colliella herkkä maha?

tikkutakkkku

Kaverillani oli collie joka on jo nukkunu pois, tällä meni maha kuralle pienimmästkin ruokamuutoksesta, välillä ihan jopa ilman ruuallista syytä. Onko miten yleistä tälle rodulle?

11

1202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teräsmahat

      vARmaan aika moni koira reagoi nappulaan mahallaan, rodusta riippumatta. Meillä mahat kestävät hyvin, nappulaa ei syödä :)

    • 2 Collien ex- om.

      Collieilla on tunnetusi melkein kaikkilla herkkä vatsa, se voi kehittyä jopa krooniseksi vatsakatariksi jos antaa väärää ruokaa
      Vain kokeilemmalla oppii mikä sopii ja mikä ei .
      Kannattaa opettaa jo pentuna että ruokaan on lisätty piimää
      Koiran makkarat ovat vihoviimeistä ruokaa herkkävatsaisille.
      jos ei koiran nappulat sovi niin kannattaan antaa kotiruokaa
      Luita ei missään tapauksessa koskaan.

    • 8++11

      Minulla ei ole ollut yhtään herkkämahaista Collieta ... tiedän kyllä muutaman jotka ovat . Eiköhän kaikissa roduissa löydy noita herkkämahoja . Kannattaa pentua etsiessa kysellä kasvattajalta onko pennun vanhemmat olleet herkkämahaisia .

    • stressssaaaaja

      Aika herkkämahainen löytyy täältä. Olen huomannut, että muutokset ja stressi vaikuttaa, ei välttämättä niinkään ruoka tai luut.

    • Pumpi :P

      Mikä sitten aiheuttaa sitä stressiä ? Eikö koiria osata sosiaalistuttaa pentuna ja totuttaa elämään ?
      Collie on rotuna herkkä mutta ei se sitä tarkoita että se pentu täytyy pumpulissa pitää . Monta Collieta pilataan pentuna liiallisella varomisella ja paapomisella .

      Omani joita on ollut useampi eri linjoista eivät ole olleet paukkuarkoja,herkkämahaisia,arkoja ..uskoisin että minullekkin olisi sattunut tässä vuosikymmenten aikana edes yksi tälläinen "stressi" koira . Kannattaa katsoa sinne peiliin eikä rotua syyttää . Collie ei sovi kaikille .

      • Oh my collie

        Onneksi olkoon vaan hyvähermoisista ja -vatsaisista koirista. Kyllä se taitaa kuitenkin olla ihan tuurista kiinni minkälaisen koiran saa.
        Koirille stressiä aiheuttavat asiat joita ne eivät ymmärrä, esimerkiksi kotoa pois vienti vieraiden ihmisten ja eläinten joukkoon. Edelliselle koiralleni tuli ripuli, kun pakon sanelemana jouduin jättämään sen hoitoon ystävälleni, jonka luona koirani ei ollut koskaan käynyt, johtuen ystäväni omista koirista. Luultavasti koirahoitola olisi ollut myös stressiä aiheuttava asia. Saa hassata paljon rahaa, jos pennusta asti totutat koiraa eri hoitoloihin sen vuoksi, että SAATAT joskus matkustaa jonnekin.

        Nykyinen koirani ei luultavasti saisi ripulia noin helpolla, vaikka vaikeasta vatsasta kärsikin aikoinaan. Sitä tosin on siunattu huonoilla hermoilla ja se pelkää ilotulitteiden räjähdyksiä sekä äkkinäisiä kovia ääniä, kun taas ensimmäinen koirani ei hätkähtänyt oikein mitään, vaikka ei mikään rämäpää ollutkaan.


    • Anneli65

      Yleensä herkkävatsaisuus on summa summarum, ja vaikuttaa esim. hihnan toinen pää, eli omistaja/t/ ja toki perimäkin. Minulla 4:s uroscollie menossa ja yksi on ollut herkkämahainen, tosin sitten vain kokeilemalla löysin hyvän pipana yhdistelmän, koska kotiruoassa ei ole niitä vitamiinejä, joita pipanoissa on...lisänä kotiruoka vaihtoehto on hyvä. Herkkyys ja tai arkuus ei ole rotukysymys, eikä paukkuarkuus ole rotukysymys...

    • näin meillä

      Meillä 2 collieta jotka eivät ole olleet kovin herkkävatsaisia. Niitä on ruokittu nappuloilla, ja joskus annettu lisäks makupalana noin 1 rkl naudan tai kanan lihaa tai kananmunan keltuaista (valkuaista kun ei saa antaa) sekaan. Raakoja ydinluita on joskus niille annettu, toinen menee joskus siitä kuralle, toinen ei. Isompi ongelma oli, kun vanhempi niistä osottautu allergiseks vehnälle mitä monet nappulat sisältää. Tuli pahoja iho-oireita. Kun syy selvis, vaihdettiin vehnättömään ruokaan ja iho parani viikossa eikä ongelmia ole sen koommin ollu. Mainittu vahnäallergia on aika yleistä collieilla, joten kannattaa muistaa se, jos harkitset collien hankkimista.

    • 8+4

      Itselleni tuli aikoinen Collie josta sanottiin ettö on äärimmöisen herkkä mahainen ...muutamaa kuukautta myöhemmin ei ole mitään ongelmaa enää mahan kanssa kärsii todellakin syödä erillaisia ruokia . Tällä koiralla on stressi maha joka on eriasia kuin herkkä maha . Eli kyllä ne vatsavaivat voivat olla myös ihmisesestä lähtöisin .

    • :)

      On aivan naurettavaa väittää että melkein kaikki colliet olisivat herkkävatsaisia. Kyllä se on rodussa jokseenkin yleistä ja kyllä löytyy myös niitä ihan hemmetin huonovatsaisia, MUTTA, aika monesti tässäkin rodussa se herkkävatsaisuus johtuu ihan vain siitä hihnan toisesta päästä. Jos pennulle ei alusta alkaen tarjoa kaikenlaista maistettavaksi ja pahimmillaan annetaan vain yhtä nappulaa eikä mitään muuta, niin ei mikään ihme jos vatsa ei myöskään mitään uutta kestä.

      • ei teollista muonaa!

        Juuri näin eli pikku pennusta asti annetaan vaihdellen lihoja, kananmunaa, kotiruokaa ja omia ruuan tähteitä. Totuttakaa ne koiranne niin vältytte monilta ongelmilta ja koira voi hyvin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      87
      1971
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1695
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1626
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe