ruokaa ruokaa

bramat

Pari kertaa Italiassa vierailtuamme, menemme taas muutama npäivän reissulle,Roomaan tällä kertaa. Tiedän, että ruokapaikkoja riittää ja turistirysien lähellä ei ruoka ole kummoistakaan. Osaisitko ehdottaa aluetta, johon kannattaisi mennä kohtuuhintaista ja tunnelmallista ruokapaikkaa metsästämään. Emme hae "valkoiset liinat ja tarjoilijan puvut" paikkaa, vaan hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa. Asumme helppojen kulkuyhteyksien vuoksi Terminin alueella. Mihin asemalle siis menemme metrolla?

16

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • La Base
      • Löytää itse

        Mistä keksit tuon mitäänsanomattoman linkin?


    • tjutju

      Helpoiten tavoitettavat alueet, joista löytää erinomaisia ruokapaikkoja, ovat Trastevere (Terminiltä esimerkiksi H-bussi tai apostolin kyyti), Testaccio (metro Piramiden asemalle) ja Garbatella (seuraava metropysäkki Piramidelta).

      Jos kerran Terminin lähistöllä asutte, kannattaa myös testata San Lorenzon alue, joka on ihan päärautatieaseman kyljessä. Erityisesti halvat pizzeriat kuuluvat San Lorenzon tarjontaan.

      Piazza Navonan ja Campo de' Fiorin ympäristössä on myös paljon hyviä ruokapaikkoja, mutta niiden erottaminen turistirysistä on hankalaa. Turistiruokaa tarjoavia paikkoja tällä seudulla on pilvin pimein, joten jos kokemusta ei ole, suosittelen etsimään ateriat muualta. Vähän samaa vikaa alkaa olemaan myös Trasteveressa, jossa osa syöttölöistä on selvästi profiloitunut turistikeitaiksi, mutta näiden määrä Navona-Campo de' Fiori -akseliin verrattuna on selkeästi pienempi. Astumalla sisään satunnaiseen ravintolaan saat varmimmin hyvää ruokaa joko Testacciossa tai Garbatellassa.

      • nerone

        Testaccio ja Garbatella ovat ihania alueita minunkin mielestäni mutta en lähettäsi turisteja jotka ovat ensi kertaa Roomassa etsimään osoitteita keskustaa pitemmältä. Eikä ne Trasteveren ruuat monesti ole sen parempia kuin muutkaan. Mutta makuasiahan se on.

        Vaikea on valita ruokapaikkaa kun Roomassa niitä on vieri vieressä monia satoja.

        Nerone niminen hostaria Colosseumin lähellä, Via delle Terme di Tito 96 on erittäin suosittu ruokapaikka ja sijaitsee keskeisellä paikalla.

        Toinen ehdotukseni sijaitsee lähellä Colosseumia sekin, La Taverna dei Quaranta, Via Claudia 24.

        http://www.tavernadeiquaranta.com/en/


      • tjutju
        nerone kirjoitti:

        Testaccio ja Garbatella ovat ihania alueita minunkin mielestäni mutta en lähettäsi turisteja jotka ovat ensi kertaa Roomassa etsimään osoitteita keskustaa pitemmältä. Eikä ne Trasteveren ruuat monesti ole sen parempia kuin muutkaan. Mutta makuasiahan se on.

        Vaikea on valita ruokapaikkaa kun Roomassa niitä on vieri vieressä monia satoja.

        Nerone niminen hostaria Colosseumin lähellä, Via delle Terme di Tito 96 on erittäin suosittu ruokapaikka ja sijaitsee keskeisellä paikalla.

        Toinen ehdotukseni sijaitsee lähellä Colosseumia sekin, La Taverna dei Quaranta, Via Claudia 24.

        http://www.tavernadeiquaranta.com/en/

        Miksei ensi kertaa Roomassa vierailevaa turistiakin voisi lähettää Testaccioon tai Garbatellaan? Mielestäni nimenomaan ensivisiitillä tulisi käydä muuallakin kuin Piazza Venezialla. Kulkuyhteydet ovat helpot ja nopeat. Esimerkiksi Testaccioon on Colosseumilta kävellenkin vain parin kilometrin matka. Metro puolestaan pysähtyy Colosseumin ja Piramiden välillä ainoastaan kerran. Lisäksi tunnelma on täysin erilainen Tesctacciossa ja Garbatellassa kuin turistinähtävyyksien ympärillä.

        Trastevere on hieman ylimainostettu ruuan suhteen. Kuitenkin verrattuna esimerkiksi Spagnan, Terminin, Navonan ja Colosseumin seutuun, Trasteveressa harvemmin törmää harvemmin niin totaalisiin törkyturistivedätyssyöttölöihin kuin edellä mainituissa paikoissa. Sen vuoksi Trastevere on hyvää ruokaa arvostavalle ensikertalaiselle helppo alue. Lisäksi Trasteveren viihdyttävä ympäristö on omiaan lisäämään aterianautintoa.


    • hungryt

      Mistäs sitten tiedät mihin paikkaan olet sattumoisin astunut, ennen kuin olet saanut lautasen eteesi? Yleinen ilmapiiri ja paikallisten suosio, onko muita merkkejä?

      • Toinen nonno

        Palasimme viikko sitten Roomasta ja tällä reissulla löysimme vaimon kanssa mukavan ruokapaikan Terminin lähistöltä, osoitteesta via Principe Amedeo 126a.

        Ristorante Alfredo on pieni kellariravintola, jolla on muutama katettu ulkopöytä kadun varressa. Ei siis mikään "turistirysä", vaan paikallisten suosima ruokapaikka. Ruoka ja palvelu olivat erinomaisia.

        Söimme Alfredolla parikin kertaa "pitkän kaavan mukaan" ja lasku oli erittäin kohtuullinen. Suosittelen mielelläni.

        Roomahan on täynnä hyviä ravintoloita, mutta tämä tuli mieleeni, kun alkuperäinen kysyjä kertoi majoittuvansa Terminin alueella. On mukavaa, kun ravintola on lähellä majapaikkaa ja parin-kolmen tunnin syömisen jälkeen pääsee kävellen kotiin.


    • ruokailemaan

      Campo de'Fiori, Al Pompiere, Via S M del Calderari 33
      Ravintola sijaitsee palatsin alimmassa kerroksessa Rooman ghetossa. Juutalais roomalainen ruokalista. Kannattaa käydä. Kohtuu hintainen.
      http://www.alpompiereroma.com/

      Terminin lähellä, Scoglio di Frisio, Via Merulana 256
      Napolialisenn ravintola jossa käy paljon turisteja ruokailemassa. Erinomaista ruokaa, pizzaa ja kalaa...Iltaisin napolilaista laulua. Viihtyisä ja rento paikka. Kohtuu hintainen.
      http://www.scogliodifrisio.com/

      Tad Cafe, Via del Babuino 155
      Tämä shopingkadulla sijaitseva kahvila tarjoaa erinomaista ja halpaa lounasta. Tad on Rooman uusin tavaratalo, todellinen haavemaailma. Kahvila sijaitsee kauniilla sisäpihalla. Kohtuu hintainen.

      Piazza Navonan lähellä, Insalata Ricca, Via dei Chiavari 85
      Insalata Ricca on ravintolaketju joka ensisijaisesti tarjoaa mahtavan isoja salaatteja mutta paljon on tarjolla pastaruokiakin. Kukaan ei jää nälkäiseksi. Kohtuu hintainen.
      http://www.insalataricca.it/locali.asp

      Trasteveressä, La Lucia, Vicolo del Mattonato 2
      Perheravintola, trattoria jossa on ahdasta mutta ruoka on taivaallisen hyvää ja listalla on paljon valinnan varaa. Löytyy ihan tavallien pihvikin listalta. Da Lucia on ollut jo kauan Trasteveren suosituimpia tarttorioita. Kotuuhintainen.

      Da Gusto, Piazza Augusto Imperatore 9
      Erittäin suosittu ruokapaikka. Sijainti erinomainen. Ravintola on kaksiosainen. Alakerrassa pizzaa ja pastaa sekä salaatteja ja yläkerroksessa muita ruokalajeja. Kohtuuhintainen.

      Lopuksi vielä omasta mielestäni Rooman paras ravintola, Enoteca Corsi, Via del Gesu 87
      Enotecat ovat viiniravintoloita joissa on todellakin monen sortin viiniä valittavana. Usein myös erinomaista ruokaa. Halpa. Monet paikalliset käyvät syömässä lounasta täällä. Parasta varata pöytä etukäteen. Sunnuntaisin suljettu sekä elokuussa.

      Aivan kivenheiton päässä Enoteca Corsista sijaitsee ihana tori, Piazza Margana. Siinä on pari erittäin hyvää ravintolaa joissa paikalliset käyvät syömässä lounasta. Toria reunustaa useampikin palatsi ja alue on hiljainen koska siinä ei ole liikkeitä, vain konttoreita ja virastoja. Torin lähettyvillä olevilla kujilla kannattaa maleksia saman tien. Pääsee nopeasti keskiaikaiseen tunnelmaan.


      Hyvää ruokahalua!

    • Kyllä löytyy

      Syötte sitten varmaan Mäkkärissä, sillä valkoiset liinat ja tarjoilijan puvut ovat roomalaisravintolassa kunnia-asia, vaikka pöydät olisivat kadulla - kuten ne vaikkapaTerminin seudulla monessa kortteliravintolassa ovatkin, sisällä ei syö kesäaikaan kukaan. Ja tarjoilijat ovat melkein poikkeuksetta miehiä. Kortteliravintoloille ei lopulta ole aihetta nostaa nokkaa muutenkaan, sillä ruokahan on niissä hyvää, usein herkullista, vaikka pöydän ja viereen pysäköidyn auton saattaa erottaa vaan putkiaita tai kukkalaatikko. Täyttä on silti - ja jos ei ole, syy tuskin on kattauksissa. Mistä tiedät ettei Rooman "turistirysien lähellä" ruoka ole kummoistakaan, jos menet ensi kertaa? Tosiasia nimittäin on, että niilläkin alueilla löytyy laatua ja tunnelmaa, vika ei ole sijainnissa vaan hinnoittelussa. Etsivä löytää tässäkin asiassa, joten herkullista retkeä.

    • eiikin

      huijataan koko ajan, varo kun tilaat ruokaa loppusumma voi hipoa pilvia..

      • ManGia

        Vai huijataan koko ajan. Aika monta kertaa olen Roomassa ollut, Italiassa yli kolmekymmentä kertaa. Ei ole tullut huijausta kohdalle. Oletko sellaista helposti huijattavaa tyyppiä? "Kun tilaat ruokaa loppusumma voi hipoa pilvia". Mitenkäs se nyt noin? Jos loppusumma on suurempi kuin tilausten summa, sitten vissiin pitää tarjoilijan kanssa katsoa missä vika. Sinä kai maksat sen kiltisti. Ja kirjoitat sitten nettiin?


    • kulttuuristaviisvai

      Mcdonalds löytyy joka kulman takaa ei tarvitse edes laittaa osotetta! ja valkoiset liinat puuttuu ei tarvitsee olla iltapukua!

    • jkhadhdjhjdhdh

      Huijausjuttuja en kyllä ymmärrä. Kaksi vuotta Roomassa asuneena en ole törmännyt mihinkään huijauksiin. Varmasti on jäätelö tai kahvi kalliimpaa pöydässä istuen (varsinkin Navonalla), mutta sen varmasti pitäisi olla jokaiselle matkailijalle selvää.

      Roomassa liikkuminen on mukavaa ja aina voi pysähtyä kahvilaan/terassille istumaan. Pizzapaloja saat pieneen nälkään kaikkialta.

      En ymmärrä mitkä paikat huijaavat tai tapahtuuko sitä Terminin ympäristössä.

      Rooma on edullinen paikka suureksi kaupunkikohteeksi. Suosittelen lämpimästi. Ja ennenkaikkea turvallinen, toki taskuvarkaita pitää varoa, mutta eikö se ole itsestään selvää.

      Ja niitä hyviä ruokapaikkoja on vaikka kuinka paljon. Hienot paikat vaikka Ghettossa ovat aika arvokkaita, mutta kuitenkin vain Suomen hintaista eli 100 e ruuat kahdelta ja juomat päälle. Pizzan ja puoli litraa talon viiniä saat halvimmillaan alle 10 eurolla Trasteveresta.

      • Edullista

        Vuosi tai kaksi sitten uutiset kertoivat miten japanilaiset saivat eteensä pöyristyttävän summan ravintolassa muistaakseni Piazza Navonalla. Ilmeisesti siinä kokeiltiin valuutan tuntemusta, mutta ravintola sai toimintakiellon.

        Meitä on niin moneksi: jotkut eivät kohtaa huijauksia, jotkut eivät tunnista tulleensa huijatuksi, jotkut luulevat että kaikki huijaavat ja joidenkin kohdalle sattuu huijareita - niin kotimaassa kuin ulkomailla.

        Roomassa löytyy hyvää ja edullista ruokaa kaikkialta Suomeen verrattuna. Menut ja hintatason näkee kadulla ennen kuin menee ravintolaan sisään. Laskussa on ruokien ja juomien lisäksi coperto (kattausmaksu).


      • manGia
        Edullista kirjoitti:

        Vuosi tai kaksi sitten uutiset kertoivat miten japanilaiset saivat eteensä pöyristyttävän summan ravintolassa muistaakseni Piazza Navonalla. Ilmeisesti siinä kokeiltiin valuutan tuntemusta, mutta ravintola sai toimintakiellon.

        Meitä on niin moneksi: jotkut eivät kohtaa huijauksia, jotkut eivät tunnista tulleensa huijatuksi, jotkut luulevat että kaikki huijaavat ja joidenkin kohdalle sattuu huijareita - niin kotimaassa kuin ulkomailla.

        Roomassa löytyy hyvää ja edullista ruokaa kaikkialta Suomeen verrattuna. Menut ja hintatason näkee kadulla ennen kuin menee ravintolaan sisään. Laskussa on ruokien ja juomien lisäksi coperto (kattausmaksu).

        Kiitos edellisestä. Asiallinen kommentti. Juuri noin se omienkin kokemusteni mukaan on: isossa kaupungissa voi kohdata kaikenlaista, ummikkona vieraassa maassa voi ymmärtää väärin.

        Mitä se huijaaminen ravintolassa oikein tarkoittaa? Eikös Suomessa ravintolassa sitten huijata melkein aina: huonosta ruuasta pöyristyttävä lasku.


    • Hyvää ruokaa

      Eilisillan ravintolalasku illallisesta trattoria "Gino e Pietrossa" Via del Governo Vecchiolla, muutaman askeleen päässä Piazza Navonalta, 26 €. Suosittelen.

      Yksi henkilö, leipä 2 €, 0,5 l talon valkoviiniä (hyvää) ja vesipullo 6,50 €, antipasto vegetale (herkullinen) 6 €, primo (linguine alle cozze eli simpukkapasta, erinomainen) 9 €, limoncello (joka oli varmaan suurin koskaan saamani ja oli hyvääkin, limoncellon laatu vaihtelee paljon) 2,50 €.

      Ko. trattoria mainitaan myös Andreo Larsenin Rooman ravintoloita käsittelevässä kirjassa, joka tosin alkaa olla hiukan vanha. Olen käynyt myös aikaisemmin eikä ole ollut valittamista laadun eikä hinnan suhteen. Eilinen oli sinänsä pakkovierailu sillä lempiravintolani Grotte del Teatro Pompeio Piazza Paradisolla Campo dei Fiorin vieressä oli vielä lomien takia suljettuna.

      Kyllä Roomasta, niinkuin joka paikasta Italiassa, saa hyvää ruokaa ihan sopuhintaankin kun vaan löytää oikeat paikat. Sehän se on ongelmana yleensä kaikkialla että löytää ne oikeat paikat.

      Nimim. työnsä puolestakin aika lailla Italian ruokakulttuuriin sotkeutunut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe