Mitä ctrl+f tekee - tiedätkö sinä?

Pentti Nelonen

"90 prosenttia ei tiedä, mitä ctrl f tekee - tiedätkö sinä?"
"Valtaosa tietokoneiden käyttäjistä ei tunne edes yleisimpiä pikanäppäimiä. "

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/90 prosenttia ei tieda mita ctrlf tekee tiedatko sina/a670939

HAHHHAA, saatanan tunarit ja onnettomat virittelijät...

Minä ainakin tiedän kaikki näppäimet kuin housun taskuni,HAH

Ja kun käyttää laadukasta Windowsia niin osaa ja oppii käyttämään
näppäimiä tehokkaasti.

TEHOKAS on päivänsana josta linux säätäjät eivät ole koskaan kuulleet,haaha

Kippis

22

136

  Vastaukset

  • ctrl f ei tee yhtään mitään.

   • Kyllä tekee - sillä saa etsi-ikkunan esille ja onpahan vain erinomainen toiminto. Ymmärrän jos et tiennyt, sillä silloin sinulla on linuks tietokoneesssa ja ongelmat sen mukaisia!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tekee - sillä saa etsi-ikkunan esille ja onpahan vain erinomainen toiminto. Ymmärrän jos et tiennyt, sillä silloin sinulla on linuks tietokoneesssa ja ongelmat sen mukaisia!

    Siinähän se on alapalkissa kaiken aikaa.


  • Uutinen kertoo suoraan sen, että useimmat Windows-käyttäjät eivät hallitse enää näppäinyhdistelmillä annettavia komentoja, kuten esimerkiksi ctrl f tapauksessa haun käynnistäminen. Windows on siis tehty liian palikkamaiseksi kun kaikki pitää graafisesti naksutella hiirellä sensijaan, että käytettäisiin näppäinoikoteitä ja terminaalia, jotka ovat molemmat monissa asioissa nopeampia kuin graafinen windows-naksuttelu, joka tuhoaa taidon käyttää tietokonetta.

   Oikea tietokoneen käyttäminen on näppäinoikoteiden ja nimenomaan komentokehoitteen käyttämistä, eli juuri sitä sudottamista mitä Windows-käyttäjät pelkäävät.

   Windows-käyttäjät ovat siis suhteellisen tyhmiä. Me linux-käyttäjät taas olemme tavallisesti huomattavasti taitavampia tietokoneen käyttäjiä, hallitsemme ne sudo-loitsut ja osaamme käyttää pikanopeudella näppäinyhdistelmiä asioiden tekemiseen huomattavasti nopeammin kuin hiirellä naksuttelemalla.

   Windows on tehty vain muka helpoksi. Oikeasti se on kaikkia linux-jakeluja huomattavasti vaikeampi ja käyttäjälleen tuhoisa käyttöjärjestelmä. Windows on joukkotuhoase, joka on suunniteltu riisumaan käyttäjältä perustavanlaatuiset tietokonetaidot pois. Niistä voisi kuitenkin joskus olla aitoakin iloa niistä taidoista, kun eteen osuu tilanne jossa graafinen naksuttelu ei riitä...

   Teille Windows-käyttäjille pitäisi ajaa pakollinen komentokehoitekurssi ja näppäinyhdistelmien kurssi niin pysyisi edes vanha kunnon käyttötaito yllä.

   Eiväthän nykylentäjätkään toisaalta enää osaa lentää lentokoneella kun se fly by wire tietokonelelu hoitaa senkin. Sitten kun tietokone ottaa ja pettää alta, niin lentäjät ovat kusessa. Lennon af447 tapaus osoitti suoraan, että kapteeni ei osannut enää lentää perinteisenä käsityönä lentokoneella ilman tietokoneiden apua. Eikä osannut kyseisen koneen perämieskään. Af447 sakkasi ja putosi mereen. Sakkaustila on aina toistaitoisen lentäjän virhe.

   Linux on parempi. Se ylläpitää ja opettaa perinteisiä vanhoja tietokoneen käyttötaitoja, jotka pääsevät Windows-käyttäjillä unohtumaan. Se on oikeastaan sama asia kuin ero purjelentämisen ja liikennelentämisen välillä. Purjelentokonetta on pakko osata lentää aidosti, koska koneessa ei ole tietokoneita tekemässä sitä lentäjän puolesta. Laskeutumisyrityksiäkin on aina vain se yksi, ylösvetoa ei ole. Eli kone on osattava laskea käytännössä vaikka perunapeltoon.
   Matkustajakoneessa on sekin mahdollisuus, että moottoreilla ylös ja yritetään laskeutumista uudelleen. Paitsi jos lentäjä ei osaa lentää tai tietokone tekee mitä huvittaa, kuten Toulousen A320 turmassa aikanaan, jossa tietokone lensi koneen metsään kun lentäjä ei osannut lentää tietokonetta vastaan.
   Purjelentäminen on sitä vanhaa perinteistä lentotaitoa, jossa lentäjän on pakko aidosti osata asioita sensijaan, että luetaan manuaaleja ja toivotaan, että tietokone hoitaa homman kun itse ei osata enää. Windows-käyttäjätkään eivät osaa, kun tietotaito puuttuu kokonaan jo nykyisin.

   • Poikkeuksena väitteelleni: kapteeni Chesley (Sully) Sullenberger osoitti poikkeuksellista ilmailutaitoa laskeutumalla täysin onnistuneen hätälaskun Hudson-jokeen a320 koneella sen jälkeen kun kone oli menettänyt moottorinsa pian nousun jälkeen. Kapteeni suoritti "kuolleen tikun" laskeutumisen liitolentona ja lopetti täysin onnistuneeseen laskuun vaakatasossa veteen. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut tai kuollut laskeutumisessa. A320 kone kärsi pahat vauriot ja poistettiin rekisteristä ja romutettiin.

    Kapteeni Sullenberger totesi myöhemmin haastattelussa, että laskeutuminen olisi ollut täysi katastrofi ilman purjelentotaitoa, joten kapteeni kiitti purjelento-opettajaansa matkustajien pelastumisesta. Kysymys oli siis kyvystä todella lentää lentokonetta eikä lentää sitä tietokoneella. Wanha taito pelasti kaikki matkustajat.

    Wanhaa taitoa se on käyttää näppäinyhdistelmiäkin, arvostakaa vanhoja perinteisiä taitoja, sillä niitä tarvitaan aina.

    Moniko teistä osaa sytyttää nuotion nykyaikana metsässä ja ilman tulentekovälineitä? Minä osaan.


   • ubuntu-käyttäjä kirjoitti:

    Poikkeuksena väitteelleni: kapteeni Chesley (Sully) Sullenberger osoitti poikkeuksellista ilmailutaitoa laskeutumalla täysin onnistuneen hätälaskun Hudson-jokeen a320 koneella sen jälkeen kun kone oli menettänyt moottorinsa pian nousun jälkeen. Kapteeni suoritti "kuolleen tikun" laskeutumisen liitolentona ja lopetti täysin onnistuneeseen laskuun vaakatasossa veteen. Kukaan matkustajista ei loukkaantunut tai kuollut laskeutumisessa. A320 kone kärsi pahat vauriot ja poistettiin rekisteristä ja romutettiin.

    Kapteeni Sullenberger totesi myöhemmin haastattelussa, että laskeutuminen olisi ollut täysi katastrofi ilman purjelentotaitoa, joten kapteeni kiitti purjelento-opettajaansa matkustajien pelastumisesta. Kysymys oli siis kyvystä todella lentää lentokonetta eikä lentää sitä tietokoneella. Wanha taito pelasti kaikki matkustajat.

    Wanhaa taitoa se on käyttää näppäinyhdistelmiäkin, arvostakaa vanhoja perinteisiä taitoja, sillä niitä tarvitaan aina.

    Moniko teistä osaa sytyttää nuotion nykyaikana metsässä ja ilman tulentekovälineitä? Minä osaan.

    moniko osaa elää ilman matkapuhelinta?


  • Mitä ?
   Metsä, missä ?
   Mikä tuli .......................................

  • "Me linux-käyttäjät taas olemme tavallisesti huomattavasti taitavampia tietokoneen käyttäjiä, hallitsemme ne sudo-loitsut ja osaamme käyttää pikanopeudella näppäinyhdistelmiä asioiden tekemiseen huomattavasti nopeammin kuin hiirellä naksuttelemalla. "

   Suurimmalle osallehan tietokone tai käyttöjärjestelmä ei ole se itseisarvo vaan koneella halutaan tehdä asioita ja jos käyttöjärjestelmä jo itsessään vaatii keskimääräistä suurempaa osaamista, niin ei ihme, että linuks pyörii siellä promillekerhossa

   • suurimmalle osalle ihmisistä ja kaikille eläimille on aivan yhdentekevää mikä käyttis koneessa on ja sen toimivuuskin on aivan yhtälailla yhdentekevää.
    suurinta osaa ei kiinnosta paskan vertaa kaatuuko vaiko ei, kunhan nyt hiiri vähän liikkuu ja voi kliksutella facebookissa.
    suurimmalle osalle myös tietoturva on yhdentekevää ja ei niitä kiinnosta vaikka kone saastuisikin. useita ei myöskään kiinnosta edes opetella mitään juttuja koneella lukuunottamatta facebook-kliksuttelua.
    tietokoneet ja niiden ohjelmat siis ei kiinnosta kuin marginaaliporukkaa ja ne on niitä foliohattuja.

    eläimiä ei edelleenkään kiinnosta. kiviä kiinnostaa vielä vähemmän.


  • Hyvin on puolueellista tiedotusta.
   Eipäs siinä voitu sanoa, että haku aukeaa ctrl f Firefoxissakin, vaikka alustana olisi linux. Samoin Konquerorillakin.
   Sellaista se on, kun ei osata, vaan luetaan mainosmiesten juttuja.

  • Ubuntussa Ctrl F avaa tiedostoselaimen "etsi" toiminnon. Chromium-selaimessa se etsii merkkijonoa nettisivulta.

   Windowskäyttäjät eivät sen sijaan näytä tietävän paljoakaan pikanäppäimistä, tähänkään avunpyyntöön ei ole tullut yhtään vastausta

   http://keskustelu.suomi24.fi/node/10065534

   Tarviikohan tuossa regeditiä? Jospa käyttäjä avaa regeditin ja menee kohtaan

   HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Mother_fucker_keyboard_hotkey ja katsoo että arvo on 45jddhrapifjwiew438dfopawp.

   Mikäli arvo on 0 tai sdlkjf458fmjpose tai koko kohtaa ei löydy niin vika voi olla hyvin hankala tai mahdoton selvittää.

   • siis kohtaan

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\
    Mother_fucker_keyboard_hotkey


  • Taulukkolaskimessa saa shift+välilyönti yhdistelmällä valittua koko rivin, ja alt + välilyönnillä koko sarakkeen.

   • Sarakkeen valinta siis ctrl+välilyönti.


  • Eikö tuo ole väärin? ctrl f ei meinaa mitään, vain näitä kirjaimia ruudulla. ctrl+f olisi oikein. Tuokin näppäinyhdistelmä voi tehdä eri sovelluksissa eri toimintoja.
   Windowsissa voi imaista viruksen tai jts..

  • Tuommosten näppäinyhdelmien ulkoa opettelu on yhtä järjetöntä kuin katkismuksen.

   • Älä opettele mitään jos siltä tuntuu.


   • Olet varmastikin linuksin käyttäjä, kun tuollaisia puhut. Tosiasia lienee, että kyseinen toiminto on yksi tärkeimmistä näppäinyhdistelmistä, mitä tulee tietokoneen päivittäiseeen käyttöön.

    Sillä saadaan yksinkertaisesti selaimen ala- tai yläosaan palkki, josta voi etsiä tietyn sanan ja kuinka monta niitä esiintyy kyseisellä sivulla. Erittäin käyttökelpoinen silloin, jos sivu on pitkä ja siinä esiintyy paljon sanoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet varmastikin linuksin käyttäjä, kun tuollaisia puhut. Tosiasia lienee, että kyseinen toiminto on yksi tärkeimmistä näppäinyhdistelmistä, mitä tulee tietokoneen päivittäiseeen käyttöön.

    Sillä saadaan yksinkertaisesti selaimen ala- tai yläosaan palkki, josta voi etsiä tietyn sanan ja kuinka monta niitä esiintyy kyseisellä sivulla. Erittäin käyttökelpoinen silloin, jos sivu on pitkä ja siinä esiintyy paljon sanoja.

    Tarvittaessa löytyy ainakin FF:ssa Menu Barin Edit-valikosta toiseksi alimmaisena.


  • Minä en tiedä. Enkä haluakkaan tietää. Ei kukaan halua.

   • Vain linukshihhulit ja tubutinpojat eivät halua. Me kaikki normaalit järkevät Windowsia käyttävät opettelemme tuon kaltaiset helpot toiminnot jo varhain.


  • Vähästäpä hullu tuleekin iloiseksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8626
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   296
   4644
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   109
   2147
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   128
   1582
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1092