Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

CBF harkinnassa

CBF600N

Minkälainen CBF600 on kaupunkipyörityksessä? Ajoasento tuntuu ihan hyvältä mutta ajamassa en ole käynyt. Vääntääkö se alhaalta paremmin kuin saman koneen enemmän viritetyt versiot? Mitä kuluttaa ja millaisia kierroksia rauhallisessa ajossa kaupungissa käytetään? Kaikki kokemukset ko. pyörästä kiinnostavat, samoin yleinen kestävyys. Jakoketju on ilmeisesti edelleen vaihdettava muutaman kymmenen tkm jälkeen?

20

6094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • imerkki
    • Itsellä puolitoista kautta ja 8000 km kokemusta vm. 2004 CBF:stä. Hyvä pyörä aloittelijalle, sopivan kevyt ja tehojakin alkuun riittävästi. Kääntyy ketterästi kaupungissa ja maantiellä. Vakuutukset kohtuullisia ja samoin kulutus, edullinen siis ylläpitää. Tehoa kuitenkin sen verran rajoitetusti että jossain vaiheessa haluaa sitten vaihtaa isompaan mutta niinhän se aina menee... :) Nyt alla VFR800 Vtec joka on aivan eri luokkaa, hyvässä ja pahassa.

    • CBF600SA

      Tuli hankittua tuollainen CBF600SA 2010 mallinen Honda. Todella hyvä perus pyörä, jonka moottori on lainattu 2007 CBR 600RR:stä. Kone on kuitenkin matalampi viritteisempi kuin CBR:n..

      Hommasin ABS version koska hinta ero on pieni normaaliin jarruiseen ja voin suositella ABS versiota. Jarrut on todella tehokkaat ja niitä uskaltaa sateellakin käyttää ilman peloa renkaiden lukkiintumisesta.

      n. 9tkm ajettu tänä kesänä ilman mitään vikoja. Pyötä on perus luotettava Honda, joka on myös käytettynä helppo myytävä.

      Niin kulutus on noin 5l/100km seka-ajossa.

      • CBF600N

        Kuulostaa hyvältä. Olet sitten ehtinyt jo huoltoonkin? Oliko kallista lystiä? Onko muuten pyörä niin hiljainen, että sillä uskaltaa varovasti lähteä aamukuudeksi töihin ilman, että koko talo herää?


      • CBF600SA
        CBF600N kirjoitti:

        Kuulostaa hyvältä. Olet sitten ehtinyt jo huoltoonkin? Oliko kallista lystiä? Onko muuten pyörä niin hiljainen, että sillä uskaltaa varovasti lähteä aamukuudeksi töihin ilman, että koko talo herää?

        On hiljainen. Itse asiassa matalilla kierroksilla käyntiääni muistuttaa mielestäni twinin ääntä. Johtuu ilmeisesti pakosarjan muotoilusta :)

        Eka huolto oli 100e nurkilla ja toinen 140e muistaakseni.

        Niin väännöstä sen verran että 40km/h vauhdissa ylöspäin voi ajella kutos-vaihteella eli lyhyeksi välitetty vaihdelaatikko tuo hyvän väännön, vaikka paperilla ei tehoa niin kauheasti olekkaan. Toisaalta vakuutukset on sen takia CBF:ssä edulliset.


      • renkaat?
        CBF600SA kirjoitti:

        On hiljainen. Itse asiassa matalilla kierroksilla käyntiääni muistuttaa mielestäni twinin ääntä. Johtuu ilmeisesti pakosarjan muotoilusta :)

        Eka huolto oli 100e nurkilla ja toinen 140e muistaakseni.

        Niin väännöstä sen verran että 40km/h vauhdissa ylöspäin voi ajella kutos-vaihteella eli lyhyeksi välitetty vaihdelaatikko tuo hyvän väännön, vaikka paperilla ei tehoa niin kauheasti olekkaan. Toisaalta vakuutukset on sen takia CBF:ssä edulliset.

        Oletko joutunut jo uusimaan renkaita? CBF taitaa olle niin kevyt, ettei edes takakumia ole vielä vaihdettu?


      • CBF600SA
        renkaat? kirjoitti:

        Oletko joutunut jo uusimaan renkaita? CBF taitaa olle niin kevyt, ettei edes takakumia ole vielä vaihdettu?

        CBF600SA:n märkäpaino ¨220kg, että kovin kevyiksi sitä ei voi mainostaa, mutta ei se valtavan painavakaan ole.

        Takarengas alkaa olla loppu edessä on vielä pintaa hyvin. Alkuasennusrenkaat eivät ole kauhean pitävät, mutta toisaalta kuluvat melko nopeasti,


    • CBF600N

      Kiitos tiedoista. Kyllä alkaa kuulostaa siltä, että CBF menee hankintaan ensi kevääksi!

    • jestörei ja sillai

      miten tää kysymys voi olla uusi kun on kuukausi sitten laitettu

    • naismotoristi

      Tyypillinen aloittelijan pyörä, käytetään paljon opetuspyöränä A-korttia ajaville.
      Itsellä Cbf 600 N ja olen ajanut myös jonkinlaista matkaakin sillä (etelä-Ruotsiin Helsingistä ja sitten Pohjoisesta takas Suomeen ja alas Helsinkiin) ja pyörästä vain positiivista sanottavaa vaikka mulla ei ole kahvalämppäreitä eikä mitään katteita. Laukkukin oli muovilla sadesuojattu reppu takapenkillä. Mä en tarvii enempää vaikka oon nainen (ripsiväri ja peili mahtuu hyvin vaik rotsin taskuun).

      Mutta, tehoja haluan lisää, tällä lähdin liikkeelle kun oli muutama vuosi paussia (mammalomaa) ja piti ikäänkuin saada helpolla pyörällä aas tuntumaa moottoripyörään. Mun pyörä on uus, 2011, joten ei ole vikoja.
      Kelpo pyörä, kaikenkaikkiaan.

      • Miesmotoristi

        En suosittelisi aloittelijalle. Kyseessä on isokokoinen ja painava pyörä. Itse asiassa CBF:n 20 litran tankkia suurempaa ei taida olla monessa matkapyörässäkään.

        Mutta pyöränä CBF on erinomainen. Tekniikka on luotettavaa Hondaa, ajoasento mainio ja 4.2s 0-100km/h riittää varmasti jokaiselle katuajossa.


      • utelias.

        Kiinnostaisi kovasti tietää, miksi tarvitset lisää tehoa. Pyörässäsi näyttäisi olevan 78hv ja painoa 213kg.


    • Aloittelijalle?
    • CBF600N

      Nyt on CBF hankittu ja pian sisäänajokin ajettu. Kuten monet ovat jo kertoneetkin, CBF on kohtuullisen raskas eikä mikään aloittelijan pyörä. Mutta se on mainio ajettava ja kulutus on kohtuullista. Tankillisella näyttää pääsevän jopa yli 400 km jos malttaa ajaa revittettelemättä.

    • CBF 600

      Aivan loistava pärrä! Huokea hankintahinta ja vakuutukset, kulutus toistaiseksi 4- 4.7 l/100km. Hyvä pystyhkö ajoasento ja maltillisesti muotoiltu satula mahdollistaa asennonmuutokset, olen ajanut putkeen 500km ilman mitään puutumisia. Kulkee 4,2sek 0-100km/h ja huiput n. 210km/h. Kutosella 40km/h vauhdista alkaen, liikenneympyrät kolmosella tai nelosella. Kevyt ja helppo ohjattava vaikka aloittelijalle, taittuu mutkiin hyvin. Tekniikka luotettavaa Hondaa. Kohtalaisen painava pyörä ja pitkä akseliväli, siitä seuraa että on vakaa ajettava. Saa laukkuja ja takabokseja. Huollot on helppo tehdä itse.

      • CBF600N

        Minulla on myös kulutus ollut alle 4.5l/100km. Huollot täytyy takuun takia teettää merkkiliikkeessä. Eka maksoi vajaat 90.-.


    • cbf2004

      6 kautta ajelin ekan sukupolven CBF600:lla (katettu S-malli) ja voin myös suositella peruspyörää hakevalle. 45 000 tuli ajeltua ilman mitään murheita, pois lukien yksi polttimo ja sulake. Melkein tylsän helppo vietävä myös kuorman kanssa ja ajoasento sallii pidemmätkin siivut.

      Mikään kaikkein kevein pyörähän tuo ei ole, mutta se on honda, ei sitä tarvii lykätä :)

    • Juhazu

      Itsellä on 2008 CBF600S. Aivan loistava peruspyörä. Moottori on muuten hyvä, mutta käy epätasaisesti noin 3000rpm alapuolella. Huollon vastaus on, että päästömittausten vuoksi alakierrosten seokset on pitänyt tehtaalla säätää päin helvettiä. Pitäisi ostaa PowerCommander, jotta asiaan saisi muutosta.
      Kulutus pyörii ajotavasta riippuen 4-5l/100km.
      Yllättäen toimii rata-ajossakin mukavasti.

    • yökkönen

      CBF;ssä hinta-laatu-suhde enemmän kuin kohdallaan. Sopii hyvin kaupunkiin, mutkiin ja matkaan. Hyvä ja varma yleismopo. Tietenkin jos teet pelkästään matkaa, löytyy siihen parempaakin vehjettä, samoin jos ajat pelkästään kaupungissa. Mutta seepralla hoituu kaikki varsin mukavasti ja taloudellisesti.

      • Hondalla halvalla

        Yksi kausi takana CBF600S:llä ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Toimii sekä kaupungissa että sen ulkopuolella. Kaksi päällä saattaa lisävääntöä kaivata, mutta vaihteita käyttämällä siitä murheesta pääsee kyllä yli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe