Ehdottomin minimibudjetti Lontooseen?

budjettiriihi

Hei, olen suunnitellut 5-6 päivän pituista reissua Lontooseen, keväälle 2012, yksi henkilö *erittäin* matalalla budjetilla. Katsoin että lennon saisi (ebookers) noin 98 eurolla menopaluu, halvin vaihtoehto. Okei, ryanit ja muut ovat vielä katsomatta, mutta lähdetään siitä että karvan alle satanen olisi se lennon hinta.

Entä majoitus? Olen lukenut joskus että on olemassa näitä verkostoja, joissa ihmiset tarjoavat (ilmaiseksi) syösijaa toisille matkaajille. Mutta lähdetään siitä että ottaisin maksullisen (ainakin joissain määrin yllätyksettömän) majoituksen. Hostellit ovat poissuljettuja, koska olen jo pian keski-iän kynnyksellä, skidinä tuli juostua hostelleissa yhteismajotuksissa mutta ei enään kiitos.

Eli hotelli single roomilla, hinnat näyttäisivät olevan noin 25-30 punnan hujakoilla, eli sanotaan nyt 30 euroa per yö (ei välttämättä tarvi olla leipä-tee aamiaista). Vaihtoehtoja on kaupunki pullollaan, joten lähinnä sijainti ratkaisee.

Eli kuusi yötä, 180 euroa, lento 100 pyöristettynä, on 280 euroa. Olisiko realistinen budjetti näihin? Sitten päälle toki muut, kuten syömiset ja liikkumiset.

Syömiseen laskisin 25 euroa per vrk, eli puhutaan jostain pizza/kebabi mätöstä, tai jopa kaupasta ostettua sertiä eli einestä. Ehkä kaffilla käynnit tai jätskin/karkkipussin, hedelmien ostoa kaupasta. Noihin siis 150 euroa kuudelta päivältä. Sitten liikkumiset, metro/dösä jos hotelli lähellä ns keskustaa niin olisiko 10 eur per vuorokausi, yht. 60 euroa.

Näin saataisiin syömiseen kulkemiseen 210 euroa, plus lennot ja majoitus, yhteensä oltaisiin 490 eurossa. Sitten päälle vielä sisäänpääsyt muutamiin nähtävyyksiin, sanotaan nyt vaikka kolmeen paikkaan jossa kussakin noin 20 euro ineen. Yhteensä 60 euroa. Ajattelin Toweria, Vahagalleriaa ja kolmatta, mutta en keksi mitä. Olen aiemmin jo nähnyt London eyen, se on pois laskuista, British museum ja puistot ovat ilmaisia, Buckinghamiin ei taida päästä (?), vinkkejä?

Nyt oltaisiin yhteensä 550 eurossa. Olisiko realistinen budjetti, suunnitelma? Ehkä kevyisiin shoppailuihin, paita tai housut, tai yllätysvaraa muutenkin 100 euroa, oltaisiin 650 eurossa. Onko tämä ihan äärimmilleen vedetty ehdoton minimi jonka voisi budjetilla asettaa? =D

11

672

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • London girl

      Panosta hotellin sijaintiin, niin säästät aikaa ja rahaa matkoissa.
      Itse lasken 100€/päivä, ja siihen sisältyy jo pienet ostoksetkin.

      Olimme elokuussa 8 päivää Lontoossa ja em. lisäksi laitoin 1000€ shoppailuun, koska hinta-laatusuhde oli erinomainen ja vaatteet huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Toki luksustakin löytyy ja se maksaa.
      Nyt ei sitten tarviksekaan vaatevarastoa uusia pariin vuoteen.

      Muista, että hinnat melkein tuplaantuvat heinäkuusta 2012 alkaen (paikallisten kertomaa), koska Olympialaiset ovat syyskuun alussa.

      Pääasia lienee, että saat uusia elämyksiä ja nautit:)

    • iohfiurefuisncsocn

      Kyllä tuolla pärjännee. Matkustamisesta sen verran, että metroon päivälippu maksaa runsaan 6 puntaa, ja sillä saa suhailla koko päivän. Helpoin tapa.

      Tuosta ketjusta saattaa löytyä hyviä vinkkejä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/10070677

      Ja ehkä sitä yllätysvaraa kannattaa ottaa vielä lisähuntti mukaan. Just in case.

    • Kownut

      Olisiko mahdollista varata 50€/päivä?
      Sillä pysyy hengissä ja pääse liikkumaan.

      • 30 times in London

        Neljä vuotta sitten tuttavani - aikuinen nainen - varasi viiden yön matkalle käyttörahaksi £250. Hotellihintaamme kuului englantil. aamiainen, hän "tankkasi " sillä aamulla, päivällä ostimme ruokaa kaupasta, McDonaldsilta, pitserioista tms. Välillä kävelimme, välillä ajoimme metrolla käyntipaikoistamme riippuen. Tuliaisia tai muuta hän ei lähes lainkaan ostanut.


    • Matkamies maan

      Kuinka matkasta voi nauttia, jos pitää joka punta laskea ennakkoon, säästäkää nyt talven aikana vähän lisää sukanvarteen niin voitte kierrellä nähtävyyksiä ja pistäytyä pubeissa pikku välipaloilla sekä tehdä heräteostoksia mielen mukaan.
      Lontoo ei ole halpa kaupunki, sanoisin, että kaikki on kalliinpaa kuin suomessa.

      Hyvää matkaa vaan ja ottakaa nyt sellaiset 500 - 800 puntaa / matkalainen mukaan, lentojen ja majoituksen lisäksi , tietenkin luottokortti on matkalaisen paraskaveri

    • Juuri kotiutunut

      Juuri Lontoosta tulleena, kommentoisin hintatasoa toisin kuin edellinen kirjoittaja.
      Ruoka on huomattavasti halvempaa, hyvän lämpimän aterian saa noin 10 punnalla, kalliimpia vaihtoehtojakin toki on.
      Pikkusuolaiset / kolmioleivät, hedelmät yms. eivät montaa puntaa maksa.Esim Tesco-liikkeet hyvä valinta.

      Vaatteet noin 30-50 % halvempia kuin Suomessa, halvempaa ja kalliimpakin toki löytyy. Näin siis Oxford Streetillä.

      Majoitukseen ja ennenkaikkea majapaikan sijaintiin kannattaa panostaa. Ja niitäkin löytyy kohtuuhinnalla, kunhan jaksaa sivuilla surffailla.

      Museot ovat ilmaisia, muiden nähtävyyksien hinnat yms. voi katsastaa esim. www.lontoonliput.fi

      Pienemmälläkin budjetilla voi nauttia matkasta:)

      • Matkamies maan

        Edelliselle kirjoittajalle, huomaa punnan ja euron ero, suomessa saa myös 10 eurolla hyvän ja lämpimän aterian ruokajuomineen.
        Alennusmyynneissä on samat alennukset myös suomessa ( 30-50, jopa 70% )
        Majoitus vastaavan tasoisessa hotellissa kuin esim Seurahuone, Presidentti, Hki
        on ainakin ilman erikoistarjouksia 30 - 50% kalliinpaa , saman hintaluokan hotelleissa on pienet huoneet ja aika vaatimaton aamupala.
        Lontoo on kaiken kaikkiaan kallis kaupunki, mutta sinne haluaa kaikesta huolimatta matkustaa aina uudestaan ja uudestaan


      • juuri näin
        Matkamies maan kirjoitti:

        Edelliselle kirjoittajalle, huomaa punnan ja euron ero, suomessa saa myös 10 eurolla hyvän ja lämpimän aterian ruokajuomineen.
        Alennusmyynneissä on samat alennukset myös suomessa ( 30-50, jopa 70% )
        Majoitus vastaavan tasoisessa hotellissa kuin esim Seurahuone, Presidentti, Hki
        on ainakin ilman erikoistarjouksia 30 - 50% kalliinpaa , saman hintaluokan hotelleissa on pienet huoneet ja aika vaatimaton aamupala.
        Lontoo on kaiken kaikkiaan kallis kaupunki, mutta sinne haluaa kaikesta huolimatta matkustaa aina uudestaan ja uudestaan

        Allekirjoitan Lontoossa asuneena tämän tekstin. Satunnaiselle turistille Lontoo on kallis kaupunki. Vasta pidempään asuessa oppii niksit, joilla voi säästää. Silloinkaan Lontoota ei voi sanoa missään nimessä edulliseksi.

        Aiemmissa kirjoituksissa oli kuitenkin joitain hyviä pointteja; esim. halpaa ruokaa saa Tescosta, varsinkin jos pärjää sandwich/salaattilinjalla. Metron päivälipulla voi sahata ympäri kaupunkia kiinteään hintaan. Lontoossa on valtava määrä hyviä nähtävyyksiä, joihin sisäänpääsy ei maksa yhtään mitään. Tietyissä paikoissa ostoksia voi tehdä murto-osalla Suomen hinnoista ja laatu on silti ihan samaa, jne.

        Mielestäni äärimmilleen pihistelty budjetti vie kuitenkin matkailussa osan ilosta. Mieluummin kannattaa säästää vähän pidempään ja matkustaa vasta sitten pikkaisen isommalla budjetilla. Kun ei tarvitse laskea jokaista euroa/puntaa, niin pystyy keskittymään itse matkailuunkin. Lontoo on upea kaupunki ja siellä viihtyy aivan erinomaisesti, jos ei tarvitse pohtia jokaista penniä.


    • keiaem

      Satunnaisena matkailijana Lontoossa yllätyin kuinka halpaa siellä on. Toki olen oleskellut pelkästään 2-3 hlö seurassa, mutta King's Crossin seutuvilta olen löytänyt hotellit 25-30 £ / hlö / yö aamiaisella tai ilman. Alkuperäisen kirjoittajan budjetti on likimailleen sama kuin omani eikä todellakaan ole tarvinnut laskeskella pencejä tai muutenkaan pihistellä, vaan nähtävyydet on tullut nähtyä ja vähän törsäiltyäkin. Ap: Mene!! Nauti!!

      • travelbag

        Itse en sanoisi Lontoota halvaksi kaupungiksi - kaukana siita !
        Viime kerran siella ollessani loysin lastminute.com toimistolta Viktorian asemalta hotellin 30 liiraa per yo, huone oli kuin tulitikkulaatikko, kaantymaan ei todella mahtunut, ja kaukana kaukana metroasemalta. Plussapuolia etta se oli siisti, huoneessa vedenkeitin kahvia teeta varten, aamiainen sisaltyi, suihku rappusten paassa jota kaytin vain mina yksin.
        Mielipiteeni on, etta jos on mini mini budjetti, ei kannata lahtea reissuun, se menee pilalle kun etsii halpaa hotellia ja ruoka paikkoja.

        Vinkkina : itse soin joka toinen paiva pubissa tarjouksissa olevia aterioita, edullisia ja maittavia ja tarpeeksi vatsaa taytty. Muut paivat ostin supermarketista valmiita suuria voileipia, ja hedelmia ja sellaista.
        Ota huomioon etta Lontoo on SUURkaupunki, ja kun lahdet liikkeelle, ei aamiainen yksin pida sinua pystyssa, paivalla tulee taas nalka ja syotava on jossain. Jos kayt teattereissa, mene Leicester Squareen josta saa puoli hintaisia lippuja hyviin naytoksiin juuri sille paivalle, eli jonota keskipaivalla, syo jotain, ja illalla teatteriin.
        Ostoksiin ei tarvitse valttamatta keskittya Oxford Streetin kalliisin kauppoihin, voisit googlata internetista markkinoita, kuten Camden Market tai Portobello road market, niista tekee tosi edullisia vaateloytoja, parempia kuin mita kaupoista.


    • Pubi ruokaa!

      Lounaaksi fish and ships ja päivällinen jossain pubissa piirakka tms. Ruuan hinnaksi voi laskea vitosen halvimmillaa ja olut on reilut kaksi puntaa.

      Jos haluat syödä vielä halvemmalla, niin intialaiset ja pakistanilaiset ravintolat ovat hyvä vaihtoehto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9084
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2668
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      134
      2433
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1285
    Aihe