kallista huijausta

kaikkitieteivierooma

Rooma on kesalla sikakallis ravintoloissa ja kahviloissa sen kun huijataan vaan vaikuttaa silta etta kodittomat, hotellityontekijàt ja afrikkalaiset kauppiaat on rehellisimpia keskustassa! tai sitten kunnolliset ihmiset ovat kadonneet rannoille.. Ravintolassa ei pyydetty vetta se tuotiin vakisin ja lisattiin laskun loppusummaan hinnan nousten heti parilla kymmenella eurolla, italialaisten ravintoloiden hinnat hipoo pilvia ja parin euron gelatosta osataan kiskoa nopeasti parikin kymmenta euroa vaikka varmistaisi hinnan etukateen italian kielta puhuen ei auta.. yhdessa ravintolassa ravintolan pitajan kielitaito (myos italia) loppui heti kun rahaa vaadittiin takaisin ei palauttanut. Rannalla myos turistina sai eriarvoista kohtelua kuin muut mm. lukottoman vanhan karsinan uimakopiksi. Junat risoja ja kaikki ihmiset pitaa laukkuja vapailla paikoilla eika paasta istumaan edes vanhoja ihmisia.

42

1208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veritas!

      Mistäs sinä rantaa Roomasta löysit? Teveren rantaa vai Ostialta? Olikohan tuo kaikki totta mitä kirjoitit? Omat kokemukseni jotain ihan muuta...

    • silaverita

      "Mistäs sinä rantaa Roomasta löysit? Teveren rantaa vai Ostialta? "

      santa marinella, ladispoli ja civitavecchian alue on myös rantapaikkoja eivät kaikki mene vain täpötäyteen Ostiaan Italiassa kahdeksan kertaa käyneenä ja italian kieltä puhuvana paikalle löytää

      "Olikohan tuo kaikki totta mitä kirjoitit? Omat kokemukseni jotain ihan muuta..."

      on totta ja juuri eilen palasin Roomasta takaisin sinne en mene enää ikinä nyt riitti kaikenlainen huijaaminen ja rahan nyhtäminen 2e jäätelöistä kehdataan pyytää yhtäkkiä 20e vaikka hinta varmistetaan etukäteen! no nähtävyys se kai oli joka niissä jäätelöissä ja ruuissa maksoi mutta mistä voi muistaa että lähes joka nurkan takana saattaa olla joku kuuluisa kirkko/raunio jonka varjolla kehdataan lisätä laskun loppusummaan heti parikymmentä euroa, meitä oli kaksi naista reissussa.. mutta turha kai täällä selittää menkää ja nähkää itse millainen paikka Rooma on näin kesällä ja toivottavasti käy parempi tuuri! matkatoimistossa terminillä kiskottiin junalipuista 6 euroa kioskeissa samat liput maksoi euron ja yksi afrikkalainen kioskinpitäjä ei ymmärtänyt italian kieltä ja myi mitä sattui....
      Helsingissäkin on paremmin järjestetty niin että uimahalleja on paljon, Roomassa oli 40C ja ainoa uima-allas eräästä palatsihotellista (Aldrovandi) olisi maksanut 120euroa
      lentokentälläkin oli huonokäytöksistä porukkaa eivät tulleet palvelemaan vaikka tiskille meni rahojen kanssa ja toisessa lentokentän kahvilassa sanottiin ettei pöydässä saa istua siitä olisi pitänyt tehdä varaus ja maksaa erikseen ihan naurettavaa rahastusta onneksi Italiassa on parempiakin paikkoja joissa ei kaikella rahasteta ja rannat on ilmaisia!

    • tjutju

      Useaan kertaan Roomassa myös kesiä viettäneenä en ole ikinä kohdannut mitään tuollaista. Tasan kerran olen törmännyt mahdolliseen huijausyritykseen (torimyyjä antoi ostoksista liian vähän rahaa takaisin), joka sekin voi tosin mennä ihan viattoman ja tahattoman mokan piikkiin. Joka tapauksessa huomasin asian ja pyytämällä sain loputkin kolikot takaisin pahoitteluiden kera.

      Jäätelöstä en ole ikinä joutunut maksamaan muutamaa euroa enempää, edes päänähtävyyksien vieressä. Ravintoloissa, joissa olen käynyt, vesi on ollut maksimissaan kolme euroa. Junalippujen hinnat ovat tietysti riippuneet aina siitä, mikä on määränpää, mutta aina ne ovat tuntuneet todella halvoilta. Niitähän saa myös automaateista, joita ei tietääkseni ole opetettu huijaamaan.

      Joka tapauksessa julkisten kulkupelien, ruuan ja juoman suhteen Rooma on itselleni ollut aina edullinen. Pistää väkisinkin miettimään, onko tapauksessasi nyt kuitenkaan vika kaupungissa vai sen helposti höynäytettävässä vieraassa. Sehän nyt on kuitenkin ihan tunnettu fakta, että italialaisen moraalin mukaan ei ole väärin olla ovela (fare il furbo) ja hyötyä jonkun ylitsepursuavasta yksinkertaisuudesta.

    • marella1989

      kokemuksistani voi lukea myös täältä:

      http://www.rantapallo.fi/coloredelmarevacanze/2011/08/22/saluti-da-roma/

      riippuu varmaan paljon siitäkin minkälaisessa seurassa liikkuu että tuleeko huijatuksi vai ei meitä ei huijattu yhtään kaksi vuotta sitten kun oli veli mukana, nyt meitä tosiaan oli vain kaksi naista matkalla ja meitä pidettiin koko ajan espanjalaisina..

      Mielestäni ei kerro ihmisen yksinkertaisuudesta kun ensin varmistaa hinnan useaan otteeseen etukäteen ja sitten laskun loppusummaan kehdataan lisätä parikymmentä euroa tuosta noin vaan! päinvastoin on hieman yksinkertaista jos väittäisi ettei mitään huijaamista ikinä tapahdu juuri Roomassa kun tunnetusti Rooma on suurkaupunki joten myös esim. taskuvarkaita on ja niistäkin varoittaa jo matkaoppaat että kaikenlaista huijaamista ja varastamista voi kyllä tapahtua siksi monet turistit kulkeekin laukku edessä..

      Junaliput on kyllä halpoja maksaa euron mutta matkatoimistossa terminillä niistä otettiin 6 euroa, vähän arvelin etukäteen että hinta saattaisi niissä olla euron tai pari enemmän mutta sinne oli myös lyhimmät jonot enkä osannut ihan noin paljoa odottaa..
      Toinen meistä ei osannut italiaa ja jäi kahvilaan maksamaan jäätelöitä niin heti jäätelöstä otettiin enemmän maksua koska äitini ei osannut italiaksi sanoa että hinta oli paljon vähemmän ja kahvilanpitäjä tekeytyi ettei osaa englantia ja kun minä menin kahvilaan puhumaan italiaa niin sama kahvilanpitäjä tekeytyi heti niin ettei osaa enää italiaakaan siitä jäi huono maku..

      • marella1989

        ..tämä tapahtui siis Santa Maria maggiore kirkon lähellä ja me kyllä näytimme ja sanoimme että otamme vain ne 2e jäätelöt piccola coppa, kahvilanpitäjä sanoi tuovansa ne pöytään ja mentiin pöytään ja kas kumma kun mentiin maksamaan hinta olikin täysin eri, jos se parikymmentä euroa lisää tulikin pöydästä niin siitä ei ollut ollut mitään puhetta eikä laskussa ollut mitään erittelyä että mihin meni ne parikymmentä euroa..
        Lipuntarkastaja sen sijaan pyysi passia nähtäväksi eikä ilmeisesti uskonut mistä maasta ollaan mutta se summa saatiin puhuttua vähän pienemmäksi kun eläintarhan lähellä ei ollut mistä ostaa se euron lippu muutenkin sai olla koko ajan kysymässä reittineuvoa ihme ettei aikatauluja tai näyttötauluja ollut missään bussipysäkeillä, oli hieman vaikea suunnistaa pelkkien neuvojen ja nuolien yms. perusteella metrotunneleissa


    • trastevererine

      Voi hyvä Marella. Lueskelin kertomuksiasi ja aavistin heti ettet sinä tiedä että seisoen on hinta toinen kuin istuen. Onko jäänyt sinulta jotenkin väliin tuo tieto. Olet mukamas käynyt Sisiliassakin ties kuinka monta kertaa ja sanot osaavasi italiaa hehhee etkä sittenkään ole ymmärtänyt hintoja. Kahvikuppi maksaa joskus jopa puolet enmpikin jos istut pöytään kuin että seisoen juot sen. Siksi monissa kahviloissa Roomassa ei ole tuoleja lainkaan. Eipä tarvitse riidellä tietämättömien ja ymmrtämättömien turistien kanssa hinnoista.

      Eräässä pikku kilohinta pizzeriassa oli varoilta tuoleja (takahuoneessa) ja omistaja toi mulle tuolin ja sain istua ihan ilmaiseksi, koska olen jo iäkäs nainen. Signoralla on erikois oikeudet;).

      Minulle kävin kerran Trasteveressä Piazza San Francescon lähellä. Kahvilassa ei ollut tuoleja lainkaan mutta pihalla oven edessä oli jokunen pöytä ja tuoli ja niissä sai istua ihan ilmaiseksi. Iltapäivällä pausen aikana oli kaikki tuolit varattuja joten omistaja kantoi pika pikaa minulle tuolin, eikä velottanut siitä penniäkään. Roomalaiset osaavat olla ystävällisiäkin ja vieraanvaraisia.

      Muuten kaikissa katolisissa kirkoissa on samat vaatekoodit, ei vain Santa Maria Maggioren basilikassa. Veneziassa San Marcon kirkossa ovivahdit jakaa paperinenäliinoja joita voi laitta naiset olkapäilleen. Meitä ennen jonossa seisoi intialainen pariskunta. Vaimolla oli hihaton tiukka yläosa ja vyötäröalue intialaiseen tapaan paljaana. Paljaasta vyötäröstä ei vartijat sanoneet mitään mutta rouva joutui laittamaan paperinenäliinat olkapäilleen.

      Mutta mitä enempi matkustaa sitä enempi oppii. Siitä sinullekin pikku hiljaa valkenee ettei maailamassa ole asiat niin kuin Helsingissä.

      Varkaista sen verran että kaikissa Euroopan suurkaupungeissa on kesäkuukausina erikoisen paljon varkaita. Varkaat tulevat sinne missä on paljon turisteja. Roomassa on parasta liikkua sivukaduilla sillä siellä ei kulje muita kuin jokunen paikallinen tunnissa eikä siellä ole ainuttakaan varasta. Sitä paitsi tulee näkemäänja kokemaan paljon enempi kuin kävellessä pääkatuja. Rooma on täynnä yllätyksiä joka kulman takana. Erikoisen varovainen on oltava siellä missä parveilee paljon turisteja.

    • marella1989

      " Lueskelin kertomuksiasi ja aavistin heti ettet sinä tiedä että seisoen on hinta toinen kuin istuen. Onko jäänyt sinulta jotenkin väliin tuo tieto. Olet mukamas käynyt Sisiliassakin ties kuinka monta kertaa ja sanot osaavasi italiaa hehhee etkä sittenkään ole ymmärtänyt hintoja."

      tekstistäsi paistaa hieman nenäkkyys ja olet väärässä. Kyllä tiedän ja olen käynyt 5 kertaa Sisiliassa, kaksi kertaa Roomassa ja kerran Sardiniassa ja osaan myös kieltä paria italian murretta. Palasin Roomaan takaisin siksi että katsoin sieltä rantapaikkaa että kannattaisiko sieltä ostaa tai vuokrata asunto lomia varten tai muuten, mutta tulin siihen tulokseen että ei, minä viihdyn paremmin seuduilla joissa saan hyvää kohtelua ja jossa tuntee olevansa tervetullut paikkaan ja tällä tarkoitan muita käymiäni kohteita. Pöytämaksu on yleensä euron tai pari mutta se ei yleensä ole pariakymmentä euroa tai siitä on tiedotettava etukäteen, muuten siinä on aika paha huijauksen maku mielestäni.. Sinä saat toki olla eri mieltä hyviä Rooman lomia toivottavasti et itse tule tai ole koskaan tullut huijatuksi Roomassa!

      Kuten kerroin olen käynyt monessa muussakin kohteessa eikä minkään kohteen tarvitse olla sama kuin Helsinki päinvastoin, mutta noin ei ole huijattu vielä missään muualla ja sitten teeskennelty ettei osaa mitään kieltä se yllätti niin ettei tiennyt miten reagoida koska yleensä (jälleen omien kokemusten mukaan) vain lapset käyttäytyvät noin.. Terminillä on paljon pimeitä sivukatuja joilla varkaat viihtyvät ja kodittomat asuvat, juuri sivukujilla tuli nähtyä seurailijoita ja paljon kodittomia jotka peseytyivätkin sivukaduilla. Itse liikuin harvemmin pääkaduilla, olisi kai pitänyt koska niissä on ainakin kunnon valot.

      Tämän palstan tarkoitus tuskin on ylistää Roomaa maasta taivaisiin? vaan esittää myös omia mielipiteitä ja kokemuksia, vai että heti jos on eri mieltä on naiivii helposti höynäytetty joka ei tiedä italiasta mitään eikä puhu kieltä, no nyt asia ei ollutkaan ihan niin! :)

    • marella1989

      niin en tiedä mitä sivukatuja oikein tarkoitit mutta viikon verran tuli käveltyä niillä sivukujilla terminillä, cavourilla, colosseumin lähellä yms. ja juuri sivukujilla perässä oli afrikkalaisia sun muita jotka tarkkaili laukkuja erittäin kiinnostuneina perässä kävellen ja sitten niitä kodittomia jotka kävivät penkomassa sivukatujen roskiksia sähisten. Pääkaduilta kodittomat olisi kai ajettu pois vaikka oli yhdellä pääkadulla pari kerjäläistäkin mutta eivät sentään asuneet siinä toisin kun sivukaduilla..

      Kyllä minä neuvoisin silti ihmisiä ennemmin menemään hyvin valaistuille pääkaduille kuin turvattomille sivukaduille joissa kukaan ei edes nää jos tulee ryöstäjä..

      • cittadini

        "viikon verran tuli käveltyä niillä sivukujilla terminillä, cavourilla, colosseumin lähellä yms "

        Kävittekö te missään nähtävyykissä lainkaan. Kävelitte viikon Terminin ja Collsseumin väliä. Olisit voinut kertoa että mitä kävitte katsomassa ja mikä teitä kiinnosti, vai eikö mikään.

        "ja juuri sivukujilla perässä oli afrikkalaisia sun muita jotka tarkkaili laukkuja erittäin kiinnostuneina perässä kävellen ja sitten niitä kodittomia jotka kävivät penkomassa sivukatujen roskiksia sähisten."

        Esquilinon alueella asuu melkein vaan kiinalaisia , muita aasialaisia sekä afrikkalaisia. Siellä ei läheskään kaikki osaa italiaa. Varkaita ei kai niinkään liiku mutta muita "kaiken kaman" kauppaajaa ja ostajaa. Kai perässä saa kävellä jalkakäytävällä. Kävelittehän tekin kai joidenkin perässä. Ehkä te olette nuoria kauniita naisia jotka ovat iltamyöhäällä liikenteessä. Riippuu paljon vaatetuksesta ja omasta käytöksestä että millä silmällä teitä katsellaan. Italialaiset nuoret naiset eivät kuljeksi iltaisin kaduilla, ei ainakaan ilman miesseuraa. He pukeutuvat erittäin asiallisesti, jos nyt eivät halua että heihin kiinnitetään erikoista huomiota. Esquilinon alue on jokunen aika sitten ainakin ollut huono maineinen juuri "naisistaan".

        Varkaat Roomassa ovat melkein aina lapsia ja naisia. He toimivat usein kahdestaan tai ryhmissä. Paikalliset tunnistavat heidät helposti ja tietävät heidän työskentelytavat. He liikkuvat turistinähtävyyksien ympärillä ja turistijonoissa. Varokaa lapsia kun nousette lentokentän bussista Terminillä. Harvemmin he paikallisia mummoja ryöstävätkään, tuskin koskaan. Miespuoliset varkaat eivät ryöstele kaduilla vaan toimivat toisella tavalla...

        "Pääkaduilta kodittomat olisi kai ajettu pois vaikka oli yhdellä pääkadulla pari kerjäläistäkin mutta eivät sentään asuneet siinä toisin kun sivukaduilla.."

        Kuka heidät ajaa pois kaduilta. Ei kenenkään otsassa lue että koditon. Eikä he asu kadulla, ei edes sivukaduilla.

        "Kyllä minä neuvoisin silti ihmisiä ennemmin menemään hyvin valaistuille pääkaduille kuin turvattomille sivukaduille joissa kukaan ei edes nää jos tulee ryöstäjä.. "

        Roomaa ei ehdi millään näkemään ja kokemaan yhden elämän aikana, se vaatii kaksi elämää vähintään. Roomassa ei ryöstäjät kyttää sivukaduilla ja odottele sen saat uskoa. Roomassa varkaat toimivat keskellä kirkasta aurinkoista päivää keskellä kaupunkia.


    • voivietävä

      Huijariravintoloita on varmasti olemassa, taannoin japanilaisturistien lasku oli päätähuimaava ja ravintola sai toimintakiellon. Jos epäilee menun ja laskun hintojen eroa niin kannattaa kaikessa rauhassa tarkistaa hinnat menusta ja pyytää selvitystä. Ei pidä olla niin typerä että maksaa enemmän mitä hinnasta on etukäteen sovittu. Ravintoloita on eri hintaisia.

      Älä maksa sellaisesta mitä et ole tilannut, korjaa tilanne heti. Sattuuhan tarjoilijoillekin erehdyksiä, joten palauta takaisin se mitä et ole pyytänyt.

      Väärennetyn tavaran ostamisesta voi saada sakot, väärennöksiä myy usein afrikkalaiskauppiaat.

    • tjutju

      Marellalle:

      Miten toimit, jos Helsingissä tarjoilija vaatii sinulta hinnan tarkistettuasi 20 euroa ylimääräistä?

      Nyt tiedämme vain, että Roomassa maksat sen kiltisti, jos myyjä tekeytyy mykäksi. Olet siis nimenomaan äärettömän yksinkertainen uhri.

      Entäpä jos euron junalipusta vaaditaan kuutta euroa, etkö osaa kohteliaasti kieltäytyä ostamasta ja kävellä automaatille jonottamaan? Tyhmä ei ole se, joka pyytää. Tyhmä on se, joka maksaa.

    • tiipal

      No HUH!Ja vielä kerran HUH!!! Olen samaa mieltä aikaisemmin edellä kirjoittaneen kanssa että tuo Mariellan kuvaama epäasiallinen kohtelu saattaa olla myös omasta asenteesta ja ennen kaikkea naamavärkin asennosta kiinni. Olimme heinäkuun Roomassa ja tulimme kerran huijatuksi,tyhmyydestä saa maksaa. Muuten loma oli upea ja Roomalaiset VIELÄ UPEAMPIA! Mieli halajaa takaisin ja Roomaan muuttoa suunnitellaan ihan vakavissaan.

    • marella1989

      "Kävittekö te missään nähtävyykissä lainkaan. Kävelitte viikon Terminin ja Collsseumin väliä. Olisit voinut kertoa että mitä kävitte katsomassa ja mikä teitä kiinnosti, vai eikö mikään."

      Blogistani voit lukea nähtävyyksistä sun muista en ala niitä nyt tässä erikseen mainitsemaan mutta paljon nähtävyyksiä tuli nähtyä, esim. kiertoajelulle ei tarvinnut lähteä kun niistä nähtävyyksistä suurin osa oli jo nähty..

      Kiinnosti nähtävyydet, uiminen (mihin ei kauheasti ollut mahdollisuuksia), muidenkin paikkojen näkeminen kuin vain pelkkä keskusta, italian puhuminen ja paikallisille juttelu, syöminen sillä rakastan italialaista ruokaa, shoppailu (vaatteet oli halpoja ja feikkejä en tarkoita niitä en ikinä ostaisi!)
      kyllähän Roomassa oli hyviä puoliakin kuten se että ihmiset puhuivat selvää italiaa ilman murteita jotka saattaa vähän hämmentää ja ei ole mitään pahaa sanottavaa Nord nuova hotellista se oli tosi hyvä ilmaisine nettineen ja kuntosali..

      "He pukeutuvat erittäin asiallisesti, jos nyt eivät halua että heihin kiinnitetään erikoista huomiota."

      niin minäkin pukeudun erittäin asiallisesti mutta mitähän tällä tarkoitit heh?
      ehkäpä minulla oli jopa liian kalliin näköiset vaatteet (lähinnä vaan mekkoja mukana, ei t-paitoja tai shortseja..) ja siten ehkä luultiin rikkaaksi jolta voi pyytää enemmän kahvilassa, joitakin kertoja pidin myös Roomasta ostettua melkein maahan asti pitkää kuviomaximekkoa ja silloin luultiin heti espanjalaiseksi, en tiedä sitten oliko se hyvä vai huono juttu jos sen perusteella huijattiin niin ei.. Mitään jakkupukuja en matkalle raahannut jos sillä tarkoitat asiallista pukeutumista 40 asteessa olisi ollut liian kuumaa.


      " epäasiallinen kohtelu saattaa olla myös omasta asenteesta ja ennen kaikkea naamavärkin asennosta kiinni"

      itse olen aina kohtelias ja ystävällinen ja odotan niin Suomessa kuin ulkomaillakin hyvää palvelua koska ovat siellä töissä ja saavat siitä palkan vaikka palkka onkin pienempi kuin Suomessa, silti mitä järkeä olla turistikahvilassa töissä tai lentokentällä jos ei halua kuin kääntää selän.. Muistan myös aina kiittää italiaksi silloinkin jos toinen ei edes vastaa, vaikka aika monelta samalla matkalla olleilta näytti unohtuvan kiitoksen sanominen, etenkin matkalaukut bussiin raahavaa kuskia pitäisi aina muistaa kiittää! Kuten kirjoitin muualla Italiassa olen saanut joka puolella erittäin ystävällistä kohtelua hymyjen kera joka kerta, muutamia kertoja olen päässyt myös ilmaiseksi bussissa ja junissa kun on sanottu vaan että mene, aika jännä juttu miten erilaista kohtelu voi olla eri puolella Italiaa mutta ehkäpä Roomassa oli kahvilassa töissä niitä jotka olisivat halunneet olla lomalla ja työhönsä tympääntyneitä osa, ei tietenkään kaikki. Ja tässä puhuin nimenomaan kahvilahenkilökunnasta, en tarkoita sillä koko Roomaa.

      • marella1989

        "Miten toimit, jos Helsingissä tarjoilija vaatii sinulta hinnan tarkistettuasi 20 euroa ylimääräistä? Nyt tiedämme vain, että Roomassa maksat sen kiltisti, jos myyjä tekeytyy mykäksi. Olet siis nimenomaan äärettömän yksinkertainen uhri."

        Ei ole vielä käynyt noin missään muualla joten en tiedä miten reagoisin riippuu tietysti kahvilanpitäjän asenteesta jos aletaan uhata poliisilla niin kaipa minä sen sitten maksaisin muuten kai joutuisin sitten tiskaamaan kahvilassa tai jotain...
        Äitini oli väsynyt kävelystä ja hän halusi jäädä istumaan kahvilaan koska kahvilanpitäjä oli vakuuttanut ja sanonut meille että saadaan syödä siinä ne kahden euron jäätelöt jotka voidaan maksaa jälkeenpäin! sitä paitsi pöytäkin oli ihan vinossa ja meinasi kaatua.. en pitäisi yksinkertaisena mutta tyhmää on maksaa liikaa joo mutta tässä oli tapauksessa ihan oikea huijaus ei se että tyhmä turisti haluaa tahalteen maksaa liikaa eikä tiedä mitään, olen tottununut siihen jos jotain sovitaan se on sitten niin muuten se on valehtelua..

        Sitten siinä syödessä huomasin sen kuuluisan kirkon ja sanoin vielä että siinä saattaa tulla isompi lasku äitini oli varma että saadaan syödä ne sillä hinnalla millä sovittiin niinpä minäkin aloin luottaa koska olin kaksi vuotta sitten käynyt samassa kahvilassa ja silloin ne jäätelöt maksoi tosiaan sen 2euroa pöydässä!!
        kun mentiin maksamaan hintaa oli korotettu huimasti, kyllä siinä tuli ihan tunne että repivät vaikka selkänahasta ne rahat mutta jatkossa äänestän jaloillani enkä enää palaa samaan kahvilaan vaikka aiemmin hinta olikin se halvempi.. Halusin vaan nopeasti sieltä pois sillä kahvilan ukko vielä mainosti että hänellä on halpa pizzeria ja ravintola siinä lähellä, joopajoo.


      • marella1989
        marella1989 kirjoitti:

        "Miten toimit, jos Helsingissä tarjoilija vaatii sinulta hinnan tarkistettuasi 20 euroa ylimääräistä? Nyt tiedämme vain, että Roomassa maksat sen kiltisti, jos myyjä tekeytyy mykäksi. Olet siis nimenomaan äärettömän yksinkertainen uhri."

        Ei ole vielä käynyt noin missään muualla joten en tiedä miten reagoisin riippuu tietysti kahvilanpitäjän asenteesta jos aletaan uhata poliisilla niin kaipa minä sen sitten maksaisin muuten kai joutuisin sitten tiskaamaan kahvilassa tai jotain...
        Äitini oli väsynyt kävelystä ja hän halusi jäädä istumaan kahvilaan koska kahvilanpitäjä oli vakuuttanut ja sanonut meille että saadaan syödä siinä ne kahden euron jäätelöt jotka voidaan maksaa jälkeenpäin! sitä paitsi pöytäkin oli ihan vinossa ja meinasi kaatua.. en pitäisi yksinkertaisena mutta tyhmää on maksaa liikaa joo mutta tässä oli tapauksessa ihan oikea huijaus ei se että tyhmä turisti haluaa tahalteen maksaa liikaa eikä tiedä mitään, olen tottununut siihen jos jotain sovitaan se on sitten niin muuten se on valehtelua..

        Sitten siinä syödessä huomasin sen kuuluisan kirkon ja sanoin vielä että siinä saattaa tulla isompi lasku äitini oli varma että saadaan syödä ne sillä hinnalla millä sovittiin niinpä minäkin aloin luottaa koska olin kaksi vuotta sitten käynyt samassa kahvilassa ja silloin ne jäätelöt maksoi tosiaan sen 2euroa pöydässä!!
        kun mentiin maksamaan hintaa oli korotettu huimasti, kyllä siinä tuli ihan tunne että repivät vaikka selkänahasta ne rahat mutta jatkossa äänestän jaloillani enkä enää palaa samaan kahvilaan vaikka aiemmin hinta olikin se halvempi.. Halusin vaan nopeasti sieltä pois sillä kahvilan ukko vielä mainosti että hänellä on halpa pizzeria ja ravintola siinä lähellä, joopajoo.

        "Kuka heidät ajaa pois kaduilta. Ei kenenkään otsassa lue että koditon. Eikä he asu kadulla, ei edes sivukaduilla."

        oletko käynyt ollenkaan Terminissä siellä oli jo 2 vuotta sitten kaksi vanhaa naista asumassa jätesäkkien yms. kera keskellä katua bussiaseman lähellä ja varmasti löydät heidät sieltä vielä nytkin onhan se ikävää, vietiin heille kebabbia.. kyllä monet kodittomat on ajettu suurten nähtävyyksien luota pois vai miksi ihmeessä esim. colosseum ei ole heitä täynnä ja "valegladiaattoritkin" sai juuri potkut.. Myös monista rantakohteista ajetaan kodittomat kerjäläiset pois turistisesongin aikaan ainakin suurin osa, mutta yrittävät palata aina takaisin olen nähnyt kun kesällä ei ole yhtään mutta lokakuussa oli heti pari kerjäläistä yhdessä rantapaikassa. Kyllä se nyt on vaan niin että kaikenlaista mahtuu tähän maailmaan myös keskellä katua asuvia ja veneen alla asuvia ihmisiä.


    • marella1989

      Katselin juuri yhden palatsihotellin nettisivuja jonne meinasin mennä uimaan kunnes kuulin hinnan olevan 120euroa pelkästä uimisesta niin huone maksaa 200e eli siinäkin yritettiin selvästi huijata..

    • ldldkldlkdlkdkkk

      Asuin muutama vuosi sitten Roomassa ja silloin tänne kirjoitteli myös nuori tyttö. Mahtaako olla kyseessä sama Marella.... Kävivät hurjaa väittelyä olikohan Rooman rouvan tms. nimimerkin kanssa.

      Jokatapauksessa jutut ja kommentit ovat niin naiiveja, että niiden on pakko olla provoja.

      Kukaan ei joudu huijatuksi Roomassa jos yhtään liikkuu silmät auki ja väistelee aivan selviä pelkille turisteile tarkoitettuja paikkoja. Ja käyttää vain virallisia takseja.

    • marella1989

      "Ihan vakavissani kehotankin, että kun kerran kirjoitat palstalle, jota useampikin ihminen lukee, voisitko edes hieman skarpata kieliopin, sanajärjestyksen ja oikeinkirjoituksen suhteen, kiitos. "

      Minä kehottaisin sinua jättämään palstan yöllä rauhaan vai huvikseenko tuhlaat yöuniasi toisen kieliopista yms. valittamiseen..
      Olen kirjoittanut juttuja tänne myös hotellin tietokoneelta josta puuttui ääkköset joten kirjoitusvirheitä on pakosti, joka puolella maailmaa kun ei ole ääkkösiä. Kyllä se kielioppikin menee vähän sekaisin kun puhun sujuvasti kolmea eri kieltä ja opettelin niiden lisäksi tässä myös espanjaa, tämä sama ongelma on monilla jotka puhuvat eri kieliä mutta sellaisen joka osaa vaikka vain yhtä kieltä niin voi olla vaikea sitä ymmärtää. Roomassa tulin hyvin ymmärretyksi juttelin mm. sotilaalle, bussien kuljettajille, juna-aseman ihmisille, neuvoin reitin yhdelle italialaisturistille jne. eikä kukaan valittanut ettei saa selvää, ainoa oli se kahvilanpitäjä joka ei halunnut palauttaa rahoja ja hän oli myös ainoa joka tekeytyi mykäksi.. Tässä joku/jotkut nyt ihan hakemalla hakee jotain ongelmia mistä riidellä ja olen ihan varma että tänne kirjoittaa haukkumisia yksi tyyppi useammaltakin koneelta nimimerkit mm. nahis ja trasteverine, vaikka ei se elämä siitä parane toisia mollaamalla. Huonoa oloa voi purkaa jotenkin muuten ja kannattaa matkustaa paljon ennen kuin sanoo ettei niitä huijaamisia tapahdu ikinä paitsi "tyhmille", varmasti jossain päin maailmaa sellainen voi osua kenen tahansa kohdalle..

      • marella1989

        "Kukaan ei joudu huijatuksi Roomassa jos yhtään liikkuu silmät auki ja väistelee aivan selviä pelkille turisteile tarkoitettuja paikkoja. Ja käyttää vain virallisia takseja. "

        Niinhän sinä luulet, eikö ole yhtään naiivia luulla ettei Roomassa koskaan joudu huijatuksi.. Äsken täällä joku kovasti neuvoi liikkumaan vain sivukaduilla!
        oletko ajatellut ettei kaikilla ole varaa ajella virallisilla takseilla? eiköhän Roomassakin käy esim. köyhiä opiskelijoita ja itsekin suosin enemmän busseja ja junia.


      • marella1989
        marella1989 kirjoitti:

        "Kukaan ei joudu huijatuksi Roomassa jos yhtään liikkuu silmät auki ja väistelee aivan selviä pelkille turisteile tarkoitettuja paikkoja. Ja käyttää vain virallisia takseja. "

        Niinhän sinä luulet, eikö ole yhtään naiivia luulla ettei Roomassa koskaan joudu huijatuksi.. Äsken täällä joku kovasti neuvoi liikkumaan vain sivukaduilla!
        oletko ajatellut ettei kaikilla ole varaa ajella virallisilla takseilla? eiköhän Roomassakin käy esim. köyhiä opiskelijoita ja itsekin suosin enemmän busseja ja junia.

        "Asuin muutama vuosi sitten Roomassa ja silloin tänne kirjoitteli myös nuori tyttö. Mahtaako olla kyseessä sama Marella.... Kävivät hurjaa väittelyä olikohan Rooman rouvan tms. nimimerkin kanssa."

        Olen 22v, se keskustelu liittyi siihen että voiko Roomassa olla 30C ja moni väitti ettei mitenkään voi olla! no nyt siellä on ollut 40C :)


      • huh huh
        marella1989 kirjoitti:

        "Asuin muutama vuosi sitten Roomassa ja silloin tänne kirjoitteli myös nuori tyttö. Mahtaako olla kyseessä sama Marella.... Kävivät hurjaa väittelyä olikohan Rooman rouvan tms. nimimerkin kanssa."

        Olen 22v, se keskustelu liittyi siihen että voiko Roomassa olla 30C ja moni väitti ettei mitenkään voi olla! no nyt siellä on ollut 40C :)

        Ei siellä 40 astetta ole, mutta lähemmäs. Kunhan vaan vouhotat kaiken maailman jonkinjoutavista asioista kuin jäätelöistä ja kahviloista. Kerroppa nyt viimeinkin että mitä näit matkallasi.


      • un´estate italiana
        huh huh kirjoitti:

        Ei siellä 40 astetta ole, mutta lähemmäs. Kunhan vaan vouhotat kaiken maailman jonkinjoutavista asioista kuin jäätelöistä ja kahviloista. Kerroppa nyt viimeinkin että mitä näit matkallasi.

        Anteeksi, että puutun tähän keskusteluun,mutta asun Italiassa (kahdeksas vuosi menossa) ja kyllä täällä on 40 astetta, ihan totta marella puhui. Ja se tuntuu iholla vieläkin enemmältä, sanoivat meteorologit juuri muutama päivä sitten. Luojan kiitos tänään lämpötilat on jo laskeneet vähän, voi vihdoinkin vähän huoahtaa helpotuksesta. Aikamoisen kuuma täällä on. :)


      • è caldo
        un´estate italiana kirjoitti:

        Anteeksi, että puutun tähän keskusteluun,mutta asun Italiassa (kahdeksas vuosi menossa) ja kyllä täällä on 40 astetta, ihan totta marella puhui. Ja se tuntuu iholla vieläkin enemmältä, sanoivat meteorologit juuri muutama päivä sitten. Luojan kiitos tänään lämpötilat on jo laskeneet vähän, voi vihdoinkin vähän huoahtaa helpotuksesta. Aikamoisen kuuma täällä on. :)

        Yhtä naivi kuin esikuvasikin.

        Tänään on mitattu ennätys tälle kesälle, 39.5 asetta kello 15.08. Ihan totta kellomääräkin mainitaan. Joten ei lämpötilat ole laskusuunnassa kuten mainitsit.

        Tämän kesän lämpöennätys Roomassa tähän mennessä oli 37. Se oli kolmena päivänä iltapäivällä, nyt vasta siis 22-24 elokuuta. Eihän se nyt koko päivää porota täysillä Roomassakaan. Yli 30 se on vain iltapävien tunneilla pausen aikana siinä kello 13-18. Kuumimmilaan siinä kello 15.


      • un´estate italiana
        è caldo kirjoitti:

        Yhtä naivi kuin esikuvasikin.

        Tänään on mitattu ennätys tälle kesälle, 39.5 asetta kello 15.08. Ihan totta kellomääräkin mainitaan. Joten ei lämpötilat ole laskusuunnassa kuten mainitsit.

        Tämän kesän lämpöennätys Roomassa tähän mennessä oli 37. Se oli kolmena päivänä iltapäivällä, nyt vasta siis 22-24 elokuuta. Eihän se nyt koko päivää porota täysillä Roomassakaan. Yli 30 se on vain iltapävien tunneilla pausen aikana siinä kello 13-18. Kuumimmilaan siinä kello 15.

        Aika rumasti vastattu, suorastaan loukattu, enkä ymmärrä miksi. (en ymmärrä ylipäätään ketään, joka loukkaa toisia edes netissä) Enhän edes tunne sinua tai päinvastoin, ei mielestäni sinulla pitäisi olla syytä haukkua, ilmaisin vain mielipiteeni, josta saa olla tietysti eri mieltä, mutta ei toisen mielipiteen pitäisi oll syy loukkaamiseen. En ole ainakaan itse loukannut sinua tai ketään muutakaan. :( Mutta en ala tappelemaan vaan otan mielipiteesi vastaan ollen silti edelleen eri mieltä, lämpötilat todellakin on laskemassa, tänään jo paljon helpompi olla kuin edellisinä päivinä.
        Buona continuazione.


    • uimalaan

      Roomasta löytyy Pagine Giallen mukaan pitkän liudan uimaloita. Ei ne tietystikään sijaitse Centro Storicossa jossa on raunioita ja argiologisia kohteita, museoita, palatseja, virastoja, hotelelja, kirkkoja ja luostareita. Altaat sijaitsevat siellä missä väki asuu.

      Marellakin olisi löytänyt jos osaisi italiaa ja osaisi googlettaa.

      http://www.paginegialle.it/pgol/4-piscine/3-roma/p-1?mr=30

    • marella1989

      "Kerroppa nyt viimeinkin että mitä näit matkallasi. "

      Miksi kertoisin mitään noin ilkeään ja mollaavaan sävyyn kirjoittavalle ihmiselle? pitääkö täällä koko ajan vaan nälviä eikö muuten voi keskustella? onko tämä joku koulu että pitää kirjottaa täysin oikein koko ajan, mitä jos kirjottaisinkin tänne pelkkää italiaa tai stadin slangia? hehe
      Tutustukaa suomi24 sääntöihin ennen kuin kirjoitatte epäasialliseen ja loukkaavaan sävyyn, se EI ole sallittua.. Ai siksikö pitää kertoa näkemiäni nähtävyyksiä että saat sitten mollata etten ole nähnyt mitään vai?
      tai alatko sitten jo kenties mollaamaan niitä nähtävyyksiäkin? eh..

      Eihän joillekin ne päänähtävyydetkään merkkaa yhtään mitään, vaikka turisteja tulee ympäri maailmaa juuri niitä katsomaan... En todellakaan kulje Roomassa aina kartan kanssa että painaisin mieleen joka kadun nimen joten kaikkea nähtyä en voi edes muistaa.. mistä aloittaisin? Villa Borghese, Bioparco, terminin seutu laajalti, Piazza di Spagna, Piramide, Santa Marinella, Santa Maria maggiore, Colosseum, Santa Maria degli angeli, Palatino, Victor Emmanuel forum romanum, monta eri obeliskia, Pietarinkirkon näin junasta, patsaita, palatseja ja kolme hotelliakin oli palatseja, egyptiläiset leijonat, monta eri suihkulähdettä, kattoterasseja ja mitähän muuta.. Oikeastaan juuri nyt alkaa tuntua siltä että olisinkin mieluummin siellä Roomassa kun täällä pikkutarkkojen ihmisten keskellä jotka yrittää etsiä kaikesta virheitä että saa haukkua, tavallisissa roomalaisissa ei ollut mitään vikaa vain joissain rahanahneissa kahvilanpitäjissä.

      "Miksi olet vieraillut Roomassa ja Italiassa 8 kertaa jos se kerran on niin "*****" paikka "

      Minua ei ole koskaan huijattu Sisilaissa ja Sardiniassa ne on aivan ihania lomakohteita ja missään kohtaa en ole todennut Italian olevan *** paikka mutta minulla ei ole tapana kehua mitään paikkaa maasta taivaisiin siinähän saisi ihan väärän kuvan!! Päinvastoin on juuri matkailijoiden kannalta parempi antaa REALISTINEN kuva ja kertoa kaikenlaiset kokemukset niin hyvät kuin huonotkin! mutta tällä palstalla pitäisi kai vaan kehua maasta taivaisiin. Niin ikävää kun se onkin ei se italia ole mikään "paratiisi" siellä on omat ongelmansa kuten mafia.. Ja junalippujen hinnat oli tosiaan 6euroa Terminin juna-aseman matkatoimistossa eikä hintaa lukenut missään etukäteen se oli maksettava kun liput oli jo kädessä, varmaan siihen tuli jokin matkatoimistolisä..

      Kyllä se oli yleisessä tiedossa että sen tietyn hotellin uima-altaaseen SAA mennä myös turistit! mutta ilmeisesti mies olisi ottanut siitä vähän rahaa omaan taskuun kun hinta oli aluksi 20euroa sitten 120e. Tietysti olisin sitten mieluummin mennyt sinne yöksikin kun se oli 200e mutta meillä oli jo toinen hotelli..


      "Roomasta löytyy Pagine Giallen mukaan pitkän liudan uimaloita"

      Ei se mistään kielen osaamisesta ollut kii kuinka monta kertaa täällä pitää vakuuttaa että osaa kieltä heh, no hyvä jos uimapaikkoja löytyy sillä itse kysyin 3tähden hotellin henkilökunnalta josko he tietäisivät edes yhden uimapaikan mutta heistä vain yksi tiesi yhden hotelin jossa voi uida. Tiesin jo yhden "Olympia" uimahallin mutta ajattelin siellä olevan vaan pitkänmatkan uimareiden altaita niin ei tullut mentyä ja olen lukenut Roomassa asuvilta että se uimahalli on yleensä täpötäysi..

      • romppuli..

        marellalla on kuvat todisteena matkoistaan mitäs sinulla on todisteena?
        Ei edes omaa nimeä tai kuvaa täällä. Oletkohan ikinä Roomassa edes käynyt tuskin, varmaan haluat sinne niin paljon että luet täältä joka ikisen keskustelun! opettele kirjoittamaan kukaan ei ole koskaan tainnut käydä Santa Marinelassa kertoisitko missä se on ehkä mielikuvitusmaailmassasi.
        On varmaan kovat teinihormonimyrskyt meneillään kun noin ahdistaa että pitää hyökätä Rooma palstalle sopisit varmaan gladiaattoriksi Colosseumille, siinäpä unelmatyö sinulle?


    • Joopa joo

      "minun elämännäkemyksen ja elämän kokemusten perusteella voisin olla yli 50 vuotias, niin paljon olen saanut sekä joutunut näkemään, oppimaan ja kokemaan elämässä kuten myös sen perusteella että olen ehtinyt 8 eri matkalle ja olen vasta 20v" -Marella

      Voi elämä, 20-vuotiaana peräti kahdeksan eri matkaa... Sen jälkeen olet vielä joutunut kokemaan nämä törkeät huijaustapaukset ja näkemään kodittomia. Lipuntarkastajakaan ei uskonut, mistä olet kotoisin ja lentokentälläkin ihmiset olivat epäkohteliaita. Tämän kaiken päälle, et edes päässyt uima-altaalle !!

      Nyt voisit jo elämännäkemyksesi ja kokemustesi perusteella olla varmaan yli 100-vuotias. Niin paljon olet taas joutunut näkemään, oppimaan ja kokemaan elämästä.

      • Joopa joo

        Puhutko itsestäsi useinkin kolmannessa persoonassa, Marella?

        Nimimerkki ei hämää, koska ala-astetasoinen teksti kertoo liikaa sen kirjoittajasta - jo noinkin lyhyessä pätkässä.

        Toki olen myös hieman kateellinen, koska omat reissuni Roomaan vaikuttavat niin tylsän tasapaksuilta, koska minua ei ole siellä koskaan huijattu, ihmiset ovat olleet aina ärsyttävän ystävällisiä, uimapaikka löytyi liian helposti enkä lipuntarkastajienkaan kanssa ole koskaan päässyt nahistelemaan. Tunnen päässeni liian helpolla. Ehkä ensi kerralla pitää kokeilla aivojen jättämistä kotiin.


    • säännötonolemassa

      Suomi24 säännöt

      "Jotta keskustelupalstojen ilmapiiri säilyisi miellyttävänä ja kaikille sopivana, on kaikkien kirjoittajien noudatettava palstoja koskevia sääntöjä. Muistathan, että olet vastuussa omasta kirjoituksestasi ja sen sisällöstä. Kirjoittajaa sitoo Suomen laki ja lakia rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua teksteistään oikeudelliseen vastuuseen ja saada sakkoja. Valitse oikea palsta aiheellesi. Jos haluat kirjoittaa esim. uskonnosta, käytä uskontoon liittyviä palstoja. Viestit jotka eivät mitenkään liity palstan aiheeseen poistetaan tai siirretään oikeaan paikkaan.

      Täällä on rikottu sääntöjä, keskusteluissa ei saa:

      •Esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista. •Massapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja

      Suomi24 pidättää itsellään oikeuden poistaa asiattomat lausunnot keskusteluista. Toistuvasta häiriköinnistä keskustelusivuilla seuraa IP-osoitteen jäljitys ja tarvittavat jatkotoimenpiteet."

      http://www.suomi24.fi/opastus/keskustelu/ohjeet#saannot_vastuu

    • Lilsberi

      Huh. Googletin Rooman ja täällä ollaan. Hankkikaa elämä ja/tai menkää hoitoon.

    • tiipal

      Hullua on joo...hanki tietosi jostain muusta viestiketjusta:)

    • lopetaajoissaKakara

      viestiketjusta lähtenyt jo useampi valitus ylläpidolle, mielestäni koko ketju on mennyt niin sairaaksi että sen saa poistaa vai pistänkö keskustelun menemään suoraan poliisille?? mitäs siitä sanot Mariia? vai luuletko ettet joudu vastuuseen kun olet lapsi, no äitisi joutuu sitten sinun puolestasi maksamaan minulle korvauksia, niin sitäkö haluat vai kun jatkat..

      Minulla ei ole mitään lääkkeitä :) en tiedä mitä lääkitystä sinä oikeen tarvitsisit vai riittääkö sinulle 14 vuotias lapsi nyt vaan se viina ja tupakka, olisi siinä poliisille kuultavaa!!

      • riittää

        • Keskusteluissa ei saa esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista.

        Kirjoittajaa sitoo Suomen laki ja lakia rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua teksteistään oikeudelliseen vastuuseen ja saada sakkoja.

        http://www.suomi24.fi/opastus/keskustelu/ohjeet#saannot_vastuu

        ei auta että vaihdat nimimerkkiä IP:si voidaan kyllä jäljittää ja jos tämä keskustelu on vielä huomenna pystyssä se lähtee poliisille


      • ohitse kulkeva
        riittää kirjoitti:

        • Keskusteluissa ei saa esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista.

        Kirjoittajaa sitoo Suomen laki ja lakia rikkovien viestien kirjoittaja voi joutua teksteistään oikeudelliseen vastuuseen ja saada sakkoja.

        http://www.suomi24.fi/opastus/keskustelu/ohjeet#saannot_vastuu

        ei auta että vaihdat nimimerkkiä IP:si voidaan kyllä jäljittää ja jos tämä keskustelu on vielä huomenna pystyssä se lähtee poliisille

        Pahempiakin asioita kirjoitellaan suomalaisilla foorumeilla kuin nämä keskustelut. Tässä on vaan ollut eriäviä mielipiteitä. Ei tässä poliiseilla tarvitse uhkailla.

        Aina kun Marella ilmestyy palstalle alkaa säpinä.


    • kaikkeinparas

      Kannattaa mennä ainakin Rooman upeimpaan PALATSIIN! Aldrovandi Villa Borghesessa on edullinen niin hyvätasoiseksi hotelli-palatsiksi. Sieltä löytyy iso uima-allas, paratiisimainen puutarha ja loistava ruoka!! lyhyt matka keskustaan ja vieressä myös bussipysäkit lähellä on myös aivan ihana ja kuuluisaakin kuuluisampi Villa Borghese sekä BioParcon eläintarha tuhansine eläimineen, johon verrattuna Suomen eläintarhat on lähinnä kanaloita vaan!!! Päivät voi viettää pelkästään Villa Borghesessa kun siellä on jo yksistään niin valtavasti nähtävää

      http://www.aldrovandi.com/

      http://www.bioparco.it/

    • semarella

      "Aina kun Marella ilmestyy palstalle alkaa säpinä. "

      Ei ilmesty enää :) poistin nimimerkkini, ei kiinnosta tappelu keskustelupalstoilla!
      ne jotka riidoista tykkäävät niin saavat ihan rauhassa jäädä tänne tappelemaan mielestäni olisi ollut kiva käydä keskustelua, vaihtaa ajatuksia ja sellaista rakentavaa kritiikkiä mutta se ei täällä ole mahdollista, minä taidan lähteä sinne Roomaan tai jonnekin päin Italiaa uudelleen...

      • Mies Roomasta

        Joo tällä keskustelupalstalla ei saa moittia tai varoittaa muita matkailijoita, jottei joudu pyöritykseen.
        Roomassa on epärehellisiä ravintoloitsijoita ja takseja - minuakin on virallinen taksi huijannut. Samoin siellä on paljon varkaita - hyvältä italiaiselta ystävältäni on taskuvarkaat vieneet rahat jo 3 kertaa, 2 asuntomurtoa jne. - mutta ei varmasti muuta koskaan sieltä pois koska pitää kaupungista.


    • vielä menen 3. kerra

      Roomassa on paljon harmaata ja pimeää toimintaa ravintoloissa. Ruoka on kuitenkin hyvää enimmäkseen. Harvoin saa kassakonekuittia ravintolasta, jossa on hyvää ja edullista ruokaa. Kävimme eräässä edullisessa ravintolassa lähellä terminaalia, jossa alkuruokaa oli noutopöydässä iso tai pieni lautanen. Todella monipuolista. Talon viinikin oli hyvää. Laskusta sen sijaan en saanut mitään selkoa.Numerotkin tunnistamattomia ja piti oikein kysyä loppusummaakin. Oli kuitenkin sen verran edullinen esim. kahdelta hengeltä 45 e: alkuruokalautanen, vasikanlihapihvi, puoli litraa punaviiniä, vettä, leipää ja jälkiruokana toiselle ananasta ja toiselle joku makea muistaakseni. Päälle saatiin vielä pikku lasit jotain likööriä.
      Laskun teko oli sen verran epämääräistä, että oli ainakin harmaata, jos ei ihan sysimustaakin. Kuittitarkastajaa ei kuitenkaan näkynyt; niitäkin siellä kuulemma on ja turistikin voi saada sakon, jos ei ole näyttää kuittia. Tiedä sitten kenen taskuun ne sakot sitten päätyvät?!
      Minä katson kuitenkin ettei ole minun asiani alkaa lomallani puhdistaa Italiaa harmaasta taloudesta, kun omassa maassanikin on tekemistä.
      Barberinin aukiolla olevasta kahvilasta saa oikein hyviä tuoreita voileipiä ym. pikkusyötävää ja asiallisesti tulee kassakuittikin.

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe