Irtisanotun asunnon näyttö

kotirauha vielä

Onko teillä tietoa, kuinka nöyrästi irtisanottua, mutta asumiskäytössä olevaa aso-kotia täytyy esitellä?

Täytyykö hyväksyä, että silloin sun tällöin putkahtaa joku katsomaan mukanaan "puoli sukua"?

24

3193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --

      Luulis kai että riittää että vaan asumaan tulevat tulee katsomaan, tai yksinäisellä joku yksi henkilö mukana. Älytöntähän olis ylipäänsäkin mennä isolla porukalla, en mä ainakaan kehtaisi

      • kotirauha vielä

        Niin luulisi, mutta ei - kyllä ne tulevat isommallakin joukolla. Toinen ongelma näissä näytöissä on, kun ei noudateta sovittuja näyttöaikoja. Siinähän päivystät ja odotat, kunnes toteat, ettei tullutkaan tai tullaan todellakin joukolla reilusti myöhässä.


      • maryne40
        kotirauha vielä kirjoitti:

        Niin luulisi, mutta ei - kyllä ne tulevat isommallakin joukolla. Toinen ongelma näissä näytöissä on, kun ei noudateta sovittuja näyttöaikoja. Siinähän päivystät ja odotat, kunnes toteat, ettei tullutkaan tai tullaan todellakin joukolla reilusti myöhässä.

        Sinulla on oikeus sopia määräaika koska tullaan katsomaan, jos ei tule ajoissa niin ovet vaan kiinni. Laki on tässäkin asiassa asujan puolella. Edes huoltomiehellä EI OLE OIKEUTTA tulla yleisavaimella sisään ilman asukkaan lupaa. Voit huoletta laittaa oveesi uuden lukon, näin ei huoltomiehet pääse asuntoosi. Voit myös ilmoittaa huolto yhtiöön/isännöitsijälle että asuntoosi ei SAA tulla yleisavaimella.

        Ihmisillä on väärä käsitys taloyhtiön ja huoltomiehen oikeuksista. Ilman pakottavaa syytä (poliisi tai palokunta) ei kellään ole oikeutta tulla asuntoosi. Sinä määräät koska sopii näyttää asuntoa, siis kellon aika, tunti yleensä riittää. Jos ei tule sovittuna aikana niin sitten pitää sopia uusi aika - näin se vaan menee. Ottakaa selvää asioista, älkää olko kaikkien "nenästävedettavissä" se on omaa tyhmyyttä.
        Jos asunnoissa tehdään normaalia remonttia on isännöitsijän ilmoitettava siitä ajoissa, 2 viikkoa aiemmin mikäli ei ole kyseessä kiireellinen työ, esim. vesivahinko.


    • Sirppu-85

      ei voi sanoa muuta kuin et "elämä on"..
      kaikki ei mene kuin strömsöössä..
      josku on vaan pakko sopetua, jos tulee ongelmia, ihan missä asiassa vaan.
      Sorry nyt vaan, mu vähän tuntuu turhan narinalta. Elämäss on varmaan suurempiakin ongemia. Sun tuskas kestää, mitä se nyt oli 3 kk.

    • katsojaehd

      Kun sovitte katsojien kanssa kellonajan, kerrot vaan, että olette silloin ja silloin kotona mutta ette myöhemmin. Kysy, montako haluaa tulla ja kerrot ,että kyseessä on kotinne ja vain ostajaehdokkaat tervetulleita.

    • tuore kokemus

      6 kertaa esittelin sitten meni kaupaksi. Tekevätkö asunnonvälittäjät myös ilmaiseksi töitä kun esittelevät asuntoja?
      Tässä pitäisi kyllä olla joku muu käytäntö. Ihminen tuli esittelyyn ja sanoi sitten lopussa että kiva että nähtiin miltä nämä asunnot täällä näyttää, eli ei edes ollut hinkua muuttaa tähän asuntoon mutta kun jostain syystä on haettu niin tulevat vaan katsomaa.... ihme touhua.

      • kiinnostunut.

        Missä kaupungissa sinulla oli tai on asumisoikeusasunto ja monta huonetta ja neliöö?


    • voi myös sopia

      Käsittääkseni voi myös sopia niin, että myyjä näyttää asunnon.

    • Kolikolla on kaksi p

      Haloo, asun aso-asunnossa, mutta se on kotini. Lukuisinen katsojien soittelut ja käynnit ovat rasittavia ja häiritseviä. Yhden tai kaksi näyttöä voisi vielä ymmärtää, mutta kun niitä voi olla kymmeniä. Ja uteliaita riittää. Kukaan ei koordinoi näyttöjä. Miksi Aso-yhtiö ei järjestä esim. yhtä ennalta sovittua näyttökertaa vaan teettää työt muilla?

      Kun aso-asunto vapautuu asukkaalta, voi aso-yhtiö järjestää näytöt vapaasti ja milloin vain. Vapautuminenhan tiedetään jo 3 kuukautta etukäteen. On tutustujalle parempi nähdä asunto tyhjänä ja siivottuna. Sopimusta ei tietenkään kannata allekirjoittaa ennen kuin on varma, että haluaa asunnon.

    • -hellu--

      joo mutta jos aso saa uudet vuokralaiset jo kun vanhat on vielä paikalla ,ei tule maksamattomia kuukausia

      • asokas maksaa

        Ei tuolla ole yhtiön omistajalle mitään merkitystä. Asoyhtieisön muut asukkaat makaa kiltisti myös tyhnillään olevan kämpän osuuden kuluista. Siksi näillä yhtiöillä ei ole mitään intoa järjetellä näyttöjä.


    • dsfsfsdffsd

      Me näytimme aso-kotiamme oman tilanteemme mukaan. Määrittelimme itse aikataulut, silloin kun oli kotona niin sai tulla katsomaan. Olimme jo puoliksi muuttaneita eli asunto oli siinä kunnossa että siivoamaan en ryhtynyt näyttöjen takia-kamaa oli laatikoissa ja pussukoissa ympäri asuntoa.
      Kolme eri perhettä kävi katsomassa enkä kokenut siitä mitään vaivaa,ovi vaan auki ja 15min kierros huoneissa. En ryhtynyt tarkemmin "myymään" asuntoa, meillehän oli aivan se ja sama jäikö asunto tyhjilleen vai ei.

      Jos näytöt eivät sovi niin sano että ei sovi. Kyllä ne yleisavaimilla tulevat jos haluavat- kotisi ei kuitenkaan ole OMA vaan asoyhtilöiden omaisuutta.

      • maryne40

        Olet pahasti väärässä. Kun olet vuokrannut asunnon se on sinun kotisi ja sinulla on oikeus sanoa koska sinne tullaan kaymään, ei asunnon omistaja. Vaihda lukot niin kukaan ei tule omilla avaimillaan, ei edes huoltomiehet. Sinulla on oikeus suojata kotisi parhaaksi katsomallasi tavalla, näin sanoo laki. Yleensä näillä sivuilla kirjoittelee tyhmät ihmiset jotka eivät tiedä oikeusksistaan mitään. Ei huoltoyhtiö tai isännöitsijällä ole oikeutta tulla halitsemaasi asuntoon omilla avaimilla, SE ON SINUN KOTISI.


      • kjkjkljlkjlkjlkj
        maryne40 kirjoitti:

        Olet pahasti väärässä. Kun olet vuokrannut asunnon se on sinun kotisi ja sinulla on oikeus sanoa koska sinne tullaan kaymään, ei asunnon omistaja. Vaihda lukot niin kukaan ei tule omilla avaimillaan, ei edes huoltomiehet. Sinulla on oikeus suojata kotisi parhaaksi katsomallasi tavalla, näin sanoo laki. Yleensä näillä sivuilla kirjoittelee tyhmät ihmiset jotka eivät tiedä oikeusksistaan mitään. Ei huoltoyhtiö tai isännöitsijällä ole oikeutta tulla halitsemaasi asuntoon omilla avaimilla, SE ON SINUN KOTISI.

        Kannattaa lukea sitä lakia paremmin.


    • hillerihiiri

      Aina jaksetaan jankuttaa ettei Aso ole oma. Ei niin, mutta aloittaja hakeekin inhimilistä, fiksua tapaa menetellä, mutta jos asunnon hakijat ovat tampioita, ei voi mitään.
      Pitää itse olla vaan olla jämäkkä.

    • meillänäin

      Jos ei halua itse asuntoa näyttää, voi todellakin sopia myyjän kanssa, että hän hoitaa näytöt. Meillä esim. tehtiin niin, että sovittiin aina tarjouskierroksen alkaessa myyjän kanssa valmiiksi näyttöpäivä, jolloin tiesimme olla pois paikalta. 3 kierrosta/3 näyttöä ja asunto meni.

    • Kokemus tämäkin!

      Kerron jatkoksi, irtisanottuani edellisen asunnon en päässyt hallinnoivan (is. tsto) tahon sihteerikön kanssa sopimukseen esittelystä.
      Ja kieltäydyin heidän ehdoillaan myös annetuista ajoista yms. Sanoin esittelen silloin kuin mulle sopii ja sitä aikaa ei sitten tullutkaan!

      Asuntoani ei esitelty missään ja kenenkään toimesta irtisanomisen aikana 3kk, syynä pääosin myös eräs henkilö - ko. taholla jonka henkilökemiat ei sovi yhteen minun periaatteiden mukaan yms.enkä halunnut kyseinen mies astuu edes huoneeseeni niin kauan kuin asun siellä!

      Kun kerran asumisen aikanakaan havainnoituhin ongelmiin ja puutteisiin ei kajottu, miksi tulla asuntoon muutenkaan kuin sitten kun olin poissa sieltä!

      Niin tapahtuikin, ja kohde meni vasta muutettuani myyntiin, ''velvoittavasta'' esitely yms. puheesta riippumatta!

      Sanoin etten ole tehnyt mitään esittelysopimusta aso-yhtion kanssa, ja jos esittelen omalla ajallani, siitä saan kai myös korvauksen?!
      Ei ole kuulemma tapana, muuten kuin että edellinen asukas on heidän mielestään velvollinenesittelemään eli ''kauppaamaan'' asuntoa itse ja omalla ajallaan kuten he tahtoivat!?
      No voi olla niinkin, mutta itse en sitä tehnyt, ja se oli henkilökohtainen valintani - sitä tyyliä ja asiakaspalveua kritisoidakseni myös heillä!
      Joka on osin kaukana ''palvelusta'' ja on sitä mielestäni joidenkin henkilöiden osalta edelleen hakusessa!

      Mun kohdallani ei niin käynyt laisin, ja pelkäsin ''sanktioita'' kyseisen epähenkilön taholta ( jtk. kostoa) istelleni, mutta kaikki meni ok, ja koko aso-rahakin palautettiin tosin osissa ''takuun'' muodossa myös kokonaan!

    • Kasvun paikka

      Omaa asuntoa myydessä järjestetään näyttöjä, myös yksityisiä. Harva ostaa uutta asuntoa ennekuin entinen on myyty.
      Eli ei se asunnon näyttö niin kummallista ole. Vaan kun vuokralla asutaan, ennakkovuokra on liian suuri, vuokratukea halutaan, remonttia vaaditaan, loppusiivous jätetään tekemättä, eletään kuin pellossa. Kaikki on muiden vikaa ja minun pitää saada ja saada.
      Kasvakaa ihmiset aikuiseksi!!

    • HasoOn Hyvä

      Kukaan ei voi ostaa asuntoa jollei näe sitä. Hasolla ainakin on jo henkilöt ennakkoon ilmoitettu että haluaa juuri määrättyyn yhtiöön asumaan.Sitten he tarjoavat asuntoa ensin ainoastaan heille. Niin -ja jolla pienin numero saa sen asunnon. Näinollen kaikki kadunmiehet ei voi tulla katsomaan asuntoasi.

    • Vanha asukas

      Hason kanssa sovittiin että näytän asuntoa tunnin ajan ( itse esitin ajankohdan). Kuusi jonossa olijaa kävi ja asunto meni kiinnostuneelle, jolla pienin numeron. Niin helposti se sujuu jos haluaa.

    • Anonyymi

      Eipä ihmiset ole kovin hyvin oikeuksistaan perillä, maryne40 on aivan oikeassa.

      "Vuokrasuhteen aikana asunto on vuokralaisen koti, eikä vuokranantajalla ole oikeutta käydä asunnossa ilman lupaa. Vuokralaisen on kuitenkin päästettävä vuokranantaja asuntoon, jos käynti on tarpeellinen asunnon kunnon ja hoidon valvomiseksi. Lisäksi jos asunto on tarkoitus myydä tai vuokrata uudelleen, vuokranantajalla on oikeus näyttää huoneistoa.
      Asunnossa käynneistä pitää sopia vuokralaisen kanssa etukäteen. Osapuolten on hyvä ottaa huomioon toistensa toiveet sopivasta ajankohdasta, mutta vuokralainen ei saa kohtuuttomasti vaikeuttaa asunnossa käyntiä silloin, kun vuokranantajalla on siihen oikeus.
      Vuokralaisen kotirauhaa täytyy kunnioittaa, eikä asuntoon saa sen vuoksi mennä sopimatta siitä etukäteen. Jos vuokranantaja menee asuntoon ilman lupaa tai ennakkoon lähetettyä käynti-ilmoitusta, kyse on kotirauhan rikkomisesta. Pahimmillaan luvattomasta käynnistä voi seurata sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Jos vuokralainen kieltäytyy päästämästä vuokranantajaa asuntoon, voi vuokranantaja viime kädessä pyytää poliisilta virka-apua asuntoon pääsemiseksi."
      https://vuokranantajat.fi/lehtiblogi/vuokra-asunnossa-kaymisesta-taytyy-sopia/

      Eli ei, myöskään asossa ei talon omistaja voi lampsia omin lupineen asuntoon sitä näyttämään milloin lystää, vaan asiasta pitää sopia etukäteen nykyisen asukkaan kanssa. Kotirauhan suoja on laissa vahva.

    • Anonyymi

      Ajattelin kieltäytyä näyttämästä asuntoa.
      Mutta toki voin sopia ajan, jolloin Ason esittelijä voi sitä voi tulla esittelemään.
      Esim sunnuntai klo 11 - 13 ? Vaikka kolmena sunnuntaina, max kerran kk? Saas nähdä, miten käy. On tarpeeksi vaivalloista pakata ja siivota ja olla vielä esittelijä.

    • Anonyymi

      Viimeksi katsojat olivat asunnossani melkein 2 tuntia. Ainoa syy miksi en heittänyt heitä pois helteessä ja pienessä krapulassa oli heidän 1. sija ja alusta asti lähes varmat kaupat niin että saatiin sovittua muutto siten että molemmat välttyy tuplavuokrilta ja myin samassa pyykikoneen ja muuta roinaa hyvään hintaan.

    • Anonyymi

      Myin asoni Länsi-Uudellamaalla. En asunut irtisanomisaikana siellä. Tuli vain yksi näyttö ja silloinkin kohteliaasti kysyivät, että saavatko mennä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe