Florabest Uppopumppu

Pumpunvaihtoa mietti

Hei

Onko teillä kokemuksia Lidlissä myytävästä Florabest Uppopumpusta?

Ihmeen edullinen olisi, 29 euroa. Meillä on mökillä kaivo, josta vanha sähköinen pumppu nostaa veden. Ja siinä on käytössä letku ja siihen on kytketty hana, jonka katkaisemalla vedentulon saa loppumaan ja jonka kääntämällä auki, vedentulo alkaa.

Mutta toimiikohan tuo Florabest Uppopumppu samalla tavalla vai niin, että kun johto laitetaan seinään, niin vettä tulee ja kun johdon ottaa irti, niin vesi loppuu?

Näistä on itse hankalampi tietää.

10

4924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei luonaa

      Joo, ei toimi noin. Uppopumppu on joko päällä tai pois sen mukaan onko sähköä vai ei. Siis se ei juuri osaa luoda painetta, eikä siinä ole painetunnistinta katkomaan pumpun käyntiä hanan auki/kiinniolon mukaan.

      Tarvitsette uuden vesiautomaatin ennemmin.

      Vesiautomaatteja myy jokainen rautakauppa ja lvi-liike sekä monet halpa-hallitkin, kuten Hong Kong.

      Lidlissäkin oli aikaisemmin kesällä vesiautomaatteja myynnissä, olisiko hintaa ollut 59 euroa, en muista ihan tarkkaan.

      Halvimmat on muutaman kympin, kalleudelle (omakotitalokäyttöön) ei liene rajoja. Itse ostin tänä kesänä laatumerkin Grundforssin pumpun rosteripesällä ja hintaa tuli vajaa neljä sataa, oletan kuitenkin sen kestävän ainakin seuraavat 30 vuotta.

    • Uppo myytävänä

      Uppopumppu ei ole painepumppu. Sen hyvä puoli on se että pumppu on koko ajan vedessä eli jos vaan kaivossa vettä riittää niin aina nousee(vaikka jostain putket/letkut vuotaisikin) Se ei myöskään jäädy kun on siellä veden alla. Toisaalta nostokorkeus on vain jotain neljä-viisi m max. (ittellä nostaa järvestä saunalle, muttei enää mökille joka on kolmisen metriä ylempänä rinteessä) eikä alemmaksikaan siedä juuri vastapainetta eli mitään painevesijärjestelmää tai "vesiautomaattia" siitä et saa. Osta vaan pieni vesiautomaatti.

    • Degrand

      Niinkuin muut ovat kertoneetkin, ei toimi tuolleen. Yksi vaihtoehto on Clen Divertron, joka on uppopumppu jossa on sisäänrakennettu painekytkin eli toimi hanan aukaisemalla.

      Florabestiin verrattuna se on n. 10 x kalliimpi ja 10 x painavampi ja varmaan painettakin tulee 10 x enemmän. Siinä on sitten uppopumpun ja painevesiautomaatin hyvät puolet samassa paketissa ja helppo asentaa kun ei vaadi mitään kiinteämpiä virityksiä. Tuommoinen minulla hoitaa mökin vedentuonnin järvestä, olen ollut tyytyväinen - kop kop.

    • pumppu 100

      siis uppopumppu on koko ajan vedessä. pumpussa on se kytkin.
      kun vettä on liian vähän kytkin laskeutuu alaspäin ja pumppu sammuu.
      kun vettä on tarpeeksi kytkin nousee ylös ja pumppu menee päälle

    • "putkiukko"

      Omakohtaisen kokeilun vastaus kysyjän kysymykseen: käyttöohje pääsi karkuteille, joten käyttöongelmiakin tuli. Pumpun luvattiin tyhjentävän vettä 1 mm:n korkeuteen asti, kun kelluntakytkin on telineessään (pystyasento) ja se toteutuikin veden lähtökorkeuden ollessa n. 70 mm..

      Seuraavaksi upotin pumpun n. 800 mm:n syvyyteen, jossa se myöskin toimi kelluntakytkimenä, sekä telineessään.

      Kolmantena kokeiluna nostin pumpun pysäytyksen jälkeen, jälleen n. 70 mm:n korkuiseen veteen kelluntakytkin telineessään, pumppu kyllä käynnistyi/ kävi normaalisti, mutta letkusta ei tullut ilmaa, eikä vettä. Nostin pumpun ylös ja tarkistin letkun kunnon/ liitoksen, myös käännellen pumppua ja laskin pumpun takaisin tynnyriin, eikä se vieläkään pumpannut mitään. Jos jollakin on asiallista tietoa jaettavanaan, niin kokeilisin sitä vielä ennen takuukorjaukseen lähettämistä Raumalle, koska Lidlin takuupaikka on siellä?

      Kaikissa kokeiluissani astia ja vesi olivat puhtaita.

      • mutru5

        Moi,

        Mulla on tuo Florabest-uppopumppu, Samalla tavalla toimii, kuten kuvailit. Se jää jotenkin kauhomaan ilmaa siellä pesässä, ja ei lähde helposti pumppaamaan.


    • "putkiukko"

      Moi "mutru5"!

      Karkuteille lähteneet käyttöohjeetkin löytyivät (florabest FTP 400 A1) ja kun niistäkään ei löytynyt apua, niin avasin pumpun pohjan (5 -ruuvia jousi), siellä kaikki oli puhdasta ja OK., mutta olisikohan tehtaalla jäänyt ruuvit loppukiristystämättä, uusiin valureikiinsä, kun sain ne entistä tiukemmalle?

      Myöskin takaisinvirtauksen läppä oli puhdas ja OK., mutta sen alla olevasta kulmakappaleesta PUUTTUI räjäytyskuvassa oleva tiivistenro 49 ja kulman kierteiden päissä olevat silikooniset O-renkaat (varaosanro 44 ja 45) olivat eriparia, toinen oli 1,5mm. isompi halkaisijaltaan sekä ohuempi, joten kiristettäessä se meni mutkalle.

      Vaikka pumppu sinällään olisikin laatutuote, niin kokoonpanovaiheessa ilmeiseti on töissä, joko lapsia tai muuten vain välinpitämättömiä henkilöitä, jotka eivät täydennä lokerikkojaan.

      Sellaisiakin ongelmia pumpun käyttämisessä on, joista käyttöohje ei mainitse, kuten juuri sekin, ettei kuivakäyntiä voi välttää pumppua matalammassa vedessä, koska ilmaa jää pumppupesään lukoksi, eikä vesi kulje. Samasta syystä pumppu ei myöskään uppoa ilman painoja syvempään, kun sitä käsin ulottuu painamaan, vaan se jää kyljelleen toimimattomaksi.

      Lähetin s.postia takuukorjauspaikkaan odottaen saavani postitse ne puuttuvat tiivisteet ja lisäohjeistusta.

      • Auringosta vettä..

        Joopa joo. Itselläni on myöskin kyseinen pumppu ja on toiminut loistavasti. Mökkimme on saaressa ja käytämme sielä aurinkosähköä. Saunavesi tulee kätevästi tällä pumpulla sekä luonnontilaisen pihapiirimme sadetus onnistuu myöskin. Virran otamme akuilta invetterin kautta.Ko pumppu on sidottu laituriin kiinni joten uimurikytkin ei ainkaan meillä ole temppuillut.


      • Anonyymi
        Auringosta vettä.. kirjoitti:

        Joopa joo. Itselläni on myöskin kyseinen pumppu ja on toiminut loistavasti. Mökkimme on saaressa ja käytämme sielä aurinkosähköä. Saunavesi tulee kätevästi tällä pumpulla sekä luonnontilaisen pihapiirimme sadetus onnistuu myöskin. Virran otamme akuilta invetterin kautta.Ko pumppu on sidottu laituriin kiinni joten uimurikytkin ei ainkaan meillä ole temppuillut.

        Hei, on kyllä palvellut uskomattoman hyvin ! Pihassa on lampare, josta vesi ei pääse minnekkään ja niinpä se toimii hyttysten sikiämisaltaana. Tuo Lidlin pumppu on palvellut mainiosti. Se on ollut lammessa vanhan pesukoneen rst rummun sisällä kesät-talvet ja keväällä letkujen sulettua taas pumpannut kuin ei mitään. Nyt sitten alkoi rahista ja lopulta juuttui kiinni. Akseliin ujutin CRC:tä ja vielä muutaman päivän jaksoi. Kuumeisesti etsin samaa pumppua, mutta eipä enää löytynyt :( Ostin Motonetistä kelvokkaan oloisen MTB pumpun ja katsotaan miten pärjää FloraBestille.
        Tilu


    • Anonyymi

      Onko kellään tietoa, että kestääkö nämä merivettä tai edes hieman suolaista kaivovettä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6462
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4183
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2577
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2010
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1528
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1387
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1036
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1021
    Aihe