En kehtaa imettää jos muut näkee

dfbf

Onko muilla samanlaista, ettei pysty/kehtaa imettää kuin oman puolison aikana. Minulla oli niin. En muutenkaan ole mitenkään tottunut "yleisissä" saunoissa kävijä, vaan käyn mieluiten yksinäni tai mieheni kanssa. Vaikka se on luonnollista, mutta en osaa naistenkaan kanssa olla luonnollisesti jos joutuisin olemaan alasti. Ymmärrän, että lapsen ruokinta on normaalia, muttakun kuitenkin tunnen olevani nainen edelleen, vaikka lapsen olenkin saanut. En ennen raskautta enkä sen jälkeenkään näyttele tissejäni vieraille (miehille) ja nyt joku voi sanoa, ettei mitään paidan alta näy, mutta kyllä minulla ainakin oli tosi vaikea imettää, ettei mitään näkyisi.

47

2095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • notuotanoin

      eiköhän tuo ole aika tavallista. Itse en ainakaan imetä kuin miehen nähden. En tuntisi oloani mukavaksi muiden edessä. Ja jos mun edessä joku alkais imettää nii ihmettelisin kovasti..
      Eri asia jos joku ystävä kysyisi haittaako niin ei haittaisi. Jos siis kysyisi ja paikalla ei tosiaan olisi niinku mun miestä :D
      Mut oon kuullu just että jotku alkaa vaa imettää olkkarissa ja kaikki näkee, ystävät, sisarukset yms ja näiden miehet. Öh..

      • sehän on

        hienoa vaan jos kehtaa imettää muiden nähden,ihmeellistä että imetyksessä pitää olla niin kainovieno mutta hameet voi olla ties miten lyhyitä ja paidat avaria ja siinä ei ole mitään ihmeellistä kenenkään mielestä.


      • Ei niin kummaa

        Oh, kyllä minö ainakin imetän omassa olohuoneessa "tutumpien vieraiden" läsnäollessa, esim. omat vanhemmat, sisarukset puolisoineen ja läheisemmät kaverit. Jos jotakuta häiritsee niin katsokoot muualle tai poistukoot huoneesta, mut toistaiseksi esim. siskojen miehet ovat kyllä osanneet istua "näkökentän ulkopuolelle" kun huomaavat että alan imettää. Meidän neiti syö tällä hetkellä suurimman osan ajastaan, joten kun ihmiset tulee meitä tapaamaan niin vähän tylsää olisi lukkiutua puolentoista tunnin imetykselle makuuhuoneeseen :) Rinta on hetken esillä kun otetaan imemisote, yleensä valitsen hetken kun miesväki on keskittynyt tuijottamaan muualle (esim. uppoutuneet keskenään tekniikkakeskusteluihin), ja sit vaan harso suojaksi.

        Ja siis mun mielestä kenenkään ei tarvitse imettää muiden nähden, jos ei itse halua! Mut ei siitä meillä päin isoa numeroa tehdä. Jotkut mun kavereista on imettänyt meillä miehen nähden (esim. harsoa suojaksi, istuu selkä mieheen päin tms), jotkut pyytää saada käyttää makkaria, ja kaikki passaa. Itse voin imettää naisseurassa, tutumpien ja hienotunteisten miesten seurassa sekä esim. puistonpenkillä harson alla. Kylässä vain luvan saaneena!


      • jooo...
        sehän on kirjoitti:

        hienoa vaan jos kehtaa imettää muiden nähden,ihmeellistä että imetyksessä pitää olla niin kainovieno mutta hameet voi olla ties miten lyhyitä ja paidat avaria ja siinä ei ole mitään ihmeellistä kenenkään mielestä.

        No ei siinä todellakaan oo mitään hienoa. Mustä se on töykeää. Inhottais nähdä toisen imetystä.


    • julki-imettäjä

      1.) On vauvoja, jotka eivät suostu syömään tuttipullosta. 2.) On myös naisia, joilla maito ei heru pumppaamalla, vaikka vauva saakin imettyä kaiken tarvitsemansa maidon. Pitäisikö siis aloittajan ja kakkosviestin kirjoittajan mielestä ykköstapauksen naisen linnoittautua kotiinsa, kun julki-imetys on niin hämmentävää? Entä kakkostapaus? Korvikettako vaan ostamaan, kun ihmisten ilmoille haluaa?

      Sitten on niitä, (en sano, että tämän ketjun ihmiset) jotka paheksuvat hunnutettuja naisia, eikö tässä ole kyse vähän rinnasteisesta ilmiöstä, naisen liikkumista/vauvan oikeutta kunnolliseen ravintoon rajoitetaan? Aloittaja "tuntee olevansa nainen edelleen, vaikka lapsen onkin saanut". Eikös lapsen saaminen ja imettäminen ole myös sitä naiseutta?

      • voe voe

        "1.) On vauvoja, jotka eivät suostu syömään tuttipullosta. 2.) On myös naisia, joilla maito ei heru pumppaamalla, vaikka vauva saakin imettyä kaiken tarvitsemansa maidon. Pitäisikö siis aloittajan ja kakkosviestin kirjoittajan mielestä ykköstapauksen naisen linnoittautua kotiinsa, kun julki-imetys on niin hämmentävää? Entä kakkostapaus? Korvikettako vaan ostamaan, kun ihmisten ilmoille haluaa?

        Sitten on niitä, (en sano, että tämän ketjun ihmiset) jotka paheksuvat hunnutettuja naisia, eikö tässä ole kyse vähän rinnasteisesta ilmiöstä, naisen liikkumista/vauvan oikeutta kunnolliseen ravintoon rajoitetaan? Aloittaja "tuntee olevansa nainen edelleen, vaikka lapsen onkin saanut". Eikös lapsen saaminen ja imettäminen ole myös sitä naiseutta?"

        Imetysfanaatikko taidat olla. Sellainen jolle ainoa elämä on se lapsi. Muu on ihan turhaa. Hoh hoh.. Teil taitaa olla jonkin sortin itsensäpaljastelufantasia? Koska muutenhan te menisitte kiltisti ihmisten silmistä pois imettämästä, niinkuin moni muukin. Tai sitte oot vaa itsekäs "minä minä minä plaaplaa minä minä vauva vauva plaa plaa" HUOH!!!!! Vauva on TÄRKEÄ JA RAKAS YMS mutta ei se mikään rakkauden osoitus lastasi kohtaan ole, että imetät häntä julkisesti. Ei lapsesi kärsi jos menette syrjempään imettää.

        PS. Ihan uteliasuudesta, kun menet jonnekin vierailulle, kysytkö sopiiko että imetät tässä ja nyt kaikkien nähden? Vai tuleeko edes mieleesi ajatella muita?


    • aloittajaigh8ig89

      Kyllä lapsen saaminen ja imettäminen on sitä naiseutta, mutta minusta on outoa se, että eräskin tuttava nainen oli anoppilassa lapsensa kanssa samaan aikaan kuin minä olin perheeni kanssa eli meitä oli siinä aika monta. Kaivoi siinä muina miehinä tissin esille ja alkoi imettää. Siinä samassa tilassa oli naisten lisäksi minun mieheni, hänen veli ja appiukko.
      Ei tulisi omalla kohdalla kuuloonkaan. En haluaisi olla tissit paljaana appiukon edessä. Miten yhtäkkiä lapsen saaminen oikeuttaa näyttelemään etumustaan ja keskustelemaan ihmisten kanssa niin, että toinen tissi on koko ajan "tarjottimella" tuleehan siinä jo miehellekin vaivaantunut olo.Yritä siinä nyt jutella kun tissi roikkuu silmien edessä. Ja ymmärrän sen, että lapselle on hyvä antaa rintamaito, eikä ole pakko linnottautua kotiin imetys-ajaksi. Kestäähän se joillain toista vuotta. Mutta miksei sitä tehdä jossain toisessa huoneessa tai edes huomaamattomasti niin, että käännytään pois päin.

    • kakkonen

      "Pitäisikö siis aloittajan ja kakkosviestin kirjoittajan mielestä ykköstapauksen naisen linnoittautua kotiinsa, kun julki-imetys on niin hämmentävää? "

      höh no ei tietenkään tarvii kotiin linnottautua! Mutta jos ollaan vierailla käymässä, voi aina mennä toiseen huoneeseen imettää? Onko siitä nyt niiiiiin hirveä vaiva? Onko se niiiin hirveää, jos talon väki ei halua nähdä tissejäsi? Vaikka imettäminen kuinka luonnollista onkin.
      Ja lyhyet mekot ja avarat paidat ovat paljastavia juu, mutta ei siinä nyt kaikkea näytetä, imettämisessä näkee paljon enemmän. Mikä ihmeen lupalappu se vauva on? Kun on vauva, saa olla tissit paljaana missä vain, niinkö? Hupsua.
      eikö oo tullu mieleen, että kovin moni ei yksinkertaisesti HALUA nähä toisten tissejä? Tai toiset naiset eivät halua sinun paljastavan rintojaan oman miehensä edessä. Mitä jos joku nainen tulisi teille, alkaisi imettää ja miehesi vain katsoisi vieressä. Hänkö ajattelisi "voi kuinka luonnollista"? Tuskinpa.. taitas iha muut olla mielessä.
      Kaupoissa taas on tarjolla vaikka mitä paikkoja, missä imettää. Minua ei edes haittaa mennä siihen tarkoitettuun paikkaan (olen ollut tavarataloissa, joissa on lastenhoitohuone jossa on myös imetyskoppi), ja yleensä imetän muutenkin ensin autossa ennenku menen edes kauppaan.
      Vaikka lapsensa ruokkiminen on aivan luonnollista hommaa, ei sitä kaikki niin ajattele.

      "Eikös lapsen saaminen ja imettäminen ole myös sitä naiseutta?"
      On. Tästä olen samaa mieltä. Mutta toisten edessä imettämisellä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.

      En minä ainakaan koe että minua sorsitaan tms kun en saa imettää kaupassa tai ravintolassa kaikkien nähden. minusta se on ihan järkevää.

      • no ei

        mua kyllä toisten naisten tissit kauhistuta,enhän voisi muuten mennä koskaan yleiseen uimahalliinkaan.Ymmärrän että tuntuu kainolta imettää muiden edessä mutta en ymmärrä että pienen vauvan ruokkiminen ja vähäisen tissin näkeminen saa ihmiset ihan pakokauhun ja kauhistuksen valtaan.Ihan kun se nyt oikeesti olisi maailman kamalin asia..Ja miehiäkö tässä pitäisi ekana ajatella,etteivät vaan saa slaagia kun imetetään.Pitäisi siis mennä toiseen huoneeseen ettei miehet pyörry tissijännityksestä ja naiset asiasta mitä eivät ole koskaan nähnyt:tissiä..


    • kakkonen

      no mutta miksi se on niin iso asia mennä toiseen huoneeseen? Uimahalli on nyt iha eri asia. Uimahallin suihku ja sauna on tarkoitettu peseytymiseen eli siellä on ihan tavallista että ollaan alasti. Itse en siis nimittäin yleisiä suihkuja & saunoja kammoa (paitsi yhteissaunaan ne menisi kirveelläkään, yäh..).
      Mutta toi että imetetään ihan KAIKKIEN nähden ilman että kysytään passaako kaikille, niin minusta todella töykeää. Silloin saisikin linnottautua kotiinsa.
      Tuolla sun perustelulla että "ei miesten takia tarvii mennä muualle imettää" nii sama ku sanoisin että "ei mun tarvii toisten takia piilotella yhtään mitään" ja menisin ostarille täysin alasti.
      Joillekin passaa että imettää julkisesti. Kaikille (suurimmalle osalle) ei.

      Kuitenkin tästä asiasta on vähän tuha kiistellä. Kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Mutta itse olen sitä mieltä että jos ollaan kylässä niin pitäisi kysyä, haittaako ja jos haittaa niin ei pitäisi loukkaantua vaan kysyä että voinko sitten esim makuuhuoneeseen mennä imettämään.

      • jgfjhdjhfd

        On se iso asia jos vauva syö usein tai pitkään. Viimeksi eilen oli ystävä käymässä ja melkein koko hänen kolmen tunnin vierailunsa ajan imetin. Mutta olen samaa mieltä, kylässä pitää kysyä isäntäväeltä, että passaako imettää tässä vai lainaatteko makkaria, ja toivoa että isäntäväki ei tissejä pelkää :)


      • lollot esiin ;D

        no voi hitsi, jokapaikassa ei edes ole sitä toista huonetta, tai se on varattu esim. perheen teinipojalle, joka on kotona, omassa huoneessaan. Mihinkä sitä sitten pitäisi mennä imettämään? Vessaanko?


    • julki-imettäjä

      Nämä on nyt niin kulttuurisidonnaisia juttuja, siis ihan Suomen sisälläkin, että mikä tuntuu sopivalta toisista, on toisille kammottavaa. Mutta mistäs kakkonen sen niin varmasti tietää, että "suurimmalle osalle" ei passaa että imetetään ihmisten ilmoilla? Minulle ja miehelleni on muuten aivan se ja sama, jos haluaisit kävellä alasti ostarilla, samoin, kun miestäni ei hetkauta, "jos joku nainen tulisi meille ja alkaisi imettää".

      Tavarataloissa on lastenhoitohuoneita ja toisinaan käytän niitä. Vauvallani on vaan nyt sellainen vaihe, että ei millään malta keskittyä syömiseen, jos tilassa on muitakin lapsia, esim. Stockalla lastenhoitotilassa. Vessaan en mene hygieniasyistä imettämään ja tyhmää pitää sitä varattuna. Niinpä olen syöttänyt jossain tavaratalon käytävän penkillä.

      Ja vauvallahan ei aina ole nälän sattuessa "kärsivällisyyttä" odottaa ruokaansa kovin pitkään, niin ei siinä välttämättä ehdi hoitohuoneeseen. Autoa meillä ei ole, julkisissa kulkuneuvoissakin olen imettänyt mm. metrossa ja junassa.

    • alkuperäinengwweg

      Tuli vielä sellainenkin mieleen, että se siirtyminen toiseen huoneeseen pitäisi olla automaattista. Kuinka moni kehtaa sanoa, kun kysyt haittaako jos imetän niin kieltävästi. Varsinkin jos kyse miehestä, niin paha mennä sanoon, että haittaa, jos annat lapsellesi ruokaa silmieni edessä ;)

      • miksi imetys

        niin kovasti juuri miehiä haittaisi? Eihän kukaan järkevä mies kylässä muutenkaan naisen rinnuksia tuijottele koko ajan niin sittenkö tuijottaa kun pitäisi imettää.Munkin sukulainen alkoi kaikkien kesken imettää,mieheni sanoi jälkikäteen huomatessaan imetyksen hiukan olleen vaivautunut olo mutta ei kyllä koskaan sanonut etteikö olisi saanut siinä imettää.


    • Julkeajulki-imettäjä

      Pitääpä oikein muistella, millaisissa paikoissa olen kyläillyt. Äitini luona lapsuudenkodissani, jossa imetän ihan missä vaan, myös isäpuoleni nähden. Häntä ei yhtään haittaa.

      Ystävättäreni kodissa, hänellä myös vauva, jota hän itsekin imettää missä vaan, niin siellä olen imettänyt ystäväni miehen nähden, he asuvat yksiössä, ei siis edes ole toista huonetta minne mennä. Ehkä pitäisi mennä rappukäytävään, mutta siellähän voisi kulkea ohi naapurin Pertsa, joka tietenkin hermostuisi;)

      Oman isäni luona imetin olohuoneessa äitipuoleni ja isäni nähden, ketään ei tuntunut vaivaavan.

      Mieheni kummitädin luona, eipä tuntunut tätiä vaivaavan, kun oikein tuli vauvalle juttelemaan siihen ihan viereen.

      Niin, ja toisenkin ystävättäreni luona hänen miehensä nähden, siellä oli samaan aikaan kylässä tuo toinen ystävätär, joka myös imetti siinä olkkarissa.

      Ja veljeni perheen luona. Heillä leikki-ikäisiä lapsia. Olivat saaneet koiranpentuja hiljattain, joten juteltiin ihmis- ja koiravauvojen ruokinnasta lasten kanssa. Olen ihan satavarma, että veljeäni ei haittaa. Hänen vaimonsa imetti lasten ollessa pieniä missä vaan.

      Tätini luona, jossa paikalla tädin mies ja enoni. Eivät sanoneet mitään, keskustelu jatkui ihan normaalina, eivät tuijotelleet rintojani.

      Lisäksi lukuisia vierailuja omassa kodissamme, jossa käynyt myös miesvieraita. Ihan olohuoneessa olen lapseni ruokkinut ja samalla osallistunut meneillä olevaan keskusteluun.

      Mielestäni se on kyllä imetyksestä kiusaantuvan asia sanoa siitä, en ala varmuuden vuoksi joka kerta siirtymään toiseen huoneeseen, koska kokemukseni mukaan se ei yleensä ihmisiä haittaa. Pakkokos sitä on niin suoraan niitä rintoja tuijottaa, jos se vaivaa.

      Lisättäköön tähän vielä, että minulla ei ole minkäänlaista itsensäpaljastelupakkomiellettä, toimin lapseni ruokinnassa sujuvimmalla mahdollisella tavalla.

    • kakkonen

      "Mutta mistäs kakkonen sen niin varmasti tietää, että "suurimmalle osalle" ei passaa että imetetään ihmisten ilmoilla? "
      esim siitä että esim monissa ravintoloissa on kielletty imettäminen julkisesti. johtuisko kenties ettei enemmistö asiakkaista pidä julki imettämisestä?
      Ja suuri osa joiden kanssa olen asiasta puhunut ovat samaa mieltä kuin minä. Mutta enhän minä tietty tosiaan voi sanoa että suurimmalle osalle ei käy, siinä olet oikeassa.

      Ei minua itseäni vaivaa jos joku ostarilla imettää penkillä, eihän sitä tarvitse katsoa ja tuskin jäisi kukaa ees kattoo vaan jatkaisi matkaansa. mutta eri asia sitten jos on jonkun luona käymässä niin on hyvä kysyä haittaako. jos ei haittaa niin mikäs siinä sitten! niinkuin luettelit tuossa keiden nähden imetät. jos se ei heitä vaivaa nii eihän siinä sitten mitään. Mutta loukkaantuisitko jos joku pyytäisi menemään toiseen huoneeseen? Minusta tässä on nyt siitä kyse, mikä vaivaa ketä ja mikä ei. Siksi on hyvä ottaa huomioon se että toisia saattaa oikeasti vaivata ja häiritä. Mulla ei tosin tuu itellä mieleenkää imettää edes oman äitini nähden. samassa huoneessa voin olla, mutta olen siten, ettei hän ne suoraan mitään. mutta jos sattuisi näkemään, ei se kauheaa olisi. Mutta en minä isäni tai isäpuoleni edessä imettäisi, enkä ystävieni. Ei ystäväni edes halua nähdä :D tästä vitsaillaankin monesti, jos ovat käymässä niin sanon:" kuka haluaa tulla kattomaan?" ja kaikki sanoo "jes oon aina halunnu nähä sut imettämässä!!" ja kyllä naurattaa.

      Ei tässä ole kyse mulla siitä, etten kehtaa näyttää rintojani ystävilleni yms naisille, vaan jotenkin se on vaan niin sellane juttu että kyllä sen mieluiten tekee vauvan kanssa kahdestaa (oman miehen läsnäolo sallitaan), se on vähä niinkuin sellainen oma kahden (/kolmen) keskinen läheinen hetki.

      Oma ystäväni meni toisee huoneesee aina imettää ku meillä oli ja minä teen vastaavasti hänen luona ollessaan.

      En minä tosiaan mitään riitaa tms täsä hae. Kuten jo mainitsin niin tästähän olisi aivan naurettavaa kinastella. Kukin tekee niinkuin kellekin sopii. Jos sinä voit imettää ystäviesi ja perheesi nähden ja se ei heitä häiritse, ei siinä sitten mitään! kaikille se ei vaan ole niin itsestään selvää.

    • jk

      vai niin

    • se riippuu

      Noh, en halua lähteä tuohon riitaanne joten vastaan ihan vaan alkuperäiseen kysymykseen:

      Riippuu tilanteesta. Imetän kyllä julkisissa tiloissa, esim lastenhoitohuoneissa, leikkipuistossa, muskarissa, vauvauinnissa, neuvolan odotushuoneessa jne... Eli paikoissa joissa pyörii muitakin äitejä (ja isejä) pienten lasten kanssa. Minua ei haittaa jos sellaisissa paikoissa joku näkee vilahduksen rinnastani, oli sitten nainen tai mies. Ne ovat luonteeltaan sellaisia paikkoja että siellä on luonnollista imettää ja hoitaa vauvaa muutenkin. Ja yleensä pienten vauvojen isät ovat niin tottuneita näkemään rouvansa rinnat tässä ei-seksuaalisessa mielessä että eivät he tuijota muidenkaan imettävien äitien rintoja. Ei heitä voisi vähempää kiinnostaa! Yleensä miehet kääntävät välittömästi katseensa pois tai siirtyvät muualle.

      Sen sijaan jos olen kylässä sukulaisten tai kavereiden luona, pyrin yleensä menemään jonnekin sivummalle esim kyläpaikan makuuhuoneeseen eli ihan kenen tahansa silmien alla ei tee mieli imettää. Jollei ole kovin läheinen ihminen kyseessä. Joidenkin seurassa se jostain syystä on luonnollisempaa kuin toisten seurassa, en tiedä miksi.

      On muuten aika iso merkitys silläkin millainen imetyspaita on päällä että vilahtaako sieltä vai ei. Boobin paidat ovat minusta parhaita sillä rintaa näkyy silloin ihan minimaalinen määrä eikä sitä tarvitse kamalasti kaivella esiin. Ja paidan läpän saa tosi nopeasti takaisin näköesteeksi jos vauva vaikka vetää pään pois.

    • fisutt

      Itse en kyllä muista, että olisin koko imetysaikana (9kk) mennyt missään kylässä ollessa tai muuallakaan kenenkään katseilta piiloon imettämään. Omassa kotonani en todellakaan lähde makkariin istuskelemaan! Itse en kyllä rintoja osannut imetysaikana muutenkaan pitää mitenkään seksuaalisena asiana, enkä halunnut miehenkään niihin koskevan.

    • 8+10

      Meillä ei imetys onnistunut kuin makuuasennossa tai kainalon alta monen tyynyn tukemana, joten varsinkin kylässä oli helpointa mennä suosiolla makkariin sängylle pitkäkseen imettämään. Aluksi kun imetys saattoi kestää pitkänkin tovin tiheään tahtiin, ei kauheasti kyläilty, vaan kutsuin ihmisiä meille kotiin. Kotona pystyi haalimaan niitä tyynyjä niin paljon, että sain imetettyä sohvalla ja pystyin seurustelemaan samalla vieraiden kanssa. Miehet yleensä siirtyivät lapsen ilmoitellessa nälästään vähin äänin keittiöön kahville, naisia ei häirinnyt. Suurin osa vieraista oli tietysti läheisiä sukulaisia tai heillä itselläänkin pieniä lapsia, joten en kokenut että tilanteessa olisi ollut mitään erityisen kiusallista. Eivätkä ilmeisesti hekään... Kotonani en alkanut kyselemään, että haittaako teitä nyt jos imetän. Imetyssohvan valitsin kyllä sen mukaan, ettei siitä näkynyt muualle huusholliin. Vauvan imuotetta joutui korjailemaan ensialkuun niin usein, että siinä kyllä tuli paljastelleeksi yhden imetyksen aikana useampaan otteeseen.

    • ei-julki-imettäjä

      Minä siirryin kotonani ihan kysymättäkin makuuhuoneen puolelle imettämään. Sanoin vain että tulen takaisin kun lapsi on syönyt. ystäväni juttelivat tällä välin keskenään olohuoneessa. Yleensä kutsuin nimittäin kaksi ystävää kerralla kun niin harvoin pääsivät käymään niin ajattelin että tulkoot samaan aikaan niin ihan kiva :-) ja siis kaikke me kolme olimme parhaita ystäviä.
      Vierailulla ollessa esim. appivanhempien luona anoppini itse meni järjestelemään makuuhuonetta imetystä varten (levitti sängylle jonkin puhtaan peitteen) ja minusta se oli oikein hieno ele. Ei tarvinnut itse kysellä missä voin imettää. Omien vanhempieni luona tiesin itse suunnistaa johonkin makkariin.

      • edellinen jatkaa

        niin ja kyllä mulla oli ainakin rinnat miehenkin käytössä imetyksen aikaankin :-)
        ei tietenkään sillä hetkellä kun imetän, mutta muutoin kyllä. Hiplasi päivittäin ja seksin yhteydessä hyväili aivan niinkuin ennenkin. Ehkäpä se siinä vaikuttaakin, että kokeeko nainen rintojaan "seksi-välineiksi" imetyksen aikana vai ei. Jos ei, ei siinä ole mitään hämmentävää imettää kenen tahansa nähden, mutta jos kyllä asia voi olla sitten toinen. Tosin en nyt tiedä vaikuttaako se kaikkien mielestä mitenkään. Eli että jos imettää 6kk ja näyttää rintansa, niin miksi rinnat näyttäisivät jostain ulkopuolisen mielestä yhtään sen seksikkäämmiltä kuin imetyksen jälkeenkään? Mistä me tiedämme mitä ystävien, sukulaisten yms miehet niistä ajattelevat, kun eivät he sitä todennäköisesti kerro kellekään, hihi :D heidän juhla-aikaansa ovat naisten imetyskuukaudet. Tietenkin sitten oma isä ja veljet on eri asia kun eivät "voi" ajatella tyttärensä/siskonsa rintoja tms mitenkään siinä mielessä!


      • maitotissi
        edellinen jatkaa kirjoitti:

        niin ja kyllä mulla oli ainakin rinnat miehenkin käytössä imetyksen aikaankin :-)
        ei tietenkään sillä hetkellä kun imetän, mutta muutoin kyllä. Hiplasi päivittäin ja seksin yhteydessä hyväili aivan niinkuin ennenkin. Ehkäpä se siinä vaikuttaakin, että kokeeko nainen rintojaan "seksi-välineiksi" imetyksen aikana vai ei. Jos ei, ei siinä ole mitään hämmentävää imettää kenen tahansa nähden, mutta jos kyllä asia voi olla sitten toinen. Tosin en nyt tiedä vaikuttaako se kaikkien mielestä mitenkään. Eli että jos imettää 6kk ja näyttää rintansa, niin miksi rinnat näyttäisivät jostain ulkopuolisen mielestä yhtään sen seksikkäämmiltä kuin imetyksen jälkeenkään? Mistä me tiedämme mitä ystävien, sukulaisten yms miehet niistä ajattelevat, kun eivät he sitä todennäköisesti kerro kellekään, hihi :D heidän juhla-aikaansa ovat naisten imetyskuukaudet. Tietenkin sitten oma isä ja veljet on eri asia kun eivät "voi" ajatella tyttärensä/siskonsa rintoja tms mitenkään siinä mielessä!

        No mulla taas ei mies mielellään saa imetysaikana rintoihin koskea, edes seksin aikana, tai oikeastaan varsinkaan seksin aikana. Sillä mulla on niin runsas maidontuotanto, että vähänkään kun mies niitä alkaa stimuloimaan, niin alkaa valumaan rinnoista norona maitoa ja se jos jokin lopettaa multa halut seinään.


    • toplesss

      Ennen ajattelin, että rinnat on seksuaaliset elimet, mutta en enää! Kun aloin imettää, tajusin mitä varten ne on - vauvan imetystä. Ei mitään miesten kiihoketta varten! Imetän missä ja millon huvittaa!
      Tervemenoa Afganistaniin!

    • ihan mielenkiinnosta

      fisutt käsketkö vieraat sitten pihalle jos heitä häiritsee sinun julki-imettäminen? Kun siis sanoit, että "Minähän en omassa kodissani lähde mihinkään"
      heh heh..

      • Luulisi?

        Eiköhän nuo osaa mennä itsekin, jos pienen vauvan ruokailu niin häiritsee?


      • fisutt

        Saavat kääntää katseensa pois jos haluavat. Kenenkäänhän ei ole mikään pakko toisen rintoja tuijottaa. Ja vaikka tuijottaisi, niin ei ole mahdollisuutta nähdä kuin nopea vilahdus rintaa, oikeasti ketä kiinnostaa? En ole vielä ketään tavannut, ketä olisi imettäminen haitannut, kotona eikä kylässä.

        Julki-imettäminen on imettämistä julkisella paikalla, ei oman kodin rauhassa.


    • Julkisesti juu

      Onneksi julkisesti ei tarvitse imettää, jos ei halua, mut senkin voi tehdä monella tavalla - harjoitus ja sopivat vaatteet tekee mestari :) Oltuani kuukauden käytännössä neljän seinän sisällä tämän meidän tissiapinan kanssa, lähdin kaupalle. Ja vaikka kuinka tankattiin kotona pitkän kaavan mukaan ennen kauppareissua, niin nälkähän siellä tuli. Imetin kaupan aulan ainoalla penkillä, heti kulkuväylän kupeessa eli hyvinkin näkyvällä paikalla, harsoliina vauvan ja rinnan peittona. Ohikulkijat näkivät harsoliinan peittämän möykyn ja pienet jalat - jos joku traumatisoitui tai kiusaantui, olen pahoillani, mutta toimin mielestäni oikein. Vauva olisi tikahtunut itkuunsa jos olisi pitänyt ensin kävellä kotiin ennen kuin saa ruokaa.

    • joo'o..

      Minusta tuo on niin törkeää ja tosi huonoa vieraanvaraisuutta, jos vieraiden pitää lähtee muualle jotta äiti saisi ylpeillä imetyksellään.. Ei oo iso homma siirtyä hetkeksi muualle jos vieraita häiritsee!!

      Onhan p*rse, p*nis ja p*llukin seksuaalisia alueita, mutta niillä toimitetaan myös luonnollista asiaa- ulostaminen. Mutta ei sitä tehä muitte nähen ja vaikka itseään ei häiritsisi niin varmasti muita kyllä! Jos ei oo sit joku fantasia näitte asioitte kanssa.. Tissit on kans seksiin liittyvät "elementit", mutta myös tarkoitettu ruokkimiseen (tai päätehtävä se onkin, samoin kuin p*skominen p*rseestä eikä että siihen pannaan), että että..

      Haluaisin tietää, julki-imettäjät: Kysyttekö te vierailta edes että häiritseekö??
      Ehkä he eivät kehtaa sanoa suoraan ja ovat kohteliaita mutta todella kiusaantuneita siinä olohuoneessa kun sinä esittelet tissejäsi (vaikkakin ruokit lasta), eivätkä kehtaa lähteäkään pois jos alatte vainyks kaks imettää, pelkäävät että pahastut jos he poistuvat, menevä lukkoon! Sitten kotimatkalla päivittelevät käytöstäsi. Ei se ole lapseltasi pois vaikka otatkin muutkin huomioon haloo..

      Turha tulla jeesustelee, on ihan tosi asia että joitain häirihtee joitai ei, eikä kukaa voi tietää ketä se häirihtee ja ketä ei. Siksi olisi jo pelkästään kohteliaisuuden nimissä kysyttävä muilta..

      • nsrnrsdnhr

        Kyllä minä ihan kohteliaisuuden nimissä saan ruokkia lapseni omassa olosuoneessani. Kaikki vauvat kun ei hotkaise sitä evästään vartissa, en voisi kuvitellakaan eristäytyväni vieraiden aikana tunniksi piiloon imettämään. Ei se ole mitään imettämisellä ylpeilyä vaan vauvan ravitsemista. Ja sitä paitsi olkkarin sohvalla on paras imetysasento, olisi kohtuutonta vaatia minua omassa kodissani kökötämään piilossa sängynlaidalla istuen näiden maratonimetysten aikana. On ihmisillä huonompiakin tapoja joiden kanssa läheisten on ultava toimeen :)

        Joiltain kysyn muodon vuoksi, joiltain en...


      • 10+3

        Minusta olisi ollut jokseenkin epävieraanvaraista jättää vieraat vaikkapa tunniksi istumaan yksinään olohuoneeseen, kun minä imetän makkarissa. Että hei vaan, kiva kun tulit, ehkä nähdään vielä sinä aikana kun ehdit meillä olemaan, minä menen nyt ruokkimaan lapseni, saattaa vierähtää tovi jos toinenkin...

        Minä en miellä omassa kodissani lapseni ruokkimista "julki-imettämiseksi". Eikä lapsen ruokkiminen vieraiden aikana ole imetyksellä ylpeilyä, vaan luonnon sanelema pakko. Kun vieraat tietävät, että talossa on imeväisikäinen lapsi, he todennäköisesti ymmärtävät myös sen, että vierailun aikana lapselle saattaa tulla nälkä, jolloin on pakko imettää. Ja kyllä, imetyksen aikana saattaa imetyspaidan välistä tai harson takaa vilahtaa PALJASTA IHOA, joten jos sen näkeminen aiheuttaa kovasti ahdistusta, kannattaa varmaan pysytellä kotona. Varsinkin kesäaikaan paljasta pintaa on kaduillakin kulkiessa näkyvillä paljon enemmän kuin mitä imettäessä "paljastuu", joten herkkien ihmisten on pakko joko karaista luontonsa, eristäytyä kotiinsa tai hankkia silmälaput.

        Ihmettelen vain, miten tällaiset imetyksen näkemisestä traumatisoituvat ihmiset pystyvät esim. katselemaan televisiota. Siellähän saattaa vilahtaa tissejä, perseitä ja vehkeitä ihan ilman ennakkovaroitusta. Siinä sitten istuvat ihan lukossa omalla kotisohvallaan ja toivovat jonkinlaista kriisiapua. Reppanat.


    • meil näinnn

      "Minusta olisi ollut jokseenkin epävieraanvaraista jättää vieraat vaikkapa tunniksi istumaan yksinään olohuoneeseen, kun minä imetän makkarissa."

      Niin, minulle on käynyt niin että meni tyylii koko aika kun syötin lasta ja kaverit käymässä eikä ehitty juuri juteltu. En edes kysynyt haittaako kun tiedän ettei heitä nyt haittaa mut onhan se vähän silleen.. öh.. kiusallista tai jotain! sekä heistä että minusta! tietty olisin voinut siinä heidän eessä imettää, mutta he ymmärsivät täysin ettei nyt voitu oikei jutella et ens kerralla sitte. ja ens kerralla juteltiinkin kun vauva oli vähän vanhempi (ekalla kerralla vähä yli 1kk ja seuraavalla kerra yli 2kk)
      nii oli mun sylissä vaa ja kuunteli ku juteltiin.

      "Ja kyllä, imetyksen aikana saattaa imetyspaidan välistä tai harson takaa vilahtaa PALJASTA IHOA"

      Eihä se haittaa. Voisin sanoa ettei mua häirihe vaikka tissit näkyis kokonaan, jos paikalla on vain naispuolisia henkilöitä ( MUN mies),
      mutta jos on muita miehiä nii ei kiitos! Mähä en muille tissejäni näytä edes imetyksen nimissä kuin omalle miehelleni. Enkä oo koskaan näyttänytkää. Tämän miehen kanssa alettii seurustelee 15-vuotiaina, neitsyyden menetimme toisimmelle. Ja nyt 25-vuotiaina omaamme 3kk ikäisen lapsen.
      Tissejä ei oo mies nähny ku äitinsä ja jostai telkkarista tai lehistä, mutta enää ei näe kuin minun. Ei kato pornoa (TURHA TULLA SANOO ETTÄ EIPÄ VISSIIN TÄMÄ ASIA ON 120% VARMAA) eikä muutenkaa kato jos vaikka iltalehessä on "kato marttiinan uudet rinnat" niin ei. Nyt meni aihe vähän vinoon, anteeksi! :D

      "Ihmettelen vain, miten tällaiset imetyksen näkemisestä traumatisoituvat ihmiset pystyvät esim. katselemaan televisiota. Siellähän saattaa vilahtaa tissejä, perseitä ja vehkeitä ihan ilman ennakkovaroitusta. Siinä sitten istuvat ihan lukossa omalla kotisohvallaan ja toivovat jonkinlaista kriisiapua. Reppanat."
      Niin, paitsi kun kaikki eivät katso tvstäkään niitä tisuja yms.. eikä siitä nyt vi**u mitää traumoja saa, HUOH!! Meillä se on vain niin (siis HUOM meillä!!)
      ettei parisuhteeseen kuulu muiden tissit, perseet, munat yms.. olipa ne livenä tai teeveessä.

      • sun mielestä

        siis jos vauvaa imettää niin että joku näkee se tarkoittaa sitä että parisuhteeseen kuuluu muitten tissit sun muut..Mä ihan tikahdun nauruun..On se vaan merkillistä miten ihmiset saa vauvan ruokinnasta näin kauheen kriisin/trauman.


      • .....

        Ei minunkaan mieheni katsele tv:stä tai mistään mitään varsinaisia tissiohjelmia tms. mutta kyllä aika niukaksi jäisi ohjelmatarjonta, jos pitäisi osata valita sellaiset ohjelmat, joissa ei ole mahdollista missään välissä vilahtaakaan tissi. En silti koe, että hän katselisi niitä tissejä, vaan osaa keskittyä varmasti siihen itse juoneen. Samoin hän osaa keskittyä vaivaantumatta keskusteluun, jos samassa huoneessa imettää joku kaveri vauvaansa, eikä se häiritse miestäni tai minua lainkaan.

        Muutenkin ihmettelen sitä, miten tähän ketjuun voi osua vain sellaisia ihmisiä, joiden "kaikki" tutut vaivaantuvat imetyksestä ja sellaiset, joiden kukaan tuttu ei häiriinny siitä. Kai se sitten on niin, että samankaltainen seura vetää puoleensa. Minä imetän missä tahansa tarvittavassa seurassa sen enempiä kyselemättä. Jos se on jollekin ongelma, niin saa katsoa muualle. Jos taas ei pysty kontrolloimaan katsettaan, niin on paras lähteä paikalta.


    • meil näinnn

      ei kukaan oo edelleenkää saamassa traumoja.. mitä huvittavaa siinä on jos ei halua imettää muiden nähden? kaikesta sitä sääki iloa itelles nyhdät :DD haha sori mut nyt kyl lankee naurut sinne päi kans!

      typerää ees keskustella asiasta. kaikilla on omat mielipiteensä asiasta ja se ei siitä mikskää muutu vaikka tästä puhuttas maailman tappiin asti.

    • tiinuliininen

      Alussa tuntu vähän vaivaannuttavalta muiden miesten nähden imettää, mutta kyllä se siitä ohi meni. Jos tuntuu vaivaannuttavalta niin voi mennä mahd. mukaan toiseen huoneeseen tai selin tmv. näihin vaivaannusta aiheuttaviin henkilöihin nähden.

      Eikä se tissi siinä näy edes kuin muutaman sekunnin kun aloittaa ja lopettaa imetyksen. Oma moka katsojalle on jos katsoo just silloin siihen tissiin. Itse en haluaisi imettää sellaisella puiston penkillä minne tulisi joku pultsari juttelemaan mukavia. Siinä kohtaa tuntisin itseni ja vauvani uhatuksi. Tuttavien kesken tai esim. kahvilassa en pelkää.

    • viiskymppinen äiti

      Itse imetin aikoinaní myös julkisilla paikoilla ja kaverini myös. Ei sen luonnollisempaa asiaa olekaan. Nykyisin aivan sydämestä ottaa kun katson vaikka kahvilassa äitiä, joka imettää vauvaa, mielestäni ei ole mitään kauniimpaa näkyä kuin se. Puhdas, alkuperäinen kaunis tilanne. Nauttikaahan elämän luonnollisimmasta asiasta ilman häpelyä ja hämmennystä.

    • yksmielipide

      Imettäminen on täysin yliarvostettua. Lapsen ruokkimista se on eikä mitään elämää suurempaa kokemusta.

      ja kyllä, imetän lastani. ja ei, en imetä julkisesti.

    • vauvaa odottava

      en aio imettää kuin perheeni ja mieheni nähden.

      • tuttipullo suuhun

        tai no..en tiie aionko jos isäni on kylässä


    • ()()()()

      En imetä julkisesti. En halua kaivaa tissiäni esiin kaiken kansan nähden. Kaupungilla hakeudun lastenhoitohuoneeseen, olenpa joskus imettänyt ihan naistenvessassakin. Mieluummin niin kuin vilkkaan kahvilan pöydässä. Mutta mun puolesta toiset saa imettää julkisesti jos se itsestä tuntuu hyvältä. Ainoastaan se mua vähän häiritsee, jos se tissi kaivetaan ihan näkösälle ja imetetään siinä kaikkien katseen alla. Kerran yksi äiti imetti vauvaansa niin, että koko isohko rinta oli esillä vauvan syödessä, ja samalla äiti söi itse pizzaa. Ei mikään kaunis näky.
      Jos meille tulee vieraita, menen syrjemmälle imettämään. Riippuu ketä on käymässä. Perheenjäsenten käydessä voin imettää samassa huoneessa, mutta muiden miesvieraiden käydessä menen toiseen huoneeseen. Meidän vauva on tosin nopea syöjä, imetykseen menee kerralla vain n. 5 min. :)

    • imettäkää missä vaan

      Kyllä tarumatisoidun jo pelkästä ajatuksesta, että jonkun pikkuinen vauva joutuu pullolle vain siksi, ettei äiti uskalla imettää häntä!

      Lapsen kasvaessa tulee vielä paljon vaikeampiakin julkisia tilanteita eteen! :)

    • :-)

      "Kyllä tarumatisoidun jo pelkästä ajatuksesta, että jonkun pikkuinen vauva joutuu pullolle vain siksi, ettei äiti uskalla imettää häntä!!

      miks sen pullolle pitäs joutua, höpsö?

      • juuuh.

        Minusta on ihan ok syöttää pullosta kun ollaan kylässä, ei ole kyse uskalluksesta. Siinä ei ole mitään pahaa jos sillon tällön kylässä syöttää pullosta.


    • ...........

      En todellakaan imetä muiden nähden!:D

      • puuhpaahpiih

        Todellakin imetän! Neiti on rinnalla vissiin puolet hereilläoloajastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1899
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1854
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1845
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe