Maltalle kielikurssille ?

maltallekko

Moikka ! elikkä oon aatellu mennä ens kesänä maltalle st. pauls baylle kielikurssille (ef:n kautta) niin että onko joku käynyt siellä jos on niin voisko esim kertoo millasta siellä on kuin lämmitä, millanen opiskelu jnejne.. kiitos (;

8

113

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maltalla-06

      Itse olin -06 Maltalla st. julianssissa kielikurssilla 2vk juuri EF:n kautta. Reissu oli huippu! Lämpöä meille ainakin riitti hyvin, poltettiin itsemme rannalla (petollista otta aurinkoa vedessä aurinkopatjalla). Majoittauduttiin ostoskeskuksen yhteydessä olevaan hotelliin baystreet hotel tai joku sellainen se oli. Siellä olikattoterassilla kiva pieni pooli ja aurinkotuoleja, rannalle oli ihan muutama 100 metriä. EF:llä on oma beach club siellä, mutta siellä ei käyty, kuin juhannuksen bbq juhlissa.
      Baystreetillä tuli shoppailtua jonkin verran ja pääkaupungissa valeltassa vähän enemmän. Bussilla pääsi hyvin.

      Iltaisin käytiin tekemässä pientä baari kierrosta, mutta kannattaa olla tarkkata, siellä on liidereitä kiertelemässä myös siviili vaatteissa ja lentolipun saa kotiin jo seuraavalle päivälle, jos jää kiinni juomisesta. Huhun mukaan joltain kurssilta oli pari likkaa pistetty kotimatkalle. Ikäraja siellä oli aiankin silloin 16 baareihin.

      Opiskelusta sen verran, et alkuun oli sellainen lähtötaso testi, jonka mukaan jaettiin opiskelu ryhmiin. Opiskelu oli helppoa, sillä meidän ryhmän muiden maiden kielitaso oli aika heikkoa. Meillä oli pari opettajaa, ihan rentoja. Toisen kanssa tehtiin paljon harjoituksia joissa kuunneltiin biisejä ja piti täyttää biisin tekstiä puuttuvilla sanoilla. Sit oli jotain keskustelu juttuja ja jotain pictionary tyylistä juttua:) koulukin oli lähellä hotellia. Toinen viikko oli aamukoulua ja toinen iltapäiväkoulua. olisko ollu max 4h/päivä opsikelu.

      Sit EF järjestää kaikkia retkiä sun muita joita voi tialta myös etukäteen pakettiin. Meillä oli toisaan ne keskikesän bbq bileet, sit reissu poppey villageen(paikka jossa kippari kallea kuvattu),retki vanhaan hiljaiseen kaupunkiin Mdinaan( suosittelen, oli sisiit reissu ja siitä jäätiin sit shoppaileen vallettaan), olikohan muuta.. sit oli mahdollisuus johonki vene retkiin myös muille pikku saarille.

      Kysele toki lisää, kerron mielelläni mitä muistan. Reissusta on kuitenkin jo hetki aikaa:)

    • dgdfhfd

      syökääpaskaa

    • maltallekko !

      Kiitos paljon kaikista tiedoista(: Osaisitko yhtään sanoa paljonko siellä menisi suunnilleen viikossa rahaa? Ja millasta ruokaa siellä oli, oliko se kovin erilaista kuin täällä??8)

    • Maltalla-06

      Rahan menoa vaikea arvioida. Riippuu mitä kaikkea ostelee. En yhtään muista paljon itsellä kului, matkasta kuitenkin aikaa sen verran.

      Mutta meillä ainakin matkaan kuului aamiainen ja päivällinen hotellilla. Ne oli aina tiettyyn aikaan. Ruoka hotellilla oli ihan jees. Tarjolla oli aina jotain liha juttua, pastaa, kasvis ruokaa ja jotain jälkkäriä. Ihan monipuolinen ruoka ja täyttävä. Sit saatiin joitain alennuks kuponkeja ainakin mäkkäriin... Ruoka oli suhteellisen halpaa, ainakin Nerossa missä käytiin syömässä. Pasta-annos, niin ja vielä ns "alkuruoka" kokoinen makso 2,5 liiraa eli noin 5€ ja se annos oli järjettömän iso. Ei jaksanut syödä yksin loppuun. En edes halua kuvitella millainen kunnon ruoka-annos olisi ollut. Mutta ruoka maltalla oli hyvää ja voi ostettiin pari kertaa tuoreita hedelmiä sellaisista tori kärryistä, nam! Majoneesien ja muiden maitotuotteiden kanssa kannattaa käyttää varovaisuutta. Yhdessä kahvilassa esim. irtojäätelöallas oli suoraan aurinkoon puoli päivää. Kannattaa siis katsoa katutasolla olevat tiskit, ettei olisi ollut kauan auringossa. Joku kurssilaisista oli saanut pienen mahataudin just jostain majoneesisi leivästä joka ollut auringossa pitkään.

      Shoppailu ei ollut paljon suomea halvempaa, mutta hotellin ostarilla oli muutamia liikkeitä, jossa sai edullisesti ihan kivoja vaatteita.
      Yks meno erä on toki sit se ulkona käynti, tai siis jos ihan juomaan ryhtyy (toki ei saa jäädä kiinni). Mutta oli sekin vähän halvempaa kuin suomessa.

      En uskalla veikata mitään kulutusta/viikko. Riippuu niin siitä miten itse käytät tavallisesti rahaa. Kannattaa varata käteistä muutama sata euroa ja electron kortti nyt käy monessa paikkaa toki:)

      Joko on matka muuten varattu? :)

      • maltalle !

        Joo, ajattelin kans että varmaan vaikee arvioida paljon menee rahaa viikossa. Infossa sanottiin että noin 150-170 euroo viikossa mutta riippuhan se siitä et paljon ostelee kaikkee=) ja juu on 3 viikoks St. Pauls Baylle ((:: !


    • bieberfeverrrr

      Kuinka vanha olit kun olit kielikurssilla? Ja olitko yksin va i jonku kaverin kaa ? (=

    • Maltalla-06

      Olin 18, kun olin omakak kielikurssilla ja oltiin opisto aikaisen kämppiksen kanssa. Valmistumis lahjaksi molemmat sai reissun.
      Meidän huoneeseen majottu vielä 2 muuta likkaa, jotka oli reissussa myös kahdestaan. Oltais haluttu 2hengen huone, mutta niitä oli vain 1 ja pareittain matkustavia oli 3. Sovititi sit et leirin vanhukset majoittautuu yhteen huoneesee ja oli kyllä huippu! Tututstuttiin niin mahtaviin tyyppeihin, ettei parempia huonekavereita voinu toivoa.
      Moni matkaa isommassa porukassa, niin majoittautuminen helppoa kavereiden kesken. Huoneet oli tosiaan 4hengen huoneita ja vain 1 2hengen.

      Rahaa kyl kannattaa varata, ettei sit jää harmittaa, et miks en ostanu tuota. Mutta electron korttihan käy, niin ei tarvi kaikkea käteisenä kantaa mukana, toki sitäkin hyvä olla. Ite maksoin kortilla vain luotettavissa paikoissa, ei missää pikkukojuilla tai epämääräisissä liikkeissä... Eipä tule huijatuksi sitten. Mitään huijauksia en kyllä reissulla edes kuullu, mut hotellilla kannatta pitää arvotavarat laukussa jalaukut lukossa, sillä siivoojat kuulemma vie kyllä jos näkyville jää. Joltain oli mp3 soitin viety pöydältä.

      • maltalle

        okei kiitos paljon ! (:


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe