Tsemppiä liikuntavammaisille!!!

musta ruusu

Aloitan nyt uuden oman ketjun, koska tuo edellinen oli vuodelta 2007. Haluan tuoda oman kokemukseni esille, että kyllä se vaan meillä liikunjtarajoitteisillakin voi onni potkaista.
Itse joutunut käyttämään kohta 6 vuotta apuvälineitä liikkumiseen ja olen työkyvytön. Lisäksi sairastan epilepsiaa ja masennusta. Olen 30 vuotias nainen.

Eihän se todellakaan mitään helppoa ole ollut löytää kumppania, varsinkaan livenä, koska ihan rauhassa ja yksin ( jos ei ole kavereita mukana) olen saanut iltoja viettää jos on ollut viihteellä. Syykin on ollut selvä : " ahaa, toi on selkeesti vammanen, joten kierretään kaukaa".

Sitten ajattelin kokeilla nettideittaamista. Ensin jätin kuvan pois profiilista. Yllätys yllätys, eipä tullut kommentteja ei mitään. Laitoin kuvani, meinasin hukkua treffipyyntöihin. Tapasin potentiaalisimmat ehdokkaat,(jokaiselle heistä olin maininnut ennen tapaamista sairauksistani) ja voi sitä "riemun" määrää mikä valtasi sisimpäni, kun aina treffien päätteeksi sain kuulla saman lauseen : " kyl sä muuten oot tosi nasta ja ihana, mutku sul on noi kepit ja epilepsia niin nou tänks".

Vuodesta toiseen samaa paskaa. Luovutin ja poistin profiilini, ainoa mikä jäi, oli tämä s24:n "minä"profiili. Päätin lopettaa etsimisen.

Sitten tapahtui jotain. Eräs mies alkoi piirittää minua netissä. Ajattelin itse että kuitenkin historia toistaa itseään, joten vastailin vaan kaverimielessä viesteihin. erään kerran hän sitten ilmoitti haluavansa tavata. Olin hänellekkin kertonut sairauksistani.Mies siis perusterve.
Pelon sekaisin tuntein suostuin tapaamiseen ja PAM. se oli rakkautta ensi silmäyksellä kummaltakin, ja se rakkaus on pitänyt meitä yhdessä nyt pari vuotta, ja häistä olemme puhuneet.

5

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musta ruusu

      Selvennykseksi vielä : en elä miesystäväni kustannuksella,emmekä asu yhdessä.itse olen maksanut kämppäni vuokrat,omat laskut ja muun elämisen kuntoutustuestani. Se ei ole mikään iso summa, mutta olen selvinnyt kituuttamalla.

    • Al nox

      Se on kyllä aivan upeaa kuulla näistä onnistumisen kokemuksista ja mikä tekee sinun onnistumisestasi vielä paremman on juurikin tuo sinun liikuntavammaisuutesi. En siis millään lailla vähättele sinua tai ketään liikuntavammaisia, mutta onhan se nyt tosi asia sekin, että Suomessa vammaisuus, oli se sitten mikä tahansa, on yksi isoimmista tabuista mitä meillä on, valitettavasti ja toivonkin tämän tarinan muuttavan edes vähäsen mielipiteitä ja että edes liikuntavammaisuus tulisi hieman hyväksyttävämmäksi yhteiskunnassamme.

      Onnea teille kahdelle. Olette sen ansainneet. :)

    • liikkarimyös

      Hyvä hyvä. Itsekin olen liikuntavammaisena huomannut, että netistä on todella vaikea löytää seuraa. Toisaalta kaikki yritykseni eivät ole kaatuneet vammaani. Tiedä sitten miten vammasta kannattaa ilmoittaa, kun se on hyvin lievä, ei vaikuta elämääni paljoakaan, mutta haluan rehellisesti kertoa, että olen pikkuisen erilainen kuin moni muu. No, ehkä joku kiinnostuu joskus ja onneksi saanut aika paljon kavereita kummastakin sukupuolesta.

      En sitten tiedä tuota liikuntavammaisuuden hyväksymisestä yhteiskunnassa. Mulla on onneksi kaikki työkaverit suvaitsevaisia ja en ole kokenut syrjintää. Myös vapaa-ajalla tapaan kavereitani, joille vammani ei ole minkäännäköinen ongelma. Yöelämässä en kylläkään liiku, sillä kymmenkunta vuotta sitten eräs välikohtaus jätti aika paljon traumoja.

      • musta ruusu

        Ihanaa kuulla että sinulla on hyväksyvät ystävät ja työkaveritkin ovat suvaitsevaisia =)

        Itse menetin aika monta kaveria sen jälkeen kun jouduin tähän tilanteeseen. En ilmeisesti sopinut heidän imagoonsa, mutta toisaalta, tämä oli myös hyvä elämänkoulu. Siinä eroteltiin jyvät akanoista ja vain tosiystävät jäivät. He kohtelevat minua tasavertaisena eivätkä anna vammani häiritä. Ne muut taas, jotka hylkäsivät, jaksavat vieläkin nyrpistellä nenäänsä kun vastaan sattuvat kävelemään. Ilmeisesti pelkäävät että invalidisoituminen on tarttuvaa lajia.

        En todellakaan ymmärrä sitä ajatusta perusterveiltä, että mitä ihmeen häpeämistä on siinä jos joku muu joutuu käyttämään apuvälineitä selvitäkseen.

        Monesti olen kohdannut myös tämän ilmiön, että kun menen vaikka täpötäyteen raitsikkaan, ihmiset pitävät istumapaikoistaan kynsin ja hampain kiinni ettei vaan tarvitsisi terveitä jalkoja rasittaa seisomalla. Ja jos erehdynkin sanomaan että voiskos päästä istumaan, käännetään kasvot kohti ikkunaa ja ihmetellään että onpas lämmin/sateinen sää ulkona.Ei ne kepit ole kuitenkaan kyllästetty millään näkymättömyysnesteellä.Ja en tosiaan ole ainoa invalidi joka joutuu tälläisen kohteeksi. Siis mikä helvetti ihmisiä oikein vaivaa?
        Tosin poikkeuksiakin löytyy jotka sitten osaavat ajatella järjellä ja ovat kohteliaita,ja suurkiitos heille siitä!! Mutta valitettavan usein tosiaan tilanne on juuri se että olet yhteiskunnan hylkiö jos et ole perusterve.


      • N29

        "Tiedä sitten miten vammasta kannattaa ilmoittaa, kun se on hyvin lievä, ei vaikuta elämääni paljoakaan, mutta haluan rehellisesti kertoa, että olen pikkuisen erilainen kuin moni muu."

        Samaa olen miettinyt itsekin, kun joskus olen harkinnut profiilin tekoa jonnekin treffipalstalle. No, on jäänyt aina tekemättä kun en ole keksinyt miten asian muotoilisi.
        Ap:n puolesta olen iloinen, että satuit törmäämään siihen hyvään tyyppiin. Itselläni alkaa kai kolmenkympin kriisi pukata päälle, koska viime kuukausina on alkanut tuntua niin pahalta yksinolo, ja halu löytää kumppani on koko ajan mielessä.
        Ehkä voisin löytääkin jonkun jos heittäisin kaikki vaatimukset romukoppaan, mutta siinä pettäisin itseäni. Ja vaatimukset eivät siis kohdistu ulkonäköön, vaan luonteeseen. Haluan miehen, jolla on edes samansuuntaiset arvot itseni kanssa. En haluaisi ajatella, että perussairauteni vuoksi on vaan parasta napata kiinni ensimmäinen joka minut huolii, vaan haluan ihan oikeasti löytää sen elämänkumppanin, joka tekee arjesta vähän helpompaa, ei vaikempaa...
        Ai niin, miehen löytämisessä ei suinkaan auta se, että perussairauteni lisäksi olen ujo, introvertti ja sosiaalisissa tilanteissa aina täysin pihalla. :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe