Suku eri maissa

americanwife

Hei

Kyselen tässä miten kannattaisi nyt valmistautua tälläiseen asiaan, kun että kummankin suku asuu eri maassa.

Eli minä ja tuleva aviomieheni asumme Amerikassa, minä olen kotoisin suomesta ja koko sukuni asuu suomessa.

Nyt olemme siis menossa naimisiin ja pitkän pähkäilyn jälkeen päätimme että menemme naimisiin amerikassa, syy siihen että täällä ovat kaikki ystävämme ja miehelläni on paljon läheisemmät välit sukuunsa, kun esim. minulla omaan sukuuni (on aina ollut sukuun viileät välit, olin aina se musta lammas suvussa).

Miten nyt uskallan lähettää kutsuja vieraille. Minut on kyllä aina kutsuttu serkkujen häihin, silloin kun asuin suomessa, mutta... Nyt on sitä välimatkaakin sen verran, että miten toimin?

Myöskin puhuin miehelleni siitä että olisi mielestäni oikein että me maksamme minun vanhempien ja pikkuveljeni perheineen lennot ja hotellit, koska mielestäni olisi typerää pyytää häihin mutta että joutuisivat kustantaa sitten monien tonnien lennot että pääsevät paikan päälle.

Mutta miten loppusuku? Ei meillä kuitenkaan niin paljoa rahaa ole, että me voimme koko suvun loman täällä kustantaa. Kannattaako jättää kutsumatta, vai lähettää kutsut ja pelätä että loukkaantuvat kun en tarjoa matkalippuja paikanpäälle?

Entä ystävät suomessa, viitsiikö heitä edes pyytää?

Myös itse juhlat hermostuttavat siinä mielessä, ettei suomalaiset sukujuureni osaa lainkaan englantia ja seremonia tulee olemaan englanninkielinen. Pitää varmaan palkata tulkki, tähän asti sitä on itse tullut käännettyä kaikki puheet perheen ja miehen välillä.

3

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rouva O

      Pyydä vaan kaikki, jotka haluaisit nähdä häissäsi. Turhaan hermoilet etukäteen. Miksi joku loukkaantuisi siitä, että hänet pyydetään häihin?

      Toki moni joutuu jättämään juhlat väliin kalliin matkan vuoksi, mutta jo kutsu itsessäänkin on huomionosoitus sinulta; ajattelit heitä, ja olisit mielelläsi nähnyt heidät todistamassa vihkitilaisuuttasi.

      Todella hienoa, jos teillä on varaa kustantaa perheesi matkat ja majoitukset. Toivottavasti ette kuitenkaan saata itseänne taloudelliseen ahdinkoon näiden kustannusten vuoksi..., ehkä perheesi voisi itse maksaa osan kuluista.

    • otnjvh

      Mielestäni huolehdit kutsujen suhteen aivan liikaa. Eri kansallisuuksien vällillä solmittuja aioliittoja on yhä enenevässä määrin ja ratkaisuja kahden maan välillä hääpaikasta tehdään ilman, että kukaan ryhtyisi odottamaan hääparilta sen mahtipontisempia huomaavaisuuksia. Moni ymmärtää sen, että jossakin on pakko juhlia ja jos ei pääse, niin ei vaan pääse mukaan.

      Kutsut voit lähettää ystäville ja sukulaisille ja jos joku haluaa tulla, niin eikö se ole vain mukavaa? Kohteliasta on lähettää kutsut Suomeen niin ajoissa, että mahdollinen suomalaisvieras voi varata ajoissa halpislennot. Tiedät varmasti, miten ne riittävän ajoissa voi saada hyvinkin edullisesti. Kutsun mukana voit luvata etsiä kohtuuhintaiset majoituspaikat, koska ilman muuta sikäläisenä tunnet missä kannattaa yöpyä ja missä ei.

      Ja jos kaiken päälle hermoilet siitä ymmärtävätkö suomalaisvieraasi enganninkielisen seremonian voit kysäistä seurakunnalta onko heillä tekstiä paperilla ja käännät sen suomalaisille valmiiksi, joka sitten vain lykätään heille käteen tai asetellaan heidän paikoilleen odottamaan. Paperista on helppo tarkistaa, missä mennään.Voit myös selittää hääprotokollaa siinä enemmän, jos arvelet hääjuhlissanne olevan runsaasti poikkeamia suomalaisista häätavoista.

      Oletan, että kielimuurista huolimatta ehdit muutaman sanan puhua juhlissasi myös suomeksi. Kielimuurista voi myös tehdä hauskankin jutun jakamalla pöytiin sanakirjoja tai laatimalla jonkun hassun listan suomalaiskohteliaisuuksista tai käännöksiä suomalaisista puheenaiheista. Jos miehesi puolelta löytyy hiukankin sosiaalisuutta ja huumorintajua, niin aivan varmasti joku yrittää tavata lauseita suomeksi suomalaisille ja se yleensä riittää, että ihmiset kokevat olonsa rennoiksi. Siis sillä perustajatuksella tietenkin, että osaat olla ylpeä omista juuristasi ja koet suomalaisuuden hyvänä asiana.

      Sitä en aivan oivaltanut, mitä varten sinun ja miehesi pitää maksaa vanhempiesi ja veljesi matkat? Moinen käytäntö on minulle todella uusi, koska oletuksena on vanhempiesi joka tapauksessa haluavan ainoan (?) tyttärensä häihin osallistua olivatpa ne missä vain....

    • kiehtoo se

      Jos minä tietäisin, että ystäväni tai serkkuni vihittäisiin päivänä x jossain ulkomailla ensi vuonna, niin kysyisin työnantajaltani lomaani siihen hetkeen ja päättäisin tutustua ystäväni uuteen kotikaupunkiin/maahan.

      Jos vanhempasi elävät kansaneläkkeen varassa, on toki hyvin hienoa, että pystyt kustantamaan heidän matkansa.

      Toki on ymmärrettävää, että kaikki eivät lähde kauas. Kutsu on silti tärkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe