Tuotantotalousss

poltgo

Onko tuotantotaloutta vaikea päästä opiskelemaan? Itsellä fysiikka ja kemia suht hyvin hallussa mutta matikassa aika paljon vielä opiskeltavaa kun ei lukiossa tullut pitkää käytyä...
Ei kai tuotantotalouksen varsinaisessa opetuksessa ole kovin painotettua matikkaa peruskurssien jälkeen? Entä onko Aallolta valmistuneet tulevaisuudessa arvostetumpia kuin muista?

Jos ei matikkani sinne riitä niin täytyy kai tyytyä kauppakorkeakouluun :(

13

2271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 51245235

      Osaatko fysiikkaa niin hyvin, että saat pääsykokeesta täydet pisteet? Silloin tarvitset matematiikan kokeesta vain noin 25% pisteistä päästäksesi sisään. Jos kirjoitukset menivät hyvin, voit päästä myös yhteispisteillä, mutta lyhyestä matematiikasta ei saa pisteitä.

      Vanhoja pääsykokeita ja pisterajoja löytyy osoitteesta http://dia.fi

    • Näin se menee

      On, tuotantotalouteen pääsy on todellakin insinööriosastoista vaikeimpia. Itse opiskelu onkin sitten insinööriosastoista helpoimpia, sillä tutkinto sisältää niitä näitä sieltä täältä, eikä lainkaan mitään matemaattisen syvällistä.

      Aallon arvostus on vielä pitkään silkkaa markkinointipuhetta. Saa sitten nähdä, saadaanko puheille koskaan mitään substanssia taakse.

    • ar3gh

      juu fysiikka ihan hyvin hallussa, tosiaan taitaisi tuotantotalous olla itselle sopiva ala... mutta taitaa jäädä siitä matikasta kiinni, täytyy silti yrittää....

    • asdasdasdsadsadsad

      Niin no, onko sinun pakko pyrkiä Aaltoon opiskelemaan haluamaasi alaa. Esimerkiksi Lappeenrantaan ei millekään linjalle ole vaikea päästä pääsykokeiden kautta, joten sekin voisi olla varsin mainio vaihtoehto tuotantotalouden opiskeluun.

      • LUT:n DI

        Lappeenrannan vaihtoehdossa on useampikin kuin vain yksi "ongelma", mutta kerronpa nyt yhden tärkeän näkökannan:
        Tuotantotalous on siis talouspuolen opintoja ja taloudessa KILPAILU on keskeinen asia. Ne opiskelijat, jotka menevät LUT:iin opiskelemaan tuotantoaloutta ovat hävinneet opiskelupaikkakilpailussa Aaltoon päässeille. Miksi joku firma palkkaisi tärkään johtotehtävään tällaisen henkilön, joka on jopa oman elämänsä keskeisessä suorituksessa tyytynyt häviöön - ei vaikuta ainakaan johtaja-ainekselta liike-elämän kilpailukentille.

        Toinen ilmeinen ongelma on se, että tuotantotalouden DI:n työpaikat eli yritysten konttorit sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä, jonne Aallosta on luontevaa siirtyä opintojen aikana ja jälkeen. Lappeenrannassa on korpea ja duunarityöpaikkoja seekä jotain tukirahoituksella pyöritettävää kehitysaluetoimintaa. Lappeenrannasta tuotantotalouden DI:n työtehtäviin ei ole vain fyysisesti vaan myös henkisesti (kultturisesti) suunnaton matka.

        Kolmas seikka, joka on syytä tietää liittyy suhteiden luomiseen. LUT:ssä pyörit kotitaustaltaan duunaritaustaisten opiskelijoiden parissa kun taas Aallossa opiskelevat Suomen eliitin lapset. Jälkimmäisten suhteet ja verkostot jne... vievät sinuakin elämässä eteenpäin mutta LUT:n opiskelijoista on tuskin muuta iloa kuin hieman metsäläismäisinä kännäyskavereina.


    • a2rfsg

      ei siis mikään pakko hakea aaltoon enkä sinne ensisijaisesti aikonutkaan, kunhan kysyin :P

      lappeenrannalla tosiaan vaikuttaa olevan melkein paras tuotantotalouden yksikkö joten varmaan sinne ensisijaisesti sitten kannattaa hakea

    • hauhau

      lappeenranta on kaupunkina aika syvältä.... :D kannattaa ennemmin hillua jossain muualla.

    • confus3d

      Kuinka tuta on niin suosittu? Joku pikkupomon koulutus vissiinkin, eli kauppiksen ovesta erehtyneiden hyppyritukkien hommia vai?

    • unitsuka

      Tällähetkellä tuta on pop työmarkkinoilla kun on niin hieno sillisalaatti... aika paljon noita kuitenkin koulutetaan eli tulevaisuuden työt jää aika kortille... :)

    • koikoi

      .. aika paljon noita kuitenkin koulutetaan eli tulevaisuuden työt jää aika kortille... :)

      No eipä niitä nyt niin paljoa kouluteta. Tampereella sisäänotto vuosittain 50, Aallossa n. 40, lappeen Rannassa jotain vähän enemmän. Sekä Vaasassa jotain kymmeniä. Eli jos puhutaan vuosittain 150-200 valmistuvasta tuta-DI:stä, niin ei se nyt aivan hirveästi ole.

      Ps. Eikä ne työttömäksi jää.
      Nimimerkillä kolmea eri työpaikkaa omalta alalta ensi kesäksi tarjottu tuta-opiskelija.

    • xdxdxdmage

      Ei ole työmarkkinoilla väliä mistä koulusta on valmistunut

      • tutan opiskelija

        Mene sanomaan tuo McKinseyn partnerille. Valitettavasti sillä on näihin huipputehtäviin konsultoinnin parissa. Teollisuudessa ketään ei pahemmin kiinnosta.


      • Pomon pikku apu
        tutan opiskelija kirjoitti:

        Mene sanomaan tuo McKinseyn partnerille. Valitettavasti sillä on näihin huipputehtäviin konsultoinnin parissa. Teollisuudessa ketään ei pahemmin kiinnosta.

        Kuka hemmetti nyt haluaa tuollaiseksi pukupelleksi, jolle jokainen oikeissa teollisuustöissä oleva nauraa? Huippukonsultti suoraan yliopistosta, anna minun kaikki kestää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe