monta kysymystä dubaista???

keimonen

onko taskuvarkaita, pahoinpitelijöitä? voinko siis jättää kamani rannalla pyyhkeen tykö eikä kukaan kassiani vie? entäpä ostareilla, pitääkö miesten varjella lompakoitaan vai voidaanko olla kuten suomessa? sataako paljon marraskuussa? ja jos tulee sadetta onko se koko päivän kestävä harmaus ja synkkyys niinkuin suomessa? minkä kertomista aurinkorasvaa ootte käyttäneet, että tarviiko varautua 50, 25 vai riittääkö tyyliin 10? onko niinkun mitenkään verrattavissa. ku thaimaasta oon kuullu että ehottomasti 50 sjk. onko merivesi turkoosia niinkuin kuvissa? onko hotelleissa jotain hyönteisiä? en oo meinaan ikinä ollut sellaisessa jossa olisi, niin sen takia pelottaa mitä voisi olla ja olen todella hyönteiskammoinen! minkälainen hintataso on esim mäkkärissä ja burgerkingissä, (olimme yllättyneitä kun espanjassa pikaruokalat olivat kalliimpia kuin suomessa kesä 2011) aiomme mennä syömään myös eri ravintoloihin mutta lounas vaihtoehtona tämä saattasi olla nopea ja edullinen joku kyllä jossain kirjoitti että jostain marketista sai loistavia salaatteja ym sämpylöita, tarvii mennä tsekkaan nekin. mitä jos miehen shortsit eivät peitä polvia? saako olla maastokuvioiset sortsit miehellä vai onko liian sotaisat, ovat ihan jack jonesista. entäpä miehellä paita jossa on vähäpukeisen mutta piirretyn naisen kuva, pari sellasta myöskin jack jonesista, onko epäsopivaa? entä hihattomat paidat miehellä? vähä niinkuin naisten polvet ja olkapäät? voinko pitää tunikaa jossa on läpikuultavat pitsihihat leggareiden kans vai on pitsi juuri liian "näkyvä" koska käsivarret ja olkapäät sieltä näkyy kuitenkin?
safarilla käyneet, kun sinne sanotaan että ota lämmintä niin onko nahkatakki liian kuuma vai riittääkö tyyliin huppari ja pitkät leggarit/farkut. entä mitkä kengät safarille? minkälaiset kengät on parhaat dubaissa? sandaalit vaiko jotkin ballerina tyyliset tai siis pikemminkin, saako naiset pitää mitä kenkiä tahtovat? flipfloppeja, erilaisia sandaaleja? vai pitääkö olla varpaatkin peitettynä? saako hotellien parvekkeilla tupakoida? saako rannalla tupakoida? jos nainen tupakoi, miten siihen suhtaudutaan/katsotaan? jos hotellihuoneessa on dvd soitin niin pystyykö siinä katsomaan suomalaisia dvdeitä vai onko eri alue systeemi?

haluaisin vai vastauksia kysymyksiini, enkä tehdä tästä sen kummempaa viha rakkaus eettisyys keskustelua.

kiitos

15

2588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hui oi

      Hirvittävän raskasta luettavaa, kun kaikki on yhteen pötköön.

      Vai oliko tämä provo?

    • keimonen

      mitä provoo tossa on??? en tienny että tavallisen pulliaisenkin on johki suomi24 tehtävä kappalejaot

      • Mahti-Kalle

        Ei tarvi tehdä kappalejakoa, mutta se parantaa luettavuutta ja todennäköisesti luettavampi teksti -> enemmän lukijoita -> enemmän vastauksia.

        Provoksi kirjoitustasi voi luulla, koska kyselet paljon, monisanaisesti ja sekavasti. Tämä yhdistettynä kappalejaottomuuten jättää lukijalle helposti raskaan ja ärsyyntyneen fiiliksen.


    • Dubai2011

      Hellurei! Minäpä vastaan niihin mihin osannen vastata. Oli provo tai ei.. =) Rannalla saattanee jättää kamat hetkeksi siihen, ettei kukaan vie, mutta ei varmaan ihan hirveen kauan aikaa kannata missään päin maailmaa rannalle kamppeita vahtimatta jättää. Aurinkorasvan kerroin lienee sen mukaan miten kauan siellä rannalla jaksaa köllöttää...

      Kaupungilla on riittänyt ihan hyvin pienempikin suojakerroin tai ei suojausta olleskaan. Merivesi on turkoosia...Hyönteisiä en tavannut kolmella käyntikerralla Dubaissa ollenkaan...lieneekö siellä niitä. ;)

      Hintataso mäkkärissä ja burgerkingissa on aika sama kuin suomessa, tosin annoskoko on isompi. Joten suhteessa siis halvempaa. Niin sanottu pikaruoka on hinnaltaan 4-10e. Ja näitä saa siis muitakin kuin hampparipaikoista. Shopping mall:ssa on foodcourt ja siellä on monenlaista pöperöä edullisesti ja kaikki se on niin sanottua pikaruokaa, kun kaikilla ravintoloilla on yhteinen pöytäalue.

      Jaa, vaatteiden kuvioista en osaa sanoa, mutta ei ehkä kannata laittaa mitään tissiliisan - kuvalla varustettua paitaa päälle. ;) Ostareissa ja ravintoloissa olisi kyllä suositeltavaa olla t-paita ja polven pituiset shortsit tms. Näkee kyllä niitäkin, joilla on nirunaru topit ja minihousut, mutta paikalliset ei niitä oikein hyvällä katso. Rannalla saa olla nirunaruissa, jos tahtoo.

      Safarilla on iltasella sellanen viileähkö. Itsellä oli huppari illaksi t-paidan päälle ja pitkät housut. Hyvin tarkeni. Kengät olisi hyvä olla sellaiset, joilla jaksaa oikeesti laahustaa niitä mielettömän kokoisia ostareita...ei ihan parilla askeleella niitä kierretä. Varpaat saa olla esillä...flipflopit on siellä muotia...

      Parvekkeilla saa tupakoida, jos ei ole erikseen mainittu ettei saisi. Rannalla on tupakkipaikat merkattuna yleensä. Naisten tupakoinnista en tiedä. Tuskinpa siellä kukaan mitään sanoo.

      Hotellin dvd-laite ei välttis tuo suomalaisia levyjä, mutta kukapa sitä sinne rahtoo levyjään, kun muutakin voi tehdä kuin katella elokuvia hotellihuoneessa... ;)

      No niin, tuossapa tuli vastauksia ja jospa ei pahoittanut kenenkään uskomuksia tms.

      • Dubai2011

        Niin ja lisäänpä pahoinpitelystä ja varkaista...normimeno on tosi turvallista. Toki lompakko kannattaa olla muualla kuin takataskussa roikkumassa. Tämähän pätee toki joka paikassa, myös suomessa nykysin.

        Pahoinpitelyitä tuskin tulee, jos ei jossain hämäräporukoissa siellä kulje. Mutta pääosin siellä on turvallista kulkea ja naisihmisenä olen kulkenut siellä iltasin ihan iteksenikin ja koin oloni turvalliseksi, toisin kuin toisinaan asematunnelissa Helsingissä esmes.


    • keimonen

      kiitos vastauksista.


      vielä tosta miesten paidasta, eli tällästä ja tän tyylisiä ei voi pitää: http://www.topman.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33056&storeId=12555&productId=2527581&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=207183&parent_categoryId=207169&pageSize=20&refinements=category~[207186|207183]&noOfRefinements=1

      ja ne miesten hihattomat, joku tyrmäs täysin???

      juu ei hotellissa katotakkaan telkkaria sen enempää, mut aina ennen nukahtamista katon vähän aikaa jotain. jostain katoin kyllä että siellä ois tekstitykset joten kyl enkkua sit ymmärtää sen verran telkkarista.

      • keimonen

        ja joo sellaset foodcourtit on saksasta tuttuja, en vaan tienny et niitä kutsutaan sillä nimellä =)


      • Dubai2011
        keimonen kirjoitti:

        ja joo sellaset foodcourtit on saksasta tuttuja, en vaan tienny et niitä kutsutaan sillä nimellä =)

        Hei!

        Uskoisin, että tuollaisia paitoja vielä on soveliasta pitää. Mutta kaikki, jotka on jollain tapaa seksistisiä tai on suoranaisia 'seksi'paitoja, niin ne ehkä kannattaa jättää kotiin. Esim. paljaat tissit paidassa tai jotain muuta sensuroitavaa...Dubaissahan ei saa mainostaa esmes alusvaatteita tienvarsilla kuten täällä meillä.

        Hihatonta paitaa voinee varmaan pitää ulkona ja rannalla, mutta ehkä kannattaa valita olkapäät peittävä niin sanotusti julkisille kokoontumispaikoille, kuten ostarit , metroasemat jne. Kuulostaa meidän näkökulmasta hölmöltä, mutta eipä ainakaan kukaan tartu sitten tähän asiaan, kun olkapäät ja polvet on peitossa.

        Hotelleissa on yleensä telkuissa näkyvillä monenlaista kanavaa, arabian kielistä sekä englanniksi tulevaa ohjelmaa. Joten saanet varmasti tarpeeksi uutisointia ihan paikallisestikin. Siellähän puhutaan ihan yleisesti joka puolella englantia, kun iso osa maassa olevia on siirtotyömaalaisia.

        Ei muuta kuin rennosti reissun päälle! Tärkeintä on vain tiedostaa paikallinen kulttuuri ja sen lieveilmiöt, niin pärjää hyvin ja loma on mukava!


    • noorle
      • I love Dubai

        En menisi sanomaan että saa pukeutua miten haluaa. Dubaissa on hyvä pukeutua olkapäät ja polvet peittävään asuun kaupungilla. Toki näkeehän siellä minihameissa ja topeissa olevia venäläisiä, mutta ei kannata pukeutua niin jos haluaa kunnon kohtelun.
        Minusta täytyy kunnioittaa maan tapoja pukeutumalla asiallisesti. Ainakin Aurinkomatkojen oppaassakin on pukeutumisohjeet juuri kertomallani tavalla.

        Täytyypä sanoa että 9 kertaa Dubaissa käyneenä en ole nähnyt "epäasiallista" pukeutumista juurikaan muilla kuin itäisen naapurin porukoilla.
        Hihattoman paidankin voi laittaa jos laittaa jonkun huivin olkapäille.

        En menisi kaupungille minihameessa.


    • 16.10 LÄHDÖS

      PERUSTIETOA AURINKOMATKOJEN KOHDEOPPAASTA HALUAVILLE,VAIN HIEMAN RAAPAISUA!!!!!

      MATKALLE MUKAAN

      Dubai on yksi Lähi-idän tärkeimpiä liikeelämän
      keskuksia, ja kaupungissa pukeudutaan sen mukaisesti. Lomavaatteet:
      shortsit, hihattomat yläosat ja uima-asut sopivat vain allasalueelle
      ja rannalle. Kohteliaisuudesta paikallisia asukkaita kohtaan on
      hyvä peittää polvet ja olkapäät kaupungilla liikuttaessa.

      APTEEKKI

      Pharmacy Useimmat apteekit ovat avoinna la–to klo
      9–13 ja 16–22. Perjantaisin apteekit ovat avoinna klo 16–22. Kaupungissa
      on myös ympäri vuorokauden avoinna olevia apteekkeja.

      AURINKO
      paistaa Arabiemiraateissa voimakkaasti. Suojaa pääsi ja
      juo nestettä riittävästi. Aloita auringonotto varovaisesti. Huolehdi erityisesti
      lasten riittävältä suojaamiselta auringolta! Käytä aurinkovoidetta,
      jossa on korkea suojakerroin. Huomioi, että aurinko tarttuu pilviselläkin
      säällä.


      Keilailu

      City Bowling Special -keilahalli City Centre -ostoskeskuksessa
      on avoinna klo 10–2. Peli maksaa 20 AED.Al Nasr Leisureland
      -vapaa-ajankeskuksessa on 8 keilarataa. Avoinna
      klo 9–23. Pääsymaksu 10 AED. Pelin hinta on 7 AED.


      HUONEIDEN JAKO

      Perillä lomakohteissa huoneet jaetaan matkanvarausjärjestyksessä:
      ensimmäisinä matkansa varanneille annetaan
      kiintiöstämme parhaat huoneet. Hotellit pyrkivät jakamaan eritasoiset
      huoneet tasapuolisesti eri matkanjärjestäjien asiakkaille. Tämän vuoksi
      matkan varaushetkellä esitettyjä toivomuksia huoneen sijainnista ei voida
      huomioida huoneita jaettaessa.

      Vaikka lomakohteeseen saavuttaisiin aamupäivällä, on kansainvälisen
      käytännön mukainen huoneiden jakoaika klo 14.

      JÄNNITE

      Arabiemiirikunnissa jännite on 220 V. Pistorasiat ovat erilaiset
      kuin Suomessa, joten tarvitset välikappaleen. Useimmat hotellit
      lainaavat välikappaleen, tai voit ostaa sen kaupasta.

      KULKUYHTEYDET

      Bussi

      Bus Bussit liikennöivät ympäri kaupunkia. Esim. bussi 8 liikennöi
      2–3 kertaa tunnissa Jumeirahin rantatietä pitkin aina Dubai Marinaan
      saakka. Pääset sillä mm. kaupungin yleiselle rannalle, Jumeirah
      Beach Parkiin ja Wild Widi -vesipuistoon. Matka maksaa 2 AED. Saat
      aikataulun ja reittikartan bussiasemilta. Matka Abu Dhabiin maksaa
      15 AED ja bussi kulkee 40 minuutin välein.

      Taksi

      Taxi Voit tilata taksin tai ottaa sen lennosta. Alkutaksa on päivällä
      3 AED, yöllä 3,50 AED. Keskustan alueella matka maksaa 10–
      20 AED, keskustasta rantahotelleihin 40–60 AED. Minimimaksu on
      10 AED.


      Abra-vene

      Dubainlahden ylitys käy kätevimmin abra-veneellä. Bur
      Dubain puolella abra-asemia on 2: kangas-soukin keskivaiheilla ja HSBC
      Bank of the Middle Eastin kohdalla. Deiran puolella on myös 2 asemaa:
      mauste-soukin edustalla ja Carlton Tower -hotellin kohdalla. Ylitys
      maksaa 1 AED. Linja 1 liikennöi klo 5–24, linja 2 ympäri vuorokauden.
      Yksityisen Abra-veneen vuokra on 100 AED/t.

      Dubai Aquarium & Discovery Centre

      , mereneläviin erikoistunut akvaariokeskus
      Dubai Mall -ostoskeskuksessa muodostuu akvaarion alta
      kulkevasta tunnelista ja akvaarioalueesta, jossa on useita mereneläviä
      kaloista pingviineihin ja saukkoihin. Keskus on avoinna päivittäin klo
      10–24. Sisäänpääsymaksu molempiin keskuksiin 70 AED ja lapsilta
      55 AED. Pääsymaksu vain tunneliin on 30 AED, lapsilta 25 AED.


      LUOTTOKORTIT, pankit ja valuutta

      Arabiemiirikuntien dirhami on n. 0,20 euroa eli 10 euroa on n. 50 AED (marraskuu 2010).
      Matkavaluutaksi voi ottaa uusia, hyväkuntoisia euroja ja US-dollareita.
      Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit hyväksytään suurimmissa liikkeissä,
      ravintoloissa, hotelleissa ja autovuokraamoissa. Dubain lukuisissa
      ostoskeskuksissa on Visa-automaatteja. Voit nostaa rahaa automaateista
      myös Visa Electronilla. Osa kaupoista hyväksyy sen maksuvälineenä.

      Pankit ovat avoinna la–ke klo 9–17.30, to klo 8–12, pe suljettu. Osa pankeista
      on liikepankkeja, jotka eivät vaihda valuuttaa. Ostoskeskuskusten
      rahanvaihtopisteet ovat avoinna myös la–to klo 9–21 ja pe klo 16–21.

      Dubai Zoo

      sijaitsee Jumeirah Beach Roadin varrella. Eläintarha oli aiemmin
      hallitsijaperheen yksityiskäytössä. Nähtävillä mm. kirahveja,
      karhuja, matelijoita ja lintuja.

      Elektroniikkaa

      myydään kiinteähintaisissa elektroniikkaliikkeissä, tavarataloissa
      sekä soukeissa, joissa voit tinkiä. Tarkista aina, että tuote
      toimii Suomessa. Tietokonetuotteita myydään esim. Khalid bin al-Waleed
      Roadilla ja Al Ain -ostoskeskuksessa.

      • 16. matka Dubaissa

        No et sitten pidempää tekstiä voinut sivulle raapaista !
        Samat asiat osaa jokainen etsiä AM:n sivulta tai muualtakin tietoja löytää - jopa parempia kuin esim. huoneiden jako ....hei, ketä kiinnostaa ?


    • manna_

      Nimenomaan, ihmiset haluavat kuulla henkilökohtaisia matkakokemuksia ja -vinkkejä!

    • Luotettavia vastauks

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe