Takan korjauksen hinta

Takka3

Hei

Mitähän maksaa maksaa takan korjaus. Meillä on takan luukun edessä oleva rauta vääntynyt joka pitää tiiliä yllä ja tiilet ovat jo vähän löysässä, eli korjata pitää ennenkuin tippuvat. Samaten luukku tarvitsee korjausta. Ottaako muurari työstä tuntihinnan vai miten se menee?

11

1687

  Vastaukset

  • Tunti taksa on tiedossa. Ei kukaan tee urakkaa tuollaisesta työstä sillä purkaminen ja uuden yläosan kasaaminen on arvaamaton homma.

   Joku epärehellinen voi kusettaa sua mutta piikkaamalla auki takan kannen se selviää.

   On tietysti mahdollista, että irrottamalla tulitiilet sieltä ylhäältä ja valamalla tulenkestävästä valumassasta sopiva elementti sinne niin saa jättää raudat pois koko rakennelmasta. Tiivistä se elementti samalla valumassalla sinne niin ei tarvitse purkaa koko takan yläosaa.

   Näitä rautaylityksiä käytti harrastelijat aikoinaan, kun muurasivat tiilikeskuksen latoma ohjeita noudattaen takkoja. Takkaan ei saa missään tapauksessa laittaa rautaa yhtään pätkää. Korkeintaan ulkokuoreen ohuen harjateräksen siteeksi.

   • vai niin tekivät harrastajat, raudoilla laittoivat suuluukunkin kiinni, sinä pönkkäsit klapilla, joka kerta uudella tietty.


   • Muurarimestari-57 kirjoitti:

    vai niin tekivät harrastajat, raudoilla laittoivat suuluukunkin kiinni, sinä pönkkäsit klapilla, joka kerta uudella tietty.

    Älä käytä noin kehuskelevaa nikkeä. Ethän tiedä muurauksesta mitään mutta parhaat mestarit löytyy kaljalasin ääreltä eikä sitä keppanaakaan ole ostettu työstä saaduilla euroilla.


   • kloppi vain kirjoitti:

    Älä käytä noin kehuskelevaa nikkeä. Ethän tiedä muurauksesta mitään mutta parhaat mestarit löytyy kaljalasin ääreltä eikä sitä keppanaakaan ole ostettu työstä saaduilla euroilla.

    kelle puhut kaappihomo? Ei maistu kalja muurarille, savuviinat joskus, talvella sitte, kun on enempi aikaa.
    mua on turha klopitella, paitsi jos oot oikeesti vanhempi?!


  • muuraa vaiukka grillitakka.

  • -Kysy mieluummin valmistajilta, sieltä selvinnee kuka paikkakunnallasi vaihtaa uusia luukkuja.
   -Teen satunnaisesti teollisuuteen tulenkestäviä korjauksia, mutta kaippa pikkupesiinkin joku korjauksia tekee.
   -Mainioita tulenkestäviä massoja on olemassa 1600-1700C luokassa, kestää varmasti.

   -Täältä voi saada ihan minkälaisen asiantuntijamestariprofessorinälykkösuunsoittajakaikkitietävän vastauksen.

  • Jos rauta on vääntynyt tilanne on vakava. Kuulostaa pahalta tuo "on jo vähän löysässä" taitaa olla makuuhuoneen puolelta emännältä tullut tuo sanonta ? Anyway; Ota tuhkaluukku irti ja puhdista alunen. Kiinnitä löysähköt tiilet valumassalla ja suorista vääntynyt nuppi. Hyvä muurari (todella ammattilainen) ottaa n 11e per tunti ja arvioisin kokemuksella (pitkä) että tarkan kuvauksesi perusteella ko työssä menee n 2h eli ei paha kustannus! Ei siis syytä huoleen!

  • kyllä se on niin että ammattilais taksa on 35-60 euroa tunti, etelä naapurin maasta voit 11 eurolla saada, mutta sillä työllä takuu voimassa niin kauan kun rahat taskussa ja auton takavalot näkyy

  • jore tietää tason. Ei kukaan ota "pikkuharmia"kontolleen 11 eurolla.

   Jos kylässä on joku eläkeläismuurari niin tinkaa siitä tekijä ja maksa sillee ohi
   yhteiskunnan. Mutta älä pilaa asiaa alle 20 e tuntitarjonnalla.
   Ammattimiehellä on tietty taso,sen alle menevät on vit......

  • Tarvitsetko apua takan korjaukseen tai haluatko tietää tarkempia hintoja? https://kodinplaza.fi/ kautta tavoitat useita yrityksiä yhdellä tarjouspyynnöllä. Vertaile hinnat helposti.

  • minä purin laatat irti uunin luukun yläpuolelta ja sivelin uuden pinnan siihen ja korjasin luukkua taskulamppu hampaissa sekä tulitiiliä tilkitsin tulenkestävällä massalla sekä pari muta pienempää maalaushommaa ja talon omistaja pääsi halvalla, kerran takaapäin, kerran sängyssä ja suuhoito. kyllä kelpasi muurarillekkin

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12062
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7649