Aihe

Millon murrosiän pitäisi alkaa viimeistään?

Mitenköhän?

Moi. oon 13v poika täytän keväällä 14. millon murrosiän pitäisi alkaa? tuntuu että se on myöhässä :( :D
Ja mistä huomaa millon murrosikä alkaa?

59

4680

  Vastaukset

  • Jaa.. olen itse 15 eikä ole alkanut.

   • Onko nyt alkanyt?


   • 14.5 kirjoitti:

    Onko nyt alkanyt?

    No vittu se on ny 23 eli eiköhän


  • sama homma mut täytän syksyl. Oon kuullu et karvotus on yks merkki, mul on vähä karvoi munan yläpuolel nii onks se merkki slkaneest murrosiäst?

  • no yks merkki on ainakin että kainalohiki alkaa haista pahemmalta ja kitkerämmältä tai jtn :D juu ja on karvotuski merkki :) luin yhest lääkäri sivust tai jostai :D

   • moi! oon 23 ja mun äiti on sitö mieltä et mun kivekset ei oo vielä laskeutunut. Saisinko apua kiitos kkaka


  • Moro. Oon 12 v poika ja onko minulla murrosikä alkanut jos minulla haisee hiki pahemmalle ja hikoilen enemmän,peniksen ympärillä karvoja (vaaleita ja tummia) ja kainaloissa jonkin verran karvoja? Koittakaa vastata mahdollisimmian nopeasti.Kiitos!

   • Oon 17 poika/mies. Ja on kokemusta murrosiästä. Jos alat huomaamaan ittessäs jotain erilaista esim mieli vaihtelee ja finnejä alkaa tulla reilusti tai karvoitusta, niin tiedät että murrosikä koittaa.


  • Ja hiki haisee pahemmalta jotenkin kitkerämmältä.

  • mullakin hiki alkanut haisee sillee jotenkin kitkerämmältä :D (olen tämän viesti ketjun aloittaja) :D

  • Sitten kun alkaa peniksen yläpuolel olee karvoi se on yks merkki varmasti,elikkä luulenpa että minulla on murrosikä. Toivottavasti sullakin alkaa kohta :D.

  • No mä oon noin 14,5 vuotta ja murrosikä vasta pari kuukautta sitte alkanu ku ruvennu tulee spermaa ja muutama musta karva pilin juuressa... Kyllä se alkaa ennemmin tai myöhemmin ei hätää.

  • Nyt en osaa vastata koska olen tyttö ja täytän samoja vuosia mutta murrosikä alkoi yhdeksän vuotiaana :D Jos ne nyt siis alkavat menkkojen myötä :3 Pojilla kyllä alkaa yleensä myöhemmin eikä mun mielestä kuulu viellä olla huolissaan asiasta :/

  • Jos ei murrosikä ala 16v niin on ikuinen lapsi, tai menee lääkäriin leikaukseeen, 1500£ ja kestää 5h.

  • murrosikä käynnistetään lääkkeillä jos ei vielä 15-16 vuotiaana havaita käynnistyneen. eli malttia.
   murrosikä kestää 2-3 vuotta. kivesten suurentuminen yli 2cm pituuteen on se mistä terveydenhoito alalla katsotaan poikien murrosiän alkaneen.

   ei siis vielä mitään huolta...

  • onks mul murros ikä?

   hiki haisee (en ite huomaa vaan kaverit huomauttelee) vähän karvoja mut ite huomaan vaan ja oon aika pieni 145 cm pitkä ja 12v

   • Murrosikäisen on syytä huolehtia kriittisten paikkojen, kuten hampaiden, kainaloiden ja alaosaston pesusta ja riittävästä vaatteiden vaihtamisesta, ainakin ihoa vasten olevien.
    Muuten voi elää normaalia huoletonta ja reipasta elämää. Voi myös huomata muidenkin kerran "kärsineen" samoista jutuista.


  • milloin se loppuu kun .
   murkuikä koettelee vanhenpia .
   kärttynen kiukkunen uhmakas ilkeä ym.....
   kummallista laumahenkeä kaikenlisäksi että vanhemmat pitää sulkea pois elämästä.
   äitiä pitää vihata ylikaiken .

   ( 15)

   • Koita kestää. Oma poikani inhoaa minua vieläkin hetkittäin, vaikka on jo itsekin vanhempi. Onneksi ne hetket menee ohi nopsaan.
    Kun ymmärrys kasvaa, alkaa hyväksymään vanhempien huolenpitoa. Sen kyllä pitää vähentyä itsenäistymisen mukana. Hyvät elämän opit on annettava, kuten rahan käsittely. Laitoin poikani säästämään haluamaansa kameraa varten. Ostamaan mentiin, kun rahat oli kasassa. Velaksi ottamisesta varoiteltiin ja lainan takaajaksi ryhtymisestä. Opit meni perille. Hän pärjää, elättää perheensä ja maksaa käteisellä isotkin hankinnat. Annan kuitenkin kunnian Jumalalle, joka ohjaa meitä vanhempiakin.


  • Itsellä oli iässäsi samat mietteet. Olen nykyisin 21 vuotias harteikas nuori mies, joten ihan normaali minusta tuli lopulta.

   Annan vinkin, älä ajattele asiaa. Sinulla on enää hyvin vähän aikaa ennen kuin siirryt kokonaan aikuisten maailmaan. Nauti siitä, että saat mennä vaikkapa ilman häpeää leikkimään vaikkapa kirkonrottaa pihasi lasten ja muiden varhaisnuorten kanssa. Sitten kun sinulla on aikuisen keho, sinua pidetään aikuisena, ja sellainen käytös ei sovi enää aikuiselle. Ja ihan muutaman vuoden kuluttua tulet olemaan aikuisen kehossa.

   Itselläni murrosikä alkoi suurinpiirtein kun täytin 14-vuotta. Tällöin huomasin ensimmäiset häpykarvat. 15 vuotta täytettyä kehitys nopeutui selvästi ja 16-vuotiaasta olen kasvanut pituutta enää muutaman sentin. Olen 184 cm pitkä nykyisin.

   • ifiewfoier,miten sulla voi olla HÄPYkarvoja,vaik oot mies??Onks sulla pillu???


   • ifiewfoier=pillumies?? kirjoitti:

    ifiewfoier,miten sulla voi olla HÄPYkarvoja,vaik oot mies??Onks sulla pillu???

    ot tynhmä


  • miksi murrosiästä tehdään niin vaikeaa koko kodille.
   en usko että koko kuohunta tulee vain itsekseen ilman tahdonvoimaa.
   nuori menettää elämästä kallita vuosia riidanmerkeissä .
   ei kaikkikodit ole hajanaisia on varmasti rakastavia vanhenpiakin olemassa.
   rakkaus on
   ehtymätön luonnonvara , mutta sekin menee lukkoon kun ei ole käyttöä .

   nuoret kuunelkaa mitä vanhemmilla on asiaa.
   ei kukaan äiti anna huonoja neuvoja lapselleen KUUNNELKAA.

   • mites kun faija nostaa kurkusta seinälle
    (älkää ottako vakavasti)
    ((faija suuttuis))
    (((ottakaa vakavasti)))
    ((((tai oli se joskus kiva))))
    (((((mulla jo seisoo)))))


  • aikaisintaan ekana viimeisintään vikana älä stressaa

  • Tuleeko ensimmäinen erektio (siemensyöksy) kun murrosikä on alkanut. Pari viikkoa sitten sain erektion ja siemensyöksyn, mutta muuten ei ole muuta merkkiä kuin peniksen suureneminen ja karvoitus. Ei esimerkiksi äänenmurrosta. Kuinka nopeasti äänenmurroksen pitäisi tulla?

   • Ääni vain muuttuu. Äitinä kyselin pojaltani, onko kurkku kipeä. Muutaman kyselyn jälkeen tajusin sen olevan äänen murros. Matalaksi se ääni jäikin. Olisiko ollut n. 14v?


  • äänemurros kestää about 8k-12kk,jossen ny ihan väärässä oo ?

  • Pojilla murrosiän kulku on aika samanlainen aina. Ensin kivekset alkavat kasvamaan, ja puoli vuotta myöhemmin ne ovat 2cm mittaiset. Tässä vaiheessa kivespussin iho löystyy.

   Noin 1-vuoden kasvamisen jälkeen alkaa penis kasvamaan ja ilmaantuu häpykarvoitusta, sekä läpinäkyvää "alkuspermaa" alkaa erittyä. Kivespussin iho tummenee.

   1.5-vuotta kivesten kasvuunlähtemisestä ne ovat reilusti yli 3cm pitkät, tässä vaiheessa penis kasvaa nopeiten, karvoja ilmaantuu nopeaa tahtia häpyalueelle ja myös kainaloon, kasvupyrähdys alkaa, aikuismaista liisterimäistä spermaa alkaa erittyä ja alkaa äänenmurros. Veren hemoglobiinitaso alkaa kohota.

   2-vuoden kohdalla kasvupyrähdys on voimakkaimmillaan, ääni on yleensä madaltunut huomattavasti, ja se madaltuu edelleen. Aknea alkaa kehittyä kasvoihin ja monilla pojilla harteisiin. Veren hemoglobiinitaso kohoaa edelleen. Penis kasvaa edelleen, ja sen väri voi tummeta.

   2.5-vuoden kohdalla pituuskasvu on jo hidastumassa, peniksen kasvu miltei päättyy. Hemoglobiinitasot veressä nousevat edelleen ja sitä mukaa kun pituuskasvu hidastuu alkaa pojalle kehittyä lihasmassaa. Äänenmurros alkaa olla ohi.

   4-vuoden kohdalla ja sen jälkeen pituuskasvu on hidastunut jo selkeästi ja pojalla on yleensä enää aikuispituudesta saavutettavana pari senttiä. Karvoitus kasvoissa alkaa lisääntyä, ensin viikset, myöhemmin partaa tulee leukaan.

  • Olen 14,5v poika en ole huomannut fyysisesti murrosiän alkua ei ole karvoitusta. Jotain läpinäkyvää nestettä olen huomannut tulevan orgasmin yhteydessä. Kävin lääkärillä hetki sitteb kysymässä saisinko murrosiän nopeutusta mutta seuraava kontrolli käynti on puolenvuoden päästä eli pitäisi vaan odottaa vasen kives on kasvanut enemmän ja hävettää kun penikseni on vielä lapsen mitoissa milloin murrosikä olisi enemmän odotettavissa?

  • Minä olen 14_vuotias poika ja syksyllä 15 mun penis on erittäin pieni ja mua nolottaa mennä suihkuun joukkueen muiden poikien kanssa.
   Minulta ei tule mitään sperman kaltaista ainetta tai spermaa ja kivekset eivät ole 2cm kokoa.
   Ainoat murrosiän merkit ovat ne että minulla on hieman karvoitusta peniksen ympärillä ja hiki haisee pahalta?
   Ihan kamalaa.
   Mutta lasketaanko se murrosiän alkamiseksi.

   • Ihan murrosiän alkua toi on.


   • No onko alkanut tulla lisää merkkejä?


  • Moi. Itsekkin olen 13v poika täytän 14 joulukuussa. Itse olen huomannu pientä karvaa peniksen yläpuolella ja kivespussissa enemmän. Kivespussi on alkanut myös löysentyä vähän. Onko tää sitä murrosiän alkua. On ruvennut asiat vituttamaan enemmän ja niin edespäin

   • Ja orgasmin saanti on helppoa mutta kahella ekalla kerralla ei tuu mitään ulos peniksestä??? ONKO TÄÄ NORMAALIA


  • Murrosikä alkaa ja loppuu aina yksilöllisesti. Yleensä se alkaa 11-14v välillä, joskus voi alkaa jo hieman ennen 11 ikävuotta tai vasta 14-15 v. Jos mitään merkkejä ei oo vielä 15v kyseessä on myöhästynyt puberteetti ja silloin kannattaa asiasta keskustella terkkarin tai lääkärin kanssa. Näkyviä merkkejä murrosiän alkamisesta ovat mm.
   * kivesten laskeutuminen ja kasvu
   * peniksen kasvu isommaksi
   * karvoitusta tulee peniksen juureen ja kainaloon
   * pituuskasvu kiihtyy
   * hormonitoiminto kehossa kiihtyy josta selvin merkki on hienhajun voimistuminen
   * äänenmurros (ääni murtuu, välillä tulee kimeitä ja välillä möreämpiä ääniä)
   * erektioita tulee tiheään, usein myös ns.tahattomia joita voi tulla melkein missä ja milloin vaan
   * siemensyöksyt alkavat, sen huomaa parhaiten kun itsetyydyttää, mutta niitä voi tulla myös yöllä nukkuessa (märkä uni)
   Nämä luettelemani asiat eivät ole missään tietyssä järjestyksessä tulevia vaan jokaisella pojalle ne tulee täysin yksilöllisesti. Jos asia vaivaa mieltä niin voi laittaa myös privaatisti viestiä hoitsukundi@suomi24.fi

   • Mua on mietityttänyt tää murrosiän alku erittäin paljon :/ mulla on niin kuin pientä vaaleaa karvoitusta peniksen ympärillä ja hieman kivespussissa. Nämä asiat kuitenkin ovat pysyneet samana lähes 1 vuoden. olen siis kohta 14v täyttävä poika ja mietin mitä minun tulisi tehdä, koska minulla on ollut murrosiän merkkejä jo noin vuoden, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan. Lisäksi olen paljon muita luokkalaisiani jäljessä ja se on minulle suuri huolenaihe. Mitä minun pitäisi siis tehdä kun vanhemmillenikaan en uskalla asiasta puhua...


   • pelokasnuori8 kirjoitti:

    Mua on mietityttänyt tää murrosiän alku erittäin paljon :/ mulla on niin kuin pientä vaaleaa karvoitusta peniksen ympärillä ja hieman kivespussissa. Nämä asiat kuitenkin ovat pysyneet samana lähes 1 vuoden. olen siis kohta 14v täyttävä poika ja mietin mitä minun tulisi tehdä, koska minulla on ollut murrosiän merkkejä jo noin vuoden, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan. Lisäksi olen paljon muita luokkalaisiani jäljessä ja se on minulle suuri huolenaihe. Mitä minun pitäisi siis tehdä kun vanhemmillenikaan en uskalla asiasta puhua...

    no ei kannata huolestua, sulla muutenkin on jäljessä tuo murrosikä muihin ikätovereihin verrattuna, joten kyllä asiat ajastaan korjaantuvat. Itse asialle ei oikeastaan voi tehdä mitään.


  • Oon 14 kohta 15 tarkemmin sanottuna keväällä. Murrosikähän mulla on kun on alkanut hiki haisemaan enemmän, penikseen tullut karvoja, kivekset laskeutunut, mutta milloin äänenmurroksen pitäis alkaa?

  • Oon 13 huhtikuussa täytän 14 eikä mulla ole alkanut vielä yhtään merkkiä murrodiästä

   • Tästä on jo pari vuotta, mutta voi olla, että kamppailet tämän asian kanssa vieläkin? Paljonko jalkasi on kasvanut viime vuoden aikana? Jos paljon, niin voit odottaa murrosiän ensimmäisten merkkien tulevan vuoden, parin sisällä. Jos kenkäsi sen sijaan on vielä lasten kokoa ja kasvaa hitaasti, niin lapsi joudut vielä pitkään olemaan


  • Minä olen 11 kohta 12 (1.4) ja mietiskelen että mitenköhän se murrosikä alkaa minulla on pientä karvoitusta munissa ja huulessa.
   Ulkonäkö minua on alkanut kiinnostamaan enemmän ja tytöt kiinnostavat enemmän
   Ja siis penikseen sattuu paljon
   Onko tämä alkua?

  • oon 11v ja raivoan äidilleni onko minulla murrosikä

   • eihä se siitä oo kiinni


   • No kuule, juuri 11v-16v hormonit jyllää, ja mielialat vaihtelevat. Eli jooooooo. Olet väärässä.


   • Ei vitus


   • Todekösesti pelaat liika fortniteä ja raivoat kun joku kiinalainen on sun netissä


  • Moro. Oon 13 vuotias poika ja täytän 5 kuukauden päästä 14. Mulla tulee lähes joka päivä näitä "voice crackeja" eli näitä äänen kimahteluja. Onko se merkki että äänenmurros on ALKANUT vai onko se vain merkki että ALKAA esim puolen vuoden päästä. Haluan nimen omaan tietää onko se alkanut vai eikö se ole alkanut. Vastatkaa pliis!

   • On se alkanut. Juuri niin se alkaa. Toivottavasti helpotti :)


   • Kiitos!!:)


   • Oleppas hyvä!


  • Oon 15 eikä muuta murrosiän merkkiä kun että karvoja kainaloissa ja kyrvän yläpuolella

  • Itse en tiedä milloin mutta vanhempani sanovat että minulla on alkanut murrosikä. Kaverini ei ole parhaat joten olen huomannut että jos ei penis ole pitkä saat nimityksen millimuna ja kaveriani on siitä kiusattu ja meillä on kouluuinta usein joten minullekin on ongelma.

  • Riippuu ihmisestä... Ja ennenkaikkea isäsi geeneistä. Murrosikä alkaa kaikille eri aikaa, kyllä sinunkin aika koittaa :)

  • Mulla muutama tumma karva pippelin vieressä ja paljon vaaleita joten onko murrosikä alkamassa oon 11v heinäkuussa 12v

   • Please vastatkaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Please vastatkaa

    Vastataan vastataan.. on se alkamassa. Aivan normaalia että 11 vuotiaalla jo munakarvat alkaa kasvaa. Stondispituus sulla kasvaa 12 ikävuoden aikana huimasti, kivekset suurenee ja alkaa tulla runkatessa mälliä. Ota rennosti! :)


  • Oon 15 ja mul näyttää et penks kasvaa sisää päi mitä teen auttakaa

   • Anteeks mut se ei oo mahollista että älä huoli vittu mä repesin tho


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   331
   13724
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   267
   10575
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   105
   2635
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1508