Milloin aallot loppuvat?

p.l.h.

Kuukautisia ei ole ollut enää yli kahteen vuoteen, mutta kuumat aallot vaan jatkuvat, kaikkiaan jo n. 5 vuotta ollut näitä.

Luulin että loppuvat kun menkat jää pois, mutta mitä vielä...

5

731

  Vastaukset

  • Silloinhan ne vasta alkavat! Tai ainakin minulla alkoivat, kun viimeiset kuukautiset olivat maaliskuussa, kuumat aallot alkoivat huhtikuussa. Muita vaihdevuosioireita oli ollut jo vuosia sitä ennen.

   Vaihdevuosioireiden kesto on hirveän yksilöllistä, niin kuin on niiden voimakkuuskin. Jotkut "aaltoilevat" vielä lähes kahdeksankymppisinä, toiset eivät ollenkaan.

   Minun oireeni olivat sen verran voimakkaat, että kävin melko pian (kokeiltuani kesän ajan luontaistuotetta) hakemassa korvaushoidon, jota käytin kolme vuotta. Sitten kokeilin, pärjäisinkö ilman, ja totesin, että muut oireet olivat kadonneet ja kuumat aallotkin sen verran lieviä, että päätin jättää lääkkeet.

   Nyt olen ollut vuoden ilman - tällä hetkellä on käytössä paikallishoito, mutta sehän ei vaikuta kuin limakalvoihin - ja tuntuu kuin aallot olisivat tämän kesän aikana entisestään miedontuneet. Ihan viime viikkojen aikana niitä on ilmaantunut vain, kun on muutenkin kuuma, liikkuessa tai muuten ponnistellessa.

   • "Muita vaihdevuosioireita oli ollut jo vuosia", mainitsit.
    Täällä päin lääkärit ovat sitä mieltä, että vaihdevuodet alkavat vasta sitten, kun kuukautiset ovat loppuneet. Esim. vuotojen niukkuus ja epäsäännöllisyys eivät kerro vielä vaihdevuosista heidän mukaan.

    Kysynkin useammilta, kuinka kauan vuosissa on muita vaihdevuosioireita mahdollisesti ennen kuukautisten loppumista.


   • muut oireet kirjoitti:

    "Muita vaihdevuosioireita oli ollut jo vuosia", mainitsit.
    Täällä päin lääkärit ovat sitä mieltä, että vaihdevuodet alkavat vasta sitten, kun kuukautiset ovat loppuneet. Esim. vuotojen niukkuus ja epäsäännöllisyys eivät kerro vielä vaihdevuosista heidän mukaan.

    Kysynkin useammilta, kuinka kauan vuosissa on muita vaihdevuosioireita mahdollisesti ennen kuukautisten loppumista.

    Lääketieteellinen termi "vaihdevuodet" tarkoittaa täsmällisesti ottaen kuukautisten loppumista, eli siinä lääkärit ovat ihan oikeassa. Tosiasia kuitenkin on, että monenlaisia, jopa hoitoa vaativia vaihdevuosioireita voi olla vuosia ennen viimeistä kuukautisvuotoa. Minulla ensimmäiset oireet taisivat alkaa lähes viisi vuotta ennen kuukautisten loppumista.

    Suosittelen gynekologi Maija Kajanin kirjaa Sukellus kuumaan aaltoon. Siinä on mm. potilaskertomuksia siitä, mitä kaikkea estrogeninpuute voi aiheuttaa. Tässä blogissa on poimintoja kirjasta:

    http://leenalumi.blogspot.com/2010/09/sukellus-kuumaan-aaltoon-naisen.html


  • Mulla kestänyt 15 vuotta jonka jälkeen 3 vuoden paussi lääkkeissä ja hups heijakka aloitin uudestaan pienemmällä määrällä ei vielä ohi.

  • Hanki ihmeessä korvaushoito. Haittariski pieni, hyötyjä on enemmän

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   194
   8465
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7191
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   129
   5460
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   596