Aikataulu kirkossa

häät

Siis tää nyt vähän hölmö kysymys(Tuskin ainoa laatuaan suomi24ssä..)mutta olin jo kerran löytänyt jostain netistä sivun,missä oli häiden muistilistassa myös tälläinen aikataulu kirkkoa varten.Tarkoitan siis että jos siunaus alkaa klo 15.00,niin monelta pitäs olla paikan päällä..Tuleeko morsian myöhemmin vai onko "piilossa" jossain ettei kukaan nää:) Heh,alkoi itseäkin naurattaa mutta silti..Kiitos jos joku tietää

5

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Morsian 3/2012

      Käsittääkseni morsian tulee jo aiemmin kirkkoon jostain sivu/takaovesta niin ettei mahdolliset jo saapuneet vieraat nää. Tai sitten kannattaa morsiamen tulla kirkkoon vähintään puoli tuntia etuajassa, niin ettei kukaan muu ole vielä paikalla. Näin meinaan itse tehdä, tosin en tiedä kummalla tavalla! :)

      Mutta onhan sekin vaihtoehto, että morsian saapuu juuri tasan kolmelta, niin luultavasti kaikki muut istuvat jo penkeissä siinä vaiheessa, eli morsian voi saapua ihan mistä vaan, eikä kukaan nää. Tosin jos saapuu vasta tasan kolmeksi, niin sitten pitää olla todellakin heti valmiina kävelemään alttarille, ettei vieraat joudu kohtuuttoman kauaa odotella yli kolmen!

    • näinnnnnnnnnn

      Yleensä sulhanen ja bestman ovat ajoissa alttarin luona. Häävieraat valuvat ajallaan myös paikoilleen ja tilaisuus alkaa tasan sovittuna aikana, jolloin morsian astelee sitten pääkäytävää pitkin kohti alttaria.

      Morsian voi toki odotella kirkon sivuhuoneissa tai hänet tuodaan autolla juuri ennen vihkimistilaisuuden alkua, mutta siinäkin käytännöt vaihtelevat eli joskus pari haluaa kulkea yhdessä alttarille tai perinteisesti morsiamen sukulainen luovuttaa morsiamen sulhaselle tai morsian kävelee yksin tmv.

      Kyseessä on normaalisti minuuttipeliä, missä on oma hauskuutensa ja jännityksensä. Olen myös ollut vihkimistilaisuudessa, jossa morsian on ollut valmiinsa sulhasen kanssa.

      Kirkkoseremonian yksi sykähdyttävä hetki on juuri morsiamen akeltaminen alttarille.

    • tällälailla

      Kannattaa selvittää asiat just sen seurakunnan kanssa, jonka alueella olevassa kirkossa on menossa naimisiin. Kirkot ovat erilaisia, niissä on erilaisia tiloja. Kannattaa myös huomata, että jos on menossa naimisiin kovin suosittuna aikana, esim. kesän liukuhihnavihkimisten aikaan, ei morsian voi noin vain taaperrella kirkkoon edeltäkäsin odottelemaan, siellä saattaa olla edellinen vihkiminen täydessä käynnissä. Mutta jos asia on selvitetty kyseisen seurakunnan kanssa, niin he osaavat kyllä kertoa, missä morsian voi halutessaan piileskellä haittaamatta aiempia vihkitoimituksia.

    • kysy papilta

      Kun olin kaasona, niin morsiuspari, bestman ja minä kokoonnuimme sakastiin noin puoli tuntia ennen tilaisuutta. Siellä joimme papin ja suntion kanssa kahvit ja kertasimme lyhyesti, mitä kirkossa tapahtuu.

      Kannattaa todellakin keskustella asia sen vihkipapin kanssa. Hän tietää, milloin on edellinen tilaisuus ja tuntee kyseisen kirkon/kappelin mahdollisuudet.

      • häät

        Kiitos kaikille vastanneille:) Eiköhän se tässä selkenen vielä,mutta nyt tiedän ainakin alustavasti..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7776
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2862
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1835
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1444
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1405
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe