Qashqain viat vaihteisto viat?

vaihtoa pelkäävä/har

meillä on ollut almera ja pimera P12 1.6 ja molemmista mennyt vaihdelaatikko. olen koeajanut kahta Qashaita ja kummassakin on ollut sama jurina /ujellus vaihteistossa , siis onko Qashqai perinyt nämä vaidelaatikko viat ?

28

14932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ostinkopaskan

      Onko vastaavia kokemuksia Qashqain vaihteistosta kuin itselläni, vm 2011, 1.6 visia, ja 10 thk ajettu , vaihteisto pitää aika kovaa " klapinaa " tyhjäkäynnillä, ääni on erillainen kylmänä ja lämpimänä. vastaa jos tiedät mistä johtuu ?

    • Tieturi

      Taitaa olla ihan ominaisuuksia Qashqain/Tiidan/Noten vaihteistoissa ainakin ujeltava ääni varsinkin pienemmillä vaihteilla ajettaessa. Ujellus kyllä vaimenee jonkin verran, kun autolla on ajettu n. 20 000 km, mutta kuuluu silti jonkin verran. Vaihteistossa taitaa olla rattaiden hampaat vähän suoremmat moneen muuhun merkkiin verrattuna, siitä johtunee.

      • Qashqain2X4plus

        onkohan kenelläkään vielä "porsinut" Qashqain vaihteisto , olis vaan kiva tietää ?


      • enää ei autoa
        Qashqain2X4plus kirjoitti:

        onkohan kenelläkään vielä "porsinut" Qashqain vaihteisto , olis vaan kiva tietää ?

        micra k12 loota ainakin ujelti, että korviin otti. tyhjäkäynnillä epäsäännöllistä pauketta, joka loppui kytkintä painettaessa. pauke pahentui pakkasella, lämpöisenä pauke muuttui rohinaksi.

        takuukorjattiin 20 000 km kohdilla. ujellus lakkasi pauke/rohina jatkui ja paheni.

        40 000 km vaihdettiin uusi loota. ei pauketta, mutta samanlainen ujelluksen alku kuin edellisellä laatikolla oli uutena.

        myin auton heti pois.


        tuntuu monessa nykyautossa olevan lootavaivaa. ei oo nykyautot köyhiä varten.


    • menikytacigholeerac

      Nissanin mauaalilaatikkoon on integroitu myös radio ja asemien haussa kuuluu ulinaa. erityisesti Radio Vegan kohdalla laaekrit ovat kovilla.

      Nissan kannattaa ottaa, kuten skootteritkin, variaattorilla ja antaa ne teinien ajoon.

    • jörö

      Itselläni menossa neljäs Qashqai, ensimmäisen ostin -10 ja laatikko kesti 62000km, toinen oli myös -10, ja sillä ajelin ihan, ok kunnes vaihdoin sen uuteen -13. Tällä qashqailla ajelin n. 25000km, ja jälleen meni laatikko. Jokin mielipuolisuus ehkä vaivaa, koska ostin taas uuden,,,ja sillä on nyt ajeltu 15000km. Toivon että olisi vielä ajo-aikaa enemmän kuin edellisillä.

      • äkeukko

        Ensimmäinen Qashqai 2007, 70000, ei mitään huolia. Toinen 2010, 69000, ei mitään huolia. Kolmas 2013, vasta 5000, toivottavasti on edeltäjien veroinen. Laatikossa on pienet vaihteitten välit, joten yleensä voi jättää vaihtaessa osan väliin. Yleensä kakkoselta viitoselle vetää hyvin. Pakkia on turha yrittää väkisin jos tahmii. Käyttää jollain eteenpäin vaiteella. Auttaa varmasti.


    • hui hai

      Itsellä 2013 qasgai,3000km alkoi kytkin luistaa meni takuuseen.13000km taas sama vika vaihtoivat painelaakerin ja sylinterin ja levyn. Takuuseen meni.Vaihteistosta kuului kylmänä kuin rotta olisi jyrsinyt. Vaihtoivat uudet laakerit.Sama ääni kuuluu vieläkin.Saa nähdä mitä seuraavaksi keksivät. Meni luottamus koko Nissaniin. Alkaa pikkuhiljaa vähä vituttaa..

    • Takaisinkutsuapukkaa

      CVT automaatista on takaisinkutsu menoillaan

    • welluu

      ei oo vielä keksitty kestävää väkisin vaihettavaa lootaa, eikä juuri automaattia paitsi cvt, onpi niissä pitkät takuu ajat onneksi, ei kannata tallissa seisottaa ettei måå takuu aika umpeen suosittelen taksi ajoa kellon ympäri niin näkee mistä alkaa paukkumaan.

      • on keksitty

        Nissan-kuskit ei vaan niistä tiedä mitään ja pitävät vaihteiston hajoamisia normaalina. Qashqain laatikko on Almerasta ja liian heppoinen.


    • Anonyymi

      Meillä OLI Nissanissa Qashqai 1,2 Turbo cvt laatikolla. Auto kerkesi olemaan 2 viikkoa kun tarkistin mitta tikusta onko koneessa öljyä,tikku ei kastunut. Lisäsin 2 litraa suosituksen mukaista öljyä ja soitin myyjäliikkeeseen mitä tehdään. Pyysivät ottamaan yhteyttä merkki huoltoon. Merkkihuollossa totesivat että moottori on ollut lähellä kiinnileikkaantumista. Viimeisestä öljynvaihtohuollosta oli kulunut n. 9000km.
      Pienen väännön jälkeen Nissan vaihdatti uuden moottorin. Autolla ajettu n 72 000km.
      Samassa huollossa myös korjattu valojen tehon heittely, toimi suora vaikutus moottorin kierroksiin,uusi softa.
      Seuraavaksi auto sammuili muutaman kerran peruuttaessa ja muutenkin laatikon toiminta hyvin epäloogista.
      Selvittely alkoi ja huoltoon taas auto.
      Oma korjaaja tutki taas autoa ja laatikko rikki.
      Oma korjaaja olisi heti laittanut uuden laatikon tilaukseen mutta Nissan ei ollut heti samaa mieltä.
      Autoon uudet vaihteisoöljyt ja ajoon. Ei muuttunut vaan sama jatkui.
      Muutaman sähköpostin jälkeen Nissan suostui laatikon vaihtoon. Autolla ajettu n. 85000km.
      Nyt laitoin auton kiertoon kun taas, laatikon vaihdon jälkeen, auto sammui peruuttaessa.
      Oma mekaanikko Rauman Palinilta n ollut koko ajan hyvinkin ymmärtäväinen ja ehkä tietoinen vioista.
      Haluan korostaa että vaikka CVT laatikko on vaihdettu niin silti voi ilmetä ongelmia muutama tuhannen tai kymmenen tuhannen ajokilometrin jälkeen. Nissaniin jätin molemmista takuu vaihdoista työmääräykset auton huoltokirjan väliin että uusi omistaja voi vedota takuun alaiseen työhön ja uusin osiin.
      Eipä tule enää Nissan Qashqaita tähän talouteen.

      • Anonyymi

        Tuo sammuilu näyttää olevan googlen perusteella ihan normaalia toimintaa tuolle autolle. Ei siinä mitään vikaa ole ollut, kuten olet itsekin havainnut laatikon vaihdon jälkeen, ettei tilanne muuttunut.

        Selitys lienee se, että moottorin ollessa kylmä, se ei vaan jaksa käydä kaikissa olosuhteissa. Kun laitat pakin päälle, se kuormittaa kylmää moottoria sen verran enemmän, että moottori sammuu.

        Suunnittelvirhe ja/tai lämpimien maiden auto.


      • Anonyymi

        Vaihtakaa jo tojotaan e i koskaan mitään b ikaa

        Niin mi m äkin yein


    • Anonyymi

      Voisiko joku kertoa millainen proseduuri on Nissan Qasqaihn CVT-automaatin oljyn vaihto?

      • Anonyymi

        öljy vaihtuu samalla kun laatikko vaihdetaan


    • Anonyymi

      Paljonk o kilsoja

    • Anonyymi

      Primerassa ja almerassa ainakin on vielä nämä "roiskevoitelevat" vaihdelaatikot. Eli on tavallistakin tarkempaa, millä vaihteella ajaamitäkin nopeutta. Eli esim. vitosella ei missään nimessä alle 80km/h vauhtia, koska laatikko ei voitele kunnolla liian alhaisten kierrosten vuoksi.
      Japsi-primeroista ainakin moni rikkoi laatikon tällaisella eko-ajelulla.
      Mulla on nissaneita ollut useampi ja kaikissa on kyllä laatikot(kin) kestäneet hyvin.
      2 ekalla ajoin yli 300tkm, kolmannella 200tkm ja nykyiselläkin on jo 160tkm täynnä.
      Niin ja tietysti vaihtaa öljyt laatikkoon säännöllisesti, sekin auttaa pitämään askin ehjänä järkevän ajotavan lisäksi. Revittelemällä saa minkä tahansakoneen hajalle.

    • Anonyymi

      Mulla on Nissan Qashqai 2 D2,0 autom. 4v. vm. 2010
      Olen ajanut sillä 445tkm. vetänyt vaunua ja raskaita kuormia. Moottori ei kuluta yhtään öljyä, vaihteistossa
      alup. öljy ei koskaan lisätty, alkup. jäähd. nesteet, jarru ym.
      nesteet. Uusittu on akku, joitakin ohjausniveliä, etup.
      laakerit, jarru kilvet ja kitkapaloja tarpeen mukaan.
      Minulla on ollut n.30 eri autoa.. uusia Mersuja, Audia, WW Passatteja, Izutsun maastureita, Korealaisia maastureita. Tämä on paras tähän astisista.

      • Anonyymi

        Koska se cvt on tullut sitten vai onko tuo 4v ollu vain riisselissä?
        Nettiautossa lukee 09 mallissa bensa ja cvt.


    • Anonyymi

      Qashgai 2010 1,6 Bensa. On Renaultin tekemä laatikko. Liian nopea pakki ja ykkönen. Varsinkin peräkärryn kanssa peruutus vaikeaa, kun joutuu luistattamaan niin kytkin haisee heti. Onko joku vaihtanut em. takapyörän laakeripakettia,, eli napaa. Millä ilveellä sen paketin saa irti siitä jarrukilpi/aluslevystä? on n. sentin kauluksella siinä aukossa. Ilmeisesti jumii siihen kiini aika tiukasti. Onkohan siihen joku erikoistyokalu olemassa. Toisessa päässä mutikkaa on se tunnistinkoppa jossa anturi. Sitä ei pysty miltään kantilta hakkaamaan. On se vaikeaaaaaaa.

      • Anonyymi

        Sama: Siis tarkoitan kun ne neljä pulttia on irrotettu ja koko helahoito roikkuu enää Käsijarruvaijerin varassa. Niin siitä pitää vielä jollakin konstilla saada se itse laakeri/napa kokonaisuus irti. Kertokaa jos tiedätte.


      • Anonyymi

        Vähän myöhäinen komentti, mutta itselä sama ongelma kun vaihdoin takanavan. Laitoin sen jarrukilven viilapenkkiin ja laitoin takanavan pultit löysästi kiinni ja annoin moskulaa ruuvinkantoihin, meinas usko loppua mutta lähti ja lähti myös ruosteet jarrukilvestä.


    • Anonyymi

      Meidän Nissanin laatikko rupesi kahisemaan ja ääni vain paheni sit se rupesi kolisemaan Vaihdoin öljyt laatikkoon niin öljyjen mukana tuli metallia ja haulija. Pistin uudet öljyt laatikkoon ja sekaan puruja vein auton kiiruusti vaihtoon laatikko oli hiljainen samoin minä niistä puruista En vaihtanut toista Nissanin paskaa tilalle vaan uudemman Volvon.

      • Anonyymi

        Meiltä meni laatikko kun hinasin ensimmäistä kertaa asuntovaunua autollamme rattaat ja hilut oli öljyjen kera pitkin pientareita koko romu hinauspalvelun autoilla korjaamolle uusi laatikko vaihtotöineen 4700 euroa Ei paha. Enää en uskalla auton perään mitään kytkeä sillä se on taas laatikon meno ja raha pussi 5000 kevyempi. Älkää ostako Nissania


    • Anonyymi

      Qasgain automaattilaatikko hajosi, alle 84000 ajettu 2015 mallin auto. Töineen 9500€
      Maahantuojaan mahdoton saada yhteyttä. Omastapussista kaikki. Autoa ei saanut korjaamolta ennen kun maksu oli suoritettu.

    • Anonyymi

      Tytöllä köytössä Nissan Qashgai 2.0 automatic. Pysähtyi liikennevaloihin, sen jälkeen vaivoin muutama metri meni eteen päin ja pysähtyi. Ei mene eteen ,eikä taakse. Mikä vikana?

    • Anonyymi

      Qashqai j10 1,6 bensa manuaali. Vitosvaihde toisinaan karahtaa. Misä vika?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe