

      Noin 1000 euroa, kuten kaikilla rotukoirilla. Hinnat vain nousevat, joten voi olla jopa 1500 euroa. Mutta enne voi sitä loppujen lopuksi tietää, sillä hinnan päättää vain ja ainoastaan kasvattaja.

    • Hinta on tämä

      Appenzellin paimenkoiran pennut maksavat 1100 euroa kappale. Joku pentu voi olla esim. väritykseltään sellainen että sen saa 900:lla eurolla.

      • ai jaa"

        Mistä tiedät nuo hintaluokat ? Minä kun olen tänä tai viime vuonna kuullut sekä 890 että 1300 e maksavista appenzellin pennuista: erot 410 e ! Onko appenzellinpaimenkoiran pentujen myyminen vaikkapa 1500 eurolla jo laitonta ?


    • 4+9

      "Onko appenzellinpaimenkoiran pentujen myyminen vaikkapa 1500 eurolla jo laitonta ? "

      Ei ole. Kasvattaja saa myydä pentunsa ihan mihin hintaan itseään huvittaa, oli se hinta sitten 0 tai 50 000e.

      Yleensä puhutaan ns rodun keski hinnasta, joka varmaan suurimmalla osalla rotukoirista pyörii n 900-1400 välillä, jotkut metsästysrodun pennut voivat olla esim 400, jotkut pienet seurasesset jopa 2500 euroa. Mutta laitonta hintaa ei ole.

    • 19

      Appenzellinpaimenkoiran pentu maksaa 1300 euroa, suomessa syntynyt ja rekattu, rokotettu jne. Ulkomaan pentu maksaa vähemmän jos se tuodaan, esim. venäjältä tms. Tuo 1300 on vakio hinta. Itselläni pennut maksoivat 1200 100 kuvauspantti, joka palautetaan, kun koiralle tehty viralliset tutkimukset.

      Muistathan, että appenzellien isoin ja vaikein ongelma ovat polviongelmat, vanhempien olisi syytä olla polvitutkittu, tai joa aikaisempia pentueita samalla yhdistelmällä, pentujen patella luksaatio tutkimukset on syytä tutkia.

      Kannattaa miettiä tarkkaan, kun ottaa appenzellin, se ei ole mikään kultsu, vaan karjakoira, joka täytyy kouluttaa hyvin. Koiralta löytyy dominointia sekä luonnetta paljon, myös terävyyttä sekä epäluuloisuutta vieraita ihmisiä kohtaan. Ei ole mikään koirapuistokoira. Sosialistaminen on tehtävä huolella, sekä tapakoulutus. Itse en myy pentua ensimmäiseksi koiraksi, enkä kokemattomille helppoja rotuja aiemmin omistaneille, näin vältän vaikeudet myöhemmin.

    • Appenzelli!!! :DD

      Kysyin hintaa eräältä kasvatilta, hän myy koiransa tähän hintaan: 1000-2000e, musta se on ihan hullua!Me päädyttiin vanhempien kanssa siihen, että ei oteta appenzelliä kun se on niin vaativa, me otetaan joku sekarotuinen :)

    • 31

      Appenzelli on erittin harvinainen rotu, Suomessa syntyy yleensä 1-2 pentuetta, ja pentua joutuu odottamaan jopa vuosia. Lisäksi luonteen haastavuus voi yllättää.

      1300 on yleensä hinta, ja kun kasvattajia on vähän, se on sovittu hinta, ainakin vuonna 2009.

      • norm. paimenkoira

        Tässä on suomalaisia appenzellinpaimenkoiran kasvattajia: http://sennenkoirat.net/site/appenzellkasvattajat

        Appenzellinpaimenkoira on tyypillinen paimenkoira luonteeltaan. Kokemattomalle koiraharrastajalle narttu on parempi valinta kuin uros. Yksilöerot tietysti ovat suuria, kuten kaikilla paimenkoiraroduilla. Suhteellisen sosiaalinen appenzellinpaimenkoira on kumminkin toisten koirien seurassa, vaikkakaan koiran tarkkaa luonnetta ei koskaan voi tietää etukäteen.


    • 24

      Appenzelli ei todellakaan ole "tyypillinen" paimenkoira, vaan karjakoira. karjakoira poikkeaa aika tavalla normaalista paimenkoirasta, kuten esim, sakusta tai bortsusta. Sosiaalinenkaan se ei välttämättä ole toisten koirien seurassa, koska appe on vartioiva piharakki, eli sen tehtäviin on kuulunut vartioida pihapiiri, eli ei todellakaan koirapuistokoira. Poikkeuksia aina löytyy, ja oman lauman muiden koirien kanssa tullaan toimeen kyllä, jopa urokset keskenääm.

      Appenzellin peruselementti ei ole sosiaalinen, vaan hivenen epäluuloinen vieraita kohtaan, ja suurimmat ongelmat yleensä tulee huonon sosialistamisen kanssa. Rotumääritelmässä on aika mukavasti noita yksityiskohtia, ja ulkomaiden sivustoilta saa kans aika realistisia kuvauksia apen luonteista.

      En suosittele todellakaan ensimmäiseksi omaksi koiraksi, enkä kokemattomalle.

      Jos appenzellia pitää johonkin verrata, on rottweiler lähinnä luonteen ja ominaisuuksien puolesta.

      • ja höpön löpö !

        Nyt olisin halukas haastamaan sinut jo oikeutaan, kun noin synkennät appenzellinkoiran mainetta. Appenzellinpaimenkoiran rodunomaiseen luonteeseen kuuluu nimenomaan toisten koirien seurassa viihtymine. Se on harvoja paimen-/karjakoirarotuja, jotka ovat historiansa aikana toimineet yleensä useamman koiran porukassa karjaa ohjaamassa. Minä tunnen appenzellinpaimenkoiran, jonka omistaa oma sukulaiseni ja olen paljon jakanut tietoja appenzellin muiden omistajien kanssa koiranäyttelyissä. Olen hoitanut sitä sukulaiseni appenzellinpaimenkoiraa lähes yhtä usein kuin se on ollut omistajansa luona. Se on kiltti ja ystävällinen koira, samoin kuin muidenkin appenzellinpaimenkoirien omistajien mukaan heidän koiransa. Appenzellinpaimenkoira ei ole mikään saksanpaimenkoiran tai rottweilerin lainen rähisijä. Se sopeutuu asumaan niin maalla kuin kaupungissa, eikä pure kuin vasta tositilanteessa. Uros voi olla kyllä liian kova luonteeltaan ensimmäiseksi koiraksi, mutta niinhän on yleensä kaikkien paimenrotujen kohdalla, joskin yllättävän lempeitäkin uroksia olen näyttelyissä tavannut. Appenzellinpaimenkoira on keskimäärin vain hiukan haastavampi perusluonteeltaan kuin tunnetumpi sukulaisensa berninpaimenkoira. Haastavampi on yleensä berniuros kuin appenzellinarttu, vaikkakin yksilöeroja löytyy. Appenzellinpaimenkoira on lyhytkarvaisen collien ohella suosikkirotujani paimen-/karjakoiraroduista. Karjakoirakin on paimenkoira.


    • 31

      Karjakoira on karjakoira, ei paimenkoira, vaikka se paimentaakin. Tottakai appe töisää/työtä tehdessään tulee juttuun muiden kanssa, se ei kertakaikkiaan välitä muista, se tekee töitä.

      Appenzellin rodunomaiseen luonteeseen kuuluu vartioida omaa reviiriä, omaa laumaa, työskentely lauman hyväksi, joko yksin tai lauman muiden koirien kanssa, Sen ei kuulu olla koirasosiaalinen kaikille.

      Näyttelyissä koirat ovat opetettu olemaan, ei sielläkään hengaa vieraat koirat kimpassa, esim 5 urosta laumassa. Saman kasvattajan koirat voivat olla nipussa, ovat olleet pennusta asti.

      Itsellä useampi appe, on ollut urosta ja narttua, kaikki hyvin sosialistettuja ja koulutettuja, eivätkä silti koirapuistokoiria.

      Nuorten appejen remmirähinä on aikas yleistä, kunnes se koulitaan pois, samoin kuin epäluuloisuus. Tällä hetkellä en tunne montaakaan urosta, joka menisi samaan laumaan vieraan uroksen kanssa. Narttuja tiedän ainoastaan muutaman.

      Appe on rotuna yksi parhaista, silti sen niputtamnen ns "helppoihjin" koiriin, vertaus esim colliehen, on huono juttu, koska koira on todella paljon haastavampi kuin collie,

      Näyttelyt eivät muutenkaan anna oikeata kuvaa apen luonteesta, mene katsomaan koulutuskentille tai vieraisiin koteihin, useampaan, niin näet, miten appe ilman käskytystä käyttäytyy lunnostaan, miten se reagoi ventovieraaseen.
      Tervetuloa katsomaan esim sennenleirille, paljon appeja, mutta siltikään ne eivät ole vapaasti yhdessä...

      Jätämpä tämän tähän. Tervetuloa leireille katsomaan appeja töissä, ja tutustumaan niihin toiminnassa.

      • en anna periksi

        Täällä paikallisessa koirahattastajaliitossakin on berninpaimenkoirakurssilla mukana yksi appenzellinpaimenkoira, joka ei ole lainkaan vihainen. Näyttelyissä tapaa appenzellinpaimenkoirien oikeita omistajia ja kasvattajia, eikä vain tällaisia nettisurffareita. Kaiken kukkuraksi omalla sukulaisellani on appenzellinpaimenkoira.

        Lue tietoa rodun kotisivustoltakin, jonka rotukuvaus osuu hyvin yhteen tapaamieni koirien kanssa: http://sennenkoirat.net/site/appenzellinpaimenkoira

        Appenzellinpaimenkoira ei ole mikään ylisuojeleva tai toisia koiria kohtaan epäsosiaalinen. Sillä on yhteinen alkuperä berninpaimenkoirankin kanssa.

        En usko, että olet nähnyt muita kuin yhden luonnevikaisen yksilön.


      • joustan ehkö hiukan

        Hyvä on, annan sen verran periksi,etten väitä sinun olevan täysin väärässä. Koirat ovat yksilöitä ja ilmeisesti meillä on eri laiset kokemukset/vaikutelmat appenzellista. Jospa molemmat olemme siis sekä oikeassa että väärässä, eli emme voi yleistää, mutta molemman laisia yksilöitä on.


    • 29

      Appenzelli ei todellakaan ole sukua berninpaimenkoiran kanssa, vaikka ovatkin sveitsinpaimenkoiria. Itseasiassa, yhtymäkohdat appenzellilla on rottweileriin, rooman sotakoirista alkaen. Tämäkin olisi selvinnyt googlettamalla..

      Kannattaisi lukea se rotumääritelmä, ei rotukuvausta, ja vielä esim. Sveitsin sivuilta kuvaus koirasta...

      Kiitos, että tunnet koirataustani appenzellien kanssa noin hyvin, se että ystäväni kasvattavat ko rotua, ja itselläni noita on muutamia, ei varmaankaan vaikuta asiaan, eikä se, että tunnen useita kymmeniä appenzelleja, niitä satoja näyttelyssä nähnyt, ja oikeassa työssä myös rotua tavanneena, tekee minusta varmaan huonon ihmisen, kun rehellisesti kerron, että ei ole koirasosiaalinen koira, jotta tulevat pennun ostajat eivät pety, kun koiraa ei voi viedä koirapuistoon, saati päästää vieraiden koirien kanssa yhteen...kuten todettiin, poikkeuksiakin löytyy, mutta vähemmistössä ne ovat.

      Oikeasti, rotu on hieno, mutta kaikille se ei todellakaan sovi, useimmiten luonteessa on dominanssia, koira vaatii ehdotonta auktoriteettiä ja koulutusta. Poikkeuksiakin löytyy.Näyttelyt eivät todellakaan kerro mitään appenzellista, tiedän jopa erittäin epäluuloisia koiria näyttelyissä olleen ja palkitun, ne kun saa opetettua olemaan kehässä.

      Appenzelli sopii tavotteellisesti harrastavalle ihmiselle loistavasti, on kotona sisällä huomaamaton, treeneissä aktiivinen, vartioi pihan ja lähipiirin, sekä on tietysti kaunis:))

    • jaa sit taas

      Et tiedä mitään edes rottweilerista, kun väität sen olevan sopimaton koirapuistoon ja mahdottoman vaativa rotu.

      Appenzelinpaimenkoira on toisia koiria kohtaan sosiaalinen rotu. Se on aina toiminut yhteistyössä toisten koirien kanssa karjaa ajaessaan ja vartioidessaan. Eikä se ole ylisuojeleva rotu, joka puree ennen kuin varoittaa.

      Tuo sveitsinpaimenkoirayhdistyksen rotukuvaus on nimenomaan appenzellinpaimenkoiran harrastajien valmistama.

      Enkä ole appenzelinpaimenkoirista vain lukenut, vaan myös kokenut.

      Mutta tapelaan sitten vaikka loppuun asti appenzellinpaimenkoiran luonteesta. Minä ainakin tunnen kyseisen rodun erittäin hyvin.

      • appe_ei_ole_kultsu

        Pakko kommentoida tähän, vaikka on vuosia vanhaa tekstiä tuo edellinen, että oma appenzelleni (uros) sekä saman pentueen muut koirat on ainakin kaikkea muuta kuin toisia kohtaan sosiaalinen rotu. Eikä todellakaan ole toiminut "toisten koirien kanssa yhteistyössä", vaan nämä ovat aina tehneet työtä YKSIN ja siksi ovatkin älykkäitä ja ei-niin-sosiaalisia. Se on geeneissä. Ja on nimenomaan ON erittäin vaativa rotu verrattuna monen paimenkoirarotuun. Vaatii ehdottoman jämäkän koulutuksen.

        Siitä olen samaa mieltä, että ei ole mitenkään ylisuojeleva, eikä "pure ennen kuin varoittaa", mutta on epäluuloinen vieraita kohtaan, ja varautunut -mikä on täysin eri asia kuin että olisi "vihainen".


    • 17

      Onhan se hauskaa, että ihminen jolla ei omaa koiraa ole tuntee rodun paremmin kuin henkilö, jolla koiria useampia ollut vuosikymmenten aikana...onnea vaan tulevaisuuteen.

      Hyvä lapsi, kasva aikuiseksi. Kun/ja jos joskus omistat kyseisen rodun koiran, näemme varmaankin eri rotutapahtumissa ja leireillä, kysäisen sitten, onko luulosi vielä tiedon värtti...

      • tulin jo selväksi

        Pakkoko omistaa oma appenzellinpaimenkoira, kun on sukulaisellani jo kyseisen rodun edustaja, jonka seurassa harrastelen agilitya, käyn koirapuistossa, retkeilen, kouluttelen ym.

        Lisäksi paikallisessa koiraharrastusliitossa on berninpaimenkoirakurssilla mukana appenzellinpaimenkoira, jonka omistajasta olen saanut hyvän ystävän. Menen sukulaiseni koiran kanssa usein hänen luokseen, jolloin koirammekin pääsevät pitämään hauskaa keskenään, kun toisten koirien seuraa rakastavat.

        Koiranäyttelyissä kyselen aina kuulumisia appenzellinpaimenkoiran omistajilta ja kasvattajilta, eivätkä he ikinä ole kertoneet appenzellista mitään negatiivista, vaikka sanovatkin olevan erittäin tarkkoina siinä kenelle koiriensa pentuja myyvät. Ovat huomauttaneet lähinnä, että appenzellinpaimenkoira tarvitsee valtavasti toimintaa ja varsinkin urokset voivat olla luonteiltaan melko voimakastahtoisia. Sukulaiseni ja sen ystäväni appenzellit ovat hyvin lapsirakkaita, ystävällisiä ja viihtyvät toisten koirien seurassa.

        Hiljattain kun olen itse koiraa hankkimassa, ajattelin alkaa tutustua johonkin itselleni ennestään vieraampaan rotuun, kun appenzellinpaimenkoiraa on elämäni jo pullollaan ja olisi mukavaa saada kokemusta muistakin koiraroduista.

        Sano mitä sanot, minä olen aina ollut ja tulen aina olemaan tätä mieltä appenzellinpaimenkoirasta. En ole ikinä tavannut vihaista yksilöä, vaikka elämäni ainaka olen tapaillut lukuisittain appenzellinpaimenkoiria.

        En väitä appenzellia ns. helpoksi roduksi, kuten en tietenkään mitään paimen- tai karjarotua, mutta se on sopiva rotuvalinta taitavalle koiraharrastajalle. Appenzellinpaimenkoiraa ei minunkaan mielestäni kannata hankkia hetken mielenjohteesta, vaikka suht. sosiaalinen tyyppiseksi rodukseen onkin.

        Hyvää loppukesää, minä annan nyt olla, kirjoittele sinä rauhassa.


    • hetkonen hetkonen !

      Eikös täällä kyselty appenzellinkoiran hintoja, eikä luonneteita ja käyttäytymisiä ?

    • 18

      On mainittu, 1300e..Sen olen omistani makanut.

      • appeystäväni

        Sukulaisenikin appenzellinpaimenkoira maksoi juuri tuon 1300 euroa. Tampereen kansainvälisessä koiranäyttelyssä kasvattaja kertoi myyvänsä koiriaan 1200 eurolla.


    • Lederhosen

      Ei kyse ole vihaisuudesta, jos puhutaan reviiritietoisuudesta ja vartiointivietistä. Mutta kyllä lapsikin oppii termit kun kasvaa, tai sitten ei. Itse tunnen myös kymmeniä appenzelleja ja sellainen tuossa jaloissakin makaa. Oman lauman kesken aivan ihana tapaus (koulutettuna), mutta eipä tulisi mieleeni viedä tuota minnekään koirapuistoon, joka muutenkin on täysin luonnoton paikka laumasidonnaiselle koiraeläimelle. Ne on tarkoitettu vietittömiksi jalostetuille sylikoirille ja muille lapasille.

      ps. Onnea matkaan, jos koiraa lähtee hinnan mukaan ostamaan. Kyllä sitä sutta ja sekundaa tässäkin rodussa tehdään.

    • Appejen puolesta

      Kyllä se niin vain on että Appe ei ole helpompien rotujen päästä.. Tässä on verrattu appea berniin. Ovat joo sveitsinpaimenkoiria, mutta niin erilaisia..
      Entlebuch ja appe ovat saman tyyppisiä. Älyttömän fiksuja rotuja, ja juuri se tekee näistä roduista haastavat! Mitä terävämpi koira, sen voimakkaampi tarve päästä niskan päälle. Appe on juuri tällainen. Älykäs rotu. Ja mitä tulee tähän viettimaailmaan, niin vahtivietti on valtavan suuri. Entlebucheilla ehkä vielä voimakkaampi. Vahtimiseen kuuluu varautuneisuus vieraita kohtaan tietysti, koska rotu on jalostettu tilojen vahdeiksi. Tästä syystä ongelmia saattaa syntyä koirapuistoissa jne. Mutta tämäkin varautuneisuus on hallittavissa oikealla koirankäsittelyllä. Jos koiran rooli laumassa on selvä, ja koira on laumanjohtajan kanssa liikkeellä, saa omistaja koiransa haltuun ennakoimalla.
      Itselläni on kokemusta omistajana näistä kummastakin hienosta sveitsiläisestä sisupakkausroduista. Kerrassaan hienoja koiria ovat niin appet kuin entet, mutta jämäkkyys ja johdonmukaisuus on oltava omistajan ominaisuuksia, jotta näiden koirien kanssa pärjää.

      • jkjhiju

        Edelleenkin olen eri mieltä kanssasi. Ollaan berninpaimenkoirakin jalostettu vahtimaan pihoja vierailta. Mutta kaikki sveitsinpaimenkoirarodut ovat työskennelleet historiansa halki yleensä useamman koiran ryhmässä, samoin kuin vaikkapa ajokoirat ajueina. Toki koiran luonne riippuu kasvatuksesta, kuten mihin totutetaan ja kuinka koulutetaan. Paimennuksessa käytetyt koirat eivät tunnetusti salli vieraita koiria lähelleen, puhumattakaan reviirilleen, on rotu sitten mikä hyvänsä, varsinkin jos käytetään samalla karjan vahtimiseen. Minun tuntemani/tapaamani sveitsinpaimenkoirat eivät ole olleet paimennuskäytössä tai vahteina, vaan kasvaneet ihmisten ja toisten koirien seurassa harrastuskoirina, joka lienee syy niiden sosiaaliseen luonteeseen. Toki appe ja entlebuc ovat kovempia keskimäärin kuin berni, ainakin jos saman sukupuolen edustajia keskenään vertaa, mutta niillä on nykyään vahvemmat hermot kuin bernillä ja ne ovat huomattavasti terveempiä/pitkäikäisempiä. Berninpaimenkoiran jalostus on johtanut vakaviin perinnollisiin sairauksiin ja liialliseen luonteen pehmeyteen. Narttuappenzellinpaimenkoira- tai entlebuchinpaimenkoiranarttu on yleensä jopa helpompi luonteeltaan kuin urosberni, sillä niin suuri urosten ja narttujen välinen luonne-ero on.

        En joo mainitse appenzellia helpoimmaksi roduksi, mutta ei se yhtä aggressiivinen ja temperamenttinen ole kuin vaikkapa saksan- tai belgianpaimenkoira. Vaatii määrätietoisen johtajan, mutta oikein koulutettuna kasvaa todella mukavaksi ja kiltiksi. Berni on nykyään "entinen" työkoira, kun appe ja entlebuc sentään ovat säilyneet vahvahermoisina ja terveinä. Bernikin vaatii määrätietoisen ja johdonmukaisen koulutuksen. Mutta kyllä se on itse ihmisestäkin kiinni, kuinka älyää koiran koulutusmenetelmät. Narttua suosittelisin ensimmäiseksi koiraksi.

        Tuntemani appenzellinpaimenkoirat turhautuvat, jos eivät pääse riittävän usein toisten koirien seuraan leikkimään. Appenzellinpaimenkoira on minulle tuttu rotu. Itse en sellaist omista, vaan minulle riittää, että kahdella kaverillani on sellaiset ja paikallisella koiraharrastajaliitolla (jossa myös olen osallisena) käy myös yksi appe. Muitakin appenzellinpaimenkoiria olen väliin tapaillut ja ystävällisiä ovat olleet niin ihmisille kuin muille koirille.

        Mutta olemme saaneet eri käsityksen näistä roduista. Minun käsitykseni on niin vahva, että sellaisena se on ja pysyy. Toki yksilöeroja löytyy.


    • 26

      Elä ensin muutama vuosi 1´- 5 appenzellin kanssa, tule sitten kertomaan faktanaasiaa, josta et oikeasti tiedä mitään..

      ja ihan faktana, sakemanni on huomattavasti helpompi kouluttaa ja sen kanssa on helpompi elää kuin appe. Tämäkin ihan kokemuksen pohjalta.

      • jkjhiju

        Olen elänyt appenzellinpaimenkoirien (:kin) kanssa usein ja pitkään. Onko pakko hommata tietyn rotuinen koira omaksi lemmikiksi vain jotta voisi todistaa saaneensa siitä riittävästi kokemusta ? En mipä pelkästään siitä syystä appea rupea hommaamaan, että voisin todistaa oppineeni siitä rodusta jotain, enkä suosittele kenenkään muunkaan hankkivan koiraa vain siitä syystä, vaan koirasta on oltava valmis huolehtimaan halki sen elämän. Minullakaan ei tällä hetkellä olisi varaa nykyisen koirani lisäksi elättää uutta koiraa omassa omistuksessani. Minulle riittää, kun pääsen tutustumaan eri appenzellinpaimenkoirien omistajiin ja saan usein kavereitteni appenzellit hoitooni. Kokemusta voi saada yhtä lailla muiden ihmisten koirien kautta, joiden kanssa on säännölisesti tekemisissä. Oma koirani on katalonianpaimenkoira, eikä sen luonne tullut minulle haasteista huolimatta yllätyksenä, koska olin tutustunut rotuun valmiiksi muuta kautta.

        En luule itseäni miksikään kaikkien rotujen tietäjäksi, eli en yritä saada omia mielipiteitäni esille kaikista roduista käytävissä keskusteluissa. Esimerkiksi monelle tutusta bordercolliesta minulla ei juurikaan ole kokemusta, joten bc-aiheiset keskustelut mielenkiinnolla luen lävitse, mutta en ota niihin kantaa. Appenzellinpaimenkoira on tullut minulle kumminkin tutuksi oikein käytännössä.

        Molemmilla omat kokemukset appenzellinpaimenkoirasta, eikä mahda mitään. Toki kaiken rotuisista koirista löytyy yksilöitä eri lähtöön. Toiset appenzellien kasvattajat saattavat kiinnittää enemmän huomiota rodun työominaisuuksiin jopa suojelutasolle asti, kun toiset yrittävät kasvattaa rodusta sosiaalista harrastuskoiraa. Koirarotujen kasvattajilla/harrastajilla on paljon mielipiteitä siitä, mihin tavoitteisiin minkäkin rodun jalostuksessa tulisi pyrkiä.


      • appe_ei_ole_kultsu

        Kyllä pitää paikkansa, että sakemanni on helpompi kouluttaa. Mutta jos homma on hanskassa, lopputulos on molemmissa tapauksessa hyvä. Eli jos osaa kouluttaa, on appen kanssa eläminen todella helppoa ja mukavaa. Jos itse olisin kasvattaja, en myisi kenellekään ekaksi koiraksi appea.


    • Anonyymi

      10200-10900 euroa 😁🐶

    • Anonyymi

      1200-1900 euroa🐕

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe