Edulliset ravintolat (suosituksia?)

ajsnsom

Lissabonissa käyneet, onko teillä suositella edullisia (kolmen ruokalajin aterian saisi alle 20 eurolla) ravintoloita, joista saisi portugalilaista ruokaa. Muitakin kuin portugalilaista ruokaa tarjoilevia edullisia ravintoloita voi suositella :) Kiitos!

2

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yhtään liioittelematta voi sanoa, että Lissabon on täynnä suomalaisen kukkarolle edullisia ravintoloita. Käymme täältä Azoreilta Lissabonissa kaksi kertaa vuodessa. Muutamaa vaikiopaikkaa lukuunottamatta kokeilemme joka kerta uusia ravintoloita, joita hotellimme läheisyydessä sattuu olemaan.

      Olen vuosien mittaan kirjoittanut tällä palstalla ja kotisivuillani portugalilaisesta ruoasta useasti. Portugalista ja Lissabonista löytyy ravintoloita joka kukkarolle eikä halpa tässä maassa suinkaan tarkoita huonoa.

      Annokset ovat melkein poikkeuksetta isoja. Joissakin ravintoloissa saattaa olla tarjolla puolia annoksia (meia dose). Monen annoksen voi myös puolittaa kummpaninsa kanssa ilman että tarjoilija siitä mitenkään pahastuisi. Teemme usein niin, että tilaamme yhden pääruoan ja erillisen yksinkertaisen salaatin (tomaattia lehtisalaattia).

      Portugalissa tuodaan melkein poikkeuksetta pöytään niin sanottu couvert-tarjoilu asiakkaan saavuttua (voita ja/tai leipää ja/tai sardiintahnaa ja/tai juustoa ja/tai kuivattua kinkkua ja/tai mustekalasalaattia tai jotakin muuta). Tämän tarjoilun hinta on kerrottu ruokalistassa ja siitä tai joistakin sen antimista voi kieltäytyä, mutta se on tehtävä siinä vaiheessa, kun tarjoilu tuodaan pöytään. Joskus tarjoilija saattaa kysyä, haluaako asiakas tällaisen couvert-tajroilun. Sen hinta kaiken kaikkiaan on muutama euro. Mustekalasalaatti on kallein ja saattaa nostaa laskua viiden euron verran. Usein tehdään niin, että hyväksytään tämä tarjoilu ja napostellaan sen antimia pääruokaa odotellessa tilaamatta mitään erityistä alkuruokaa.

      Portugali on todellinen soppamaa. Niinpä keitto on aina edullinen vaihtoehto. Lounaalla se on monelle riittävä leivän kanssa. Halvimillaan kulho keittoa maksaa 1-2 euroa.

      Myös monen jälkiruoan voi mainiosti puolittaa. Etenkin vanukkaat (mm. supermakea pudim Molotoff) ja kakkupalat ovat isoja.

      Illallisella pääruoat alkavat noin 10 eurosta, jälkiruoat maksavat 2,5-5 euroa tavallisessa ravintolassa. Kun pöytäliinat ovat kangasta, hinnat ovat luonnolisesti korkeampi. Lounaita, jopa settejä, saattaa saada 5 eurolla.

      Täysin juotavaa viiniä saa pullon ravintolassa noin 10 eurolla. Kuppi expressoa maksaa noin 80 senttiä.

      Tippisuositus palveluravintoloissa on noin 10 prosenttia palvelun hinnasta.

    • Rakas Portugali

      Me söimme viime kerralla päivällä edullisesti ja hyvin lämmintä. Kahdelle aterian hinta oli vaivaiset 8,10 € tippeineen. Uskomatonta, kalaa tai lihaa oli tarjolla. Tosin söimme seisaaltaan, mutta se ei meitä päivällä häirinnyt. Menimme usein samaan ravintolaan ja henkilökunta oppi tuntemaan meidät ja kolmannella kerralla olimme kuin tutut keskenämme.

      Syömme molemmat mieluiten aitoa portugalilaista ruokaa. Turistit eksyvät aina turistiravintoloihin. Vasta kokemuksesta oppii löytämään aitoa portugalilaista. Aikaa ei ole niin hikattavana kuin meillä, jotka jo paremmin tunnemme maan sen tavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe