Suuseksi ja HIV

17+1

Pelottelin itteäni äsken lukemalla hiv faktaa.
Tekstissä sanottiin et suuseksissä on pieni riski saada hivi, mutta riski pienenee, jos ei ota siemennestettä suuhun. Tästä sain sellasen kuvan että kyseessä on tapaus, jossa henkilö, jolta otetaan suihin on hiv positiivinen, mutta entä jos suihin ottaja on hiv positiivinen?

Millainen riski tässä on sitten saada hiv tartunta? Riippuuko homma sitten siitä, että suihinottaja ei vain pure terskaa rikki?

9

2707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • klöllö

      Lähinnä tulisi mieleen, jos suihin ottajalla on suussa jotain haavaumia tai hampaan juuret tulehtuneet, mistä valuu verta ja se menisi terskasi reikään limakalvolle.

    • Ei kai

      lukemalla mitään hiviä saa.
      Tuskin kukaan enää nykytietämyksen valossa harjoittaa minkäänlaista suojaamatonta seksiä hiv-potilaan kanssa tai yleensä kenenkään kanssa.

    • 5+2

      Muista vielä se, että peniksestä erittyy ns. kiimaliimaa/touhutippoja aktin aikana ja siitäkin voi löytyä HI-viruksia (todettu laboratoriotutkimuksessa) Riski ei siis paljoa pienene, vaikket ota varsinaista siemennestettä suuhusi. Joskus innokkaassa suihinotossa hampaat voi hangata terskan pintaa tai reunaa, jolloin saattaa syntyä haavauma. Kuten edellinen vastaaja jo kirjoittikin, jos HIV-positiivisella suihinottajalla on vaurioita tai tulehduksia suussa, on mahdollista, että virukset kulkeutuvat sinuun joko virtsa-aukkoon tai peniksen haavaumaan, jos sellainen on siihen tullut.

      Jos olet seksuaalisesti aktiivinen henkilö (mielummin jokaisen tuntemattoman seksikumppanin kohdalla), on parasta käyttää kortsua myös suihinoton aikana anaaliyhdynnän lisäksi. Nykyään löytyy kaikenlaisia makukortsuja ja maustettuja liukasteita, joten eiköhän niillä saa virikettä peliin. Jos HIV pelottaa, vaikka se on nykyään krooninen seurantaa ja lääkehoitoa vaativa sairaus, mutta silti elinikäinen, on parempi käyttää kortsua aina ellei toisella ole tuoreita testitulospapereita näyttää. Käy myös itse testauttamassa välillä niin saat mielenrauhaa.

    • 17+1

      Okei. Kiitos vastauksista.
      Ongelma mula just on se et ei oo tietoo onko kumppanilla hiviä ja tauti näkyy testeissä vasta noin 3kk jälkeen tartunnasta, et testaus ei välttämättä oo ihan luotettava keino.
      Eli hankimpa sitten maustetut kortsut.

    • seksikundi

      Riski on oikeasti varsin olematon. Olen harrastanut suuseksiä tietääkseni kahden hiv kanssa. Ei kande huolehtia jos vastapuolella on pelaava lääkitys.

      • ukkonova

        Ihan väärässä olet, ei se lääkitys tartuntavaaraa vähennä.


    • Latupassi

      Niin, suuseksissä tartunnan mahdollisuus ei ole iso, mutta on olemassa. Kortsujen käyttö on suositeltavaa muutenkin. Suuseksi voi levittää HPV -virusta, joka on paljon HIV:tä yleisempi. HPV-virus voi aiheuttaa kurkkusyöpää. Jos HPV-virusrokotteet tulevat tarjolle, suosittelen ehdottomasti.

      Mutta ei elämä pelkkää pelkäämistä ole. Jos sukupuolitauteja varottaisiin viimeiseen asti, tähän maailmaan ei syntyisi yhtään lasta :).

    • No ollaan nyt tarkkoja, kyseessä ei ole HIV vaan HI-Virus joka tuhoaa ihmisen punasolut käyttämällä niitä kasvualustana itsensä kopiointiin.

      HI-Virus kuuluu ssRNA-RT tyyppisten retrovirusten ryhmään, joiden erityisenä poikkeuksena muista viruksista on se, että niiden käänteiskopioijaentsyymi saa aikaiseksi sen, että tartunnan jälkeen isäntäsolu tuottaa viruksen RNA - koodin mukaista DNA:ta.

      HI-Virus ei ole lainkaan niin yleinen tauti kuin väitetään Suomessa tai muissa maissa joissa yleinen on korkealaautista. HI-Viruksen ylellisyyttä on liioiteltu antihomo järjestysten painostuksen takia kuin myös terveydenhoito järjestysten tavoitteesta saada ihmisiä käyttämään suojaa seksiä harrastaessa

      HI-virus tartunnan saanut suomalainen on ollut joko suojaamattomassa seksissä miehen tai naisen kanssa joka on mitä todennäköisemmin itse saanut tartunnan ulkomailta tai ulkomaalaiselta tai sitten huumeruiskun tai haavan kautta.

      HI-virus ei tartu vain seksin kautta, sillä HI-Virus tarttuu veriteitse johon riittää HI-Virusta sisältävän esineen pääsy kosketuksiin veren kuten esimerkiksi käytetyn huumeruiskun, tatuointi piikin yms..

      Seksin välityksellä HI-Virus tartunta on mahdollista kaikessa muodossa jossa HI-Virusta sisältävää eritettä pääsee verenkiertoon kuten limakalvojen ja erilaisten haavojen kautta

      Kuten näet, on aivan turhaa pelätä HI-virus tartuntaa sen enempää kuin muitakaan sukupuoli tauti tartuntoja, mutta riski on aina olemassa ja jos haluaa välttyä tartunnalta niin on järkevää käyttää sitä kumia, oli kyseessä sitten anaali seksi tai ei

    • Anonyymi

      Hiv tarttuu suihinotossa jos sinulla on hiv,kundi ottaa sun spermat suuhun,nielee ne,niin silloin nielijä saa sinulta hivin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe