MIKÄ HITTO

Bee friends?

IHMISIÄ VAIVAA??

Taas kerran saa lukea kuinka tapellaan kun jotkut eivät imetä tai imettävät liian vähän aikaan. Mitä varten tästä pitää edes keskustella??
Mitä se hyödyttää? Se miten kauan kukin imettää (tai ei imetä ollenkaan) on jokaisen oma valintansa. Ei lasta olla jättämässä sivuun tai heitteille!

On tapauksia, joissa ei yksinkertaisesti voida imettää vaikka haluaisi. On tapauksia joissa ei haluta imettää syystä tai toisesta. Mitä ihmettä se muita liikuttaa? Pitäkää huoli omista lapsistanne ja antakaa muiden tehdä samoin!
Elä- ja anna muiden elää!

Kummaa että vielä tänän päivänä viitsitään tästä mesota. Ymmärrän että on sääli kun lapsi ei saa sitä parasta ravintoa, mutta minä ainakin olen jo päässyt yli tuosta säälistä ja siitä "en voi ymmärtää"-ajatuksesta. Itse imetin lapseni melkein 1-vuotiaaksi asti, eli olen imetyksen kannalla, mutta en vain yksinkertaisesti välitä siitä, saako naapurin vauva korviketta vai rintamaitoa! Kunhan saa vauvalle sopivaa ravintoa. Kyllä, korvike on sopivaa, eihän sitä muuten vauvoille tarjottaisi?? Rintamaito on tietty parasta.

"Mutta eikö ole itsekästä olla tarjoamatta OMALLE LAPSELLEEN parasta vain koska ei halua imettää?"
Onhan se joo. Mutta suurimmalla osalla taitaa olla jokin perusta? EN mene siis vannomaan. Joitakin se voi ahdistaa, toisilla tehdä kipeää, yksi voi haluta rinnastaa siihen korvikkeen jotta isäkin saisi läheisyyttä lapseen enemmän jo aikaisessa vaiheessa.

Läheisyyden puutteesta lapsi tuskin tulee kärsimään, vaikkei häntä imetettäisi.

Yrittäkää päästä yli siitä; kaikki eivät imetä, eivät vaikka se kuinka ei menisi sulla jakeluun. Eikö tärkeintä ole kuitenkin loppujen lopuksi se, että lapsi voi hyvin, kasvaa ja häntä rakastetaan?

Tähän ei tarvitse kommentoida mitään. Mutta jos jotain tekee mieli sanoa, ole hyvä vain. En hae riitaa enkä puolustele ketään, minusta olisi vain hyvä antaa olla. Kun asiassa ei kuitenkaan ole kyse elämästä ja kuolemasta.
(mieluiten voisi kuitenkin jättää pois riidan-hakuiset kommentit joilla yritetään loukata toisia. en halua tästä samanlaista riita-keskustelua mitä on saanut lukea näillä palstoilla aiiiiivan tarpeeksi!)

Kiitos!

8

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksvaannnnn

      Bravo! En voisi olla vähempää samaa mieltä!

    • yksvaannnnn

      oho edellinen korjaa: EN VOISI OLLA VÄHEMPÄÄ ERI MIELTÄ!! ELI 120% OLEN SAMAA MIELTÄ!!!

    • 17

      Hyvä kirjoitus! Tuntuu, että tällä palstalla on helppo arvostella ja nälviä toisia.Syyttää voi kaikesta jopa kertakäyttövaippojen käytöstä, ,jos ei täysimetä kuutta kuukautta, vaan aloittaa kiinteät aikaisemmin, valmissoseiden ja ruokien käytöstä,jos et käytä luomuruokia, perhepedistä, omassa sängyssä nukkumisesta,syliin nukuttamisesta,äidin ja v,anhempien omasta ajasta, päiväkotiin laittamisesta, ym. kaikesta.
      Tietää sen, että ne on vaan mielipiteitä, mutta kyllä ne silti satuttavat. Jokainen äiti ja isä tekee varmasti parhaansa!

      Itse olen saanut imettää. Mutta tuttavapariskunnissa on niitäkin, joilla oikeasti ei maito riitä. Ei kai sitä vauvaa voi nälässäkään huudattaa, jos ei maitoa tule riittävästi tai jollakin voi olla lääkitys joka estää imetyksen tai jokin muu syy.

    • enninenn

      Olen kanssa sitä mieltä että aivan jokaisen oma asia. En minä menetä yöuniani jos joku imettää tai ei imetä. En myöskään pidä sellaisia vanhempia automaattisesti huonompina vanhempina jotka juottaa pullosta.

      Uskon että joissain tapauksissa imetysvalinnalla on merkitystä äidin ja vauvan välisen suhteen kehittymiselle. On nimittäin ikävä kyllä äitejä jotka ovat saaneet lapsen puolivahingossa ja joita ei vauvanhoito oikeastaan kiinosta. Tällöin lapsen voi antaa hoitoon pitemmäksi aikaa vain jos ei imetä rinnasta. Rintaimetys näin ollen näissä tapauksissa olisi saattanut auttaa vanhempaa kiintymään lapseensa enemmän. Olen myös nähnyt tapauksia että vauvaa juotetaan kaupan ostoskärryissä tuttipullosta siten että pullo on asetettu valumaan itsestään vauvan suuhun eli kukaan ihminen ei sitä kannattele. Ei tällaisissa tapuksissa vauva kyllä voi kokea kovin paljoa läheisyyttä ainakaan ruokintahetkien yhteydessä. Itse pelkäisin vauvan tukehtuvan vastaavassa pullosyötössä.

      Joskus myös on tuntunut että pulloruokinta on nykyään normaalimpaa kuin rintasyöttö. Enkä kyllä usko että kovin monella ei oikeasti tulisi sieltä rinnasta sitä maitoa riittävästi. Rintaruokinnan onnistumiseen tarvitaan kyllä useinkin todella paljon kärsivällisyyttä. Ei ne maitomäärät ihan itsestään kasva. Voisi kuvitella että esim. synnytyksen käynnistykset ym. kipulääkkeetkin vaikuttavat maidon laskeutumisen nopeuteen ym. Tiedonpuutekin on todella keskeinen syy miksi jotkut luulee ettei heidän rinnoistaan tulekaan maitoa eivätkä näin jaksa odotella ja yrittää riittävästi.

      Huolestuttavaa on mielestäni että neuvolantätikin saattaa sanoa äidille että juota vain pullosta jos väsyttää. Tietenkin neuvolantäti pelkää sitä sanoessaan että äiti väsähtää muuten kokonaan ja siitä seuraisi jotain pahempaa kuin pulloruokinta. Pulloruokinta saattaa kyllä alkuhankaluuksien jälkeen olla kuitenkin raskaampaa kuin rinnasta syöttö.

      Muuten olen alottajan kanssa aivan samaa mieltä.

    • bee friends?

      "Olen myös nähnyt tapauksia että vauvaa juotetaan kaupan ostoskärryissä tuttipullosta siten että pullo on asetettu valumaan itsestään vauvan suuhun eli kukaan ihminen ei sitä kannattele. "

      Äää surullinen näky tuollainen! Joo kyllä sulla tossa kirjotuksessa oli paljon asiaa. Ihan samaa mieltä olen. Ikäväähä se on että pulloruokinta valitaan vain siksi että saisi lapsen päivittäin hoitoon..

      Mutta kaikilla ei ole näin, vaikka eivät imetä pelkästään omasta tahdostaan niin ovat kuitenkin koko ajan lapsensa kanssa. Ja heitä mollataan koska eivät imetä. Älytöntä.

      Turhauttavaa kun asialle ei voi tehdä mitään. Äitejä arvostellaan koko ajan ja kaikesta! Ulkona liikkuessakin moni kyttää tyyliin jokaista askelta ja elettä mitä äiti tekee. Inhottavaa!
      ap

      • meillä oli pullo kau

        vaikka olen imettänyt, niin joskus oli aivan pakko ottaa se pullo kauppaan mukaan! Lapsella saattoi jo puolen tunnin päästä olla nälkä! Yleensä kyllä kannattelin kyllä pulloa...
        Olisiko sitten parempi kuunnella kaupassa kun toinen huutaa siellä kurkku suorana nälkäänsä? Tuntuu että siitä ihmiset vasta häiriintyisivät. Tilanne helpotti vasta sitten kun alkoi saamaan kiinteitä.


      • enninenn

        Voi olla että se vaan tuntuu siltä että kytättäis, jos viettää suurimman osan päivästä yksin vauvan kanssa kotona neljän seinän sisällä.

        Tärkeintä on kuitenkin että itse tekee niin kuin kokee itse parhaimmaksi. Täytyis olla itsellä joku näkemys kuinka toimitaan ettei tarvitse aina vaihtaa omaa tyyliä, kun joku vähän neuvoo. Nimittäin äidin itseluottamus antaa vauvalle turvaa. Ei ole turvallisen tuntuinen hoitaja sellainen joka aina epäilee omia taitojaan. Se vaikuttaa suoraan vauvan/ kasvavan lapsen itsetuntoon.

        Eikä sinänsä tuostakaan kannata stressiä ottaa, jos on epävarma, sillä ei ihminen pysty itseään yhtäkkiä muuttamaan. Jos alkaa teeskennellä jotain niin vauva sen kyllä huomaa, koska ei sitä pysty kokoajan kontrolloimaan omaa käytöstään tai muuttamaan erilaiseksi. Eli antaa mennä vaan niinku menee :D

        Paitsi voi tietenkin hiukan yrittää olla parempi kuin on, vauvan takia. Jos joku kässäs tän selityksen? :)


    • lkghåa

      Olen ihan samaa mieltä. Jokainen hoitaa lapsensa parhaaksi katsomallaan tavalla, eikä siihen pitäisi olla mitään sanomista kenelläkään. Valitettavasti siihen vain näyttää olevan sanomista lähes kaikilla. Itse olen imettänyt pisimmillään kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta ja todellakin kuulin moneen otteeseen siitä, kuinka tuon ikäistä ei pitäisi imettää. Miksi ihmeessä ei voitaisi vain pitää huolta omista asioista ja antaa toisten pitää huolta omistaan, kun nyt kerran ei mistään lastensuojeluasiasta ole kysymys?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe