Uusi MBP kyselyä

Uusituttavuus1

Anteeksi jo etukäteen tästä uudesta keskustelunavauksesta, johon varmasti löytyisi jo valmiiksi vastaukset monesta osoitteesta.

Uskaltaudun nyt kuitenkin kysymään.
Ostan siis tyttöystävälleni MBP 15-inch: 2.2 GHz koneen. Opiskelija-alennuksella.

Sitten tulee listattuna asiat, joihin kaipaisin selvennystä:

1. Mikä näyttö
MacBook Pro 15-inch Glossy Widescreen Display
MacBook Pro 15-inch Hi-Res Glossy Widescreen Display [ 92,25 EUR]
MacBook Pro 15-inch Hi-Res Antiglare Widescreen Display [ 137,76 EUR]
Onko jokin näistä selvästi toista parempi, vai pelkästään makukysymyksiä? Pitääkö siis mennä kauppaan ihmettelemään, vai onko valinta mahdollista tehdä muuten?

2. Opiskelija-alennus. Itse en opiskele, mutta tyttöystävä opiskelee. Jos hän tilaisi sen, ei olisi mitään ongelmaa. Voin siis tilata koneen tyttöystävän nimellä (tulee lahjaksi) ja maksaa itse. Ilmeisesti koskaan Apple ei vaadi mitään todistusta, mutta jos tällä kertaa..? Ilmeisesti sitten pitää spoilata yllätys?

3. Kovalevy. Ajattelin tilata koneen perus HDD:llä ja vaihtaa siihen itse SSD. Olen lukenut (esim. Hopeisesta Omenasta), että OCZ SSD-levy Vertex 2 Series 2,5" - 240 Gt olisi ihan toimiva ja sopiva. Mikäs siinä. Kuitenkin ajattelin, että mitä tehdä koneen mukana tulevalle HDD:lle. En ajatellut vaihtaa sitä cd-aseman tilalle tms. vaan myydä. Joten kumpi kannattaa tilata:
750GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm
500GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm
Hintahan on sama, mutta kummalla mahtaisi olla esim. parempi jälleenmyyntiarvo tai menekki? Vai onko kummatkin sellaista perusroskaa, mikä täytyy miltein ilmaiseksi antaa, jos siitä eroon haluaa?

4. RAM. Keskusmuisti on ilmeisesti kallista tilata Applelta..? Ajattelin heti kättelyssä laittaa sitä sen 8GB. Applelta tilatessa se tulisi muodossa 2x4GB. Onko tuo 4 GB per yksi kampa maksimi, vai pystyisikö muistinmäärää vielä kasvattamaan? En kuitenkaan kasvattaisi sitä yli sen 8 GB:n, mutta ajattelin voisiko ostaa yhden 8 GB kamman, ja jättää toisen slotin vapaaksi tulevaisuutta varten?
Ja sitten jatkokysymys, mitä ominaisuuksia tuossa RAMissa pitäis olla, jotta sopii MBP? Ja tietysti saisi suositella valmistajaa ja mallia, verkkokauppoja mistä olette tilanneet yms..

5. Tilaus. Nyt kun tilaa, kone taitaa tulla 10.7 käyttöjärjestelmällä? Jos ja kun en tilaa mitään lisähärpäkettä tai mitään vaihtoehtoista kokoonpanoa, niin kone todella lähetetään vuorokauden kuluttua? Eli jos huomenna maanantaina tilaan, niin loppuviikosta se on takuuvasti saapunut perille?

6. Miksi MBP 17" on saanut benchmarkeissa korkeampia tuloksia kuin 15"? Ainakin Applen sivuilta katsottuna romppeet ovat samat, ainoastaan näytön koko eroaa?

7. Arvonmenetys. Ilmeisesti puolen vuoden sisällä on tulossa uusi MBP. Kuinka paljon mahtaa nykyisen koneen arvo silloin romahtaa? Tämähän on tietty spekulaatiota, mutta joku ketä on kauemmin seurannut näitä koneita pystyy ehkä vähän menneisyyteen peilaamaan. Kuinka paljon aikaisemmin arvo on romahtanut? Tämä nyt on jo tällaista vähän off-topic..

8. Ilmeisesti Bootcamp on ja voi hyvin..? Myös tulevaisuudessa? Joten ilmeisesti tämä Appleen siirtyminen ei ole niin lopullista välttämättä kuin männävuosina?

Olisin kirjoittanut tämän Hopeiseen Omenaan, mutta en viitsinyt turhaan rekisteröityä. Jos tähän ei tule mitään järkeviä vastauksia, niin pakko se on ilmeisesti sitten tehdä..

36

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • plörötti

      1. Hi-Res Antiglare Widescreen Display on heijastamaton ja siksi esim. kuvan käsittelijät mielellään valitsevat tuon version.
      2a. Tarkistapa, saisko tuon niin, että ostaisit tyttöystävälle lahjakortin AppleStoreen. Sitten HÄN ostaa sen koneen, jolloin opiskelija-alennus on taattu. Kun ostat lahjakortin sen mukaan, mitä setti maksaisi ilman alennusta, voipi typsy valita vielä loppurahalla jotain kivaa lisävarustetta koneelle.
      2b. Rakenna AppleStoressa setti, jonka haluaisit että typsy ostaisi, pyydät tarjoukset suomalaisilta kivijalkaliikkeiltä samoilla spekseillä ja vertaat, paljonko heittää opiskelija-alennushinnasta Applella.
      3. Itse arvostan enempi nopeammin kiertäviä levyjä....
      4a. Aplella noi muistipalikat tosiaankin ovat kalliita, kone perusmuistilla ja itse lisää vastaavaa muistia tappiin on oiva ohjenuora... (pidä vanhat tallessa varolta).
      4b. Applen ilmoittama maximimuisti on laitteen julkaisuhetkellä tarjolla olevaa muistia. Yleensä koneisiin on pystynyt laittamaan myöhemmin julkaistua suurempia muistikampoja - mutta tuotahan on silleen ilkeä kokeilla, että ensin täytyy ostaa ja vasta sitten voi kokeilla.
      5. Jos kone tilataan ihan perussetillä, se yleensä tosiaan lähtee het valumaan. Jos kuitenkin haluat sitten muuttaa sisuskaluja ostohetkellä, kannattaa varautua parin viikon odotteluun, myös kivijalkakauppiaiden kanssa.
      6. -
      7. Applen laitteiden arvo ei "romahda". Toki käytetyn laiteen jälleenmyyntihinta on aina pienempi verrattuna uuden laitteen hintaan, mutta näiden spekuloiminen on hiukan turhaa. Jos hinnan lasku arveluttaa, kannattaa jäädä odottamaan sen seuraavan mallisarjan julkaisua ja kauppoihin tuloa, jolloin taas on tulossa seuraava mallisarja jne., jne....
      8. On ja voi ihan hyvin edelleen.

      Että rekisteröityminen pelottaa...
      Ja mistä voit päätellä, että nämäkin henkilökohtaiset näkemykseni tästä asiasarjasta ovat järkeviä?

      • Uusituttavuus1

        1. Kumpikohan on parempi suorassa auringonpaisteessa tai ulkona käytettäessä? Missäänhän noita ei tunnut livenä näkevän... Prk.

        2. Noi nyt voisi toimia tuollaisina vara-vaihtoehtoina. Ellei muuta keksitä, niin sitten jotenkin noin.

        7. Niin, mutta yleensä ei kannata tänään ostaa, jos tietää, että huomenna tulee uusi. Kyllähän siinä sen hinnan luulisi silloin romahtavan. Mutta tosiaan vähän turhaa spekulaatiota, varsinkin kun se kone oikeasti tarvittaisiin nyt.

        Ja päättelen, että henkilökohtaiset näkemyksesi ovat järkeviä, jos ne noudattavat jotain ymmärrettävää logiikkaa. Näkemys, johon on perusteita, on usein hyödyllinen. Nytkin tästä viestiketjusta on muuta todella hyvä pointti selvinnyt.


    • 1stMacFinn

      Kyllä voit ostaa toiselle lahjaksi ja opiskelijahintaan. Olen itse tehnyt niin muutamaan kertaan kun lapset opiskelivat.

      Hi-Res on parempi, Antiglare tai ei, mulla ei eikä oikeastaan häiritse.

      Minä laittaisin sen poistetun levyn USB-koteloon ja käyttäisin vaikka TimeMachinen varmistuslevynä.

      • Uusituttavuus1

        Tarvisitko lastesi opiskelijatodistukset, jotta sait ostettua alehintaan?

        Hi-Res näytön resoluution saa ilmeisesti laitettua samaksi kuin normaalinkin näytön, jos tuosta ominaisuudesta olisi jotain haittaa jossain tilanteessa niin kuin toisessa viestissä mainitaan? Harmi vaan kun en missään Apple liikkeessäkään ole nähnyt Hi-Res tai Antiglare näyttöä. On ollut turha vaiva juoksennella kaupoissa.

        Tuo varmistuslevy oli kyllä ihan kelpo ehdotus, joka voisi ollakin se mielekkäin tapa toimia.


      • 1stMacFinn
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Tarvisitko lastesi opiskelijatodistukset, jotta sait ostettua alehintaan?

        Hi-Res näytön resoluution saa ilmeisesti laitettua samaksi kuin normaalinkin näytön, jos tuosta ominaisuudesta olisi jotain haittaa jossain tilanteessa niin kuin toisessa viestissä mainitaan? Harmi vaan kun en missään Apple liikkeessäkään ole nähnyt Hi-Res tai Antiglare näyttöä. On ollut turha vaiva juoksennella kaupoissa.

        Tuo varmistuslevy oli kyllä ihan kelpo ehdotus, joka voisi ollakin se mielekkäin tapa toimia.

        Nyt täytyy sanoa, että viimeksi ostin opiskelijakoneen loppuvuodesta 2006 enkä enää muista tarvittiinko silloin opiskelijakorttia. Joidenkin yhteydessä muistan lähettäneeni kuvan opiskelijakortista kyllä, mutta en muistaakseni kaikkien.


    • Voit ostaa ja tilata Maceja kodinkoneliikkeistä Applen opiskelija-alennuksia halvemmalla. Esim. Veikon Koneen Antti Rantanen menee yleensä alle noiden vime aikoina huononnettujen opiskelija-alennusten.

      Kun ostin ko. hemmolta 17-tuumaisen, se oli tilausta seuraavana päivänä noudettavissa paikalliselta Veikolta. Ja hinta oli todella hyvä.

      Muistakin Maceja myyvistä kodinkoneliikkeistä voi kysyä tiukkaa tarjousta. Apple-erikoisliikkeet ovat sitten vaikeampia tapauksia, jos edullista etsii.

      • Uusituttavuus1

        Kiitos vinkistä!

        Kysyin tarjousta Apple liikkeestä (toimii Gigantin tiloissa), tarjoushintaamutta se oli sama kuin netissäkin. Kysyin myös Mustasta Pörssistä ja Veikon Koneesta, joissa kummassakin sanottiin 2100€. Koitin myös soittaa tuolle Antti Rantaselle, mutten saanut kiinni. Pitää yrittää uusiksi.


      • vihjailija™
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Kiitos vinkistä!

        Kysyin tarjousta Apple liikkeestä (toimii Gigantin tiloissa), tarjoushintaamutta se oli sama kuin netissäkin. Kysyin myös Mustasta Pörssistä ja Veikon Koneesta, joissa kummassakin sanottiin 2100€. Koitin myös soittaa tuolle Antti Rantaselle, mutten saanut kiinni. Pitää yrittää uusiksi.

        [email protected]


      • Uusituttavuus1
        vihjailija™ kirjoitti:

        [email protected]

        =)

        Juu, kiitos vinkistä. Jostain syystä olen tottunut soittamaan noita tarjouspyyntöjä yms. mutta miksei sitä voisi sähköisestikin pistää.


    • Kultainen omena

      "Olisin kirjoittanut tämän Hopeiseen Omenaan, mutta en viitsinyt turhaan rekisteröityä. Jos tähän ei tule mitään järkeviä vastauksia, niin pakko se on ilmeisesti sitten tehdä.."

      Fiksusti ajateltu. Ei kukaan täysijärkinen liity siihen jehovantodistajien joukkoon.

      1. Hi-res on joissain sovelluksissa ongelmallinen (liian pienet tekstit.)
      2. ---
      3. Onko SSD todella tärkeä? Ei kokemusta, mutta eikös se lähinnä nopeuta ohjelmien avaamista? Minulla on kaikki tarpeelliset ohjelmat auki aina. Photoshopin ja FileMakerin suljen toisinaan.
      4. Kysele hintoja. 4GB riittää moneen tarkoitukseen.
      5. Niin taitaa tulla. Lähetetään, jos on varastossa.
      6. ...
      7. Riippuu monesta asiasta; 3-4 vuoden kuluttua vielä useammasta.
      8. Ilmeisesti. (Ei se ole ollut lopullista ainakaan 15 vuoteen!)

      • vaktak kuntoon

        "Ei kukaan täysijärkinen liity siihen jehovantodistajien joukkoon."

        Hompun rekisteröityneitä jäseniä on tuplasti enemmän kuin Suomessa jehovantodistajia. Vaikka kaikki jehovat olisivat rekisteröityneet homppuun, jää vielä 15 000 jotka ei voi olla jehovia.


      • Uusituttavuus1

        1. Vakavakin ongelma, vai ongelmallinen, johon löytyy helposti ratkaisu? Ollaan kyllä nuoria ja hyväsilmäisiä, mutta ei nyt turhaan viitseisi kaivaa luuppia esiin

        3. Tuo SSD on ihan pakollinen. Itse tykkään käyttää konetta, joka vastaa heti. Mitä nopeampi, sitä parempi. Eli itse haen tuolla hyvää käyttökokemusta. Sinänsä eihän se taida suorituskykyyn juurikaan liittyä, mutta ajattelin nyt koittaa jotain mistä olen kauemminkin jo haaveillut.


    • Kultainen omena

      1. On paljon (ammatti)ohjemia, joissa tekstin kokoa tietyissä suhteissa ei voi säätää. Opiskelija tuskin joutuu ammattiohjelmien kanssa tekemisiin.

      3. Onko? Miksi kone ei vastaisi heti ilman SSD:tä? Normaali Macin käyttäjä ei normaalisti sammuta ohjelmia eikä varsinkaan konetta.

      • Uusituttavuus1

        1. Kyllä tuolla koneella ammattiohjelmat tulevat pyörimään.

        3. Kyllähän kone vastaa heti, tai miltein heti. Mutta kun olen katsellut noita nopeuseroavideoitakin netistä, niin kyllä se SSD on hankittava. Kyllä Macit ovat varmasti nopeita muutenkin, ja kuulostaa hyvältä ettei tarvitse sulkea ohjelmia tai konetta, mutta kyllä se isokokoinen videotiedosto aukeaa nopeammin tuolla SSD-kovalevyllä yms. Ymmärrän, että kyseenalaistat onko siitä hintaansa nähden niin paljoa hyötyä, ja kysymys saattaa olla hyvinkin perusteltu. Tämä nyt vaan on jotain sellaista, mitä haluan koittaa. Ainakaan rahat eivät mene täysin hukkaan, vaikka kovin hyvää vastinetta niille ei saisikaan.


      • Kultainen omena
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        1. Kyllä tuolla koneella ammattiohjelmat tulevat pyörimään.

        3. Kyllähän kone vastaa heti, tai miltein heti. Mutta kun olen katsellut noita nopeuseroavideoitakin netistä, niin kyllä se SSD on hankittava. Kyllä Macit ovat varmasti nopeita muutenkin, ja kuulostaa hyvältä ettei tarvitse sulkea ohjelmia tai konetta, mutta kyllä se isokokoinen videotiedosto aukeaa nopeammin tuolla SSD-kovalevyllä yms. Ymmärrän, että kyseenalaistat onko siitä hintaansa nähden niin paljoa hyötyä, ja kysymys saattaa olla hyvinkin perusteltu. Tämä nyt vaan on jotain sellaista, mitä haluan koittaa. Ainakaan rahat eivät mene täysin hukkaan, vaikka kovin hyvää vastinetta niille ei saisikaan.

        Minulla Macit tyypillisesti pyörivät kuukausia sammuttamatta - nukutus ei aiheuta (juuri) mitään ongelmia, toisin kuin W7-läppärissäni, joka sekoaa siitä täysin jokseenkin joka kerta.

        1. No sitten voi olla hyvä varmistua siitä, että niiden kaikissa osissa tekstit ovat tarpeeksi suuria tai skaalattavissa. Resoluution vaihto eri ohjelmille kuullostaa hankalalta ja natiivireso yleensä toimii muutenkin parhaiten.

        3. Jos isot videotiedostot ovat tärkeä osa työtä/opiskelua, avaamisen (ja tallentamisen) nopeudella saattaa ollakin merkitystä! Voi olla, että myös editointi nopeutuu erilaisten virtuaalimuistitoimintojen nopeutuessa. Ja jos hinnalla ei ole väliä...

        Kapasiteetti on sitten vielä oma juttunsa, mutta kunhan ulkoisia Thunderbolt-levyjä tulee kauppaan, "valmis" tavara, jota ei tarvitse kuljettaa mukana, voi asua sellaisella.

        Tähän liittyen mainitsen vielä Macin erinomaisen backup-systeemin TimeMachinen. Talvella vanha MacBookini hajosi (liukastuin, kotelo palasina.) Uuden saavuttua se oli kuin vanha (paitsi nopeampi ja uudemmalla käyttiksellä) n. 2 tunnissa. Jokainen ohjelmakin toimi, vaikka ammattiohjelmien konfiguraatiot ovat joskus aika monimutkaisia. Mitään ei siis tarvinnut asentaa uudelleen, vaan kaikki tuli TimeMachinesta yhdellä klikkauksella. (No, ehkä kahdella. Kolmella? Saman tekevää.)


    • Uusituttavuus1

      Tervehdys jälleen kerran..

      Tilasin koneen Applelta, ja jonkin verran on tullut konetta käytettyäkin. En sitten tiedä onko tullut jokin ostotapahtuman jälkeinen masennus, vai eikö tämä sittenkään tunnu juuri tämän paremmalta.. Suuria tottumisongelmia, varsinkin tuttujen pikakomentojen puuttuminen, kuten kopioi ja liitä (control c v), mahdottomuus suurentaa ikkunat koko ruudun kokoisiksi yms.. No ehkä näihin totutaan. Ehkä.

      Tai siis tarkennuksena, että tämä kone tuntuu fyysisenä esineenä hyvältä.

      Mutta yksi todella suuri ongelma on hiiri. Ostin Magic Mousen, jonka tuntuma oli suoraan sanottuna kammottava! Hiiri oli aivan helvatin hidas, ihan toivoton. No hain ohjelman BetterTouchToolin, jolla saikin hiireen vähän liikettä. Mutta sitten paljastui, että itse hiiren kiihdytyksessä on jotain todella pahasti pielessä. Aivan niin pahasti pielessä, että tajusin heti yhden päivän kokeilulla, että tämä ei tule toimimaan ikinä niin kuin pitäisi. Onneksi hiiri oli Gigantista, niin sen sain palautettua tuosta vain.

      No ajattelin, että kävi huono tuuri. Otan Windows-koneesta tilapäiskäyttööni langallisen USB-hiiren, kunnes löydän kunnollisen BT-hiiren. Mutta, kuinka ollakaan, tämäkään hiiri ei toimi kunnolla! Ilman lisäohjelmaa tämäkin hiiri on tuskattuttavan hidas. No em. ohjelmalla sain taas vauhtia lisää, mutta sepä ei korjaakaan ongelmaa. Kursori hyppii, ei siis liiku tasaisesti. Ongelma eskaloituu järkyttävästi kun pistää nopeuden miltein nopeimmalle (millaista nopeutta käytän Windows-koneella). Töksähtelyjä ei voi olla huomaamatta. Millään ei saa aikaiseksi tasaisasta, hyvää ja nopeaa hiiren liikettä. Nyt alkoi epäilyttämään oikeasti koko käyttöjärjestelmä. Jos näin perusasiaa ei saa toimimaan kunnolla, niin palaan ilomielin käyttämään kunnollista ja toimivaa Windows-konetta.

      Joten, mikä neuvoksi, miten saada hiiri toimimaan niin kuin hiiren kuuluukin? Tällä hetkellä BetterTouchToolilla nopeus oli jotain fast and nice. Hiiri on liian hidas, mutta tökkiminen ei aivan heti hyppää silmille. Katsoisin tarkemmin mikä se lukema olisi, jos tietäisin missä se ohjelma lymyää =P.. Ehkä sekin vielä jostain uudelleen löytyy.

      Tästä viestistä tuli kyllä vähän epäasiallinen, mutta sanotaan, että olen olosuhteiden uhri. Koittakaa olla turhia provosoitumatta. Jos nyt jotain vinkkejä ja ratkaisuja saisi, niin se olisi se mitä haetaan. Kiitos jälleen etukäteen.

      • Uusituttavuus1

        Vastaan näemmä itse itselleni, kun olen asiaa selvittänyt.

        Ongelma tosiaan on, ja se liittyy OS X käyttöjärjestelmään. Ongelma on erilainen hiirenkiihdytyksen toteutustapa, joka (ilmeisesti) poikkeaa kaikista maailman käyttöjärjestelmistä. Netissä oli juttua, että vielä muutamia vuosia sitten Maceissäkin oli toimivat hiirenkiihdytysasetukset.

        Monta tekstiä olen löytänyt netistä, missä sanotaan, että hiireen ei totu vuosienkaan käytön jälkeen. Ja ongelmahan ei poistu koskaan, jos käyttää molempia käyttöjärjestelmiä rinnakkain. Ilmeisesti tähän ei tosiaan ole _mitään_ todellista ratkaisua. Jollakin vippaskonsteilla ongelmaa saadaan pienemmäksi,

        Nyt ymmärrän miksi hiiren nopeus on laitettu niin hitaaksi, tällöin ongelma ei hyppää silmille. Avartavaa oli myös nähdä Youtube video, jossa Macillä koitettiin pirtää suoraviivaista rastia. Ei onnistunut. Ja ei muuten onnistu täälläkään päässä. Tulee aivan pirusti kammottavampaa jälkeä kuin Windows-koneella. Itseasiassa hiiren kiihdytys ei ole huono, vaan aivan katastrofaalinen. Suoraviivaista X ei ilmeisesti pysty tekemään, millään. Hiiri jumittuu, hyppii, kiihdyttää ihan oman mielensä mukaan. Miten Apple voi olla niin suosittu luovien ihmisten keskuudessa? Mitä ihmettä he käyttävät, piirtoalustaa ainoastaan? Ja mahtaakohan sekään toimia. Vähän epäilen.

        Ellei tosiaan nyt viikonloppuna löydy mitään ratkaisua, lähtee kone takaisin Applelle. Siitä voisinkin kysyä, että kun 14 päivää tuotteen saamisesta ei ole tullut täyteen, niin palautus pitäisi ilmeisesti toimia? Onko jollakin tästä kokemusta? Konettahan on käytetty täysin normaalisti, mutta se ei liene olevan palautuksen esteenä? Ilmeisesti palautus hoituu niin, että lähetti tulee noutamaan koneen kotoa, antaa koneen vastaanottamisesti jonkinlaisen kuittauksen ja Apple sitten jonkin ajan kuluttua palauttaa rahat tilille?


      • Kultainen omena

        Minun ongelmani on Windowsin hiiri! Käytetty kymmeniä hiiriä ja paria ohjauslevyä eikä kursoria tahdo millään saada menemään minne haluaa! Ystävälläni oli aikanaan paha jännetuppitulehdus; kun hän vaihtoi Maciin, se parantui, koska käsivartta ja rannetta ei tarvinnut jännittää, kursorin liikkuessa sinne minne pitää.

        X:n piirtämisessä, useimmissa ohjelmissa, auttaa Shift-näppäin. Jos nitä tarvitsee paljon, kannattaa hankkia joku vektorigrafiikkaohjelma - tai vaikkapa Photoshop - jossa on viivatyökalu.


      • Kultainen omena
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Vastaan näemmä itse itselleni, kun olen asiaa selvittänyt.

        Ongelma tosiaan on, ja se liittyy OS X käyttöjärjestelmään. Ongelma on erilainen hiirenkiihdytyksen toteutustapa, joka (ilmeisesti) poikkeaa kaikista maailman käyttöjärjestelmistä. Netissä oli juttua, että vielä muutamia vuosia sitten Maceissäkin oli toimivat hiirenkiihdytysasetukset.

        Monta tekstiä olen löytänyt netistä, missä sanotaan, että hiireen ei totu vuosienkaan käytön jälkeen. Ja ongelmahan ei poistu koskaan, jos käyttää molempia käyttöjärjestelmiä rinnakkain. Ilmeisesti tähän ei tosiaan ole _mitään_ todellista ratkaisua. Jollakin vippaskonsteilla ongelmaa saadaan pienemmäksi,

        Nyt ymmärrän miksi hiiren nopeus on laitettu niin hitaaksi, tällöin ongelma ei hyppää silmille. Avartavaa oli myös nähdä Youtube video, jossa Macillä koitettiin pirtää suoraviivaista rastia. Ei onnistunut. Ja ei muuten onnistu täälläkään päässä. Tulee aivan pirusti kammottavampaa jälkeä kuin Windows-koneella. Itseasiassa hiiren kiihdytys ei ole huono, vaan aivan katastrofaalinen. Suoraviivaista X ei ilmeisesti pysty tekemään, millään. Hiiri jumittuu, hyppii, kiihdyttää ihan oman mielensä mukaan. Miten Apple voi olla niin suosittu luovien ihmisten keskuudessa? Mitä ihmettä he käyttävät, piirtoalustaa ainoastaan? Ja mahtaakohan sekään toimia. Vähän epäilen.

        Ellei tosiaan nyt viikonloppuna löydy mitään ratkaisua, lähtee kone takaisin Applelle. Siitä voisinkin kysyä, että kun 14 päivää tuotteen saamisesta ei ole tullut täyteen, niin palautus pitäisi ilmeisesti toimia? Onko jollakin tästä kokemusta? Konettahan on käytetty täysin normaalisti, mutta se ei liene olevan palautuksen esteenä? Ilmeisesti palautus hoituu niin, että lähetti tulee noutamaan koneen kotoa, antaa koneen vastaanottamisesti jonkinlaisen kuittauksen ja Apple sitten jonkin ajan kuluttua palauttaa rahat tilille?

        Hiiren nopeutta voi säätää. Minulla on maksimimissa.


      • ei vaan toimii

        "Mutta yksi todella suuri ongelma on hiiri. Ostin Magic Mousen, jonka tuntuma oli suoraan sanottuna kammottava! Hiiri oli aivan helvatin hidas, ihan toivoton."

        Macin hiiren nopeusasetus ei ole kovin merkittävä (mille nopeudelle olet säätänyt sen?). Osoitinhan liikkuu käden kiihdytysnopeuden mukaisesti, ei pelkästään matkan mukaisesti. Ihan hitaasti liikuttamalla osoitin liikkuu liki yksyhteen. Nopealla nykäisyllä puolestaan osoittimen saa näytön reunasta toiseen jopa sentin hiiren siirrolla. Siinä on huonolla motoriikalla opettelemista?

        Olen käyttänyt useita eri hiiriä Macin ja Windowsin kanssa, ja kaikkiin olen likimain tottunut. Tuntuma voi olla eri hiirillä (ja asetuksilla) hyvinkin erilainen, mutta ei se ole millään ollut niin mahdottoman erilainen, etteikö hiirtä olisi pystynyt helposti käyttämään. Lisäohjelmilla (ajureilla) kannattaa apua etsiä vasta, kun käyttiksen omilla ei pääse haluttuun lopputulokseen ja tietää varmuudella, mitä ne lisäohjelmat tekevät.

        Kokemus auttaa myös, joten siinä mielessä sinullekin on apua ajan myötä tiedossa. Vaikka toisaalta kertomuksesi perusteella laitteissasi olisi jotain vikaa, koska monet lapsetkin oppivat erilailla toimiviin hiiriin hyvinkin nopeasti.


    • 1stMacFinn

      Ihan oikeasti, rastin piirtäminen tuottaa niin paljon vaikeuksia, että palautat koneen. Oletko ihan varma, ettei kyse ole omasta osaamattomuudestasi. Noissa Youtube-videoissa nyt voi olla ihan mitä vaan.

      Ja jonkun verran voi vaikuttaa myös käytetty softa. Ei esim. Acornilla tuo viivan piirto ohjainlevyllä mitään vaikeaa ole.

      Tuo, ettei totu kahteen hieman erilaiseen hiireen on vähän sama kuin sanoisi, että jos perheessä on kaksi autoa mutta samaa mallia, koska eihän sitä nyt totu kahteen kytkimeen tai ohjaustuntumaan...


      Mutta ihan miten vaan.

      • Uusituttavuus1

        Niin jos joku ratkaisu löytyisi, niin sekin kelpaisi. Kelpaisi enemmän kuin hyvin.

        Yhtään ratkaisua en ole nähnyt. Jotkut ovat kirjoittaneet, että jotkin Microsoftin tai Logitechin hiiret toimisivat hyvin, tai melko hyvin kun asentaa näiden valmistajien omat ajurit. Kuitenkin suhtaudun melko varauksella, koska missään ei ole ollut useamman käyttäjän kokemusta samasta hiirestä. Voisin koittaa vaikkapa sitä Microsoftin hiirtä, minkä pitäisi toimia hyvin, jos jostain saisi sellaisen testikäytöön. Gigantista saisi, mutta eivät ainakaan netin mukaan myy niitä. Voisin myös koittaa perusliitännällä olevaa muinaishiirtä, mutta kun siihen ei koneesta löydy paikkaa.

        Mutta X piirtämisongelmaan ei liity mitään ohjelmaa, vaan kun ihan tässä käyttöjärjestelmässä koittaa hiirellä piirtää mielikuvituksellista äksää, niin eipä onnistu. Hiiri vapisee, hyppii ja jumittelee. Vaikka siis käytän hiirtä, joka toimii aivan normaalisti Windowsissa ja Mandrakessa. Koitin myös laittaa hiirimaton päälle 45 asteen kulmaan kirjan. Pidin hiiren käsin suorassa eteenpäin, ja toisella hiiren takanurkalla ohjaan hiirtä menemään kirjaa pitkin. Näin siis teoriassa pitäisi tulla melko suora X, mutta! Silti se vapisee juuri samalla tavalla kuin ihan käsivaralla piirtäessä.

        Enkä tosiaan luottaisi hirveästi niihin Youtube videoihin, mutta kun se on juuri se ongelma mikä minullakin. Ja siis sama ongelma on nyt ollut kahdella hiirellä, Magic Mousella ja tällä USB-Kensington hiirellä. Niin hiirimatolla, puupöydällä, pöytäliinalla, sanomalehden päällä...

        Ja vertaus autoon mielestäni olisi hyvä, jos toinen auto jarruttaisi normaalisti, ja toinen välillä puoltaisi voimakkaasti vasemmalle, välillä jarrut lukkiutuisivat, välillä jarrut häviäisivät. Tällaiseen voi periaatteessa varautua ja tulla toimeen, mutta miellyttävää matkakumppania siitä tuskin tulee koskaan. Mielestäni hiiren toiminta on tietokoneen käytössä melkein yhtä tärkeä ominaisuus kuin jarrut autossa.

        Mutta sinänsä kiva, että joku nyt viitsi vastata. Ja kyllä palautan koneen tosiaan, ellei hiiriongelmaan löydy vastausta. Kahden tuhannen euron tietokoneessa ei saa kyllä olla mitään perustavaa laatua olevaa vikaa.


      • Uusituttavuus1
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Niin jos joku ratkaisu löytyisi, niin sekin kelpaisi. Kelpaisi enemmän kuin hyvin.

        Yhtään ratkaisua en ole nähnyt. Jotkut ovat kirjoittaneet, että jotkin Microsoftin tai Logitechin hiiret toimisivat hyvin, tai melko hyvin kun asentaa näiden valmistajien omat ajurit. Kuitenkin suhtaudun melko varauksella, koska missään ei ole ollut useamman käyttäjän kokemusta samasta hiirestä. Voisin koittaa vaikkapa sitä Microsoftin hiirtä, minkä pitäisi toimia hyvin, jos jostain saisi sellaisen testikäytöön. Gigantista saisi, mutta eivät ainakaan netin mukaan myy niitä. Voisin myös koittaa perusliitännällä olevaa muinaishiirtä, mutta kun siihen ei koneesta löydy paikkaa.

        Mutta X piirtämisongelmaan ei liity mitään ohjelmaa, vaan kun ihan tässä käyttöjärjestelmässä koittaa hiirellä piirtää mielikuvituksellista äksää, niin eipä onnistu. Hiiri vapisee, hyppii ja jumittelee. Vaikka siis käytän hiirtä, joka toimii aivan normaalisti Windowsissa ja Mandrakessa. Koitin myös laittaa hiirimaton päälle 45 asteen kulmaan kirjan. Pidin hiiren käsin suorassa eteenpäin, ja toisella hiiren takanurkalla ohjaan hiirtä menemään kirjaa pitkin. Näin siis teoriassa pitäisi tulla melko suora X, mutta! Silti se vapisee juuri samalla tavalla kuin ihan käsivaralla piirtäessä.

        Enkä tosiaan luottaisi hirveästi niihin Youtube videoihin, mutta kun se on juuri se ongelma mikä minullakin. Ja siis sama ongelma on nyt ollut kahdella hiirellä, Magic Mousella ja tällä USB-Kensington hiirellä. Niin hiirimatolla, puupöydällä, pöytäliinalla, sanomalehden päällä...

        Ja vertaus autoon mielestäni olisi hyvä, jos toinen auto jarruttaisi normaalisti, ja toinen välillä puoltaisi voimakkaasti vasemmalle, välillä jarrut lukkiutuisivat, välillä jarrut häviäisivät. Tällaiseen voi periaatteessa varautua ja tulla toimeen, mutta miellyttävää matkakumppania siitä tuskin tulee koskaan. Mielestäni hiiren toiminta on tietokoneen käytössä melkein yhtä tärkeä ominaisuus kuin jarrut autossa.

        Mutta sinänsä kiva, että joku nyt viitsi vastata. Ja kyllä palautan koneen tosiaan, ellei hiiriongelmaan löydy vastausta. Kahden tuhannen euron tietokoneessa ei saa kyllä olla mitään perustavaa laatua olevaa vikaa.

        Sinänsä vähän valoa tunnelin päässä, että asensin USB overdrive -ohjelman, ja se kyllä muutti hiiren käyttäytymistä paljonkin paremmaksi. Vieläkään se ei ole hyvä, mutta sanotaan, että nyt se on käytettävä.


      • MacBookPro

        Olisi ihan mielenkiintoista tietää, joko Apple oikeasti osaa valmistaa toimivan hiiren. Viimeisin toimiva hiiri oli 1990 hankkimassani Macintosh SE 3.0 koneessa. Sen jälkeen Apple on kikkaillut muotoilulla ja unohtanut hiiren oikean toimivuuden. Viimeisin koneen mukana tullut Mighty Mouse oli aivan surkea tekele. Samoin kuin aiempi "pullahiiri". Mighty Mousen suurin ongelma on tuo onnettoman pieni rulla. Olisivat tehneet siitä edes kolme kertaa suuremman. Olen käyttänyt aiemmin Logitechin hiirtä, mutta syyskesällä tulleen applen päivityksen jälkeen se ei enää toimi, vaan kone jäätyy.

        Tämän kannettavan Hiiri levy on kyllä tosi hyvä.

        En yhtään ihmettele tuon Uusituttavuus1 kirjoituksia. Jos tuonkin hiiren laatu on samaa kuin viimeiset 20 vuotta, olisi kirjoittajan kannattanut viedä hiiri heti takaisin.


    • 1stMacFinn

      Se perustavaa laatua oleva vika löytyy peilistä. Ei koneesta.

      Macin hiiret toimivat niinkuin ne toimivat. Jos siihen ei totu tai varsinkaan halua tottua, vaihtoehtoja on. Senkun valitset.

      Sen verran paljon on Macilla grafiikkaa työkseen tekeviä, että tuo hiiren liike ei voi olla este Macin käytölle noissa hommissa.

      Jos et ole kykenevä käyttämään Macin hiirtä, palauta toki kone ja osta joku toinen.

      Olen käyttänyt tätä hiirtä OS X:ssä vuodesta 2001 enkä koe sitä minään ongelmana, päin vastoin. Tosin en tee työkseni grafiikkaa.

      En tiedä mitä tai miten teet, mulla hiiri ei nyi, vapise tai jumittele. Tosin, kuten sanottu, Macin hiiren liike on mulla selkäytimessä.

      Tuo sun jarruvertauksesi, ihan hauska, mutta ei päde.

      • Uusituttavuus1

        Se perustavaa laatua oleva vika voi tosiaan löytyä peilistä, mutta suurta vikaa on kyllä käyttöjärjestelmässä. Miten Apple voi myydä helvatin isoja näyttöjä ja tukea suuria resoluutioita, kun hiiren nopeutta ei pysty laittamaan edes järkevälle tasolle? Siinäkään ei siis ole vikaa, että joutuu nostamaan kolme kertaa hiiren irti hiirimatosta, jotta pääsee reunasta reunaan? Miksi ilmeisesti ainoastaan OS X myydään kolmannen osapuolen maksullisia hiiriajureita, ellei mitään pidä korjata tai parantaa? Mihin muihin käyttöjärjestelmiin näitä mahtaa olla, ja onkohan niin suosittuja?

        Hiiret laitteena tosiaan toimivat varmasti niin kuin kuuluvatkin. Sitä en epäile. Se, että mitä OS X tekee sillä hiiren antamalla datalla, onkin sitten selvästi täysin eri asia. Kirjoitin jo tuolla aikaisemminkin, että hiiri on monta vuotta todettu toimivaksi, ja sitä se onkin. Siitä ei siis tarvitse murehtia.

        Ja sitä juuri ihmettelen, että mitä ne ammatikseen tekevät ovat joutuneet tekemään, ostamaan tai asentamaan, jotta hiiren liikkeellä pystyy töitä tekemään.

        Mutta en sitten tiedä ovatko kaikki sillat jo poltettuja asiallisille kysymyksille, mutta pistän nyt kuitenkin uuden.
        Ostin uuden hiiren (koska en halua pelkästään mollata Applea, provosoida tai palautella tietokoneita) Logitech M555b bluetooth. Hiiren sain pääosin toimimaan.

        Ennen hiiren asennusta poistin Järjestelmäasetuksista em. USB Overdriven (oik. hiiren klikkauksella ja poista). En sitten tiedä olisiko pitänyt käyttää uninstaller ohjelmaa, joka näytti jälkeenpäin löytyvän tuolta Spotlightista. Mutta jos sen nyt sieltä valitsee, niin se ilmoittaa, että tuota ohjelmaa ei löydy, eikä sitä näin ollen tarvita.. Eli poistuiko se kokonaan, eikä enää siis näin ollen enää vaikuta millään tavalla?

        Eli nyt ei jäljellä ainakaan pitäisi olla mitään kolmannen osapuolen härpäkkeitä. Asensin hiiren Järjestelmäasetuksista, ja hiiri lähti toimimaan. Asensin Logitech Control Center, ja sekin asentui. Ongelmana on kuitenkin se, että tuosta LCC ei pysty hiiren tekemään muutoksia. Hiiri näkyy kyllä siellä ihan oikein, ja vaikkapa oikean hiirennäppäimen toiminnan voi muuttaa, mutta oikeasti se ei muutu. Eikä myöskään hiiren nopeus tms.. Joten se vaikuttaa toimivan, muttei toimi. Sitten kun taas tuolta Järjestelmäasetukset kohdasta Hiiri säätää nopeutta, niin se toimii. Joten olenko sössinyt jotain asennuksilla ja poistamisilla, olenko tehnyt jotain väärässä järjestetyksessä vai mitä ihmettä?
        Epäilisin, että nyt se Logitechin ajuri ei oikeasti ole käytössä, vaan se perus OS X:n ajuri.

        Ja tähän vähän samaan asiaan liittyvä kysymys, vaikka poistin USB overdriven ilmeisesti oikeanlaisella tavalla, niin miksi jokin uninstall juttu jäi löydettäväksi? Joten pitääkö manuaalisesti myös poistella aina jotain tiedostoja, ellei siis halua, että kovalevy on täynnä kaikenmaailman tarpeetonta roskaa?


    • Paljonko maksaa

      Jos nyt hieman hellittäisit ja totuttelisit käyttämään sitä hiirtä. Olen vuodesta 1995 käyttänyt eri mallisia Mac koneita eri käyttöjärjestelmäversioilla joten uskon että tiedän mistä puhun.
      Teen työkseni sekä vektori- että pikseligrafiikaa eikä minulla ole ollut mitään huomautettavaa hiiren hidastelusta / liiasta nopeudesta. Työkoneessani on 30" sekä kakkosnäyttönä 24" -näyttö enkä tosiaankaan tarvitse nostella hiirtä kun vieritän kursoria päänäytön reunasta reunaan.
      Konekantaan kuuluu myös Win 7:lla varustettu HP -pöytäkone ja sen hiiren kanssa joutuu aina taistelemaan pitkään ennen kuin siihen tottuu. Onneksi enää hyvin harvoin tarvitsee tuota Winukkaa käyttää on se sen verran karmea, tosin XP:hen verrattuna jo paljon edistynyt.
      Kuten täällä on ehdoteltu myy se Mac pois, sillä nuo hiiriongelmat ratkeaa…..

      • Uusituttavuus1

        Ja hiirenä oli?
        Mitä säätöjä?

        Kiva kuulla, että sinulla riittää hiiren nopeus. Mitään lisänopeutusta ei ole tarvinnut? Pärjäisit ihan hyvin Magic Mousellakin? Siinä tapauksessa kiinnostaa jo minkä kokoista hiirimattoa käytät?

        Ja kaikille palikoille ketkä eivät tajua, palautan tämän koneen ennemmin kuin myyn. Pääsen itse paljon helpommalla. Joten en myy, joko pidän tai palautan. Pidän, mikäli tämän saa toimimaan ja palautan ellei.


      • Kultainen omena
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Ja hiirenä oli?
        Mitä säätöjä?

        Kiva kuulla, että sinulla riittää hiiren nopeus. Mitään lisänopeutusta ei ole tarvinnut? Pärjäisit ihan hyvin Magic Mousellakin? Siinä tapauksessa kiinnostaa jo minkä kokoista hiirimattoa käytät?

        Ja kaikille palikoille ketkä eivät tajua, palautan tämän koneen ennemmin kuin myyn. Pääsen itse paljon helpommalla. Joten en myy, joko pidän tai palautan. Pidän, mikäli tämän saa toimimaan ja palautan ellei.

        Parahin uusituttavuus1,

        Yrität epäilemättä ihan oikeasto saada Macin toimimaan. Meillä, jotka olemme käyttäneet Maccejä vuosia ja jopa vuosikymmeniä (1986 alkaen allekirjoittaneen tapauksessa) on tietenkin tietyt toimintatavat selkäytimessä - ja me todellakin käytämme sekä pieniä (13" MBP) että suuria (27" iMac) näyttöjä ilman ongelmia, joista puhut.

        Sivuuta finnimäkin ja muiden homppeliuskovaisten (tuoreiden käännynnäisten siis) vittuilut ja ihan ensiksi kokeile käyttöjärjestelmän säätöjä sille hiirellesi. Tai siis, koska MBP on kyseessä, mieluummin trackpadille, ja myy hiiri.


      • Uusituttavuus1
        Kultainen omena kirjoitti:

        Parahin uusituttavuus1,

        Yrität epäilemättä ihan oikeasto saada Macin toimimaan. Meillä, jotka olemme käyttäneet Maccejä vuosia ja jopa vuosikymmeniä (1986 alkaen allekirjoittaneen tapauksessa) on tietenkin tietyt toimintatavat selkäytimessä - ja me todellakin käytämme sekä pieniä (13" MBP) että suuria (27" iMac) näyttöjä ilman ongelmia, joista puhut.

        Sivuuta finnimäkin ja muiden homppeliuskovaisten (tuoreiden käännynnäisten siis) vittuilut ja ihan ensiksi kokeile käyttöjärjestelmän säätöjä sille hiirellesi. Tai siis, koska MBP on kyseessä, mieluummin trackpadille, ja myy hiiri.

        Kiitos ihan piristävästä viestistä.

        Trackpad toimii ihan mielestäni siten, kuten sen olettaisi ja toivoisikin toimivan. Kuitenkaan en usko, että sillä jaksaa pidempää aikaa työskennellä. Enpä ole ainakaan millään muulla kannettavalla koskaan jaksanut toimia ilman hiirtä.

        Tämä Logitechin hiiri toimii paremmin, kuin mitä se USB-hiiri toimi. En kuitenkaan tiedä, että toimiiko tämä sen takia paremmin, että tämä vain on parempi hiiri, vai sen takia, että Logitechin ajurit tai jotkin muut ajurit toimivat par´aikaa..? Mistä mahtaisi pystyä selvittämään mitä ajuria hiiri käyttää?

        Sinänsä outoa, jos hiiri tosiaan tällä hetkellä käyttää ainoastaan OS X:n ajuria (mikä vaikuttaa mielestäni todennäköisimmältä), kun hiiren nopeuden saa riittäväksi ihan tuolta Järjestelmäasetukset -> Hiiri kohdasta. Magic Mouse ainakin tuolla samalla nopeussäädöllä oli vähintään 5x hitaampi. Nyt nopeussäädin on vähän yli puolenvälin, ja nopeimmalla hiiri on jo aika mahdottoman nopea. Näin niiden säätöjen pitäisikin mielestäni toimia. Säädöistä tällä hetkellä saa käännettyä hiiren tuskallisen hitaalle tai äärimmäisen nopealle. Mikä on siis mahtaa selittää tätä?

        No periaatteessa sillä selitykselläkään nyt niin kovasti ole väliä, kunhan saisi Logitechin Control Centeristä laitettua hiiren näppäimiin ne toiminnat mitkä itse haluaisin. Tämä ei kuitenkaan tunnut onnistuvan.
        Täytynee selailla vaan nettiä, eiköhän joku muukin ole törmännyt samaan ongelmaan


      • Uusituttavuus1
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Kiitos ihan piristävästä viestistä.

        Trackpad toimii ihan mielestäni siten, kuten sen olettaisi ja toivoisikin toimivan. Kuitenkaan en usko, että sillä jaksaa pidempää aikaa työskennellä. Enpä ole ainakaan millään muulla kannettavalla koskaan jaksanut toimia ilman hiirtä.

        Tämä Logitechin hiiri toimii paremmin, kuin mitä se USB-hiiri toimi. En kuitenkaan tiedä, että toimiiko tämä sen takia paremmin, että tämä vain on parempi hiiri, vai sen takia, että Logitechin ajurit tai jotkin muut ajurit toimivat par´aikaa..? Mistä mahtaisi pystyä selvittämään mitä ajuria hiiri käyttää?

        Sinänsä outoa, jos hiiri tosiaan tällä hetkellä käyttää ainoastaan OS X:n ajuria (mikä vaikuttaa mielestäni todennäköisimmältä), kun hiiren nopeuden saa riittäväksi ihan tuolta Järjestelmäasetukset -> Hiiri kohdasta. Magic Mouse ainakin tuolla samalla nopeussäädöllä oli vähintään 5x hitaampi. Nyt nopeussäädin on vähän yli puolenvälin, ja nopeimmalla hiiri on jo aika mahdottoman nopea. Näin niiden säätöjen pitäisikin mielestäni toimia. Säädöistä tällä hetkellä saa käännettyä hiiren tuskallisen hitaalle tai äärimmäisen nopealle. Mikä on siis mahtaa selittää tätä?

        No periaatteessa sillä selitykselläkään nyt niin kovasti ole väliä, kunhan saisi Logitechin Control Centeristä laitettua hiiren näppäimiin ne toiminnat mitkä itse haluaisin. Tämä ei kuitenkaan tunnut onnistuvan.
        Täytynee selailla vaan nettiä, eiköhän joku muukin ole törmännyt samaan ongelmaan

        No nyt keksin mikä oli vialla..

        Asensin uudelleen USB-overdriven, ja poistin sen käyttämällä uninstall USB-overdriveä, jonka löysin Spotlightista. Nyt ilmeisesti tuo ohjelma poistui ihan oikeasti, ja pystyin tekemään hiireen tarvittavat näppäinmuutokset Logitech Control Centeristä. Perhana, nyt hiiri toimii siten, ettei ole kokoajan paha mieli!

        Nyt pitää enää ottaa selvää miten ohjelmat pitää tästä OS X:stä poistaa siten, etteivät ne jää minnekään kummittelemaan. Ilmeisesti niin, että aina pitää etsiä löytyykö uninstalleria, ja ellei, niin sitten vaan poistaa tyyliin vetämällä roskakoriin..?


      • ei vaan toimii
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Kiitos ihan piristävästä viestistä.

        Trackpad toimii ihan mielestäni siten, kuten sen olettaisi ja toivoisikin toimivan. Kuitenkaan en usko, että sillä jaksaa pidempää aikaa työskennellä. Enpä ole ainakaan millään muulla kannettavalla koskaan jaksanut toimia ilman hiirtä.

        Tämä Logitechin hiiri toimii paremmin, kuin mitä se USB-hiiri toimi. En kuitenkaan tiedä, että toimiiko tämä sen takia paremmin, että tämä vain on parempi hiiri, vai sen takia, että Logitechin ajurit tai jotkin muut ajurit toimivat par´aikaa..? Mistä mahtaisi pystyä selvittämään mitä ajuria hiiri käyttää?

        Sinänsä outoa, jos hiiri tosiaan tällä hetkellä käyttää ainoastaan OS X:n ajuria (mikä vaikuttaa mielestäni todennäköisimmältä), kun hiiren nopeuden saa riittäväksi ihan tuolta Järjestelmäasetukset -> Hiiri kohdasta. Magic Mouse ainakin tuolla samalla nopeussäädöllä oli vähintään 5x hitaampi. Nyt nopeussäädin on vähän yli puolenvälin, ja nopeimmalla hiiri on jo aika mahdottoman nopea. Näin niiden säätöjen pitäisikin mielestäni toimia. Säädöistä tällä hetkellä saa käännettyä hiiren tuskallisen hitaalle tai äärimmäisen nopealle. Mikä on siis mahtaa selittää tätä?

        No periaatteessa sillä selitykselläkään nyt niin kovasti ole väliä, kunhan saisi Logitechin Control Centeristä laitettua hiiren näppäimiin ne toiminnat mitkä itse haluaisin. Tämä ei kuitenkaan tunnut onnistuvan.
        Täytynee selailla vaan nettiä, eiköhän joku muukin ole törmännyt samaan ongelmaan

        "Enpä ole ainakaan millään muulla kannettavalla koskaan jaksanut toimia ilman hiirtä."

        Mihin oikeastaan tarvitset hiirtä kannettavan Macin kanssa? En minäkään mielelläni käytä muiden koneiden ohjauslevyä, yleensä käytettävyyden ja koon puutteen takia. Pienimilläänhän se on sellainen, että kolme sormea siihen mahtuisi muttei enää neljättä. Omaan kannettavaani en ole vielä koskaan liittänyt hiirtä, vaikka pöytäkoneen kanssa pidän sitä ihan välttämättömänä.

        Tässä kannattaa ottaa huomioon, että Macissa osoitin ei liiku lineaarisesti vaan nopeus riippuu liikkeen kiihdytyksestä. Eihän autoakaan ajeta aina samalla nopeudella ja vaihteella. Tarkkaan työskentelyyn voi käyttää "ykköstä" mutta eihän sillä kannata pitkiä matkoja ajella. Siten osoittimen voi ikään kuin heittää reunasta toiseen vähän kuin laittaisi "kuutosen" silmään. Ja kun perusasetuksen on kerran saanut kohdalleen, osoittimen "vaihteisto" toimiikin automaattina.


      • Kultainen omena
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        Kiitos ihan piristävästä viestistä.

        Trackpad toimii ihan mielestäni siten, kuten sen olettaisi ja toivoisikin toimivan. Kuitenkaan en usko, että sillä jaksaa pidempää aikaa työskennellä. Enpä ole ainakaan millään muulla kannettavalla koskaan jaksanut toimia ilman hiirtä.

        Tämä Logitechin hiiri toimii paremmin, kuin mitä se USB-hiiri toimi. En kuitenkaan tiedä, että toimiiko tämä sen takia paremmin, että tämä vain on parempi hiiri, vai sen takia, että Logitechin ajurit tai jotkin muut ajurit toimivat par´aikaa..? Mistä mahtaisi pystyä selvittämään mitä ajuria hiiri käyttää?

        Sinänsä outoa, jos hiiri tosiaan tällä hetkellä käyttää ainoastaan OS X:n ajuria (mikä vaikuttaa mielestäni todennäköisimmältä), kun hiiren nopeuden saa riittäväksi ihan tuolta Järjestelmäasetukset -> Hiiri kohdasta. Magic Mouse ainakin tuolla samalla nopeussäädöllä oli vähintään 5x hitaampi. Nyt nopeussäädin on vähän yli puolenvälin, ja nopeimmalla hiiri on jo aika mahdottoman nopea. Näin niiden säätöjen pitäisikin mielestäni toimia. Säädöistä tällä hetkellä saa käännettyä hiiren tuskallisen hitaalle tai äärimmäisen nopealle. Mikä on siis mahtaa selittää tätä?

        No periaatteessa sillä selitykselläkään nyt niin kovasti ole väliä, kunhan saisi Logitechin Control Centeristä laitettua hiiren näppäimiin ne toiminnat mitkä itse haluaisin. Tämä ei kuitenkaan tunnut onnistuvan.
        Täytynee selailla vaan nettiä, eiköhän joku muukin ole törmännyt samaan ongelmaan

        Macin trackpad on jotain ihan muuta kuin PC-maailmassa... Minulla on pari vuotta sitten hankittu Sonyn VAIO (W7 Pro) eikä sen peukalonkynnen kokoisella trackpadillä todellakaan tee mitään. Eräällä yhteistyökumppanillani on HPn Elitebook (?), kallein mitä kaupasta löytyi, mutta hiiri on hänellekin välttämätön.

        Trackpadissä on oma opettelemisensa. Tietyistä syistä jouduin kolmisen vuotta sitten kutakuinkin luopumaan hiiren käytöstä (90% työajasta) ja ensimmäiset kuukaudet olivat hankalia, mutta loppujen lopuksi osoittautui, että ergonomisesti tämä on parempi tilanne: sormet ovat koko ajan näppäimistöllä.

        Työskentelen sekä kirjoittaen että graafisesti (enimmäkseen CAD-ohjelmalla, mutta myös kaikkea muuta.)


      • Kultainen omena
        Uusituttavuus1 kirjoitti:

        No nyt keksin mikä oli vialla..

        Asensin uudelleen USB-overdriven, ja poistin sen käyttämällä uninstall USB-overdriveä, jonka löysin Spotlightista. Nyt ilmeisesti tuo ohjelma poistui ihan oikeasti, ja pystyin tekemään hiireen tarvittavat näppäinmuutokset Logitech Control Centeristä. Perhana, nyt hiiri toimii siten, ettei ole kokoajan paha mieli!

        Nyt pitää enää ottaa selvää miten ohjelmat pitää tästä OS X:stä poistaa siten, etteivät ne jää minnekään kummittelemaan. Ilmeisesti niin, että aina pitää etsiä löytyykö uninstalleria, ja ellei, niin sitten vaan poistaa tyyliin vetämällä roskakoriin..?

        Kummittelemaan voi jäädä vain muutama pieni tekstitiedosto, mutta nekin ovat po. ohjelmille kuuluvissa kansioissa (yleensä Library:Application Support -kansiossa.)

        Macin "ohjelma" on itse asiassa kansio/hakemisto itsekin ja DLL-tyyppiset tiedostot ovat sen sisällä. Roskakori riittää jokseenkin aina.


    • Paljonko maksaa

      Ihan perushiirimatto kooltaan siinä n. 25 cm x 22 cm.
      Logitech langaton perushiiri, ei mitään ihmeellistä. Hiiren seurantanopeutta olen säätänyt itselleni sopivaksi.
      Muuten, en yritä Windowsissa hiirtä käyttää kuten Mac:issa siitä ei saa kuin harmia ja hammastekiristystä. Sovellan hiirenkäytön käyttöjärjestelmän mukaan, elämä on silloin paljon, paljon helpompaa....

      No palauta se kone, jollet osaa tai halua oppia Mac:ia käyttä niin omapa on päänsärkysi.

    • mäkkifani

      6. Miksi MBP 17" on saanut benchmarkeissa korkeampia tuloksia kuin 15"? Ainakin Applen sivuilta katsottuna romppeet ovat samat, ainoastaan näytön koko eroaa?

      Riippuu lähteistä, mutta sen olen huomannut, että isompi näyttökoko, kiintolevy, muistinmäärä tms. antaa pisteitä hieman enemmän. Bencmarkit eivät keskity pelkästään prosessorin tai muun yksittäisen komponentin suorituskykyyn. Asian voi järkiperäistää ajattelemalla, että suuremmalla näytöllä on "suorituskyky" eli pikselimäärä suurempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe