HYÖKKÄÄVÄ AFGAANI

Pahoille piiskaa?

Olisiko jollain neuvoa, hyvää sellaista, miten saada hyökkäävä afgaani aisoihin? Ei edes uskalla ajatella, miten kävisi, jollei pensasaitaa olisi välissä. Toki se on tullut sen liki 2 metrisen orapihlaja-aidan läpikin oman pienen koiran kimppuun. Onneksi sattui olemaan kepakko pihassa, jolla "hoidin" sen tilanteen ja omani pääsi karkuun, toisen kerran onnistuin tarttumaan afgaanin korvista ja omani pääsi pötkimään jälleen pakoon.

"Naapurisopua" kuitenkaan ei haluaisi enempiä järkyttää, mutta olisihan oman koirankin päästävä OMALLE PIHALLEEN ulkoilemaan ilman, että tarvitsisi pelätä hengenlähtöä.

Kun asia on otettu puheeksi naapurin kanssa, on vastauksina ollut "se luulee sitä vieheeksi" tai että "on teidänkin koirassa syytä".... siis omassa koirassani syytä kun ulkoilee omassa pihassa.

Naapurini mielestä huomautukseni ovat siis olleet "kivien heittelyä lasitalossa", mutta hänenhän ei tarvitsekaan pelätä oman koiransa hengen puolesta, ainakaan oman huomattavasti pienemmän koirani suhteen.

Onko parasta turvautua viranomaisiin kun ei päästä naapurin kanssa samoille linjoille koira-asioissa ja jos niin mihin? Vai mitä pitäisi tehdä?

11

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reijuliini

      Voi voi. Mitenköhän se on ihmisillä niin vaikeaa ymmärtää, että koiran sallittu alue on oma piha, ei naapurin piha? Naapurihan se on saatava aisoihin, koirat ovat koiria. Olet oikeassa ja huolissasi ihan aiheesta. Afgaani saattaa tappaa koirasi. Paljonko sitten raha lohduttaa, kun naapuri on korvausvelvollinen, rakasta koiraasi et henkiin saa. On sinun varmaan kovennettava äänilajia naapurisi suhteen. Laki on puolellasi, viranomaiset taas usein niin saamattomia, että jotain pitää ensin tapahtua. Myötätuntoni.

    • bite back

      Naapurisi ei taida olla kovinkaan huolissaan koirastaan kun antaa sen hyökkiä miten sattuu, ehkä luottaa vaan siihen että sen iso koko suojaa sitä sinun pientä koiraasi kohtaan, mutta mitä sitten kun sattuu jotain juuri sinun pihallasi? Sinulla lienee oikeus ehkä jopa vaatia aggressiivisen afgaanin lopettamista, mites sitten naapuri reagoi.... kun saattaa hänen kohdallaan olla reagoida, kun ei ole aiemminkaan välittänyt.

      Tietysti naapurisopu on tärkeää, ilmeisesti asut omakotialueella. Jos sama on jo jatkunut vuosikausia, mitäpä enää hyssyttelet, ota aluksi vaikka yhteys eläinsuojeluihmisiin, ellet poliisiin halua turvautua. EIköhän vyyhti ala purkautua, ennen kuin kenellekään ennättää tapahtua mitään.

      Afgaani todella saattaa nähdä pienessä koirassasi vieheen varsinkin jos sillä on juoksutaustaa.

    • ..................

      Tällaiseen ongelmaan olen itsekkin törmännyt. Mutta silloin oli kyseessä Venäjän vinttikoirat. Ja valitettavasti, ainakaan niiden vuosien aikana sille ongelmalle ei yksinkertaisesti kukaan mitään ratkaisua keksinyt, mistään ei saanut apua, koska omistajat eivät kokeneet asiaa ongelmaksi. Vaikka siis ne todellakin aiheuttivat vahinkoa. Kohteeksi joutuivat sellaiset pienehköt koirat, tipsut, ym. Ja kahdestaan koirat varsinkin olivat todella vaarallisia, Oma pieni koirani sai olla melkolailla rauhassa, koska mukanamme kulki myös iso koiramme. Mutta yksin omistajansa ohikulkevat saattoivat joutua kohteeksi. Se näytti ihan sellaiselta saalistukselta, ja tilanne katkesi, jos uhri pääsi johonkin koloseen, pois silmistä. Mutta jos se ei ymmärtänyt piiloutua, tai piiloa ei ollut, oli todella hankalaa saada ne kaksi lopettamaan saalistustaan. Koska aikaahan siinä ei juurikaan ole. Nämäkin koirat tulivat aitojen yli, ja pensasaitojen läpi. Ylittivät keveästi sellaiset melko korkeatkin aidat.

      Koirien perusongelma taisi olla se, että ne eivät saaneet tarpeeksi järkevää toimintaa, ja niiden ulkoiluttaminen tuntui olevan aika vähäistä. Niillä ei ollut kunnon hihnakäytöstä, eikä omistajat hallinneet niitä yhtään. Siitä huolimatta hoitivat lenkkeilyn niin, että molemmat olivat samaan aikaan mukana. Kaksi isoa ja huonotapaista koiraa osaamattomalla ulkoiluttajalla oli todellakin huono yhtälö.

      Kyllä asiaa yritettiin hoitaa hyvällä ja pahalla. Välillä oli sellaisia rauhallisempia jaksoja, ja sitten homma taas riistäytyi käsistä. Ei mennyt oppi edes lompakon kautta perille, nämä omistajat todellakin maksoivat useita hyvin suuria eläinlääkärinlaskuja. Ilmeisesti nämä koirat jahtasivat mielellään kissojakin, mutta kissoille kun se puuhun pakeneminen onhelpompaa, ja niitä oli paljon, ei tainnut tulla vahinkoja. Ihmisiä kohtaan en kuullut niiden koskaan olleen millään lailla vaarallisia, ei pieniä, eikä isoja. Olivat kyllä kovin pidättyväisiä, eli eivät edes ohikulkijat niitä kiinnostaneet. Mutta "saaliinkokoiset" saivat kyllä kyytiä. Aina löytyi joku tietämätön, joka pahaa aavistamatta erehtyi tämän talon ohi kulkemaan.

      Mutta oli syys sitten mikä tahansa, ei koiralla ole mitään oikeutta sellaiseen käytökseen, vaan omistajien on yksinkertaisesti laitettava se kuriin. Asiaa auttaa kovasti jo sekin, että koiralle todellakin viitsitään järjestää sitä tekemistä tarpeeksi.

    • juk_pek

      Huolestuttava tilanne. Vinttikoira on minullakin, se on jalostettu saalistavaksi metsästyskoiraksi. Jäniksenkokoiset ovat saaliseläimiä ja kyllä se saaliin tappaa, se on sillä geeneissä. Yksi mahdollisuus olisi, jos koirat voisi tutustuttaa leikkikavereiksi, jos vaan onnistuu.

    • TurhaaProvoa

      Mulla on omat vinttikoirat pienestä asti totutettu pieniin rotuihin, jopa chihuihin ja leikkivät niiden kanssa sovussa, samoin kissat ovat ok.

      Tämä afgaani todennäköisesti saattaa suojella voimakkaasti omaa pihaansa (reviiriänsä) ja laumaansa, omaankaan pihaamme tai sen lähelle eivät kutsumattomat vieraat tule oman laumanjohtajaurokseni huomaamatta Jos koiranne on itse käynyt vierailemassa naapurinne puolella, pitäisin hyvinkin mahdollisena, että afgaani kokee koiranne tunkeilijana.

      KUITENKIN: jos koira, mikä tahansa, hyökkii ja käy kimppuun, asiaan on todellakin puututtava. Itse ilmoittaisin viranomaisille, jos sopua ei saada keskustelemalla syntymään. Näkisin naapurin (tai teidän, jos naapuri ei kuuntele) pihan aitaamisen olevan hyvä vaihtoehto tässä tapauksessa, en kyllä ymmärrä miksei naapurisi ole aidannut pihaansa. Mielestäni tällainen on vastuutonta tai sitten yksinkertaisesti tietämättömyyttä. Väärä koira väärällä ihmisellä. Näöllään ajavien metsästyskoirien kanssa on aina oltava tarkkana ja hereillä, vaikkakin vinttikoirat ovat aivan ihania, oikeissa käsissä.

      Ei jokainen vinttikoira automaattisesti hyökkää pienten koirien, kissojen yms kimppuun. Älkää rakkaat yleistäkö, viljelette turhaa pelkoa. Tässä tapauksessa on kuitenkin syytä puuttua asiaan.

    • g bhrth jtj

      Afgaani on tutkimustenkin mukaan yksi tyhmimmistä eläimistä ja ylivoimaisesti tyhmin koira. Vertailuissa afgaanin jälkeen älykkydessä jäävät yleensä vain siira ja ameeba. Kun omistajat ovat samaa tasoa, kärsimystä naapureille riittää.

      Meillä on muutama afgaani akalla ja nämä eivät esimerkiksi opi koskaan sisäsiisteiksi.

      Afgaani on kevytrakenteinen koira ja sen hyökätessä kannattaa potkaista esimerkiksi kurkuun tai jalkaan, joihin saatu osuma rauhoittaa kummasti. Jos se ehtii saada koirastasi kiinni, hyppää kantapäät edellä täydellä voimalla sen selkään.

      Puolusta omaasi, kun se on vielä hengissä! Se kuitenkin luottaa sinuun lauman johtajana.

    • koiraihminenälyllä

      Ilman muuta omaansa pitää puolustaa. Vinttikoirat ovat yleensä hiivatin rumia ja tyhmiä ja niin ovat niiden omistajatkin.

    • idiottiafgaaniontott

      Juu, kyllä afgaani lienee ainoa koira, jota ei pysty opettamaan edes sisäsiistiksi.

    • ASUN LOVIISA;ssa

      Täällä on VENÄJÄN VINTTIKOIRA eräällä pihalla,hyökkäilee matalan aidan takana KAIKEN LIIKKUVAN PERÄÄN suu vaahdossa ja hampaat irvessä...

      saa ainapelätä,milloin se tulee kimppuun:=((

    • Näyttelyesine affe

      Afgaaneissa aggressiivisuus on lisääntynyt paljon viimevuosina. Afgaani on näyttelyesine niin monelle kasvattajalle että koirien luonteisiin ei kiinnitetä juurikaan huomiota näyttelypalkinnoista haaveillessa.

      Ei kannata ostaa afgaania missään tapauksessa kasvattajalta joka on kova näyttelyintoilija, saat takuuvarmasti huonoluonteisen yksilön silloin.
      Kokemusta on.

    • käytöshäiriöitä

      Tutun afgaani jouduttiin juuri lopettamaan vihaisen käytöksen takia. Rodussa löytyy kuulemma nykyisin paljon käytösvaikeuksia kuten salukeissakin mutta ne pelkäävät ja kusevat alleen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe