BETONIBUNKKERI VS. OIKEA PUUTALO

Ex-luolamies

Molemmissa asuneena voin todeta, että kivitalon rakennuttaminen oli elämäni isoin virhe. Arkkitehdin betoniluomus oli ensinnäkin hirveän ruma "kantti kertaa kanttii ja harja päälle." Mutta tuohan on vain makuasia. Isommat ongelmat olivat muualla.

Sisällä korviin vihloi lasten mekastus eikä hälinän takia keskustelusta tullut mitään. Kiviset seinät hohkasivat kylmää talvipakkasilla. Musiikinkuuntelusta ei tullut mitään, kun bassot vain jymisivät.

Onneksi pääsimme tuosta luolasta eroon ja muutimme oikeaan puutaloon.

11

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olisit pistänyt betonin lisäksi eristeitä, niin ei olisi ollut niin kylmä. Ja bassonjyminään ja kaikuihin auttaa, kun sisustaa kämpän — kannattaa kokeilla.

      Mutta mielipiteet... Niitähän saa olla.

    • 14

      Äänien osalta betoni- ja puuseinä ovat kyllä erilaiset.
      Puuseinästä menee äänet helpommin läpi, kuin betoniseinästä. Ulkomelu ei tule sisään yhtä hyvin.
      Toisaalta puuseinä sitten kyllä imee sisältä tulevia ääniä paremmin kuin betoniseinä. Tiedän yhden hifistin, joka ehdottomasti ei halua kiviseinää kotiteatteriinsa, ja laskeskelee että miten mikäkin taajuus heijastuu tai imeytyy. (Tavoite ilmeisesti että heijastumiset olisivat lähellä nollaa.) Itse en niistä sen tarkemmin mitään ymmärrä.

      Sen sijaan sitä en ymmärrä, että jos itse raksensit/rakennutit, niin miksi et vahtinut mitä arkkitehti piirtää. Ei niitä piirustuksia tule hyväksyä, mistä ei itse tykkää. Lupakuvissa pitää olla jo ihan sellaiset piirustukset, mistä maallikkokin jotain jo ymmärtää että miltä se talo sitten näyttää - juuri sen takia, että voi sitten sanoa että ei halua sellaista.

    • Ex.

      Luolamies ei ole edes käynyt kivitalossa...

    • Uudella huijattu

      Olen asunut eri vuosikymmenillä rakennetuissa betonikerrostaloissa. Tämä 2010 rakennettu on ehdottomasti huonoin. Katoissa on ilmeisesti joku ontelolaatta koska kaikki yläkerran kopinat ja jytinät kuuluu suhtettoman kovaäänisinä alakertaan.Huoneisokohtainen koneellinen ilmanvaihto pitää liian kovaa meteliä ja imee ulkoa kaiken ilmassa liikkuvan sisälle. Suodattimia on vaihdettava parin viikon välein: on mustaa nokea, liikenteen saasteita, erilaisia hyönteisiä sadoittain ja keväällä kaikki leijuvat kasvinhöytyvät. Jatkuva huoltotoimenpide on asukkaan piikkiin.Allerginen ei voisi lainkaan asua.Porraskäytävästä tulee naapureitten hajut sisälle koska portaikon ilmanvsiho "on järjestetty asuntojen ilmanvaihdon kautta". Hissin kolina kuuluu ja ovikellojen soitot mutta onneksi ei ole seinänaapuria. Suljetut ikkunat estävät äänet mutta grillaavat ihmisen energiansäästölaseilla, jotka ovat talvella jääkylmiä ja kesällä paistokuumia, Parvekkeella ei voi olla minään vuodenaikana koska se on ääniloukko joka sieppaa lähiroottoreitten melun. Pienet kiviseinäiset kuutiohuoneet ovat hautoja, eivät koteja ja sekin osa mikä on "sisustettu" on ohutta myrkyllistä muovoimattoa kostean betonin päällä ja formaldehydi-kaappeja joihin ei voi laittaa vaatteitta. Miten rakentaminen on voinut vajota näin alas? .Miten kaikki mitä tehdään on sutta ja sekundaa? Vuokrat ja asunojen hinnat ovat vuosien saatossa kohonneet mittaviin lukemiin. Sen sijaan materiaalit, arkkitehtuuri ja osaaminen ovat huonontuneet alimalle mahdolliselle tasolle. Ei ihme, että rakennus- ja vuokrausfirmat käärivät sievoista voittoa ja esittelevät mellevinä miten hyvin ko. firmalla menee.

    • Zekomusta

      Kun kerran pääsee asumaan toimivaan kivitaloon, ei tule lautakasoihin ikävä enää. Asumismukavuus on se juttu, mitä ei puuhökkelissä saada tasolle mitä me kokoomuslaiset vaaditaan :D.

    • ASDADASD

      kannattaa valita älväri niin saat laatua luolamies

    • kivi8

      kivitaloon tyytyväinen. 10 vuotta asuttiin puu talossa (rintamamies talo) joka oli päivitetty 2000 luvulle, jos sattu oleen tuulinen päivä seinät paukku ja talon sisä ilma jäähty hetkessä, ulkoa tulevat äänet kaikki kuului selvästi sisällä ihan pienikin ääni no talo myytiin perheen lisäyksen vuoksi siinä kyllä mietittiin laajennusta mutta myyminen tuntui hyvältä joten siitä luovuttiin, puolen vuoden ahkeran ettimisen jälkeen löyty tämä nykyinen kivitalo 30 luvulta perus kunnostettu 90 luvulla seinät on eristämättömät 70cm paksut talo 2 kerroksinen kaks vuotta nyt asumista takana ei voi kun olla tyytyväinen ei tunnu talossa myrsky tuulet, ulkoa tulevat äänet ei tule sisälle ja se tärkein on lämmin paljon muuta plussaa.eikä tämäkään perhe enään puu taloon jos vielä muuttaan joutuisi.

    • Kotiteatteri ukko

      Noin 50 -60 tuhannella eurolla saa kivitaloonkin kohtuullisen hyvän akustiikan jos se otetaan jo rakennusvaiheessa huomioon. Muuten bassoansat ja muut himmelit pitää vetää pintaan.

    • KuEiKaiu

      Kun akustointi otetaan huomioon jo suunnittelupöydällä, se ei juuri nosta hintaa! Akustiikkasuunnittelu luokkaa 500-1000€, sen jälkeen toteutus ei juuri maksa enempää.

      Tuo on sama niin puu kuin kivitaloissa!

    • tretertreer

      Pari selventävää pointtia:

      1) normaaliin olohuonekuunteluun yleensä riittää että kunnon äänentoistojärjestelmä, esim vähintään keskiluokan Genelecit, joista saa suoraan korjattua äänet sijoituksen mukaan. Vaikka olisikin siis korkea kiviolohuone.

      2) kunnolliseen elokuvateatteri / musiikkiharrastukseen ei riitä joka tapauksessa mikään "normaali" seinä tai kattorakenne, vaan pitää rakentaa huone huoneen sisään jos haluaa alimmatkin bassot vaimentaa. Eli kivirakenteiseen seinään esim. 10cm väli, jonka jälkeen eristetty väliseinä ja vaikka kangasta kaikki seinät. Samoin lattia vaikka styroksilla nostettu kellumaan ja lattiamattoa lattia. Katto myös alaslaskettu ja eristetty ja pehmeällä materiaalilla pinnoitettu. Ja kaikki nämä siten tehtynä ettei resonointi aiheuta ongelmia. Eli mitkään paneelit seinillä tms. ei ole mitään todellista akustiikkasuunnittelua. Ovat lähinnä ulkonäköjuttuja ja rahan menoa hukkaan.

      • kunnonkajauttimet

        Kaiuttimet on maailmalla suunniteltu kivitaloihin. Yleisin rakennusmateriaali mualimalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8825
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2633
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe