Te, joilla on/oli paljon hyppytunteja

Mato1.

Mitä teette hyppytunneilla ja alkavatko ne ärsyttää jossain vaiheessa? Mietin vaan, ku mulla on 6h hyppytunteja viikossa....

36

6598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tttgggghk

      Ei se vielä edes paljon ole:) meillä ainakin yhtä ainetta on se kuusi tuntia viikossa ja kuusi ainetta maksimissa voi mahtua lukujärjestykseen. On sulla siltikin 5 koetta, jos siis teillä on samanlainen käytäntö kuin meillä. Ihan mukavaa, kun välillä on hyppyjä, tosin ekalla luokalla kantsisi käydä jo joitain 2 vuoden kursseja, jos mahtuu lukujärjestykseen. Vasta, jos jotain 2-3 h päivässä alkaa olemaan koulua, niin sitten jo miettii jaksaako lähteä ollenkaan:DD

    • ex-opiskelija

      Itselläni oli joskus jotain hyppytunteja - mutta ei kovin montaa viikkoa (tai jaksoa) kohti... Monesti tuli tehtyä seuraavan tunnin tehtäviä - tai juuri saatuja tehtäviä; ns. kaksoishyppiksellä (eli kaksi hyppytuntia putkeen - mikä teki välitunteineen n. 1,5 h; siis kellosta katsoen) tuli välillä käytyä pyörähtämässä kaupungilla (esim. ostaa leipää tms. ruokaa, mikä ei pilaannu kassissa tunnissa tai parissa... tai käytyä kirjastossa tms.), meillä sai hyppiksellä poistua koulun alueelta...

    • :)(:

      Itse käytin tunnit juuri tehtäviin tai kokeeseen lukemiseen. Koulu tehtäviin kannattaa keskittyä. On huomattavasti helpompaa sit koeviikolla :)

    • näin on

      Kun itse olin lukiossa kävin kaksoishyppytunnilla kotona. Asuin näet öbaut 1,5 km päässä siitä helvetin lukiostani. Yksöishypärillä en jaksanut todellakaan tehdä muuta kuin maata ja haista. Ei juuri koulutehtävien teko hypärillä kiinnostanut, kun koulu vitutti muutenkin. Joskus harvoin taisin tosin tehdä joitain veemäisimpiä matikantehtäviä tms alta poijes... Hyppytunnit ovat tavallaan ihan yes, mutta jos niitä paljon on, esim. 3 kpl yhtenä päivänä, niien ennemmin lähtisi h*lvetin lukiosta kotiin kello yhdeltä kuin vasta neljältä. Ei kaupungillakaan jaksa hortoilla, kun tietää, että kouluun pitää päivällä vielä palata. Alaikäisenä ei pääse edes ottamaan rentouttavaa, lukiov*tutusta lievittävää olutta, pirulauta.

      • näin on

        Ohhoh, tuli virhe, nimittäin kirjoitus-sellainen. Tarkoitin: " - - niin ennemmin lähtisin h*lvetin lukiosta kotiin kello yhdeltä kuin vasta neljältä." Tätä se yhdenkin kirjaimen kirjoitusvirhe teettää. EN siis tarkoittanut, että haluaisin olla koulussa neljään, jos kerran jo yhdeltä pääsisi...


    • yuyyyyyyyyyyyyyyyyyy

      Kyllä ne vähäsen ärsyttää, varsinkin silloin, jos kenelläkään kaverilla ei ole samaan aikaan hyppytuntia. Joutuu olee yksin, mutta sitten ainakin voi tehdä läksyjä ja ottaa rennosti. Kokeisiinkin kannattaa lukea, jos koeviikko on tulossa. Varsinkin silloin on kivaa, jos on hypäri päivän toka tunti ja sit eka tunti peruuntuu niin pääsee 2h myöhemmin kouluun. :)

      • vaatii tietysti

        Vaatii tietysti, että etukäteen tietää tunnin olevan peruttu. Jonnin verran ottanee kupoliin, jos menee kouluun ja kuulee vasta siellä tunnin olevan peruttu. Olepa siinä sitten pari tuntia tyhjän panttina. Mitä siinä sitten tekee? Menee lukiolaisten taukotupaan sohvan pohjalle piereskelemään aikansa ratoksi?


    • Ei ainakaan meikäläistä ole kyrsinyt, otan läppärin mukaan kouluun ja aika sen kun vaan sujahtaa ohi. Jos ei läppäriä löydy, niin kirja tai pelikortit on myös mukavia vaihtoehtoja.

    • perskeles

      Aaaa... läppäri... Itse kävin 2000 - 2003 lukion ja ei noina aikoina kenelläkään mitään läppäreitä ollut. Musiikkikin kuunneltiin, ei suinkaan mp3-soittimesta tai iPodista, vaan vanhalla kunnon kannettavalla cd-soittimella.

      Oi niitä aikoja, niitä en tahtoisi niin elää uudelleen...

      • Wanhan katkeuutta. xD


      • Kännykkä_uusi_keksintö

        Haha, kuka kuuntelee mp3 tai iPodia! En muistanutkaan, että vuonna 2011 oli vielä kivikausi xDD


    • vieras338

      Luet seuraavan oppiaineen seuraavan kappaleen, ja sinulla on jo pohjatieto alla, kun opettaja kertoo lisää tunnilla. Opit paljon paremmin kun olet lukenut jo kappaleen, siihen sitten opettajan kertomat ja ymmärrät tekstin täydellisesti, ja sellaiset jää paremmin mieleen :D

    • 12+16

      Moikka,
      Itelläni oli lukiossa hyppytunteja jonkin verran. Mikäli päivä, jolloin oli hyppytunti/hyppytunteja sisälsi paljon "vaikeita" aineita kuten fysiikkaa, kemiaa tai matikkaa tunnin tai kahden tauko tuntui ihan mukavalta. :D Saivat aivot vähän levähtää.

      Hypäreillä pystyi myös ratkomaan tehtäviä yhdessä muiden kanssa, josta oli joskus paljonkin apua. Toisinaan tunti sujui mukavasti jutellessa jostakin aivan muusta kuin koulusta. :D

      Mikäli hypärit tuntuvat inhottavilta voi niiden määrää pyrkiä vähentämään. Mahdollisuudet tähän on varmaan vähän koulukohtaisia, koska jokaisessa on vähän eri systeemit. Ainakin meillä pystyi siirtelemään kursseja palkista toiseen mielensä mukaan, kunhan vaan kaikki tuli käytyä. Kannattaa siis katsoa, saisitko siirrettyä jonkin kurssin, jota on esim. aamulla tai iltapäivällä siihen palkkiin, jossa sulla on hypäri. Joskus kursseja joutuu siirtelemään aika paljonkin jotta pääsee haluttuun lopputulokseen. :) Opon tehtävä on auttaa näissä, mikäli se tuntuu itseltä aluksi liian vaikealta.

      Voit myös tosiaan käydä esim. kakkosten kursseja niissä palkeissa, joissa on hypäreitä. Tietenkään et voi hypätä suoraan esim. ruotsin kolmoskurssille vaan esim. yhteiskuntaopin ykköskurssille, joka ainakin meillä oli vasta ykkösvuoden jälkeen.

      Voit myös katella pystytkö siirtämään tulevista jaksoista jotakin kurssia siihen palkkiin joka sulla on vapaana. Jos sulla olisi mantun ykkönen esim. toisessa jaksossa voisit sen siirtää ekaan jaksoon, jos sitä olisi tarjolla vapaassa palkissasi.

      Tälleen nää systeemit toimi ainakin meidän lukiossa. :D Mukavaa syksyä!

    • SD

      Läksyjä koululla tai kävellen/pyörällä kotiin.

    • TO BE HONEST

      olkaa muulit hiljaa ! ei voi ku huokaista kuinka epätäyrjärkisiä te ootte ! just sayin. hyppärithän on ihan v**** reijästä jos totta puhutaan. En kannata ottamista TOKI jos tykkääää sitten lähteä esim, kirjastoon niin mikäs siinä, why not? mut ei ne kyl mtn kivoja ole FORRRREEEEEAL.

      • gbhdbgdfdbgfgf

        i know right (;


    • rggwgwsdfvg

      Itse olen hyppytunnit tupakalla.

      • Abieeeh

        Yli tunnin tupakalla? Taidat vetää siinä ajassa meikäläisen viikon röökit. :D

        Juuh ite koetan aina välttää hyparien "saamista". Aika tylsiä ovat paitsi silloin jos jollakin kaverilla on samaa aikaa myös hypäri. Muuten yleensä oleskelen koulun koneella netissä, teen läksyjä, käyn kotona tai kaupungilla.


    • Tandoori K. Ana

      Mä kävin lukion v. 1995-1998. Ei meillä mitään kannettavia cd-soittimia ollut. Sony Walkmanit oli kova sana. :) Voi tätä vanhan katkeruutta. Vai miten se menikään.

    • tettet

      Ajoin pyörällä sen reilun kilometrin kotiin ja datasin & join teetä sen aikaa siellä.

      Kyllä ne siltikin pidemmän päälle vähän ärsyttäviä ovat.

    • :...::..::...:.:.:.:

      Ärsyttäviä ovat. Itsellä on pitkä koulumatka eli kotona ei ehdi käymään. Ja varsinkin aamuisin on sitten kiva nuokkua siellä, kun on heränny yhden tunnin takia aikaisin ja sitten sen jälkeen onkin hyppäri. Lisäksi kurssimääräni on aika pieni ja mieluummin olisin niiden hyppäreidenkin ajan jollakin kurssilla, mutta joskus ei ole mitään sopivaa tarjolla.

    • annyyyy95

      Itelläni on nyt ekana vuonna ollut 3 h viikossa hypäreitä. En ole voinut oikeastaan poistua koulusta koska kouluni sijaistee toisessa kunnassa mutta useasti tuli/tulee käytyä läheisessä k marketissa ja jos ruokkiksella on hypäri ni ehottomasti aina ollut hesellä subilla yms. :D Noi hypärit vie kyllä paljo rahaa....
      Mut ei oo kyl koskaa innostanu lukea mihinkää kokeisii tai tehä läksyjä.
      Mut onneks seuraavas jaksos on yks ja ruokkiksel viel ;)

    • difughc

      Ei, jos asuu lähellä koulua.

    • Marilin88

      Ite norkoilen 2 h tunnin hypäreil kaupungilla, kiertelen kauppoja, käyn kahvilla tai sit vaan istun, hermoilen ja ootan. Käyn kouluu toiselta paikkakunnalta, himassa en kerkeä käymään koska vähän yli tunti ajomatkaa.. Eri asia jos olisi asunto siellä vois sitte vaikka ottaa pienet tirsat, datistaa etc ....... Mutta erittäin rasittavia on hypärit täytyy myöntää

    • ekaavuotta

      No ärsyttää ihan jumasti mul on nyt täs (2.jaksos) ollu tosi paljo hyppytuntei jotain 6h ja onneks nyt vasta 4.jaksossa on kans hyppytuntei. En mä ainaskaa jaksa tehä niil useesti läksyi tai mitää. Istun vaan ja tyylii näprää puhelinta. Mielummin oikeesti istuisin jollai tunneil ku käytäväs vaa josain. Et näin mut ei voi mitää ei sitä heti ykkösellä osaa tehä hyvii valintoi.

    • Abi ET S2012

      Ne oon aina pyrkinyt käyttämään hyödyksi :D
      Silloin voi vaikka tehdä läksyjä läksypiirissä - ne ovat samalla myös mukavia keskustelukerhoja, etenkin jos satut kuulumaan siihen ryhmään, joka on läksypiirin teemana.

      Ei ne ärsytä, kun ei anna niiden ärsyttää

    • juhku2

      must hyppy tunnit on just parhaita kusaa vaa hengaa kaupungil ja tehhä jottai kivaa ei tartte opiskella

    • jotai6

      Mua ainakin alkoi ärsyttää hyppytunnit, joten kävin ottamassa ne pois. Nyt on 7 palkkia, ihan kivaa :) SIlloin kun opiskellaan nii sitten kans opiskellaan!

      Yleensä, jos sattuu olemaan hypäreitä kesken päivän niin useasti pyrin käyttämään ne hyödyllisesti, esim. teen läksyt, nii sitten kotona ei tarvi enää tehdä.

    • .....

      Jos oli vain 1 tunti, niin silloin en ehtinyt tehdä paljon mitään. Joskus saatoin surffata netissä tai kävin tuolloin koulussa syömässä. Jos taas oli 2 tuntia tai enemmän putkeen, niin silloin menin yleensä hetkeksi kotiin, kun koti oli tuolloin niin lähellä lukiota ja kävin myös kotona syömässä.

      Kotitehtäviä tai muuta lukio-opiskeluihin liittyvää tein hyppytunneilla vaihtelevasti, silloin kun sattui olemaan sellaiset fiilikset, että niitä halutti tehdä.

      "meillä sai hyppiksellä poistua koulun alueelta..."

      Meillä sai poistua vaikka välitunnilla. Meillä sai poistua aina, kunhan piti vain huolen siitä, että oli tuntien alkaessa tullut takaisin luokkaan.

    • rassuh

      ny o meikäl iha kiitettävästi täs jaksos hypäreit nii se on a) koululla kavereiden kans youtubee/läksyjä, b) meen kotia (asun n. 300m päässä koulusta) ja syön tai pelaan ps3, c) puntilla/kaupassa/röökillä yms.

    • hansuhanh

      No me ainaki kavereiden kanssa harrastetaan teehetkiä, eli mennää jonku luo ja keitetää kahvit/teet tms ja syyään, katotaan telkkaa ja puhutaan kaikesta tärkeestä ja ei niin tärkeestä. Nopeesti siinä menee se aika. Tai sit katotaa leffaa.
      Tai jos mulla on vaa vapari eikä muilla nii himmailen kotona leffojen/sarjojen parissa, nukun, oon koneella tms.

    • 5+3

      no ainahan 18-vuotias saa poistua koulun alueelt välituntisin kun on takaas tunnin alkuun mennes... huoh... mul vaan aina ni et oon sitmyöhäs nytki varmaa jtn yli 30 myöhästymismerkintää täs jaksos ollu jo :D ei voi mtn hahah :D:D

    • abinator039878

      kannattaa tehhä läjsyt hypyillä nii jää ilta vapaaksi

      • abinator039878

        *läksyt


    • emppuw13v

      no mun lähimmän lukion lähellä on ostoskeskus mutta sinne siis pääsee kävellen mut sinne on vähän matka lähellä on muita yms. ruokakauppoja

    • testosteronikasvaa

      hypärillä meen salille tai nussimaan tyttöystävää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe