kertoisitte Roomanmatkojen kokemuksistanne enempi

satunnainen matkaili

Täällä enempi kysellään ennakkoon - toki ihan ymmärrettävästi, mutta olis mukava lukea myös Rooman matkojenne kokemuksista vielä enempi.
Kertomuksenne virittäis ja antais oivia vinkkejä meille Roomaan menijöille.

En tarkoita etteikö niitäkin täällä olis, mutt ei pienikin lisä pahaa tekis mun mielestäni. Mä ja me kun oon/olemme lähdössä sinne noin kk:n kuluttua.

Kirjoja/oppaita sekä karttoja ja etäisyyksiä toki on tullut tutkittua, mutt eihän niistä kaikki selviä. Ei vaikka Googlekin paljon auttaa

37

1039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uudestaan, kyllä

      Olen ihan samaa mieltä - ollut jo monta kertaa. Yleensä vastaukseksi läväytetään pari pitkää nettiosoiterimssua tai vastataan jotakuinkin, että selaa aikasempia vastauksia, idiootti.
      Mutta jokunen viikko sitten Roomassa debytoineena voin sanoa, että don't worry, se on ihan hallittavissa oleva kaupunki, vaikka kartta ei meinaa syliin mahtuakaan. Mukavat kengät jalkaan ja uteliasta mieltä, mutta siltikin ajatus koko Rooman haukkaamisesta viikossa kannattaa unohtaa jo reppua pakatessa. Kalleushöpinät puolestaan ovat yliampuvia, taviksen tarpeet eivät toistaiseksi maksa maltaita - ja toisin kuin väitetään, taksi on suomalaisittain suorastaan halpa, sitä kannattaa suosia, jos jalat väsyvät. Helsinki-Vantaan pirssi vasta starttasi sillä hinnalla jolla italialainen kollegansa toi meidät ja toikin (todella lujaa!) kaupungin toiselta puolelta toiselle. Juomarahoineenkin jäi joka kerta alle kympin.
      Ja sortseissa siellä muuten kulkivat vaan turistit, oli miten kuumaa tahansa.

    • satunnainen matkaili

      Vatikaanin pääkirkko on ilmeisesti (siis on) kokemisen arvoinen, mutt onko se komeampi tai hienompi, tms kuin esim. Marcuksen kirkko Venetsiassa tai Pietarin kirkko Pietarissa (ent Leningrad) tai Milanon tuomiokirkko tai Sininen moskeija Istanbulissa?
      Sagrada Familia onkin sitt ihan oma lukunsa ja todella vaikuttava nähtävyys keskeneräisyydestään huolimatta, jotka oon nähnyt. Mutta siis Vatikaanin maailman suurin kirkko.

      No toki Vatikaanissa on paljon muutakin nähtävää, niin kuin Roomassa yleensäkin, jopa sen turistipyydysten alueella, Colosseumineen, suihkulähteineen, portaineen, ym...

      Noista kaikista ja muista olis kiva lukea kokemuksianne.
      eihän niiden kertominen muille vähennä teidän tuntemuksianne...

    • marella1989
    • trasteverine

      Metrosta ei juuri ole apua. Ehkä jos asuu Termini vieressä ja on menossa Vatikaanin museoon. Muuten suosittelen kävelemistä. Roomassa ei ole kovin monta vilkkaasti liikennöityä katua keskustassa. Suositteeln välttämään niitä, kuten Via Cavour, Via Labicana, Via Nazionale, Via 20 Settembre, Via del Corso, Corso del Rinascimento, Corso Vittorio Emanuele II...Kävelkää sivukaduilla sillä se on niin monin verroin antoisenpaa ja nautiollosenpaa. Ette arvaakan mitä jäätte vaille. Sieltä se Rooma aukeaa.

      Keskustahan on eräänalaista museoaluetta kauttaaltaan. Tällä museoalueella sijaitsee hotellit vieri vieressä. Keskustan ympäriltä löytyy paljon ihania asuinalueita kuten Monteverde, Savoian ja Salarian alue, Aventino, Garbatella, Parioli, Pincio, Caracallan alue... Monelta jää täysin näkemättä se todellinen Rooma kun aika menee ravatessa keskustan nähtävyyksien väliä.

      Rooma on valtavan vihreä alue, mailman vihrein pääkaupunki. Uskomattoman kaunis kaiken kasvillisuuden keskellä. Kirkkoja on joka kulmalla, noin tuhat kaiken kaikkiaan ja jokaisen vieressä on luostari. Kirkkoihin on Roomassa ilmainen sisäänpääsy, siis toisin kuin monissa muissa kaupungeissa kuten Veneziassa ja Firenzessä. Mukavimmat ravintolat, kahvilat ja viinibaarit löytyvät myös näitten kujien varrelta. Mielenkiintosia pieniä putiikkeja myös. Säästyy myös autojen ääniltä ja pakokaasuilta.

    • marella1989

      "Rooma on valtavan vihreä alue, mailman vihrein pääkaupunki."

      väärin, miksi levität väärää tietoa tässä oikeaa tietoa:

      "Vihreissä kaupungeissa on yleensä panostettu uusiutuviin energiamuotoihin, viheralueisiin, kestävän kehityksen huomioivaan kaavoitukseen ja toimivaan joukkoliikenteeseen" se on listan mukaan Reykjavik: http://reppureissaaja.info/2011/07/maailman-vihreimmat-kaupungit/

      mutta rooman lähettyvillä on tosiaan muutakin kuin betoniviidakkoa vaikka ei se todellakaan mikään maailman vihrein kaupunki ole vaan yksi Euroopan saastuneimmista mutta ei nyt mikään napoli. Appelsiineja näin kasvavan parissa puussa ja Villa borghesen puisto on vihreä

      "Myös ilmansaasteet ovat melko suuri ongelma Italian suurimmissa kaupungeissa" http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=70758&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

      Palasin eilen Roomasta ja en kyllä voi suositella sivukujilla kävelyä etenkään pimeän aikaan, meitä oli reissussa kaksi naista ja käveltiin eka päivä vain pelkkiä sivukatuja joissa tuli seuraajia jotka kyttäsi meidän laukkuja sitten vaihdettiin katua eikä menty enää illalla pimeille sivukaduille, pääkadut on paremmin valaistu.

      • oppia ikä

        Missähän sinä olet käynyt kun et vaikuta tuntevan Roomaa lainkaan. Paljon vielä opittavaa. Rooma on todellakin Euroopan vihrein kaupunki.

        http://www.iltempo.it/roma/2009/05/23/1027683-custodi_della_biodiversita_nella_citta_verde_europa.shtml

        Tuossa nimenomaan sanotaan että Rooma on Euroopan vihrein kaupunki. Noin 40 % pinta-alasta on viheraluetta ja siitä suurin osa kunnan omistuksessa, siis jokaisen roomalaisen ja turistinkin käytössä.

        Rooman kunnan sivulla kerrotaan että Roomassa on 275 puistoaluetta ja 40 luonnonpuistoa tai -reservaattia.

        http://www.060608.it/it/cultura-e-svago/verde

        Lapsellista höpö höpö puhetta piemämmistä kaduista ja niitten vaarallisuudesta. Ei Roomassa tarvitse pelätä edes yksinäisen naisen. Kaikki kadut ovat erittäin hyvin valaistu jopa öisinkin. Monissa paikoissa on valonheittimiä jotka valaisevat rakennusten seinätkin.

        Ei vaarallisuudella ole myöskäään mitään tekemistä pimeyden kanssa, ainakaan Roomassa. Ei kapeilla kujilla edes esiinny taskuvarkaitkaan vaan he liikkuvat siellä missä turistit parveilevat, lippumyyntijonoissa ja määrätyissä busseissa. He liikkuvat päiväaikaan.

        Äläkä tule väittämään että Roomassa jäljiteään naisia. Sellaista voi tapahtua molemmin puolin Terminiä jos naishenkilö pukeutuu erikoisella silmiinpistävällä tavalla ja seisoskelee kadulla tai kulmilla. Samanlaista touhua se on kaikkien suurkaupunkien rautaieasemien läheisyydessä. Opiksi vaan. Ei saa olla naivi.

        Siinä ihan Terminin kupeessa on hotelleja jotka vuokraa huoneita tunniksi kerrallaan. Yksinäisten naisten ei kannata norkoilla Terminin ympäristön kaduilla ja kujilla, tai ainakin on pukeuduttava asiallisesti jos ei halua että tullaan tekemään tarjouksia. Italialaiset naisihmiset pukeutuvat erittäin asiallisesti kun lähtevät kaduille ja kujille.

        Järki käteen, Roomassakin!


    • nahis

      Keskustassa nähtävyyksiin pääsee kävellen mutta metrolla kulkeminen oli mielestäni helppoa ja halpaa. 1 suunta euron ja linjoja on kaksi punainen ja sininen, tarkastaa täytyy vaan kumpaan suuntaan on menossa punaista tai sinistä linjaa että tulee noustua oikeaan metroon.

      Kirkkoihin ja museoihin muistaa pukea polvien alapuolelle yltävän hameen/housut ja olkapäät peittävän paidan niin hyvä:) Ravintolassa kannattaa jo tilatessaan sanoa jos ei halua vettä ja leipää tuotavan koska useimmissa paikoissa niistä veloitetaan erikseen. Kattauksesta maksat lähes kaikkialla sen pari euroa. Katukauppiaiden,kerjäläisten ja soittajien kans ei kannata alkaa lainkaan juttusille jos ei halua ostaa/antaa mitään :)

      Tärkein kaikieta: Älkää ottako ravintoloista Turisti menua!!!! se on matkailijoiden aliarviointia,parempaa ruokaa saat mäkkäristäki :D

    • huh..

      "Keskustan ympäriltä löytyy paljon ihania asuinalueita kuten Monteverde, Savoian ja Salarian alue, Aventino, Garbatella, Parioli, Pincio, Caracallan alue..."

      mitähän oikeen olet juonut kun suosittelet matkailijoille paikkaa jossa on prostituutio-ongelma näkyvästi kadulla? katsoin googlen kuvahaun Salaria..
      älkää ottako todesta kaikkea mitä nimimerkki trasteverine kirjoittaa hän saattaa olla vaikka joku lapsi tai joku joka neuvoo toivoen muille huonoja matkoja kuka muuten tuollaisia suosittelisi..

      • roomatar4

        Via Salaria on täysin eri asia kuin asuinalue Salaria.

        Via Salaria = Jo antiikin aikainen tie Anconaan asti / Via Salaria - aktiivisesti käytetty todella pitkä tie josta löytyy varmasti protituutiota joltain pätkältä

        Zona Salaria = Arvostettu ja kaunis asuinalue


        Ihanaa, että täällä on urpoja jotka käy google-kuvahaun perusteella pätemään.


    • roomassaollut

      näkeehän sen ettei nimimerkki nahis osaa oikeen mitään fiksua suositella:

      "Tärkein kaikieta: Älkää ottako ravintoloista Turisti menua!!!! se on matkailijoiden aliarviointia,parempaa ruokaa saat mäkkäristäki :D "

      kuka lähtee "mäkkäriin" Roomaan asti syömään rasvaista, lihottavaa ja laadutonta roskaruokaa, kun voi tilata oikeaa italialaista ruokaa!

    • kaikkeinparas

      Kannattaa mennä ainakin Rooman upeimpaan PALATSIIN! Aldrovandi Villa Borghesessa on edullinen niin hyvätasoiseksi hotelli-palatsiksi! Iso uima-allas, paratiisimainen puutarha ja loistava ruoka!! lyhyt matka keskustaan ja vieressä myös bussipysäkit lähellä on myös aivan ihana ja kuuluisaakin kuuluisampi Villa Borghese sekä BioParcon eläintarha tuhansine eläimineen, johon verrattuna Suomen eläintarhat on lähinnä kanaloita vaan!!! Päivät voi viettää pelkästään Villa Borghesessa kun siellä on jo yksistään niin valtavasti nähtävää

      http://www.aldrovandi.com/

      http://www.bioparco.it/

      • satunnainen matkaili

        Olen menossa tuon puiston (Borghese) vastakkaiselle puolle ja olen kuullut ko puistosta kyllä, mutta en esim jostain eläintarhasta siellä. Ja kun vielä mainitset, että "siellä (puistossa?) on jo yksistään niin valtavasti nähtävää", niin antaisit lisävinkkiä. Olisin kiinnostunut lukemaan - siis mieluummin näin ennen matkaa, kuin huomata matkan jälkeen mitä jäi näkemättä...

        Matkalle lähden/-mme ~kolmen vkon kuluttua.

        ps. toivottavasti lämpötila siellä edes hiukka hellittää siihen mennessä...


      • <3 Italia

        Mä en usko että sä oot käynyt oikeasti BioParcossa jos sanot noin.Se ei oo yhtään sen kummoisempi kun Korkeasaari. Ja elukat on verkkojen takana, aika moni vaikeasti nähtävissä. Mutta kyllä lapset silti tykkäs:)


      • käytyjo
        <3 Italia kirjoitti:

        Mä en usko että sä oot käynyt oikeasti BioParcossa jos sanot noin.Se ei oo yhtään sen kummoisempi kun Korkeasaari. Ja elukat on verkkojen takana, aika moni vaikeasti nähtävissä. Mutta kyllä lapset silti tykkäs:)

        http://www.rantapallo.fi/coloredelmarevacanze/2011/09/01/elaimia-videoita/

        Bioparcossa on yli tuhat eläintä, kun taas Korkeasaaressa on vain 150 eläinlajia.. Bioparcosta löytyy myös norsut, kirahvit, virtahevot yms. joita ei ole Korkeasaaressa ollenkaan joten kyllä on erikoisempi.


      • hjfljfgj
        käytyjo kirjoitti:

        http://www.rantapallo.fi/coloredelmarevacanze/2011/09/01/elaimia-videoita/

        Bioparcossa on yli tuhat eläintä, kun taas Korkeasaaressa on vain 150 eläinlajia.. Bioparcosta löytyy myös norsut, kirahvit, virtahevot yms. joita ei ole Korkeasaaressa ollenkaan joten kyllä on erikoisempi.

        Kyllä.Mäkin luin ton netistä ennen reissua. Silti bioparco petti odotukset. Ja tämä on yksi mielipide muiden joukossa, niitä pyydettiin joten älähän käy toisten mielipiteitä dissaamaan.


      • lolleroxx
        hjfljfgj kirjoitti:

        Kyllä.Mäkin luin ton netistä ennen reissua. Silti bioparco petti odotukset. Ja tämä on yksi mielipide muiden joukossa, niitä pyydettiin joten älähän käy toisten mielipiteitä dissaamaan.

        mitä odotit siellä olevan dinosauruksiako?


      • vhdfh
        lolleroxx kirjoitti:

        mitä odotit siellä olevan dinosauruksiako?

        Edelleenkin, kyseessä on mielipide. Yksi muiden joukossa. Joten voit pitää näkökantasi ihan omana tietonasi.


      • nohoinenäkäs
        vhdfh kirjoitti:

        Edelleenkin, kyseessä on mielipide. Yksi muiden joukossa. Joten voit pitää näkökantasi ihan omana tietonasi.

        jos menee bioparcoon puoli tuntia ennen sulkemisaikaa niin ei ihme jos ei mitään näe sillä monet häkit suljetaan tunti tai puolituntia ennen, kivaa jos jollekin riittää korkeasaari se on ainakin lähellä vaikka eläimiä ei ole yhtä monipuolisesti, kyseessä on mielipide yksi muiden joukossa, joten voit pitää näkökantasi ihan omana tietonasi.


      • vhdfh
        nohoinenäkäs kirjoitti:

        jos menee bioparcoon puoli tuntia ennen sulkemisaikaa niin ei ihme jos ei mitään näe sillä monet häkit suljetaan tunti tai puolituntia ennen, kivaa jos jollekin riittää korkeasaari se on ainakin lähellä vaikka eläimiä ei ole yhtä monipuolisesti, kyseessä on mielipide yksi muiden joukossa, joten voit pitää näkökantasi ihan omana tietonasi.

        "voit pitää näkökantasi ihan omana tietonasi"

        En muuten pidä:)Ja lakkaahan sinä peukuttamasta omia kommenttejasi itse, sehän on jo huvittavaa!

        Ja opettelehan välimerkkien käyttö. Siten meidän on mukavampi mielipiteitäsi lukea:)


    • ulisse

      Minulle riittää muutamaksi viikoksi katselemista Pincianossakin. En tarvitse mennä Villa Borgheseen saakka.

      • satunnainen matkaili

        no mitä siellä on? ...kaukana Colosseumistakin...


      • ulisse
        satunnainen matkaili kirjoitti:

        no mitä siellä on? ...kaukana Colosseumistakin...

        Asun täällä Pincianossa. En ole käynyt vielä Colosseossa enkä Vatikaanin musoessakaan, vaikka olen asunut täällä jo puolet ikääni. Kirkkoja olen nähnhyt kai monta sataa. Pincianossa on kaunista ja erittäin rahallista. Kukaan ei varasta eikä kerjää. Täällä saa kävellä ihan yksikseen kaikessa rauhassa ilta myöhäänkin. Ei täällä kyllä turistejakaan koskaan nää.
        Tykkään käydä kävelemässä Monteverdessä, Aventinossa tai Salarian alueella. Ostokia teen silloin tällöin Corso Triestellä ja sen ympäristössä.


    • nahis

      Hei vaan ja sori ku oon syntyny,en tietenkään tarkoittanut että kukaan lähtisi syömään mäkkärin ruokaa italiaan vaan että noin yleisesti turisti menu- ruuat on aika lailla verrattavissa pikaruokaloiden paskaan sapuskaan:)

      Erään ravintolan edessä olikin trasteveressä kyltti jossa luki jotain " we are against war and turist menus". Mutta syökää toki mitä syötte,itse sain kokea kantapään kautta että turisti menun ruuat oli kökköä enkä erehtynyt niitä toista kertaa ottamaan. En siis mennyt mäkkäriin jatkossa vaan muihin italialaisiin ravintoloihin,ymmärrätehän :)

    • tjutju

      .. ja tuo kyseinen paikka (lungarettalla), joka rehvahstelee olevansa turistimenuuta vastaan, on juurikin niitä pahimpia turistirysiä. Noh, senhän kertoo jo aika pitkälti myös se, millä kielellä asia ilmoitetaan. Välttäkää siis ensisijaisesti paikkoja, joiden menu tai liitutaulu puhuu englantia.

      • satunnainen matkaili

        Pitihän tuota paikkaa käydä 'maistamassa' tietty. Ihan kelpo paikaksikin osoittautui vielä. Ruoka ihan OK - ei mikään kulinaristiannoksia meidän Garbonara, mutt käypänen ja talon karahviviinikin ihan juotavaa.
        Henkilökunta ei makeillut pätkääkään, mutt oli varsin asiallinen - sillee nuorten välittömään tapaan. Samanhintaisia paikkoja käytimme molemmin puolin jokkee.

        Mutt muuten se Trasteveeren puoli oli kyll ku Itä-Saksa tai Itä-Berliini länsipuoleen verrattuna - siis paljon ränsistyneemmän oloinen.


      • romanesco
        satunnainen matkaili kirjoitti:

        Pitihän tuota paikkaa käydä 'maistamassa' tietty. Ihan kelpo paikaksikin osoittautui vielä. Ruoka ihan OK - ei mikään kulinaristiannoksia meidän Garbonara, mutt käypänen ja talon karahviviinikin ihan juotavaa.
        Henkilökunta ei makeillut pätkääkään, mutt oli varsin asiallinen - sillee nuorten välittömään tapaan. Samanhintaisia paikkoja käytimme molemmin puolin jokkee.

        Mutt muuten se Trasteveeren puoli oli kyll ku Itä-Saksa tai Itä-Berliini länsipuoleen verrattuna - siis paljon ränsistyneemmän oloinen.

        Trasteveressä on huimat vuokrat ja kalliit asunnot. Siellä asuu kyllä enempi ulkomaalaisia kuin italialaisia. Onhan siellä amerikkalainen yliopistokin. Roomalaiset julkkikset käyvät Trasteveressä mielellään syömässä ja juhlimassa koska siellä ei paparazzit voi jälittää heitä yhtä helposti kuin keskikaupungilla.
        Ja heti kun mennään yläspäin Gianicololle tai länteen päin Villa Sciarran taakse, kaupunginmuurin taakse Monteverdeen, niin siellä asuu paljon roomalaisia julkkiksia. Paljon erittäin kauniita asuinrakennuksia, erittäin paljon puita ja pensaita, rauhallista kuin missä. Monteverdestä kävelee äkkiä Trastevereen.

        Trasteveressä on ikäänkuin kaksiosainen, kun Viale Trastevere halkoo Trasteberen kahteen osaan. Itse pidän kovasti itäisestä puolesta ja alueesta lähinnä Gianicoloa.


    • jkadjjfewuhgjsahd

      Sinänsä menu Turisticossa ei ole mitään pahaa. Esim. juuri samaisella Lungarettalla on Mauro ravintoja joka tarjoaa aika tylsää ruokaa, mutta halvalla ja paikka on täynnä iltaisin ja siellä on myös paikallisiakin.

      Menu turistico on siellä esim edullisempi kuin yksittäin ostettuna samat safkat eli tuo menu turisticon välttäminen on vähän sellainen typerä "matkaoppaan" sääntö. Vähän sama juttu kuin "me ne ravintoloihin, joissa on paljon paikallisia".

      Itse myös samaa mieltä edellisen kanssa, että se paikka, jossa kyseinen mainos on kannattaa kiertää kaukaa. Parempia paikkoja on koko Trastevere varmasti täynnä.

      • satunnainen matkaili

        Hieno kylä tuo Rooma kaikenkaikkiaan! Nyt saimme vasta silmäyksen ja aavistuksen mahtavista nähtävyyksistä, siis siitä mitä kaikkea sieltä voisi nähdä.

        Olimme siis vkon retkellä ja kävimme pääasiassa niissä kaikkein yleisimmissä turistipyydyksissä - joissain kyllä pariinkin kertaan. Iltavalaistu Coloseum esimerkiksi kiinnosti niin paljon, että halusin kuvata sitä myös valaistuna iltapiemeässä.

        Foorum Romanum on todella mykistävä alue, niin laajuudeltaan kuin raunioiltaan. Siellä viihtyisi paljon pidenpäänkin, kuin iltapäivän käyntimme salli.

        Fontana Trevi oli upee myös - toisin kuin ne espanjalaiset(ko) portaat, joilla istuskeli ihmisiä suurin joukoin.

        Ja tietty Vatikaani - se on vallan oma lukunsa. Mitään niin vaikuttavaa en osannut edes kuvitella näkeväni kuin siellä sekä kirkossa että museossa näin. Loputtomiin mykistävää taidetta - satoja metrejä käytäviä ja kymmeniä huoneita. huh, huh. Kaksi pv ei riittänyt, kuin kävelyyn läpi tilojen. Pysähtyä ei juuri ehtinyt.

        Sama tunne tuli myös Villa Borgeesen museossa. Kymmiä huoneita veistoksineen ja maalauksineen - hengästyttää vieläkin.

        Pantteon oli mulle jonkinsortin pettymys. Taitais olla restauroinnin tai puhdistuksen aika sillä pikku hiljaa... Muut kohteet hämmensi niin.

        Näistähän riittäisi kertomista vaikka monta 'sivua', mutt annetaan muillekin mahdollisuus ;)

        Me asuimme lähellä Piazza Popoloa, Via Corsolla, Corso 22 b&b - huoneistohotelli -yhdistelmässä, jossa meillä oli kolme huonetta keittiö ja ruokailutila, jossa iso pöytä.

        Aamiainen kuului hintaan. Se tuotiin tuohon huoneistoon - siis kahvit, murot, mehut, croisantit, pullat, juustot, jughurtit, ym. Niitä sai käyttää aina kun joku porukastamme lysti. Astiat kävi siivoja pesemässä aina aamupäivisin ja siivos tietty kämpän muutenkin. Mutt leikkeleitä, munakokkelia ja pekonia ei aamiaseemme kuulunut - harmi.

        Liikenteen melu ei sisälle kuulunut, vaikka kadulla oli iltaisin todella paljon ihmisiä. Myöskään minkäänlaista taskuvarkauteen viittaavaa ei kukaan meistä viidestä havainnut.

        Upee matka, vaikka muutama sata kirkkoa ja museota jäikin odottamaan paluutamme, jota 'varmistelin heittämällä kolikon olkani yli Fontana Trevin suihkulähteeseen, joka on muuten uskomattomatton upee - juuri sellainen kuin parhaista kuvista näkee. Vaikuttavuus tulee kuitenkin vasta siellä paikan päällä. :)


      • ulisse

        "Parempia paikkoja on koko Trastevere varmasti täynnä."

        Minä menen syömään mielummin Viale Trasteveren toiselle puolen. Siellä on vähintäin yhtä viihtyisää kuin toisella puolenkin, mutta paljon rauhallisenpaa ainakin päiväsaikaan. Jos painelee Via della Lungarettaa etelään päin niin saapuu kahdelle torile, Piazza della Gensola ja Piazza in Pisnicula. Siinä on mukavia ravintoloita. Harmi vaan että siinä saa pitää autoja parkissa. Käykää Pisniculan pienessä ihanassa kirkossa saman tien. Ehkä Rooman pienin kirkko. Vain pari vuotta sitten torin varrella oli vain kaksi ravintolaa eikä juuri ainoatakaan autoa parkissa.

        Siitä sitten Vicolo Atletaa pitkin Via Genovesille ja siitä eteenpäin Piazza dei Mercantille. Vicolo Atletan varrella sijaitsee Rooman vanhin synagoga. Piazza dei Mercantin vieressä on Piazza di Santa Cecilia ja saman niminen kaunis kirkko. La Taverna dei Mercanti on suosittu ravintoa. Kesäaikaan siinä on suuri ulkoilmaterassikin. Sitä vastapäätä on yksi Rooman vanhimpia ravintoloita, erittäin suosittu Da Meo Patacca.Siinä kulmilla on pari muutakin pienenpää ruokapaikkaa.

        Lähenpänä Viale Trastevereä on Mc Donalds ja L' Insalata Ricca, suosittu Piezzeria Ai Marmi ja monen monta muuta...


    • ekakertalainenmatkas

      Kesällä Roomassa käyneenä, suosittelisin kuitenkin Trasteveren käyntiä. Me syötiin siellä reissun parhaat ruo'at ja ihan tusistimenusta. Kannatti käydä!

    • satunnainen matkaili

      Monet asiat on tietty 'makuasioita' ja mieltymykset ihmisillä erilaisia, niin ruuan kuin näkemänsäkin suhteen. Joten ei toivoakseni aloiteta kinaamista, vaikka mun mielestäni Trastevere oli vaan köyhempi Rooman alue eikä mainosten mukainen taiteilijakaupunginosa. Siellä rakennukset on selkeästi heikompikuntoisia kuin toispuole jokke - siellä 'kermakakun' puolella. Senhän 'kaikki' kaiketi tietävät ja tunnistavat keskeltä Roomaa...?

      Mekin syötiin siinä "vastustamme sotaa ja turistimenuja" -ravintelissa. Ja sen pasta Carponare oli ihan saman tasoinen ja hintainenkin vielä, kuin Corson poikkikadulla ihan Popolon aukion tuntumassa, jota majapaikkamme nuori ja perin ystävällinen 'enkeli' suositteli.

      Mutt kyll minäkin suosittelen Trasteveressä käyntiä. Sopii hyvin esim Vatikaanin käynnin yhteyteen. Samalla puolella 'kylää' kun ovat.

      • lkjhlh

        Veit sanat suustani!:)En oo koskaan voinut käsittää tällä foorumilla kinaa, mikä syntyy ihan käsittämättömistä aiheista. Sinä et suuremmin diggaillut Trasteveresta, minä taasen jäin täysin koukkuun:)Mutta mitä siitä, nehän ovat vaan asioita, mitkä kaksi ihmistä on kokeneet eri tavalla...ei meistä kumpikaan ole sen enempää oikeassa.


    • kikshdjshd

      Minun suosikit on nimenomaan Campo de Fiorin ympäristö ja Trastevere. Iltaisin viehättäviä paikkoja, joissa ihmisiä liikkuu ja istuu kymmenissä ravintoloissa. Päivällä koko alueesta ei saa mitään kuvaa.

      • Piazzalla

        Kesällä kävimme myös Trasteveressä ja söimme PIZZAA Piazza de Renzillä paikan nimi oli Casetta de Trastevere. Paikka oli täynnä, myös paikallisia, lounasaikaan. Vanhempi italialais madame lauloi piazzalla hanuria soittaen, tunnelmallista. Pizzat maksoivat vain 5-6 euroa.


    • MM

      Kannattaa käydä täälläkin, suosittelen!
      www.pizzeriapanunto.com

    • tjutju

      ”Sinänsä menu Turisticossa ei ole mitään pahaa. Menu turistico on siellä esim edullisempi kuin yksittäin ostettuna samat safkat eli tuo menu turisticon välttäminen on vähän sellainen typerä "matkaoppaan" sääntö.”

      Menu turisticossa ei välttämättä ole mitään pahaa. Se voi olla ihan normaali ja maukas annos, mutta silti suosittelisin välttämään turistimenua. Usein se kasataan edellisten päivien ylijääneistä, pakastimessa tai jääkaapissa säilötyistä aineksista, jotka eivät enää ole tuoreita. Ravintolan kannalta ne on hyvä syöttää pois, jos vaan jollekin kelpaa. Muussa tapauksessa ne lentäisivät roskikseen.

      Menu turisticolla ei siis syyttä ole kielteinen maine. Tämän vuoksi suurin osa tasokkaammista tai huokeistakin hyvän hinta/laatu-suhteen kansansyöttölöistä ei tarjoa lainkaan menu a prezzo fissoa. Näiden ruokapaikkojen ei muutenkaan tarvitse houkutella turisteja. Laatu vetää paikallisista vakioasiakkaista ja viidakkorumpu uusia ruokailijoita ilta toisensa ravintolan täyteen jo muutenkin.

      ”Monet asiat on tietty 'makuasioita' ja mieltymykset ihmisillä erilaisia, niin ruuan kuin näkemänsäkin suhteen.”

      Toki ruuan suhteen on makuasioitakin, kuten se, maistuuko ruoka hyvältä. Moni tykkää esimerkiksi McDonald’sin aterioista siitä huolimatta, ettei niitä voi kovin tasokkaiksi väittää. Sen vuoksi on täysin nollatason keskustelua tuoda esiin, jos on saanut jostain paikasta omaan makuunsa hyvää ruokaa. Eri asia on sitten se, onko ruoka laadukasta – esimerkiksi tuoreista raaka-aineista väkevällä ammattitaidolla valmistettua. Laadukas ei välttämättä ole kaikkien makuun sopivia. Eli vähän sama homma kuin viinien kanssa. Viinin maistajakaan ei välttämättä pidä jostain tietystä viinistä, mutta sitä maistettuaan pystyy siitä huolimatta toteamaan viinin olevan laadukasta.

      Eli hyvät ihmiset, välttäkää makuasioiden esiin tuomista. Keskittykää sen sijaan olennaisiin asioihin, joista viestienne lukijat voivat saada jotain informaatiota.

    • oppia ikä

      Atac nostaa lippujen hintoja 25. toukokuuta lähtien. Mutta vanhat liput kelpaavat vielä elokuun loppuun saakka, joilla nyt sellaisia on.

      Atac tarjoaa erilaisia turistilippuja sivullaan

      http://www.atac.roma.it/index.asp?p=153&i=14

      Kertalipun hinta tulee olemaan 1,5 e ja on voimassa 100 minuuttia, siis 1 tunti ja 40 minuuttia. Vuorokausilippu 6 e, kolmen vuorokauden 16,50 e, viikon turistilippu 24 e. Muistakaa että liput ovat voimaa keskiyöltä seuraaan keksiyöhön. Joten kannattaa ensimmäinen reissu tehdä aina aamusta heti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe