Järvenpään koirapuisto

Ikävää...

Järvenpään loutin koirapuistossa on viime aikoina tapahtunut ikäviä tappeluita / päällekäymisiä.
Ikävin oli kun yhdeltä pikkukoiralta jouduttiin poistamaan päällekäynnin seurauksena toinen silmä.
Ison bennhardilaisen hyökkäilyt ovat myös säikyttäneet ihmisiä.

Kannattaisiko hiukan miettiä ennenkuin tulee agressiivisen koiran kanssa puistoilemaan ?

44

2066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi elämän kevät

      paskoja juttuja , kukahan korvaa jos koiraa joutuu tikkaamaan.
      lukenut näitä juttuja vaan ja todennut että aika lainsuojaton näyttää koira olevan koirapuistossa.

      Mikähän siinä on ; ihmisen typeryys vai ajattelemattomuus , kun tuodaan arvaamaton koira puistoon.
      en nyt tarkota normi rähinöitä , ainahan näitä hetkellisiä pärähdyksiä sattuu.

      Mutta , pitäisikö jonkinlainen kulkulupa käytäntö järjestää koirapuistoon , saisi luvan jos tietäisi koirien käyttäytymisestä , eleistä ym.
      Nämä koirapuiston säännöt portissa ovat hyvät mutta kun niitten noudattamatta jättämisestä ei saa mitään sanktioita.

      100 euron sakko heti kun koirasi käy , agressiivisesti ,toisen koiran päälle.
      sekä porttikielto puistoon 2 viikoksi ja jos sama toistuu niin 3:sta kerrasta ikuinen porttikielto.

    • -Elmeri-

      Yhtälailla pitäisi kieltää tuomasta yli-innostuneita, ahdistuneita, pelokkaita, hermoilevia, epävarmoja, "riitaa haastavia" pikkukoiria koirapuistoihin. Ihan vain pikkukoirien oman henkisen ja fyysisen terveyden turvaamiseksi. Noita mielentiloja monet koirat purevat, eikä se ole aggressiivisuutta vaan luonnollisuutta. Aggressiivisuus ei ole luonnollista.

    • Suvaitsevaisuutta

      No , aika tyhjäksi kävisivät puistot jos tuon listan mukaan alettas koiria ranKkaamaan :)
      Annetaan kaikkien muiden tulla , agressiiviset voivat pysyä poissa !

      • -Elmeri-

        Olisipahan ihmisillä haastetta saada koira tasapainoiseksi yhteiskuntaeläjäksi, mutta näkemäni perusteella kovinkaan moni ei viitsi vaivaitua moiseen vaan annetaan koiran olla peloissansa, ahdistuneena, yli-innokkaana, epävarmana... kertoo paljon yhteiskunnan henkisestä tilanteesta.


      • LUE KOIRAASI
        -Elmeri- kirjoitti:

        Olisipahan ihmisillä haastetta saada koira tasapainoiseksi yhteiskuntaeläjäksi, mutta näkemäni perusteella kovinkaan moni ei viitsi vaivaitua moiseen vaan annetaan koiran olla peloissansa, ahdistuneena, yli-innokkaana, epävarmana... kertoo paljon yhteiskunnan henkisestä tilanteesta.

        puhut asiaa ja tosihan on että monet pienen koiran omistajat on sitä mieltä että vika on AINA isommissa koirissa ja nauravat kun heidän koira haukkuu ja provosoi toisia koiria ja kun isompi koira saa tarpeekseen niin...


    • pörrökuono

      LUE KOIRAASI on samoilla linjoilla kanssani, tosin en lähde tuohon "pikkukoirat vs. isot koirat".

      Koirapuistot ovat täynnä epätasapainoisia koiria. Kun kaksi epätasapainoista koiraa kohtaa puistossa, siitä tulee sota. Kaiken lisäksi kolmas suuri vaikuttaja on omistaja. Jos kaksi koiraa tappelee tai vahingoittaa toisiaan, molemmat ovat olleet siihen yhtälailla syypäitä. Toinen esimerkki on eräs tapaus, jossa kolmen koiran lauma kävi yhden koiran kimppuun koirapuistossa. Tämän kähinän aloitti ainoastaan yksi lauman koirista jolloin muut peilasivat käytöstä ja hyökkäsivät myös "laumattoman" koiran kimppuun tosin sillä seurauksella, että oman lauman koirat purivat myös toisiaan, josta koiralauman omistaja syytti raadellun koiran omistajaa ja koiraa.

      Tasapainoinen koira ei säntää tervehtimään toista koiraa, vaan jää kauemmas haistelemaan maata ja tarkkailemaan tilannetta. Säntäily aiheuttaa useimmissa tapauksissa rähinöintiä.
      Tasapainoinen koira myös haistelee toista koiraa tunkeilematta ja kohteliaasti, ei paina päätään toisen niskalle eikä ahdistele. Esimerkillistä koiran käytöstä on myös tervehtimisrituaalin jälkeen kaverin jättäminen rauhaan ellei leikkiin kutsuun vastata positiivisesti.

      Koirapuistossa kenenkään koiran ei pitäisi "astua" toista, sillä omistajat ovat alfoja ja pitävät laumahierarkiasta huolen. Tällainen käytös aiheuttaa koirien kesken usein kiristynyttä ja stressaantunutta ilmapiiriä. Pitäkää siis huoli, ettei oma koiranne ole tasapainoton.

      Kaiken lisäksi en suosittele viemään pentuja koirapuistoon, sillä siellä ne oppivat olemaan epästabiileja laumakäyttäytyjiä.

    • ds

      Itsekin näin yhden rähinän loutin puistossa. Pariskunta oli tulossa uroskoiransa kanssa puistoon, olivat avaamassa porttia kun toinen uros tuli moikkaamaan ja alkoi kamala rähinä. Puistossa ollut uros pääsi puiston ulkopuolelle ja tappelu jatkui. Ja tämän koiran omistajat vain istuivat penkillä sanomatta mitään.
      Se on normaalia ettei kaikki koirat tule kaikkien kanssa toimeen, mutta rähinöihin pitää puuttua. Oma narttu saattaa jollekkin toiselle nartulle nostella huuliaan (harvemmin), mutta pidän huolen että tappelua ei tule.
      Muutenkin koirat voitaisiin pitää portilta pois kun porukkaa tulee lisää, siinä ne rähinät yleensä sattuukin.

    • huolestunut

      En tiedä onko sama koira, johon viitattiin tässä keskustelussa jo aiemmin, mutta kehotan varomaan Järvenpään koirapuistoissa usein nähtyä uros bernhardilaista, joka hyökkäilee mielivaltaisesti toisten urosten kimppuun eikä tunnu olevan omistajansa hallinnassa. Oman koirani kohdalla selvittiin säikähdyksellä ja pienellä haavalla kaulanahassa, mutta pelottaa vain, milloin sattuu jotakin pahempaa... En tiiä minne näistä tapauksista pitäisi ilmoittaa, kun ikävää on, että toiset koiranomistajat joutuvat alkaa välttelemään puistoja tällaisten hirmujen takia.

      • tapauksen nähnyt

        Oliko koirasi tämä pieni sekarotuinen joka nylkytti kaikkia puistossa olevia ?
        Valitettava tapahtuma mutta turhaan varoittelet bernhardilaisesta , on mitä mahtavin koira luonteeltaan.
        Keskittyisit mieluummin oman koirasi käyttäytymiseen ja katsonet ettei se provosoi turhaan toisia,
        uskotko ,jos koirasi menee nylkyttämään narttua niin voi tulla hammasta paljon pahemmin mitä nyt tuli,


    • huolestunut

      Koirani on leikattu uros ja se kyllä lähestyy toisia koiria puistossa ja haastaa niitä leikkiin, niin kuin koirat yleensä tekevät. Mistään "kaikkien koirien nylkyttämisestä" ei varmasti ollut kyse. Koirani ei ole koskaan ajautunut tappeluihin kenenkään kanssa. Uros bernhardilaista koirani ei ollut edes lähestynyt millään tavalla, kun se hyökkäsi. Varmasti tämä bernhardilainen onkin mitä lauhkein karvaturri ihmisiä ja tiettyjä koiria kohtaan eikä tässäkään välikohtauksessa ollut ilmeisesti aggressiosta kyse, vaan alistamisesta, mutta kuitenkin tilanne oli sen verran raju, että koirani edelleen aristelee niskaansa ja haava sinne tuli. Ilmeisesti näitä tilanteita on ollut ennenkin ja toivottavasti myös bernhardin omistaja voisi tarkastella koiransa käytöstä puolueettomasti, eikä heti asettuisi puolustuskannalle ja pistäisi kaikkea "nylkyttämisen" piikkiin.

      • tapauksen nähnyt

        En ole bernhardilaisen omistaja.
        Mutta kuten sanoin näin tilanteen ja hulabaloon mitä puistossa tapahtui.
        Koirasi ei haastanut leikkiin vaan hyppi toisten koirien selkään , ei se leikkaamattomuus poista nylkyttämistä/alistamista.

        Tilanne oli raju, bernhardilainen ei sietänyt koirasi käytöstä . Koirasi nylkytti /alisti sen koirakavereita.
        Agressiosta ei ollut kyse , aivan oikein.
        Vaan laittamisesta koirasi ruotuun , koirasi ei osannut käyttäytyä sosiaalisesti.

        ehkä tarkkailet koirasi toimintaa nyt uusin silmin ja puutut sen käyttäytymiseen.


    • hulluberkku

      nonii, elikä mä olen käyny myös järvenpään puistossa, missä tämä iso berhandilais jätkä on. mä olen se nainen musta -valko koiran kanssa, jota tää berhandilais piru piti silmän alla, mun oma koira oli alistuneena ku seurasin, karvat pystyssä, vapisi ku tää kuolaava piru ahdisteli, se muija ei voinu berhandilaiselle mitää sanoo, sit siel oli pari jotai muuta jätkää toisella oli musta joku seropi koira, jota tää jätkä hakkas nyrkein ku ei saanu kuriin sitä, meni sil jätkäl hermot ja huus täysii koiralle et nyt tottele saatana! siis ihan sairasta porukkaa, no seuraaval kerral ku menin puistoon mun oma koirani muisti sen ison berhandilais pirun ja alko portilla pakittaA, et älä vie mua sinne ku toi berhandilainen on siellä, no se muija joutu menee pienten koirien puolelle sen pirun kanssa ku huomas et ei sen mukamas suloinen berkku voi olla mun koiran kanssa. mitä nää ämmät ja äijät oikee luulee omistavansa koko puiston jossa ne vaa nauraa ja kiroilee ja hakkaa koiriaan. ottaa päähän, no seuraavan kerran jos nään sen berkun siel puistos en enää mee sinne, vaan ajattelen mun kilttiä koiraani ja huudan vaan sille ämmälle portilta et lueppa suomi24 keskustelua ni avaat silmäs!

    • ex-puistoilija

      Tänään Sipoontien koirapuistossa brasilianterrieri tai vastaava kävi koirani kimppuun. Olin kahden villakoirani kanssa puistossa, kun terrieri omistajineen tuli puistoon. Otin omat koirani kiinni, että uusi koira pääsisi rauhassa portista. En ehtinyt edes irrottaa otetta koiristani, kun tämä terrieri tuli päälle ja puri pienempää koiristani reiteen. Ei siis ollut kyse tilanteesta, jossa joku koirista olisi provosoinut toista. Yritin hätistää vierasta koiraa pois, että olisin saanut omani kiinni ja pyysin lukuisia kertoja omistajaa ottamaan koiransa kiinni että pääsemme poistumaan puistosta. Omistaja ilmoitti, ettei todellakaan ota koiraansa kiinni. Mitä ihmettä liikkuu tällaisen ihmisen päässä? Tilanne oli mielestäni todella ahdistava. Taitaa kyllä jäädä meidän osalta koirapuistoilut tähän, kun ei ole varaa maksella eläinlääkärikuluja koirien paikkailemisesta.

    • dippaduupajeejee123

      juu en ole minäkää menos puistoihin jos niitä nää vasikan tai lehmän kokoset laumanvartijarodut alkaa pomottaa, jos koirallasi tässä kyseessä nyt se berhandilainen ni et viittis tuoda niin iso koiraa puistoon joka ei muista uroksista välitä, pikku koira ku on aikas voimatos sellasen jättiläisen kynsissä, tai sit lähetetää tolle berhandilaisen omistajalle kaikki lääkärilaskut. nyt vähä järkeä päähän taas. tekis niin mieli kiroilla niin ärsyttää. ja jos mä nään et koiraa hakataa puistossa soitan poliisit paikalle, minä en hyväksy sellasta, sellasilta eläimet pois jos ei osaa koiriaan kouluttaa.

    • koiraraukat

      Pakko kans kommentoida tätä ku välil tulee käytyy Sipoontien koirapuistossa pienten puolella ja huomio on väkisinkin kiinnitty tän bernhardin ja omistajan käytökseen. täytyy sanoo et käy sääliks sitä bernhardia ku sen omistaja käyttää jotain ihan käsittämättömiä kasvatusmenenetelmiä, se alistaa koiransa jatkuvasti maahan ja huutaa sille. ei oo ihme että bernhardin pää sekoo ja sit hyökkäilee siellä pienempien päälle. joo ja sit siel on tosiaan samassa seurassa bernhardin omistajaan kaa joku nuorempi nainen mustan seropin kaa ja se nainen vaikuttaa kyl ihan tasapainottomalta... se rääkyy sille koiralleen ku hullu ja kans alistaa ja repii niskasta . ihan sairasta touhua. todellaki on tehny mieli soittaa poliisille. eläinsuojeluilmoitus ja koirat tollasilta tyypeiltä pois!!! koirat ei oo syypäitä vaan omistajat. ja jos ihmisellä on yhtään järkee päässä niin ei kyllä tuu tollasen koiran kaa puistoilee. mul ainaki jäis kauhee syyllisyys jos mun koira hyökkäis jonkun toisen kimppuun mut tollaset tyypit vaan näköjään tuijottelee omaan napaansa.

      • Ei hyvää päivää

        Vai koirat pois.
        minkähän tottelevaisuusvalion itse omistat kun on noin asiantuntevasti varaa arvostella toisten koiran kouluttamista.
        heh, tuskin eläinsuojeluyhdistystä kiinnostaa jos joku huutaa koiralleen ..vai meinaatko että saa kauhean trauman :)
        Ei kannata säälitellä tätä bernhardilaista yhtään , on meinaan tottelevaisuudeltaan ja luonteeltaan mitä upeimpia koiria mitä olen nähnyt,

        pysy oman pellossa kasvatetun piskisi kanssa vaan siellä pienten puolella ja arvostele puskista täällä ..eikö niin


    • eihyvääpäivääitelles

      pari viestiä ylempänä oli sanottu että mustaa seropia oli hakattu nyrkein, eli enemmänkin ku huudettu sori vaan ja ilmoitetaanhan me lastensuojeluun jos lapsia hakataa, sama pätee jos eläimiä pahoinpidellään. täytyy olla kasvatus ja koulututs taidot taivaan tuulissa jos täytyy hakkaamaan alkaa koiraa, sellasilta vaan koirat pois, ja hakkaamalla niitä aggressiivisia ja dominoivia koiria juuri saadaanki aikaa, ihan niiku juuri tämä iso berhandilainen, joten älä puutu asiaan, jos et ole kyseistä berhandilaista nähny puistossa. ei hyvää päivää- nimimerkki taitaa vaan itse olla berhandilaisen omistaja ja otti tämän nyt itseensä, täällä ei yleistetä että kaikki berhandilaiset on epäsosiaalisia..ei ei ainoostaan nyt kyse tästä kyseisestä berhandilaisesta. liiaksi vartioivaa koiraa ei tule puistoon tuoda, siitä tulee kärhämiä.

    • Ei hyvää päivää

      Pidäs kuule pienempää suuta , näistä mainitsemistasi koirista ei kumpaakaan ole varmasti hakattu nyrkillä.
      Tiedän / tunnen varsin hyvin kyseisen bernhardilaisen ja toivon Että lopetat paskanjauhamisen tähän.

    • kiltinkoiranomistaja

      mustaa seropia on hakattu nyrkillä, tätä voit kysyä yheltä naiselta joka käy puistossa useasti ruskean jeppe-nimisen cockerspanielin kanssa, hän oli todistamassa kun mustaa seropia hakattiin nyrkein joten sori vaan turpa kii itelläs, siellä on todistajia ollu munkin lisäksi, ja mä sen arvasinki et sä tiiät sen berhandi omistajan ku niin puolustat eihän sellasta puolustakka muut ku samanlaiset hullut. kaikki ollu berhandilaista ja sen omistajaa vastaa, kaikki paitsi sä tässä, en ihmettele. ja jos sä tunnet sen ni sanoppa sille terveisiä, ja että lukee tän palstan. kaikenmaailman ääliöitä kans....

      • Ei hyvää päivää

        Pidäs puskista suun soittaja nyt se nuppis kiinni.
        Mene ilmoittamaan omistajalle suoraan tai poliisiille jos bernhardilaista on hakattu nyrkillä hakattu , tiedän 100 % varmuudella ettei näin ole tapahtunut .
        Myöskään tätä , monesti samaan aikaan puistossa olevaa mustaa koiraa ei varmasti ole nyrkein hakattu.
        Painu helvettiin räkyttämästä ja valehtelemasta näiltä palstoilta !


      • upu
        Ei hyvää päivää kirjoitti:

        Pidäs puskista suun soittaja nyt se nuppis kiinni.
        Mene ilmoittamaan omistajalle suoraan tai poliisiille jos bernhardilaista on hakattu nyrkillä hakattu , tiedän 100 % varmuudella ettei näin ole tapahtunut .
        Myöskään tätä , monesti samaan aikaan puistossa olevaa mustaa koiraa ei varmasti ole nyrkein hakattu.
        Painu helvettiin räkyttämästä ja valehtelemasta näiltä palstoilta !

        siellä oli muitaki minunlisäksi ,eli todistakia on, kysy kyseiseltä cockerin omistajalta, jos on noin aggressiivinen ihminen ni sä oot ihan selvästi berhandin omistaja. säälittävä akka!


      • Ei hyvää päivää
        upu kirjoitti:

        siellä oli muitaki minunlisäksi ,eli todistakia on, kysy kyseiseltä cockerin omistajalta, jos on noin aggressiivinen ihminen ni sä oot ihan selvästi berhandin omistaja. säälittävä akka!

        En ole edelleenkään bernhardilaisen omistaja.
        Sitä vastoin te olette säälittävä suunpieksijä joka levittelee valeita netissä.
        Yrittäkääpä pysyä poissa puistosta jos noin näkyjä alkaa näkemään.

        Voitte toki mennä ilmaisemaan kirjoittamanne mielipiteen silmitystenkin, jotenkin epäilen ettette siihen kuitenkaan kykene.
        Helppo huudella perättömiä paskajuttuja noin nimettömänä


    • vinttikoiralle

      juuh tiedän tämän berhandilaisen ja juu tiedän myös sen vinttikoiran joka kävi koirani kurkkuun kii ja piti sitä otteessaan aikas kauan, mut en jaksa siitä nyt puhua. täytyy vaan sanoa että kyllä ihminen osaa olla sit kädetön. ei varmaan kannattas ottaa koiraa, tai edes viedä sitä puistoon jos ei osaa puuttua sen huonoon aggressiiviseen käyttäytymiseen. onneksi koiravero lähti täältä jäkestäki, en sitä olis enää maksanu muutenka ku kilteiltä koirilta viedään puistotkin käytöstä ku nää berhandilaiset ja muut agressiiviset kumppanit ottaa omikseen

    • tlkogy

      ei aggressiivisia koiria puistoon, hyvinkin yksinkertaiosta, täytyy olla yksinkertainen jos ei tätä asiaa käsitä!

    • koiratyttö

      Voi apua, ihmiset jos näette jtn epämääräistä/epämielyttävää niin kannataisiko mainita kyseisille ihmisille asioista siellä puistossa? Arvostettavampaa se olisi kuin tulla kirjoittamaan siitä nettiin niin ettei asianomaiset välttämättä edes tiedä juttujanne. Ja kyllä itselläni on useampi koira ja käyn puistoissa, se on valitettavaa että siellä näkee agressiivisia tapauksia. Mutta vaikka puisto olisi täynnä "kilttejä, ei koskaan purreita koiria" niin silti siinä on aina tietyt riskit kun sen puiston portin avaa ja koiransa sinne vie voi se kilttikin koira hyökätä. Mutta tietenkin omistajat jotka tietävät koiriensa aiheuttavan hulabaloota ja rähinöitä niin ei kannattaisi niitä tuoda puistoon. Mutta myöskin ihmiset jotka ottaa sen pikkupuppensa syliin niin tekevät typerästi (muiden koirien kiinnostus sylissä olevaan herää ja sitä aletaan automaattisesti "jahtaaman")
      Ja jos niitä rähinöitä tulee niin sitten selvittää tilanteen RAUHASSA paikanpäällä ja molempien osapuolten yhteystiedot talteen jatkoa varten ja usein se on myös virhe poistaa paikalta samantien se toinen koira. Mutta jokainen tekee asiat tavallaan mutta viha ja toisten haukkuminen ei saa ainakaan edistystä aikaiseksi. Ja musta on typerää jos tää kyseinen ihminen ei oo paikanpäällä tehnyt mitään jos on nähnyt koiran pahoinpitelyä jos se kerta noin paljon tunteita vielä jälkeenpäinkin kuohuttaa. Ja kyllä itse en tue milläänlailla koirienpahoinpitelyä.

    • iloinenpuistoilija

      turha tästä asiasta on enää kommentoida, sillä berhandilaisen omistaja ei enää käy puistossa, joten paha sai palkkansa, paha joutui siirtymään hyvien tieltä. ihan oikea päätös. en olisi minäkään kehdannut tuoda koiraani puistoon jos se kayttäytyisi samoin kuin tuo berhandilainen. ja joo kyllä AINA puistoissa on niitä aggressivisia, mutta tuo berhandilainen on niin eri maata, että siitä ei voi ulkopuolinen puhua ellei sen toimintaa ole nähny niiku mä. mut pääasia että saa huojentuneena ja hyvin mielin mennä nykyää puistoon järvenpäässä , ilman pelkoa että kohta se piru tulee. kiitos oikeus voitti taas. kesää kaikille!

      • Ei hyvää päivää

        :) vai sai paha palkkansa.
        Typerää tarinointia ja kyllä , tämä sosiaalinen bernhardilainen käy edelleenkin puistossa.
        Pitänet edelleenkin huolta ettei oma koirasi käyttäydy kuin pellossa , tule esim . Astumaan tälle bernhardilaiselle tuttuja koiria .
        Tälläinen käytös koiraltasi provosoi eli muistat tarkkailla seuraavalla puistokäynnillä OMAA koiraasi ja jätät vikojen etsimisen toisista vähemmälle :)


    • kiltin-omistaja1

      kuulin viimeksi yheltä lihavalta mieheltä joka käy airedalinterrierin kanssa siellä usein että berhandilainen oli niin huonosti viimeksi käyttäytyny että omistaja joutu laittaa koiran eteiseen kytkettynä ku kävi vähä liikaa pomottelee toisia, jos mulla olis sellanen pomottava berhandilainen en kehtais naamaani näyttää puistossa, ja jos berhandilainen on liikaa laumanvartija tyyppinen, ehkä se ei ole paras puistokoira vaan kuuluisi olla kotona....

      • järkipäässä?

        itse olen myös katsellut sen berhandilaisen menoa, sen pitäisi olla pihaa vahtimassa, ei puistossa vahtimassa omiaan... tuli se minunkin koiralle murisee vaikka oma koirani oli omissa oloissa, jos toinen koira hiemankin menee sen ohi,alkaa vartiointi... harmi vaan että tuollainenkin hieno rotuinen koira pilaa berhandilaisen maineen, ja koulutuksesta se vaan on kiinni. kaverillani on laumanvartijakoira rotu, se ei tuo sitä puistoon koska liiaksi vartoi...ja se jos mikä on fiksuutta


      • Ei hyvää päivää
        järkipäässä? kirjoitti:

        itse olen myös katsellut sen berhandilaisen menoa, sen pitäisi olla pihaa vahtimassa, ei puistossa vahtimassa omiaan... tuli se minunkin koiralle murisee vaikka oma koirani oli omissa oloissa, jos toinen koira hiemankin menee sen ohi,alkaa vartiointi... harmi vaan että tuollainenkin hieno rotuinen koira pilaa berhandilaisen maineen, ja koulutuksesta se vaan on kiinni. kaverillani on laumanvartijakoira rotu, se ei tuo sitä puistoon koska liiaksi vartoi...ja se jos mikä on fiksuutta

        Tiedätteköhän ettei Bernhardilaista luokitella laumanvartijaksi.

        Yhä edelleen uskomattoman hieno koira tämä bernhardilainen.
        Pitäkää huolta omistanne ja lopettakaa tarinoinnii : " kuulin yhdeltä lihavalta mieheltä " :):) .. Ei hyvää päivää , mitä skeidaa


      • :ddddddddddddddddddd
        Ei hyvää päivää kirjoitti:

        Tiedätteköhän ettei Bernhardilaista luokitella laumanvartijaksi.

        Yhä edelleen uskomattoman hieno koira tämä bernhardilainen.
        Pitäkää huolta omistanne ja lopettakaa tarinoinnii : " kuulin yhdeltä lihavalta mieheltä " :):) .. Ei hyvää päivää , mitä skeidaa

        ei oo mitää syytä valehdella, voit ite kysyä siltä lihavalta mieheltä kuka puhuu totta :) se mies asuu siin puiston vieressä ja on yleinen näky siinä puistossa :) joten hyvää päivää vaan itsellesi. ja se berhandilainen on liikaa vartioija, heti ku joku menee läheltäki sen omistajaa se tulee murisee ja pullistelee. otan osaa jos sinä kirjoittaja olet tuo berkun omistaja, joka täällä itseään puolustelee. ei mulla ole syytä tarinoida ja omasta koirastani pidänki huolen joka onkin ollut erittäin helppo kouluttaa kunnon koiraksi, siinä berhandilaisessa vaan tahtoo olla aikamoinen työmaa hehe... no onneks berkut on lyhyt ikäisiä. eiköhän senki dominoijan aika kohta korjaa :) ja mä kyllä viihdynki enempi tuolla vanhankylänniemen puistossa... mistähän johtuu että se berkku ei siellä ikinä oo, siellä sitä onki vaikee saada kii ku niin iso puisto... ja se että jos mulla olis sen sonnin kokoinen koira en tois sitä edes puistoon jos sitä pitää eteisee kytkee, eihän se oo edes mukavaa enää koirallekka. ja miten se berkku edes viihtyy olla siellä puistossa, sehän stressaa kokoajan ku joutuu vartioimaan omistajaansa, sivusta seurannenna, ei se paljoo näytä leikkivän tms puistossa... mut jokainen tyylillään. sillä berkulla on ainaki hyvä maine tääl jäkessä. onnea. ja samalla osanottoni :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


      • Ei hyvää päivää
        :ddddddddddddddddddd kirjoitti:

        ei oo mitää syytä valehdella, voit ite kysyä siltä lihavalta mieheltä kuka puhuu totta :) se mies asuu siin puiston vieressä ja on yleinen näky siinä puistossa :) joten hyvää päivää vaan itsellesi. ja se berhandilainen on liikaa vartioija, heti ku joku menee läheltäki sen omistajaa se tulee murisee ja pullistelee. otan osaa jos sinä kirjoittaja olet tuo berkun omistaja, joka täällä itseään puolustelee. ei mulla ole syytä tarinoida ja omasta koirastani pidänki huolen joka onkin ollut erittäin helppo kouluttaa kunnon koiraksi, siinä berhandilaisessa vaan tahtoo olla aikamoinen työmaa hehe... no onneks berkut on lyhyt ikäisiä. eiköhän senki dominoijan aika kohta korjaa :) ja mä kyllä viihdynki enempi tuolla vanhankylänniemen puistossa... mistähän johtuu että se berkku ei siellä ikinä oo, siellä sitä onki vaikee saada kii ku niin iso puisto... ja se että jos mulla olis sen sonnin kokoinen koira en tois sitä edes puistoon jos sitä pitää eteisee kytkee, eihän se oo edes mukavaa enää koirallekka. ja miten se berkku edes viihtyy olla siellä puistossa, sehän stressaa kokoajan ku joutuu vartioimaan omistajaansa, sivusta seurannenna, ei se paljoo näytä leikkivän tms puistossa... mut jokainen tyylillään. sillä berkulla on ainaki hyvä maine tääl jäkessä. onnea. ja samalla osanottoni :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

        En edelleenkään ole sen omistaja.
        :):) olipapahan sekava sepustus sinulla , jos haluat avautua , mene toki rohkeasti bernhardilaisen omistajan luokse ja pura hänelle sydäntäsi .

        Tuskin menet , olet tuollainen seläntakana paskaa jauhava vinkuja :):)


    • faktaaaaa

      olen sanonu berkun omistajalle, mutta ei muutaku kohahdutti olkapäitään, sellanen omistaja ku koira... et sen takia mä täällä paskan siasta faktaa puhun :) joidenki sitä on vaa vaikea niellä :)

      • FAKTAATAAS

        ja jos sanot sepustusta sekavaksi ehkä tarvitset suomen kielen opetusta, mutta taidat sinäki olla niitä suomeen muuttaneita ryssiä :DDDDDDD


      • ei hyvää päivää
        FAKTAATAAS kirjoitti:

        ja jos sanot sepustusta sekavaksi ehkä tarvitset suomen kielen opetusta, mutta taidat sinäki olla niitä suomeen muuttaneita ryssiä :DDDDDDD

        Kirjoitustaitosi on kovin heikkoa , sitä tarkoitan sekavuudella.
        Taidat muutenkin olla hieman jälkeenjäänyt ; tekstisi on kovin typeriä toteamuksia täynnä.
        Toivoisin tuollaisen pysyvän kaukana koirapuistosta.
        Et selvästikään ( lukemani perusteella ) ole kovinkaan sosiaalinen ihminen .


      • KAUKANAOOTFIKSUSTA
        ei hyvää päivää kirjoitti:

        Kirjoitustaitosi on kovin heikkoa , sitä tarkoitan sekavuudella.
        Taidat muutenkin olla hieman jälkeenjäänyt ; tekstisi on kovin typeriä toteamuksia täynnä.
        Toivoisin tuollaisen pysyvän kaukana koirapuistosta.
        Et selvästikään ( lukemani perusteella ) ole kovinkaan sosiaalinen ihminen .

        samat sanat. ei tänne palstalle kukaa fiksu edes kirjoita, saati edes lue mitää. eiköhän fiksut pysy kaukana suomi24.sta. ihan niiku sinä :DDDDDDDDDDD


    • FI10

      "ettei oma koirasi käyttäydy kuin pellossa , tule esim . Astumaan tälle bernhardilaiselle tuttuja koiria . "

      Blaah. Onneksi omat dogit eivät reagoi aggressiivisesti tai edes suuremmin huomioi, kun joku tuntematon/tuttu tulee alistamaan/rynkyttämään niille entuudestaan tuttuja koiria tai edes sitä omaan laumaan kuuluvaa parasta kaveria.

      • kaukanafiksusta

        mun koira ei astu/dominoi toisia koiria jos näin tekisi, en kehtais edes mennä puistoon jos näin olisi


    • Alipaineapina

      En tiedä onko tämä nyt se sama berhandilainen, mutta ainakin kuvausten mukaan voisi sopia. Vastaava koira kävi tuossa puolitoista vuotta sitten surutta kaverin koiran päälle. Silloin kävi vielä loutin puistossa. Berhandilainen oli ollut keskellä kenttää kun kaveri oli tullut koiran kanssa sisään. Olivat lähteneet toiseen suuntaan vielä kävelemään kun tiesi kyseisen koiran olevan arvaamaton. No tämä berhandilainen päätti heti toisen koiran nähtyään hyökätä puolesta välistä puistoa, miettimättä hetkeäkään, vieraan koiran kimppuun, eikä omistajat edes vaivautuneet liikuttamaan lihavaa ahteriaan. Ja "ei hyvää päivää"lle tiedoksi, että olin itse mukana ja berhandilaisen onneksi kyseessä ei ollut minun koirani.

      Ilmeisesti tämä sosiaalinen, ihana koira taitaa ilmaista sosiaalisuuttaan puremalla muita koiria, ärykkeellä tai ilman, koska näitä tapauksia nähtävästi ilmenee kokoajan lisää.

      Itse en viitsi omaa koiraa edes kokeilla tuoda tuon tapauksen raadeltavaksi. Mielummin käännyn ympäri, koska onhan noita muitakin puistoja missä käy tasapainoisia, mukavia omistajia.

      • tasapainoineseropi

        just nii! kannattaa kiertää puisto kaukaa jos haluaa että koira ei joudu paikattavaksi, tosiaan ku berkun omistajalla on tapana vaan kohauttaa oklapäitä ku sanoo faktaa berhandilaisesta, siinähän on ulkopuolella, isojen puolella ja vielä pienten puolella KOLME KERTAA LUKEE ERI PAPERILLA KOIRAPUISTOSÄÄNNÖT,yksi kohta niistä on: ÄLÄ TUO VIHAISTA KOIRAA PUISTOON! jotku ei vaan osaa suomea, vaan tuodaan tasapainottomia koiria ja vielä tasapainottomampia omistajia puistoon.


      • Ei hyvää päivää
        tasapainoineseropi kirjoitti:

        just nii! kannattaa kiertää puisto kaukaa jos haluaa että koira ei joudu paikattavaksi, tosiaan ku berkun omistajalla on tapana vaan kohauttaa oklapäitä ku sanoo faktaa berhandilaisesta, siinähän on ulkopuolella, isojen puolella ja vielä pienten puolella KOLME KERTAA LUKEE ERI PAPERILLA KOIRAPUISTOSÄÄNNÖT,yksi kohta niistä on: ÄLÄ TUO VIHAISTA KOIRAA PUISTOON! jotku ei vaan osaa suomea, vaan tuodaan tasapainottomia koiria ja vielä tasapainottomampia omistajia puistoon.

        Jaahas , täällä nämä seläntakana paskaa jauhavat vaan jatkavat paskajuttujaan :)


    • jäkeläistyny

      olen uusi järvenpääläinen ja kahden koiran omistaja, hyvä oli lukea nää viestit, tietää ainaki mitä koiria tulee vältellä :)

      • Ei hyvää päivää

        Pah...ei näitten jutuista kannata välittää .
        aivan normaaleja ihmisiä , normaaleine koirineen tuolla järvenpään koirapuistoissa käy.

        Eri asia on nämä netissä vinkujat , tosin taitavat vinkua , valittaa pustossakin joka asiasta ;)


    • voivittu3

      Vittu mitä paskaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe