grrstgrrperkele!!

stgrrstsaatana

Että ottaa päähän! Olin nuoren, 7kk, ikäisen keskikokoisen uroskoirani kanssa koirapuistossa, kun sinne tuli nainen kultasen noutajan kanssa. Sekin uros, niin touhu oli yhtä alistamista ja ryttäämistä aitaa vasten. Oma koirani juoksi jalkoihini ja silloin tämä "kiltti" kultsu runttasi minutkin aitaa päin. Tönäisin sen pois ja kielsin tiukasti "Ei!" kun se yritti koko ajan päästä alistamaan omaa koiraani.

Kultsun omistaja yritti jotain pientä kieltoa vähän matkan päästä, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta koiran käytökseen. Kun pyysin häntä komentamaan koiraansa tai vaihtoehtoisesti poistumaan, ihmetteli tämä aivopieru, että miksi, kun ei hänen koiransa ole lainkaan agressiivinen XP

Vaikka koira ei pure, mutta kuitenkin alistaa ja jyrää alleen, on se ihan riittävä syy koiran komentamiseen. ja jos ei koira tottele niin pois puistosta!ststsaatana

8

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtoehto myös

      Voi olla myös että ylireagoit .

    • Koi_ruus123

      Jos kultainen noutaja yritti koko ajan nylkyttää koiraasi, omistajan olisi pitänyt kieltää sitä. Jos taas kyse oli normaalista leikkimisestä ja koirien omista arvojärjestyksen selvittelyistä, mitään ongelmaa ei ole. Koirilla tahtoo välillä olla aika rajuja leikkejä ja koirapuistossa niillä nimenomaan on oikeus temmeltää ilman, että omistajat ovat koko ajan kieltämässä.

      Jos sinulla on arka koira, joka ei välitä tuntemattomien (rajuista) leikeistä, ei sinun kannata enää mennä puistoon. Kaikilla (myös tällä noutajalla) on oikeus olla puistossa, paitsi jos koira on vihainen.

    • gnjhkjl

      samaa mieltä kanssasi..kultsun omistajan olisi pitänyt komentaa koiraansa. tasapainoinen koiratapaaminen ei ole tuollaista . :(

    • aloittaja*

      Miten kukaan voi puolustaa tuollaista käytöstä? Mikään koira ei saa ryntätä toista koiraa aitaa vasten ja alistaa koko ajan.

      Oma koirani ei ole arka. 7kk vanha ei ala tappelemaan vanhemman koiran kanssa, vaikka se ei olisikaan arka. Se vain yrittää väistellä ja ihmettelee, miksi alistuminen ei riitä rauhoittamaan vanhempaa koiraa. Tuolla kultsulla ei ollut kaikki ruuvit tallella, sanon minä.

      Jos koirasi "leikki" on tuollaista, niin pois puistosta!

      • PeLisÄänNöT

        Koira joka tönii, alistaa ja runttaa alleen ei ole kiva leikkikaveri. Koira joka hyppää ja runttaa vielä ihmisiäkin aitaa vasten, ei todellakaan kuulu koirapuistoon muiden joukkoon.


      • Koi_ruus123

        Ok, ymmärsin viestisi väärin. En käsittänyt, että kultsu halusi tapella. Tällöin sen olisi tosiaan pitänyt poistua puistosta.


      • JOTAIN ROTIA
        PeLisÄänNöT kirjoitti:

        Koira joka tönii, alistaa ja runttaa alleen ei ole kiva leikkikaveri. Koira joka hyppää ja runttaa vielä ihmisiäkin aitaa vasten, ei todellakaan kuulu koirapuistoon muiden joukkoon.

        Moi

        Itse tapasin tänään n. samanikäisen koiranpennun,kuin omani 5kk,kysyin naiselta leikkiiköö hänen koiransa (kaikki pennutkaanEIVÄT) osaa ns. sosiaalista leikkiä.
        Nainen vastasi myöntävästi,no päästimme koirat irti.

        ja KATTIA KANSSA;Hänen koiransa runttasi KOKO AJAN omaani maahan,eikä noussut pois ,vaikka omani alistui!? JA yritti tosissaan purra(ei leikillään)
        onneksi tuon jälkeen tapasimme IHANAN normaalisti pennun kanssa leikkivän 2v. koiran:=)) :=))

        Suosittelen kaikille koirille kokoon ja rotuun katsomatta;pentuleikki koulua,niin oppivat oikeaoppisesti ja sosiaalisesti leikkimään!!!!!!!


    • Tuttu juttu

      Oma koirani oli juuri tuollainen kauhukakara XP Isokokoisena se oli jo pentuna kauhea puistoissa, joten jätimme käymättä silloin kun siellä on muita.

      Peruskoulutus on vähin mitä koiran pitää osata ennen kuin sen kanssa menee muiden joukkoon. Koiran pitää totella kieltoa ja luoksekutsua, vaikka olisi kuinka kivaa touhua menossa. Liian usein puistoissa kuulee kuinka omistajat vähättelevät sitä että heidän koiransa ei tottele "se nyt on vähän raisu" "taas korvat pudonnu" jne.

      Jos koira ei tottele käskyjä, niin uudelleen kouluttamaan vaan. Niin minäkin tein ja nyt saan nauttia kunnon kaverista niin lenkeillä kuin puistoissakin. Ei tarvitse hävetä koiran huonoa käytöstä, vaan saan sen kauniisti viereen aina tarvittaessa. Vaatii tietenkin vaivannäköä ja aikaa, mutta on sen arvoista.

      Ja tuosta kouluttamisesta vielä sen verran, että vain kärsivällisesti ja reilusti kohdeltu koira tottelee todella. Hakkaamalla, pelottelemalla ja alistamalla koulutettu koira tottelee vain sen verran kuin on ihan pakko ja sellaiseen koiraan ei voi oikeasti luottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      47
      3353
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      10
      2060
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      22
      1535
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1404
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1361
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1271
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1188
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1115
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 22
      1047
    Aihe