Tarvisin vinkkejä Staffini muutamaan ongelmaan?

Pele123

elikkä minulla on puolitoistavuotias staffinrääpäle joka kyllä on kaikin puolin loistava tapaus. Muutamaan ongelmaan vain en ole löytänyt lääkkeitä. Ensimmäinen on eroahdistus, kotolähtiessä ei ikinä ole mitään ongelmaa mutta vaikka oltaisiin tutussakin ympäristössä, niin heti kun poistun paikalta, uikutus alkaa. Kun sille käy asiasta sanomassa niin se vaan enempi innostuu että "nytkö mennään" olen koittanut vähän kovempia otteitakin mitkä toimivat satunnaisesti..
Staffithan ei välttämättä toisten koirien kanssa toimeen tule ja olen pienestä pitäen koittanu käyttää häntä koirapuistoissa, nuorempana meni ihan hyvin mutta nykyään se alkaa jahtaamaan ja kiusaamaan toisia koiria näykkimällä niiden korvia (samaa tekee ihmisten kanssa) Se ei varmasti tarkoita tuolla koirien näykkimisellä pahaa mutta mikä olisi paras lääke saada se loppumaan koska se on hyvin vaikeaa päästä koirien väliin juuri sillä hetkellä kun sitä alkaa tapahtumaan koska ne juoksentelevat ympäriinsä. ja monesti vaikka toinen koira vingahtaisi, niin meidän koira ei tajua että häntä sattuu, ja nyt pitäisi leikkiä hiukan hellemmin.
Kiitos kaikista vinkeistä jo etukäteen ja hyvää loppukesää!

6

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bussipysäkki nro.174

      Oletko huomannut, että palkitset koiraasi sen uikutuksesta erotilanteessa? Sinä poistut, koira alkaa ulvomaan ja mitä tapahtuu? Sinä palaat takaisin. Koiralle selvä homma eli jatkossa se uikuttaa halutessaan sinut takaisin. Sinun pitäisi palata takaisin koiran luokse sillä hetkellä kun se on hiljaa ja palkata koiraa hiljaa olemisesta, ei siitä uikutuksesta. Yksinoloharjoituksia ja aluksi hyvin lyhyillä ajoilla, vähitellen aikaa lisäämällä.

      Koirapuistoon en enää tuon ikäistä staffia veisi. Leikit tuttujen koirakavereiden kanssa, niin on todennäköisempää välttyä ikäviltä tilanteilta. Staffi ei ole koirapuistokoira ja vaikka oma koira ei olisikaan se joka tappelun aloittaa, staffi tuskin antaa periksi.

    • artty

      Nyt aloitat pian yksinoloharjoittelun uudelleen! Pieniä muutaman minuutin aikoja aluksi ja paluu asuntoon VASTA kun kuulet koiran olevan hiljaa! Jos et nyt ala toimia asian kanssa saat varautua viiteentoista vuoteen eroahdistuneen staffin kanssa.
      Ja jos kasvattajasi ei ole koiraa ottaessasi kertonut, että staffi ei ole koirapuisto koira niin kuuntele nyt. Staffisi ei ole vielä aikuinen ja tullakseen hyväksi aikuiseksi se tarvitsee VAIN ja AINOASTAAN hyviä koirakokemuksia. Niitä et sille voi taata koirapuistossa. Meillä on ollut YKSI huono kokemus vanhimmalla staffillamme ja sen seurauksena vihaa kaikkia valkoisia koiria.
      Staffin leikkikaveriksi ei sovi mikä tahansa koira koska otteet ovat rajut.
      Rähinään joutunut staffi ei periksi anna.
      Olet ottanut omalla tavalla haastavan rodun joten nyt vastuuta hommaan! Ei koirapuistoja, ja tiukkaa harjoittelua LEMPEÄLLÄ otteella yksinoloon!
      Staffi vaatii harjoitustaharjoitusta ja harjoitusta, että siihen isoon kovaan silkkikuulaan jotain uppoaa.
      Olet valinnut ihanan rodun kun vaan näät vaivaa :D

    • samaa kamaa...

      Yksinoloharjoitukset ovat nuorelle koiralle todella tärkeitä, jotta se ei enää aikuisena kitise aina kun poistut talosta. Voit harjoitella yksinoloa esimerkiksi näin: Laita ulkoiluvaatteet päällesi, kengät jalkaasi ja mene ulko-oven ulkopuolelle. Odota ensin ½min ja mene takaisin sisään. Palkitse koiraa käyttäytyi se miten tahansa. Odota hetki ja pue taas ulkoiluvaatteet yllesi. Mene ulko-oven ulkopuolelle ja tällä kertaa odota n.1min. Toista tätä harjoitusta niin kauan kunnes koirasi on nätisti 20min. Yleensä 10 toiston jälkeen koira tajuaa mennä omaan petiinsä ja ottaa nokoset. On hyvin TÄRKEÄÄ että olet opettanut koiralle oman lepopaikkansa, jossa se saa löhötä ja nukkua. Tämä on tärkeää siksi, että koira tietää minne voi mennä yksin ollessan ja, että se on aina turvassa omassa paikassaan.
      Koirasi kuulostaa huomion kipeältä ja todella innokkaalta. Sinun kannattaa opettaa koirallesi "rauha" käsky. Tee näin: Sillä hetkellä kun koirasi lepää sano "rauha" ja anna palkinto. Tee näin 3 päivän ajan ja sitten koirasi pitäisi jo osattakkin olla rauhassa. Voit myös kokeilla erilaisia T toucheja esim. Sik sak hierontaa joka rauhoittaa koiraasi. Muista myös touhuta riittävästi koirasi kanssa siten ettei se ikinä epäile oletko hänen vai jonkun muun koiran puolella. Silloin se luultavammin käyttäytyykin rauhallisemmin.
      TREENAA ja LEIKI niin liitostanne tulee kaiken kestävä.

      (anteeksi jos täynnä kirjoitus virheitä)

    • piuapauapumpum

      Myöskin staffin omistaja. Olen kyllä eri mieltä ton koirapuistohomman kanssa. Aivan hyvin on aina mennyt meillä koirapuistossa kunhan vaan ensin kattoo ketä siellä on. Staffitkin ovat yksilöllisiä. Jos lähdetään tuolle linjalle niin kukaan koira ei sovi koirapuistoon.

    • HAUVAVAVAVA

      Hyviä neuvoja yllä olevat. Voisit myös kokeilla antaa koiralle vaikka vessapaperitötterön sisään piilotettuja nameja,joita koira voi sitten jäädä repimään sinun poistuessasi paikalta. Tekeminen vähentää koiran keskittymistä sinuun.

      • staffin omistaja

        Toki staffin ollessa kyseessä noi vessapaperitötteröt yms. kestää ehkä sen 5 sekuntia... Kuten myös tennispallot ja useimmat muut lelut. Jos joku on löytänyt staffinkestävän lelun niin saa mieluusti infota! =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4618
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      128
      4060
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      34
      2624
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      200
      1653
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1306
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1279
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1238
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1223
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1183
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1095
    Aihe