Gradu ilman ohjausta

miten suhtaudutaan

Minulla on sellainen tilanne, että olen kesän aikana huomaamattani näpytellyt gradun miltei valmiiksi. Tämänhän pitäisi olla positiivinen asia, mutta kun en ole vielä käynyt edes graduseminaaria! Ainoastaan aiheen varmistin mahdolliselta graduohjaajalta keväällä, ja se sopi. Sitten iski varsinainen kirjoituspuuska, ja nyt olen kovaa vauhtia jo tekemässä analyysiosuutta.

Mitenköhän tällaiseen omatoimisuuteen suhtaudutaan yliopistolla? Vuoden kestävä graduseminaari minulla on joka tapauksessa vielä jäljellä ja muitakin opintoja. Mutta kehtaanko sanoa ohjaajalle jo graduseminaarin alussa, että hei, istun täällä ja teen tutkimussuunnitelmaa, vaikka graduni on jo lähes valmis - koetaanko moinen touhu jotenkin loukkaavaksi? Vai teeskentelenkö tekeväni graduani samassa tahdissa kuin muutkin? Gradun arvosanalla minulle ei ole väliä, riittää, että pääsen läpi.

6

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aloittaja____

      Ja vielä: siis valmistumiseeni ei vaikuta se, palautanko gradun nyt syksyllä vai vasta ensi vuonna, sillä tosiaan on sivuaineen opintoja vielä jäljellä.

      Ellei ihan samankaltaisia tilanteita ole koettu, niin minkälaisia kokemuksia teillä on gradun teosta ilman ohjausta tai vähällä ohjauksella?

    • opiskans

      Itse tapasin ohjaajani 2 kertaa, muuten tein hommia itsekseni. Tietysti muiden töiden opponointiseminaareissa kävin mutta muuten toimin tosi itsenäisesti. Ei sen tarvitse aina olla niin vaikeaa, mitä monet täällä sanovat. Jos se alkaa olla jo valmis, niin tietysti sanot ohjaavalle proffallesi siitä, jotta hänkin tietää missä mennään. Meidän laitoksella omaan työskentelytapaani suhtauduttiin hyvinkin myönteisesti ja sain paljon kiitosta oma-aloitteisuudestani ja itsenäisestä työskentelyotteesta. Erona ehkä se, että minä halusin gradustani hyvän arvosanan ja tiesin jo alusta lähtien, mitä siihen vaaditaan. Sitten vain tein. Ohjausta sain minulle vaikeissa metodiosuuksissa.

    • an englishman

      Joo, kuten jo edellä vastattiin.

      Kommentoin nyt silti jotain. Sullahan on siis periaatteessa aika hieno tilanne - hieno homma. Mutta kannattaahan sun, jos vain viitsit, käydä myös graduseminaarissa. Onhan se oppimista sekin. Graduhommaanhan kuuluu kuitenkin gradun ohella myös muiden opponointi, niin ja muiden kommentit sinun gradustasi.

      No, itselläni kävi niin, että osallistuin graduseminaariin, sitten tuli muutto toisaalle ja vielä lisäksi erinäisiä ihmissuhdeongelmia ja gradunteko jämähti silloin joksikin aikaa jäihin. Lopulta sitten tein gradun, mutta tyystin eri aiheesta kuin mitä graduseminaarissa oli puhuttu (ehdin graduseminaarin aikana jo vääntää noin 40 sivua). Enkä siis enää asunut yo-paikkakunnalla. Tein gradun periaatteessa ihan omillani - mitä nyt pariin otteeseen lähetin jotain pätkiä proffalle luettavaksi ja jotain pieniä kommentteja sain. Kumma kyllä arvosanaksi sain laudaturin. Tavoitteenakin kyllä oli vähintään manga, sillä harkitsin tuohon aikaan jatko-opintoja.

    • aloittaja___

      Kiva kuulla, että teilläkin on sujunut gradunteko noin omatoimisesti. Ja vielä noin upein tuloksin, onnittelut näin vielä jälkikäteen! Luo uskoa siihen, että eiköhän tämä omakin tekeleeni läpi mene... T. Aloittaja

    • opiskans

      Itse en pärjännyt ihan noin hyvin, että olisin laudaturin saanut mutta eximian kylläkin Siihen myös tähtäsin, joten olin enemmän kuin tyytyväinen:) Ja mikäs siinä aloittaja, kyllä sinulle sitten kerrotaan jos joitain kohtia pitää syventää/laajentaa ennen virallista jättöä, joten et kuitenkaan ihan ilman tietoa sitä jättämään mene.

    • gr..grr

      niin siis kyllähän graduseminaari kuuluu maisterin opintoihin ja on pakko suorittaa. Itsekin olen gradun kesän aikana tehnyt lähes valmiiksi. Nyt jännittää viedä ohjaajalle nähtäväksi, varsinkin kun meillä ei yhteistyö oikein suju ja henkilö suhtautuu minuun ja työhöni varsin nuivasti..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe