Suretteko koskaan?

Rukous maailmalle

Suretteko koskaan maailman tilaa ?
Itse suren useinkin ihmisiä jotka kärsivät, ovat yksinäisiä, tai surullisia. Myös sodat ja kärsimys maailmalla masentavat. Myös piittaamattomat ja hyvin itsekeskeiset ihmiset ärsyttävät, sellaiset jotka kuvittelevat että ihmiset ovat kuin numeroita ja jokainen on korvattavissa eikä ihmisarvoa ole.

Esitän rukoukseni, eikä tämä liity mihinkään uskontoihin vaan tämä on oma rukoukseni ja tätä toivon. Kunpa kaikille surullisille ja yksinäisille, kärsiville ja kaltoin kohdelluille ihmisille koittaisi parempi tulevaisuus ja he löytäisivät onnen ja mielenrauhan. Toivottavasti ihmiset alkavat välittää enemmän toisistaan ja auttamaan ja tukemaan enemmän toinen toisiaan. Toivottavasti jokainen joka kantaa vihaa sisällään oppisi taas rakastamaan. Toivon että sairaat ihmiset saisivat terveyttä ja nälkäiset saisivat ravintoa. Toivon että rikkaat jakaisivat vaurauttaan köyhille eikä omisi kaikkia varoja itselleen. Toivon että päättäjillä olisi viisautta välttää sotia ja pyrkiä rauhaan. Toivon että viha, pahuus, synkkyys ja julmuus ja väkivalta tukahtuu maailmassa kaiken rakkauden keskellä eikä sillä ole enää sijaa ihmisissä eikä maailmassa.
Toivon että myötätunto ja rakkaus syrjäyttää vihan ja väkivallan maailmasta tulevaisuudessa.

4

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaa ..

      "On helpompaa taistella maailman kuin itsensä kanssa." (kurdilainen sananlasku). Eiköhän sinunkin elämäsi olisi paljon parempaa, jos lakkaisit murehtimasta asioita, joille et mahda mitään, ja keskittyisit vaikuttamaan asioihin, joihin kenties voit vaikuttaa. Turha murehtiminen on turhaa, ei mitään jaloa maailmansyleilyä.

      • minä taas näin

        En ehkä sanoisi asiaa noin negatiivisesti, joka sävy edellisen vastaajan kirjoituksesta välittyy, mutta asiasta olen hänen kanssaan samaa mieltä. Positiivisessa ja voimiatuottavassa hengessä saman asian voi todeta siten, että kannattaa keskittyä niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa, koska niihin keskittyminen, joihin ei voi vaikuttaa, vie voimia niiltäkin, joihin voisi vaikuttaa.

        Ja yleisesti, aiemmin surin asioita. Nykyään vaikutan varmaan pinnallisesti tarkasteltuna pinnallisemmalta, koska en enää sure, päivittele enkä murehdi niin paljon maailman tilaa. Mutta kyse on vain tuosta samasta jutusta. En halua kuluttaa voimiani päivittelemällä niitä asioita, joihin en voi vaikuttaa. Siten säästyy voimia niihin, joihin voin vaikuttaa. Suremisen sijaan koen siis eläväni enemmän ja keskittyväni paremmin.


    • 123nimimerkki

      Maailma on hullujenhuone jossa viha, tietämättömyys ja ahneus johtavat. Jos on toista mieltä niin suosittelen katsomaan uutisia. Tämä on syy kesyttää nuo liekit omassa sydämessä että voisi pelastaa edes yhden ihmisen ja toimia siten ehkä esimerkkinä muille, jotta meillä olisi jotain toivoa. Tottakai se surettaa, mutta toisaalta pieni ihminen voi tehdä aika vähän ja maailman pahuudella mässäileminen ei liene viisasta kenenkään kannalla. Joskus kaupassa havahdun siihen että kaikki ihmiset ympärillä kantavat kärsimyksiä joista minulla ei ole mitään tietoa eikä luultavasti koskaan ymmärrystäkään, tuolla näyttäisi olevan selkä kipeä ja tuolla taas reilusti ylipainoa, kolmas on vanhuuden heikentämä. Kuitenkin jokainen koittaa kuitenkin olla onnellinen niide taitoineen ja resursseineen joita hänelle on suotu.

      Tuosta sinun sinun rukouksestasi tuli mieleen tämä alunperin paalin kielinen chänttäys (eräänlaista resitoivaa laulamista) jota on chäntätty ainakin Theravada -maiden luostareissa satoja jos ei tuhansia vuosia katkeamattomana ketjuna illasta toiseen:

      By This Practice
      In Accord with the True Dhamma
      I Honor the Buddha

      By This Practice
      In accord with the True Dhamma
      I honor the Dhamma

      By This Practice
      In Accord with the True Dhamma
      I Honor the Sangha

      May I Be Free from Danger/ Enmity
      Be Free from Mental Suffering
      Be Free from Physical Suffering
      Take Care of Myself Happily

      May All Beings
      All Living things
      All Creatures
      All Individuals
      All Personalities
      All Females
      All Males
      All Noble Ones
      All Who Are Not Nobles
      All Deities
      All Humans
      All Those in Unhappy States

      May They Be Free from Danger/Enmity
      Be Free from Mental Suffering
      Be Free from Physical Suffering
      Take Care of Themselves happily

      May They Be Free from Suffering
      May They Enjoy Safety and Abundance
      Having Kamma as Their True Property

      May All Beings Be Happy

      May This Merit of Ours Be Apportioned
      To All Beings

      Well Spoken, Well Spoken, Well Spoken

    • aag43gw3g2

      Tai sitten kaikki asiat ovat loppujen lopuksi yksinkertaisia. Niiden päällä on vain monimutkaisuuden kuoria. Ikäänkuin illuusioita, joita kaikki toistelevat hokemina, kuin vääriä mantroja. Kaunis rukous, guru.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe