Narsistin uhrina yli 10 vuotta

Apua tarvitseva

En ole koskaan ennen kirjoittanut keskustelupalstoihin, mutta tassa elamanvaiheessa tarvitsisin jo jonkun neuvoa tai tukea.
Tassa tarinani, yritan kertoa mahdollisimman lyhyesti:

Menin suomalaisen miehen kanssa naimisiin ja muutin Suomeen yli 10 vuotta sitten lasteni kanssa. Han lupasi minule taivaasta maahan kaikki ja mina luotin haneen, en muuten olisi tanne niin kaukaa tullut. Kaikki sujui hyvin ja han pyysi minulta lasta, silla han oli jo keski-ian ylittanyt mies eika hanella ollut lapsia. Muutaman kuukauden paasta tulin raskaaksi ja siina oli helvetin alku. raskauden aikana huoritteli, manipuloi ja sani uskomaan etta ilman hanta en ole tassa maassa kukaan enka ulkomaalaisena saisi ikina toita tau tulisi arvostetuksi. Mitatoi munua jatkuvasti ja sai munut tuntemaan itseni nollaksi. Lapsen synnytyksen jalkeen kaikki paheni entisestaan. Yritti uskottaa lahiystavilleen, naapureille ja sukulaisille etta minulla oli jonkunlainen synnytyksenjalkeinen masennus. jalkeenpain yritti tehda minusta hullun, jos meille oli sanasotaa soitti poliisille ja sanoi etta yritin tappaa veitsella. Lapsen synnytyksen jalkeen, 2 muuta lastani joiden huoltajuus hanella myos oli, lakkasivat olemasta hanelle tarkeita ja henkinen vakivalta kohdistui myos heihin. Haukkui heita, uskotteli etta hekaan eivat ikina saisi hyvaa ammattia tai paasisi edes lukioon koska suomen kieli oli heikko, mutta lapseni olivan vasta ala-asteella. Erosimme muutama vuotta sitten ja meille maarattiin yhteishuoltajuus. Huorittelut ja kaikki haukkumiset jatkuvat edelleen myos ala-asteikaisen lapsemme aikana. Jatkuvasti manupuloi lasta minua vastaan ja yrittaa saada lasta muistamaan pahoja asioita minusta joita ei ole ikina tapahtunut. Yrittaa tehda minun ja lapseni suhteesta huonon ja jos alkaisi kertomaan kaikkea mita on lapselle mustamaalannut minusta ei tulisi ikina loppua. Asia paheni kun paasin toihin ja pystyin huolehtimaan taloudellisesti yksin lapsistani. Suomen kieli sujuu todella hyvin, mutta mita paremmin minulla menee sen raivokkaammin han hyokkaa vastaan. Karajointi on jatkunut siita lahtien kun lahdin ja on epaonnistunut kaikilla yrityksilla, mutta asia ei ole helpottunut silla nytkin karajointi ja mustamaalamiset jatkuu

En tieda mita tehda silla lapseni rakastaa isaansa mutta on myos huomannut etta isa kayttaytyy oudosti. Haluan etta isa-lapsi-suhde sailyy mutta en lapseni hyvinvoinnin kustannuksella.

Voisiko joku vaan neuvoa mita teen? Kiitan etukateen asiallisista vastauksista ja hyvaa syksyn odotusta kaikille!

3

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ZAUuapm

      No yhteishuoltajuus siis jatkuu.... jos miehesi käyttäytyy sekopäisesti, ilmoitat siitä lastensuojeluun. Pian voit saada lapsen huoltajuuden itsellesi. Mutta jos kaikki menee hyvin, anna mennä. Mutta vaikuttaa että mies on aika ilkeä, jos kauhea käräjöinnit on yhä päällä. Mutta ne menee ajan myötä ohi. Tärkeintä on varmaan se, että keskityt omaan ja lapsesi hyvinvointiin. Eli huolehdit terveydestäsi, teet itsellesi tärkeitä juttuja, pyrit nauttimaan elämästä ja pääasiassa unohtamaan nuo stressit. Eli tärkeät vaikeat asiat hoidetaan kun on niiden aika, mutta muuten pyritään nauttimaan elämästä. Eli tärkeintä on pitää sun oma pää hyvässä kunnossa onnellisuuden kautta. Ja näin lapsi saa hyvän ympäristön. Tärkeä on sinun itsenäistyä vielä enemmän, olla voimakas nainen! Nauti seksuaalisuudestasi ja kehostasi! Etsi itsellesi ymmärtävä mies, jonka kanssa sujuu sekä seksi että henkiset keskustelut. Eli etsi itsellesi mies, joka on sielunkumppanisi/elämänkumppanisi. Tämä tasapainottaa tilanetta myös. Mutta älä ota ketä tahansa miestä! On hyvä olla nirso :)

      Ja tuo tilanne exäsi kanssa ratkeaa kyllä ajan yli. Jos painostaa, jättää sekavia viestejä, soittelee koko ajan ym. niin sellaisen saa kyllä loppumaan lähestymiskiellolla. Ja lapsen yhteishuoltajuudesta sen verran että kyselehän tarkemmin lapseltasi millä tavalla isä käyttäytyy oudosti? Jos hän on sekopää, ei lapsen ole turvallista siellä olla. Puhu myös lapselle selväksi mitkä asiat ovat totta, ja mitkä asiat ovat isän keksimää valhetta. Jos valheet menevät tosi sairaiksi ym., niin on oikein sanoa pojalle että isä on sairas ja mainita lastensuojeluun, että mitä tehdään? Pitääkö isän mielentila selvittää esim. sen vuoksi että selviäisi pystytäänkö yhteishuoltajuutta jatkamaan, ts. onko exäsi kykenevä huolehtimaan lapsesta jos on sekaisin?

      Voimia sinulle ja onnea tulevaisuuteen!

    • ninnutsu

      Riippuu paljon siitä, kuinka taitava narsisti exäsi on. Minun isä oli niin taitava manipuloimaan, että vaikka hän teki kodistamme helvetin, tulivat jopa opettajat kertomaan mikä onni minulla oli, kun oli niin hyvä isä.

      Jos exäsi on taitava manipuloija, saa hän helposti sinut näyttämään hullulta. Narsisti on viehättävä ja rauhallinen, kun hänen uhrinsa taas on täysin rikki.

      Koska, teillä on yhteishuoltajuus ja narsisti ei ikinä muutu, ehdotan seuraavaa:
      - pidät tarkkaan silmällä lapsia ja raportoit lastensuojelulle mikäli tarpeen
      - pysy rauhallisena kaikissa tilanteissa
      - älä sano mitään pahaa lapsille Isästä, jos he eivät itse aloita keskustelua

      ja tärkeimpänä:
      Narsisti kohtelee hyvin ihmisiä, jotka palvovat häntä. Siis sellaisia ihmisiä, jotka eivät uhkaa hänen statustaan.

      Koska sinun on pakko vieläkin toimia tämän narsistin kanssa, suosittelen, että myötäilet mahdollisuuksien mukaan narsistia ja pidät hänet mahdollisimman kaukana omasta elämästäsi (älä kerro yhtään mitään omista menestyksistäsi yms.). Mitä vahvempana näyttäydyt narsistin edessä, sitä enemmän saat niskaasi.

      Tuo mustamaalaaminen on ikävää, ja erityisen ikävää kun lapsi on siinä välikappaleena. Jos sanot, ettei se ollutkaan niin, niin joudut jatkuvasti setvimään asioita ja sinun ja lapsesi kommunikaatiosta tulee todella negatiivista.

      Tämä on muuten yksi narsistin keinoista: sanoa jotain kauheaa , jolloin "uhri" puolustautuu ja narsisti saa otteen, koska vatvominen alkaa. Tässä isäni oli todella hyvä. Piti oppia olemaan puolustautumatta, ettei antanut sitä valtaa narsistille.

      Ehdotan, että kehität jonkun fraasin, kuten "Minä muistan erilailla mutta Isäsi antoi minulle sinut, ja olen siitä hänelle aina kiitollinen." Anna lapsen kertoa kaikki se paha mitä isä on sinusta sanonut mutta älä kysele enempää, äläkä mene siihen mukaan.

      Älä anna narsistin myrkyttää myös teidän kotielämää. Yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos ja nauti ajastasi lastesi kanssa.

      Ole myös todella varovainen siitä miten kommunikoit lasten kanssa. Lapset tai osa lapsista voi hyvinkin liittäytyä narsisti-isän kanssa, koska narsistit osaavat kohdella halutessaan ihmisiä todella hyvin. Heidän kokemus narsisti-isästään ja sinun voivat olla hyvinkin ristiriitaisia (meillä siskoni oli täysin vakuuttunut, että muut eivät vain ymmärtäneet isääni).

      Jos lapset eivät pidä isästään, voit yrittää saada yhteishuollon uudelleen tarkasteluun viimeistään kun lapset ovat 12-vuotta. Silloin heitä on pakko kuunnella.

      Paljon voimia ja jaksamista!

    • Pidä huolta

      Pidä päiväkirjaa. Kirjoita lyhyesti mutta tarkasti ylös kaikki paha mitä lastesi isä tekee, sanoo, uhkailee, soittaa, tekstiviestit ym.

      Näin vähitellen kertyy todiste miestä vastaan. Ulkopuolisen on helppo uskoa kun lukee päiväkirjamerkintäsi. Jos asia menee oikeuteen tms sinulla on todistusaineistoa, joka antaa todellisen kuvan miehen käyttäytymisestä.

      Jos voit, ota kuvia tai nauhoita pienellä taskunauhurilla (maksaa alle satasen elektroniikkaliikkeessä) salaa kun mies huutaa ja uhkailee.

      Saat voimaa siitä, että kirjoitat tapahtumat talteen. Silloin kukaan ei voi uskoa miehen taitavaa manipulointia ja vääristelyä, kun voi lukea päiväkirjasi merkinnöistä mitä oikeasti tapahtui. Ja kun lapsesi kasvavat isoiksi, auttaa se heitäkin ymmärtämään miten väärin isä on käyttäytynyt.

      Pidä huolta omasta jaksamisestasi, pidä paljon ystäviä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      198
      32797
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21132
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10735
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6585
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5310
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4735
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4030
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1517
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1449
    Aihe