Erikoista.

10+12

Olemme menossa naimisiin vuoden kuluttua, mutta avioehtoasia on suututtanut minut.

Minä ja mieheni molemmat haluamme avioehdon avioeron varalle.
Minä haluan että avioehto sulkisi pois suhteestamme raha-asiat eli haluan aivan tavallisen avioehdon. Olen sitä mieltä että tunteita ja rahaa ei saa sotkea. Mutta mieheni haluaa, että kuolemantapauksessa perimme toisemme. Mies ei halua lapsia.
Omaisuuseromme ovat merkittävät, minulla enemmän kuin hänellä. Minulla on suuremmat tulot, ja minä elän myös huomattavasti säästäväisemmin kuin hän. Hän ei ole raha-asioissa hyvä ja elää mielellään leveästi ja tuhlaa.

Aivan kuin mies jollakin tavalla haluaisi ”varmistaa rikastumisensa” jos minä kuolen. Tavallaan tämä tuntuu kovin röyhkeältä: hän tietää että minä olen säästäväinen ja saan perinnöksi jossain vaiheessa jonkin verran omaisuutta ja palkkatuloni ovat myös hyvät. Eikä halua lapsia. Onko tässä jokin selvä suunnitelma jossa hän jää odottelemaan minun kuolemistani?

Harmittaa hirveästi kun hän näin avoimesti yrittää pelata itselleen tilannetta jossa hän yrittää varmistaa itselleen rahaa minun kuollessani.
Jos nyt allekirjoitan tuollaisen sopimuksen, tulen katkeroitumaan siitä varmasti ja alan samantien miettimään avieroa tai jotakin omaisuusjärjestelyä niin että hänelle ei jää mitään; suututtaa niin kovasti että hän haluaa viedä suvultani omaisuutta kun itse elää tuhlaten.

Minulla on tunteita häntä kohtaan, mutta tällainen kataluus hänen puoleltaan saa tunteeni viilentymään.

Ovatko teidän muidenkin miehet yhtä röyhkeitä? Eli yhdessä tuo, että ei halua lapsia, ei säästä vaan tuhlaa ja haluaa periä minut kun kuolen. Vainoharhaisempi tässä jo kuvittelisi että hän suunnittelee myrkyttämistäni ;-).

Miten voin hänelle perustella että en halua että hän perii minut kuollessani. Järkipuhetta ei oikein kuuntele.

8

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+18

      Kyllä on suunnitelman makua. Vaikuttaisi vähän siltä että mies hyväksyy avioehdon eron varalle koska jos hän vaatisi avioliittoa ilman avioehtoa, olisi se liian läpinäkyvää rahan perässä menemistä.

      Todennäköiseti hän vetoaa tuossa perimisasiassa jonkinlaisiin tunnenäkökohtiin; sellainen on ikävä manipulointikeino. Jotkut tässä väntävät jo itkua ja huutavat miten heitä ollaan hylkäämässä kun ei järjestetä satojen tuhansien eurojen perintöä "ilmaiseksi". Mutta tilaisuus tekee varkaan, sanotaan..

      Koita nyt pysyä lujana. Tämä kuulostaa varmasti vähän kylmältä, mutta raha on rahaa ja tunteet ovat tunteita. Viime kädessä tämä ei ole asia josta sinun tarvitsee neuvotella; sinä teet omasta omaisuudesta sellaisen sopimuksen kuin sinä haluat (koskien sekä elämää että tilannetta sen jälkeen) ja hän tekee omasta omaisuudestaan sellaisen sopimuksen kuin hän haluaa. Omasta omaisuudestasi ei kannata neuvotella toisten kanssa.

      On aika röyhkeää hänen puoleltaan vaatia, että "nyt allekirjoitat paperin jossa sovitaan että minä perin sinut". Outoa, että kenelläkään tulee edes mieleen yrittää opastaa toista tuolla tavoin, ja vielä omaksi edukseen.

      Tunteistanne tai muista yksityiskohdistanne en tiedä, mutta harkitsisin kyllä tuon miehen kanssa naimisiinmenoa; ehdotus on erittäin loukkaava. Jos rahamääristä oikein ymmärsin, perimisestä tulee todennäköisesti myös "kohtuuton" joka ei välttämättä oikeuadessa menisikään läpi...

    • tfbtkkktfn

      Hankkiudu eroon miehestä ja juokse. Törkeää.

    • 20+4

      Jos on miehellä tiedossa että

      - sinulla on / tienaat / tulet perimään enemmän omaisuutta
      - tietää itse että hän tuhlaa ja sinä säästät tai et tuhlaa

      ja mies ei halua lapsia, niin kyllä näyttää selvältä onnenonkimiselta. Selvä suunnitelma; elää elämän sinun siivelläsi ja varmistaa rikastumisensa kun sinä kuolet.

      Ehdota miehelle, että menette juristin pakeille tekemään sopimus. Ei hän tuollaista kehtaa vaatia kun on joku ulkopuolinen asiantuntija kuuntelemassa!

    • mietipä vielä

      Olethan selvittänyt itsellesi, mitä avioehdolla voi tehdä? Jos teillä ei koskaan tule olemaan lapsia, olette toistenne perillisiä joka tapauksessa.

      Avioehdolla voi vain sulkea pois puolison avio-oikeuden koko omaisuuteen (tai sen osaan) joko avioeron ja/tai kuolemantapauksen sattuessa. Avioehto aiheuttaa lapsettoman avioparin tapauksessa sen, että toisen kuollessa toinen (vähävaraisempi) ei saa pienintäkään osaa ensiksikuolleen omaisuudesta avio-oikeudellisena verottomana tasinkona vaan perii kaiken perintökaaren mukaan, ja maksaa koko omaisuudesta perintöveron. Varakkaampi puoliso ei saa tasinkoa kuitenkaan, vaikka olisi viimeksi eloonjäänyt.

      Jos nimenomaan haluat, että puolisosi ei peri sinun omaisuuttasi lainkaan (jos kuolet ensin, eikä sinulla ole rintaperillisiä), sinun pitää tehdä testamentti jonkun muun kuin puolisosi hyväksi. Avioehdolla et voi hänen perimystään estää, jos kuolet lapsettomana. Koska käsitteet tuntuvat olevan sinulla hiukan hukassa, suosittelen piipahtamista juristin pakeilla (siihen sinulla tuntuu olevan varaa ja tarvetta). Testamentin voit tehdä yksinkin, mutta avioehto teidän pitää tehdä yhteistuumin ja molempien allekirjoituksin.

      Minä en sinänsä näe mitään outoa siinä, että lapsettoman avioparin (tai teidän tapauksessanne tulevan avioparin) osapuolet perivät kuolemantapauksessa toisensa. Tietysti, jos nyt erityisesti haluaa jättää omaisuutensa siskolikalle tai kummipojalle, niin mikäs siinä. Mutta kyllä minusta puoliso on se kaikkein läheisin, jonka hyvinvointia ja tulevaisuutta ajattelisin, mikäli minusta aika jättää ensin. Ja toisaalta, toivon myös puolisolta samanlaista suhtautumista. Se on sitten eri asia, jos naimisiin on menossa niin vähäisen tuntemisen jälkeen, ettei oikein vielä tiedä, onko tuleva puoliso "lintu vai kala", mutta silloin kannattaa kyllä miettiä koko avioliittohanketta vielä uudelleen.

      • 7+7+7

        "Minä en sinänsä näe mitään outoa siinä, että lapsettoman avioparin (tai teidän tapauksessanne tulevan avioparin) osapuolet perivät kuolemantapauksessa toisensa."

        En minäkään todellakaan. Jo seroan en varmasti halua antaa omaisuuttani puolisolleni. Mutta jos kuolen häntä ennen, ja meillä on ollut ihana rakastava liitto, miksi ihmeessä en haluaisi hänen saavan omaisuutani?


    • ouuuuhhhh

      tee testamentti - sillä asia selviää

    • miettisinvielä

      Sinulle on vastattu aivan tosissaankin ja etenkin nim. "mietipä vielä", selvitti seikkaperäisesti avio-oikeuden / perimisen, sekä avioehdolla / testamentilla junailun.

      Et kerro jäämistöhuolien ja vähien tunteidesi lisänä omia ajatuksiasi lapsista, joten mieti vielä vihkimisenne ja häähulinoidenne tarpeellisuutta ilman lasten odotusta.
      Jos kuitenkin haluat kokea häät ja turvata omaisuutesi suvullesi , niin sinulla on vuosi aikaa järjestellä asia oman mielesi mukaisesti, ettet heti ryhdy miettimään eroasi.

      Voit vähin äänin lahjoittaa nykyisen omaisuutesi sukusi henkilöille jättämällä itsellesi elinikäisen hallintaoikeuden, jolloin voit edelleen hallita ja käyttää tuotot.
      Tulevasta perinnöstäsi perinnönjättäjät voisivat määrätä testamentilla puolisoidesi avio-oikeuden pois, eli testamentti korvaa puolisosi vastustaman avioehdon.

      Näin voit hoitaa varallisuutesi jo etukäteen pois häiritsemästä avioliittoanne, ettet rikkaampana ainakaan nokittelisi nykyisellä varallisuudellasi. Toki voit myöhemminkin lahjoitella omaisuuttasi, paitsi asuntonne hukkaamiseen tarvitset puolisosi suostumuksen ja kovin viimetipassa tehtyjä lahjoituksia voidaan peräyttää avio-oikeuden loukkauksina. Jäähän sinulle se korkeampi palkka statuksesi pönkäksi.
      Onnea vaan hääsuunnitelmillenne.

    • +

      Oletko varma että haluat mennä naimisiin hänen kanssaan? Mun mielestä toi jutussa haiskahtaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe