Hei voiskohan lekaharkkoelementeistä

pip.

jättää villan pois putken ympäriltä huonetilan korkeudelta, nimittäin ajattelin täyttää villatilan betonilla, syystä että lämpöä tarttuis edes vähän sisätilassa olevaan piippuun. Käytännössähän piippu ei juurikaan lämpiä, joten piipun varauskyky nolla. Eikö siinä mene vuositasolla iso määrä lämpöä harakoille jo korsteenin pinnat lämpimän sijasta on aina kylmät? Mitä mieltä piipun tekijät olette?

8

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipä se juuri pinnasta lämpene teit vaikka mitä. Leca harkko itsessään eristää lähes kun villa.
      Ainut minkä tolla virityksellä saisit aikaan on ettei rakenne täytä sille hyväksyttyjä arvoja. Eli jos mökki palaa siintä johtuen niin se on sitten omistajan vahinko. Ei varmasti vakuutusyhtiö ota osaa suruun.

      • pip.

        Voiskohan siitä sentään tulipaloa aikaan saada, jos muuri muutaman asteen lämpimämpi onkin ja betoni villan tilalla on mielestäni huomattavasti villaa turvallisempi ratkaisu. Eikös villan tarkoitus ole, ainakin yleensä vähentää lämmön karkaamista harakoille, nyt kuitenkin piipussa huonetilan osalta käytettynä se toimii päin vastoin, siis estää lähes täydellisesti lämmön siirtymisen muurista lämmitettävään huonetilaan, se on huono homma näin kalliin energian aikana.


    • Villan tarkoitus on nimenomaan estää lämmön karkaaminen rakenteen pintaan. Jolloin huonetilassa ja välikaton läpiviennissä ei tarvita suojaetäisyyksiä palava aineiseen materiaalin.
      Jos luulet jotain säästäväsi niin muuraa tiilistä huone osuus ja jatkat. valmishormilla loput.Ihan luvallinen ratkaisu.
      Ainut vaan et puhtaaksi muuraus vaatii kyllä ammatti miehen. Ja se taas maksaa.
      Suomalaisissa on kyllä jotain vikaa. Mikään ei saisi maksaa mitään. Oli sitten kyse auton katsastuksesta tai polttopuista. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi vaikka itse ei pystyttäisi tekemään.

      • pip.

        Mielestäni piipun pitäisi lämmetä huonetilan osalla mahdollisimman hyvin. Ajattelin jättää villan pois putken ympäriltä ja täyttää tilan sekä kaikki muutkin reijät muurauslaastilla mahdollisimman huolella. välikatosta ylöspäin laitan villan, joten minulta jää pari metriä hyvää villaeristettä vaikka kirpputorille vietäväksi. Mielestäni valmispiiput ei ole läheskään loppuun asti suunniteltuja lämmön talteen oton kannalta.


      • Harmittaa niin p....
        pip. kirjoitti:

        Mielestäni piipun pitäisi lämmetä huonetilan osalla mahdollisimman hyvin. Ajattelin jättää villan pois putken ympäriltä ja täyttää tilan sekä kaikki muutkin reijät muurauslaastilla mahdollisimman huolella. välikatosta ylöspäin laitan villan, joten minulta jää pari metriä hyvää villaeristettä vaikka kirpputorille vietäväksi. Mielestäni valmispiiput ei ole läheskään loppuun asti suunniteltuja lämmön talteen oton kannalta.

        Tuo onkin hyvä konsti säästää energiaa. Kyllä mua kanssa harmittaa kun en tehnyt omaan piippuun samoin. Kannattaa muuten sitten hormikatselmuksessa sanoa tarkastajalle tästä hyvästä keksinnöstä säästää lämpöä, saat pisteitä!


    • pip.

      nii juu no jääköön sanomatta, mutta vanhassa syntymäkodissani oli piipun sivu vessan seinänä ja se piti ison vessan todellakin lämpimänä ja pitää edelleenkin joskus liiankin kanssa. Kysyähän voiskin että, paljonko 4 neliön huoneen, siis vaikka vessan lämmittämiseen kuluu energiaa vuodessa? tuhat kilovattia ei liene kaukana oikeasta. Siis onko sillä merkitystä, onko kylmä vai lämmin? ja tuhat kilovattia nyt sinne tai tänne, mutta rahassa se tekee noin 100 e vuodessa ja 50 vuodessa se on todella paljon.

    • joko valoit

      Voithan sinä valaa välitilan betonilla, mutta todennäköisesti piippu halkeaa, kun sisimmäisen kuumana käyvän putken lämpölaajeneminen estyy.

      Oleellista tässä on se, että nämä kevythormit ja valmistakat eivät sovellu todelliseen lämmityskäyttöön ollenkaan, enemmän sellaisia tulenkatselulaitteita ja sisustuselementtejä, eristettä kun on usein takan kyljissäkin, sitten vielä reijät, tai kulma pois pelleistä, niin lämmöt menee harakoille.

    • kiva seurata

      Miksi sanoit tuon ääneen.......täähän on Suomi24

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe