Millä tahdilla korvikkeen vähennys?

Kokeneilta apua?

Meiltä löytyy kotosalta tällainen kaksiviikkoinen, siro mutta normaalikokoinen aarre, jolle on nyt viikonlopun ajan pumpattu terkkarin komennosta noin 200ml korviketta vuorokaudessa (40ml x 5 eli joka toisella syötöllä), kun paino ei syntymän jälkeen lähtenyt toivotunlaiseen nousuun, rintamaito nousi surkean hitaasti. Synnäriltä lähtien on saanut pieniä maitotilkkoja (jo ennen kuin ensi kertaa sektion jälkeen vauvaa näin niin oli ruokittu pariin otteeseen), mutta nyt kolmen päivän ajan runsaammin. Noh, nyt 12 vuorokauden iässä ahkeralla lisämaitoilulla syntymäpaino on saavutettu.

Jos mahdollista, haluaisin vielä kuitenkin korvikkeesta jossain vaiheessa eroon, lapsen kasvua ja terveyttä vaarantamatta, mutta millä tahdilla uskallan alkaa korviketta vähennellä? Ja milloin? Joko nyt, vai pitäisikö odotella että vauveli saa vähän kerättyä massaa? Ongelmana on se, että silloinkin kun paino ei noussut juuri lainkaan, vauva oli tyytyväinen, pissaa ja kakkaa tuli, joten en tiedä miten tulkitsisin maidon riittävyyttä kotioloissa ilman tarkkaa vaakaa?

Käsin tai koneella lypsämällä rinnoista ei tunnu tulevan mitään (muutamia millejä), mutta vauvan syödessä kyllä maitoa tulee (kunnon nielemisäänet, suupielet maidossa, joskus pulauttaa päälle), eli en tiedä lisääkö nuo surkeat lypsy-yritykseni maidontuloa vai eivät...

9

463

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 56ytrr

      http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=165

      Tuossa yksi hyvä linkki ja tuolta sivustolta löytyy monta muuta lisää. Meillä noista ainakin oli apua ja saatiin korvikemäärää vähennettyä ja lopen siirryttyä ihan omalle maidolle.

      Ja muista, lypsämällä et näe todellista maidontuloa, kaikki ei heru pumpulle! Nuo mitä sulkeissa lopussa lukee, kertoo juurikin siitä, että maitoa tulee hyvin!

    • imetä, imetä imetä..

      Luota siihen, että jos lapsi on tyytyväinen ja pissaa tulee niin saa maitoa riittävästi. Kovin hirveen nopeasti tuota lisämaitoa ei tietty kannata vähentää kun tissit ei pysy uudessa tahdissa heti perässä. Mutta vähennä esim. 20ml päivä, ja pidä tasauspäiviä tarpeen vaatiessa. Ei pitäis mennä paria viikkoa kauempaa täysimetykseen pääsemiseksi..

    • kokenut saman

      Vaikea sanoa, mutta kannattaa jatkaa maidon pummpausta koneella rinnasta niin kauan kunnes pääset eroon korvikkeen käytöstä. Kannattaa ehdottomasti joka syötöllä antaa omaa rintaa ja vasta syötön lopuksi vielä pullosta. Näin rinta saa mahdollisimman paljon stimulaatiota ja maitomäärät siis kasvaa näin.

      Kun saat rinnasta pumpattua päivässä saman verran kuin juotat korviketta päivässä niin voit lopettaa korvikkeen juoton. Ei kannata heti antaa periksi rintapumpun käyttöä vaikka rinnasta aluksi tuleekin tosi vähän. Joku päivä voi tulla yllätyksenä kuinka paljon sieltä tuleekaan ja vielä ihan kevyesti.

      Korviketta muuten voi juottaa vauvalle niin paljon kuin se suostuu juomaan sitä, tietenkin siis mielummin vasta sen jälkeen kun on ensin tissistä juonut sen verran kuin suht tyytyväisellä otteella on jaksanut. Vauva siis itse kertoo paljon hänen tarvitsee syödä. Painonaleneminen alussa on muuten täysin normaali reaktio.

      Tissiä kannattaa myös tarjota aina kun vauva vähänkin vaikuttaa itkuiselta. Vauva kyllä kertoo koska ei tarvitse ruokaa lisää laittamalla suun kiinni ja kääntämällä pään pois. Alussa voi joutua syöttämään lähes jatkuvasti, mutta se menee pian ohi, kun vauvan ja rinnan toiminnot alkavat toimia yksyhteen.

    • mie vaa

      Aika nopeesti korvikkeelle komensi.
      Meidän neidin paino ei viä kahden viikon tarkastuksessa ollu noussu takas syntymäpainoon, mutta oli lähtenyt nousuun kotikäynti tarkastuksesta. Neuvola-täti sano, et jos itestä tuntuu että maito riittää ja vauva on tyytyväinen ni ei tarvi lisämaitoo antaa. Seuraava tarkastushan oli jo kk:n ikäsestä. Ilman lisämaitoo oli saanut 300g/vk painoa.
      Mulla ei kerenny laitoksella maito viä nouseen. Sain "tapeltua" pullon kans. Se oli yhtä syöttö-pulauttelu-syöttö rumbaa, eikä vauva ollu tyytyväinen. Ei meinannut tissi heti edes kelvata. Neljäntenä päivänä maito nousi ja viidentenä sain heittää pullot kaapin perälle:).Itku pääs pelkästä helpotuksesta. Tytöstäkin tuli tyytyväisempi.

    • Lypsä..

      toista rintaa samalla kun vauva imee toisesta. Itse en saanut pumpulla kuin parikymmentä milliä pitkän pumppauksen tuloksena, mutta samalla imettämällä ja pumppaamalla maitoa kertyi 100ml muutamassa minuutissa ja tuli oikein suihkuamalla. Suosittelen kokeilemaan!

      • Ap.

        Tätä testaan heti huomenna kun saan "yksi-käsi-käyttöisen" pumpun käsiini!


    • Ap.

      Jee, eka päivä korvikkeetta!

      Vähennyksen tein näin:
      Alkup. annostus: 5 x 40 ml, siitä vaiheittain -->
      - 6 x 30 ml
      - 5 x 30 ml
      - 10 x 15 ml (imetystukiäidin ohjeilla tästä eteenpäin)
      - 9 x 15 ml
      - 8 x 15 ml jne.

      Muutamia lypsytilkkoja annan vielä "virkistykseksi" imetyksen alkuun tarvittaessa, että jaksaa imeä napakammin.

    • mie vaa

      hyvä hyvä :)

    • mirkkuli1

      Meillä neiti 11 vkoa saa korviketta enemmän kuin rintamaitoa. Koko ajan pyritään lisääämään oman maidon tuloa, mutta se on tosi hankalaa kun rintakumikin on käytössä ollut alusta asti. Välillä saa otteen paljaasta rinnasta mutta se ei oikein tuota tulosta. Harjoitellaan kyllä kovasti! Tavoitteena olisi täysimetys, mutta sinne on vielä hirveästi matkaa! Meidän perheen arjesta voit lukea osoitteessa http://keeponlearningmy.blogspot.fi/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe