Paha vai Pyhä Henki?

iivaris

Oletko koskaan arvoitellut tai epäröinyt sen kanssa, mikä voima sinussa vaikuttaa? Oletko miettinyt, että jos vaikkapa parantumisia ja muita erikoisia asioita tapahtuu kauttasi, niin mistä lähteestä "lahjasi" ovat? On hyvä ottaa huomioon, että vaikka ihminen vilpittömästi ajattelisi välittävänsä "Kristuksen ja Pyhän Hengen" voimaa, tämä ei takaa, että hänen lahjansa olisivat Jumalasta. saatana saattaa helposti jäljitellä parantamista, profetoimista, kielilläpuhumista, tiedon sanoja ja muita Raamatun mainitsemia armolahjoja. Hän voi antaa näitä jäljitelmälahjoja ihmisille, jotta he joutuisivat vain kauemmas eroon Jumalasta.
Lisäksi Raamatun omat kuvaukset antavat mallia tältä alueelta. Yksi esimerkki on Simon-noita, joka mainitaan Apostolien tekojen 8:ssa luvussa. Tämä henkilö teki ihmeitä magian avulla ja ihmisten nähden, niin että nämä luulivat hänen toimivan Jumalan avulla. Kuitenkaan hänessä ei ollut Jumalan Pyhän Hengen voima, vaan hän oli koko ajan eksyksissä. (Samoin tunnettu on kertomus faaraon taikureista; nämä magiaa harjoittavat taikurit pystyivät tekemään vastaavankaltaisia ihmeitä kuin Mooses.)

Lisäksi meidän ei tarvitse katsoa muuta kuin Jeesuksen omia sanoja tältä alueelta. Hän totesi, että viimeisellä tuomiolla tulisi esiintymään monia ihmisiä, jotka olisivat ennustaneet ja tehneet voimallisia tekoja hänen nimessään; ihmisiä, joita Jeesus ei kuitenkaan tuntenut, eli he eivät olleet hänen omiaan. Nämä jakeet todistavat hyvin sen seikan, että vaikka ihminen vilpittömästi ajattelee toimivansa Jumalan voimassa, voi hän silti olla täysin eksyksissä:

- (Matt 7:22,23) Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'

Lisää tietoa;

http://www.jariiivanainen.net/mikavoimasinussavaikuttaa.html

7

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että näin

      Hedelmistään puu tunnetaan. Kristinuskostakin tiedämme mitä sen nimissä on tehty.

    • Rakastan hedelmiä

      Jumalan rakkaus vetää ihmisiä puoleen. Ei laki. Olemme laista vapaat. Loput jätän pyhälle hengelle.

    • sitähän kysyitte :D

      Mä oon niin väsynyt siihen että joka paikkaan joku työntää tuota pyhä henki raamattua dogmijuttua ainoa oikeana totuutena. Kiinnostaa ihmisten mielipiteet ja katsantokannat nykypäivänä ei näitä jakeita enää, ei ei ei. Uskokaa jo ettei monetkaan käänny jakeita latelemalla. Miten päin tämä pitäisi selvittää. Tuolla on riittämiin sellaisia palstoja joissa voi asiaa puida.
      Tämän sanomiseni vuoksi en ole minkään pahan voiman tai hengen vaikutuksen alla,
      en ole.

    • vapaa olla saan

      Olen antanut elämäni Jeesuksen Kristuken käsiin. Kun vilpittömästi elän uskovana, en tee tahallani syntiä, pyydän synejä anteeksi niin ei tarvitse sairaaloisesti tarkkailla elämääni.
      Liika itsensä tarkkailu vie pelkoon ja vihollisen orjuuteen. Pian alkaa koko usko horjumaan.

      • juujajuu

        Luen rivien välistä ja oletan. Onko niin että johonkin muuhun uskova tai toisella lailla Jeesukseen uskova ei voisi elää myös ajatuksella ettei pyri tekemään syntiä tai ei omalla tavallaan pyytäisi anteeksi kaikkeudelta, itseltään ja muilta?
        Onko niin että he eivät myöskään kykene elämään ilman itsensä tarkkailua pelkoa?
        Vosiko olla että vihollista ei ole, ainakaan ulkona?
        Ap antoi sellaisen kuvan että vihollisen nimissä tapahtuu asioita. Kaikkialla tapahtuu hyviä ja ei hyviä asioita, egolla ja ilman egoa. Se millä tavalla välität parannusta tai enegiaa ei liene olla siitä kiinni mikä dogmi on kyseessä, rakkaus on rakkautta.


    • gyyd

      Olen ap:n kanssa samoilla lijoilla, että new age on tuonut tullessaan ja aina paisuvammassa määrin toisten parantamista, erilaisia energiahoitoja, enkelihoitoja, ym. En myöskään näe niitä tavoiteltavina asioina, koska silloinkiin ihmisen mieli on egon ohjauksessa, vaikkei sitä parantaja tai muu sellainen ymmärrä. Taustalle saattaa pulputa alitajuntaan kätketty toive hyväksytyksi tulemisesta, johon ravintoa antaa ihailu ja arvostus. Samalla luodaan arvoasteikko ja hierarkinen järjestelmä, jota ei havaita tai tunnusteta sellaiseksi ajatteluksi. Jumalan mielessä jokainen on saman arvoinen, eikä yksikään hänen lapsistaan ole toista erityisempi tai rakastettavampi.

      Jumala ei odota meiltä ihmetekoja. Ainut ihmeteko toiselle on pyyteetön rakkaus. Ja rakkaus itsessään on parantavaa.

      Sitävastoin en ymmärrä sitäkään, että raamatulla lyödään päähän ja ikään kuin Jumalasta tehtäisiin vihollinen, joka on kostonhimoinen ja erottaisi jyvät akanoista. eikä suinkaan rakastava. Viimeinen tuomio on sellainen, että Isä sanoo lapsilleen, että lähdetäänpäs kotiin täältä pelikentältä ja kaikki, aivan kaikki ovat tervetulleita.

      Vuosia sitten aloitin lukemaan raamattua VT:stä. Oli ihan väilttämätöntä lukea kevyempiä tarinoita UT:n puolelta. Tällälailla poukkoilin, kunnes ajattelin, että joko Jumala on mielenvikainen vihassaan ja välillä rakkaudessaan tai sitten teoksen kirjoittajat ovat halunneet tehdä siitä sellaisen. Myöhemmin löysin rakastavan Jumalan, joka ei näe virheitä lapsissaan.

    • yepps

      Reikiparantajat, käsilläparantajat ja vastaavat on lienee hyvä testata ennen kuin niille itsensä altistaa.

      Ota siis mukaan esim. muutamia kuolleita hyönteisiä ja pyydä herättämään ne eloon. Jos parantaja ei siihen kykene, ei parantajalle kannata rahojaan haaskata. :)

      "Laittomuuden poika seisoo pyhissä paikoissa. Hän sanoo auringolle "laske", ja se laskee. Hän sanoo "loista" ja se tekee sen. Hän sanoo "pimenny" ja se tekee sen. Hän sanoo kuulle "muutu veriseksi" ja se tekee sen. Hän kulkee meren ja jokien päällä kuin kuivalla maalla. Hän laittaa rammat kävelemään. Hän laittaa kuurot kuulemaan. Hän laittaa mykät puhumaan. Hän laittaa sokeat näkemään. Spitaaliset hän puhdistaa, sairaat hän parantaa. Paholaiset hän heittää ulos. Hän moninkertaistaa merkkinsä ja ihmeensä jokaisen läsnäolossa. Hän tekee niitä tekoja, joita Kristus teki paitsi kuolleiden herättämistä. Tästä te tiedätte, että hän on laittomuuden poika, koska hän ei kykene antamaan elämää."

      Lähde: http://www.apokryfikirjat.com/elia.htm

      Kyllähän paholainen omia joukkojaan pystyy ohjailemaan, mutta elämää se ei silti pysty tuomaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe