kerrynterrieri

kerriturri

Olen kiinnostunut kerryterrieristä, sen luonteesta ja sopeutuvuudesta perhekoiraksi.
Olisi mukavaa lukaista kommentteja jo kokeneemmilta kerrykonkareilta.

8

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäpä.

      Minulta löytyy veteraani-ikäinen kerrymummo kotoa. Toisista koirista se ei pahemmin välitä, vaan saattaa mielellään jopa haastaa riitaa, varsinkin saksanpaimenkoirille, johtuen huonoista kokemuksista pentuna. Kerryt ovat yleensä nopeita oppimaan, vilkkaita, jopa itsepäisiäkin. Oma koirani on ihmisrakas, mutta pienten lasten korvista repimistä, riehumista yms se ei siedä, vaan osoittaa tällöin helposti mieltään. Turkki on myöskin suuritöinen, likaantuu ja takkuuntuu helposti ja ilman trimmaus täytyy suorittaa säännöllisin väliajoin jollei halua kotiinsa haisevaa takkukasaa...

      Kerry (varsinkaan uros) ei todellakaan ole mikään helpoin mahdollinen rotu, vaikka ihana partakuono onkin! :)

    • maikku

      Heissan kerriturri. mulla on kohta 5v uros kerry ja aivan mahtava tapaus.luin tuon toisen vastauksen äsken ja mun kerry ei ole ikinä lapsille pahaa sanon,ei ees varottan vaik lapsia on kolme ja kaikki oli koiran luona. Yks piti hännäst kiinni(3v tyttö) yks oli turkissa kiinnni lapsen puristusvoimalla(2v poika) ja vanhin sisaruksista (7v tyttö) tutkiskeli koiran partaa lähemmin. että vähän on myös siitä kiinni mihin kerry tottuu pienestä pitäen. Se on totta että turkki on hoidettava mutta en pidä sitä niin älyttömän vaikeana,kun ei tarvitse näyttelyiden takia olla pitkää turkkia.Lyhyt on helppo hoitoinen kun on oikeat välineet :) Pentuna koirani oli välillä riiviö.Revin hiuksia päästäni pari kertaa mutta selvällä ja järjestelmällisellä kasvatuksella/koulutuksella saat ihanan koiran joka tulee kaikkien ihmisten kanssa toimee. Toiset saman sukupuolen edustajat ovat eri asia. koirani sietää kyllä myös uroksia kuhan ei ole tappelijoita. Kerry puolustaa itseään ärhäkästi toisia koiria vastaan jos on tarve.Onnea sulle jos kerryn otat. Saat paljon rakkautta siltä varmasti =)

      • kerryturri

        Hei, kiitti vastauksesta! Olen jo varannut perheellemme kerrytytön ja saamme sen tuossa heinäkuussa. Parit kirjatkin on jo tullut luettua, pentukoirista ja kasvatuksesta. Innolla oottelemme sitä karvakerää. :)


      • Kerryjä myös
        kerryturri kirjoitti:

        Hei, kiitti vastauksesta! Olen jo varannut perheellemme kerrytytön ja saamme sen tuossa heinäkuussa. Parit kirjatkin on jo tullut luettua, pentukoirista ja kasvatuksesta. Innolla oottelemme sitä karvakerää. :)

        Kun määrätietoisesti ja rakkaudella sekä lempeästi jaksat pikkukerryn kasvattaa niin et varmasti tule katumaan!
        Sosiaalistamiseen kannattaa panostaa. paljon erilaisia ihmisiä sekä eläimiä...
        Turkin kun viitsii muutaman kerran viikossa karstata,kammata sekä esim. kuukausittain pestä ja lyhentää niin no problem.


      • Anonyymi
        Kerryjä myös kirjoitti:

        Kun määrätietoisesti ja rakkaudella sekä lempeästi jaksat pikkukerryn kasvattaa niin et varmasti tule katumaan!
        Sosiaalistamiseen kannattaa panostaa. paljon erilaisia ihmisiä sekä eläimiä...
        Turkin kun viitsii muutaman kerran viikossa karstata,kammata sekä esim. kuukausittain pestä ja lyhentää niin no problem.

        Just näin. Meillä 4v kerryneiti, nyt jo steriloitu. Ihmis ja koirarakas ilopilleri, joskin tietysti terrierin itsepäistä luonnetta välillä. Turkkia pitää hoitaa mutta ei ole isotöinen, ainakaan jos ei näyttely kuntoa halua. Ei lähde karvaa eikä haise "koiralle" märkänäkään. Loistava veneilyseura myös!


    • Anonyymi

      Sen verran kokemusta, että todella aikaa vievä koirarotu. Mutta palkitseva. Parempaa ystävää et löydä!

    • Anonyymi

      Kerrynterrieri on käyttökoira irlantilaisilta maatiloilta. On typerää olettaa, että se ei olisi muuta kuin ärhäkkä perheenpuolustaja.

    • Anonyymi

      Meillä oli kerry ja pentuaikana, kun joutui olemaan päivisin yksin kunnes lapset tulivat ensimmäisinä koulusta, viihdytti itseään aika reippaasti!! Tuli päiväpeitot kirjailtua, kun löysi kuivamustekynän , eteisen matto purkautui kivasti lanka kerrallaan puolesta metristä pariin metriin, miehen uudet kengät tuli pureskeltua ja omistanikin parista kenkäparista vasen kenkä -
      ei tosin yhden päivän aikana.! Tämä tuhotyön aika loppui heti, kun hampaat vaihtuivat upeisiin valkoisiin pysyviin ja koko loppuelämän sellaisina säilyneisiin!
      Siitä alkoikin sitten mieletön kunnioitus tätä kaveria kohtaan: erittäin älykäs, herkkävaistoinen, huolehti vierailevasta pikkukoirastakin, kun ulkoillessa tuli vastaan uhkaavan oloisia koiria, tönimällä ystävänsä tien reunaa reunaan .Tälle meidän kerrylle juteltiin hyvin paljon ja oli myös aina mukana - joskus työpaikallakin - ja hän kyllä oppi suomen kielen erittäin hyvin ..
      .. ja pienenkin poissaolon jälkeen toi aina "lahjan" (lelun) plus että koirien älypeleissä hoksasi nopeasti kupletin juonen.! Ei ollut vihainen kellekään ihmiselle - joku koira saattoi ärsyttää, mutta sekin tuli esiin kurkkuäänenä , joka tuntui kulkevan fleksiä pitkin. Tämä upea olento lähti koirien taivaaseen 12,5 vuotiaana äkillisen sairaskohtauksen seurauksena ja jätti jälkeensä ikuisen ikävän. Sellainen oli tämä kerrypoika.. kaikki eivät varmasti ole samanlaisia, mutta tämä rotu on fiksua ja uskon, että jokainen yksilö vastaa siihen, miten sitä kohdellaan.. jos olet "aina oikeassa" - tyyppi, älä ota kerryä ! Kerry on kuitenkin terrieri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2290
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1771
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1392
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1388
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1261
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1119
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1073
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe