Hintavertailu

Mistä peltikatto

Voisiko joku kertoa selityksen seuraavalle hintavertailulle:
Pyysimme tarjouksen paritalomme 25 vuotta vanhan profiilipeltikaton vaihtamiseksi konesaumattuun peltikattoon. Katon pinta-ala 200 m2. Saimme tarjouksen, hinta lähes 36.000 euroa. Työn ja tarvikkeiden osuutta ei eritelty. Kovan tinkaamisen jälkeen edusta kertoi työn osuuden olevan 60-70 %. Työhön kuulemma menee kahdelta työntekijältä 2 viikkoa, max 3 viikkoa säävarauksin. Jos tehdään työn tuntihintalaskelma suuremman tuntimäärän (2x40x3=240 tuntia) eli 3 viikon mukaan, saadaan tuntihinnaksi noin 100 euroa per työntekijä eli kahdelta työntekijältä 200 euroa/tunti. Hintaa perusteltiin ammattitaidolla ja käsityöllä.
Kävin tänään hammaslääkärissä. Minua hoiti hammaslääkäri ja hammashoitaja. Hampaat tarkistettiin ja pieni reiänalku paikattiin. Katsoin kellosta olleeni vastaanotolla tasan puoli tuntia. Hinta oli 50 euroa. Siis kahden henkilön tuntihinta 100 euroa. Mielestäni homma on ammattitaitoa vaativaa ja käsityötä.
Onkohan rakennusliikkeiden hinnoittelulla mitään rajaa? Tiedän, että hammaslääkärini on hyvä ja edullinen. Mistähän löytäisi myös hyvän ja kohtuuhintaisen peltisepän?

14

3008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timpermanni 54

      No onhan peltiseppien työ todella kallista tänäpäivänä, jostain pienestä ilmastointipiipusta pitää maksaa monta sataa, vaikka asennat sen itse, ja mitat olet ottanut itse, työksi jää pellin leikkuu, ja pokkaukset, asiakas vielä kokoaakin sen itse.
      Mutta miksi konesaumakatto? vaatii umpilaudoituksen alle, enkä pidä sitä edes mitenkään kauniina! No, sehän on makuasia, mutta nykyisen katon purku, ruoteet pois, aluskate, rimoitus, ja ruoteet, sekä vaikka millainen profiilipelli, niin tuo summa tipahtaa noin kolmannekseen tuosta.

    • Mistä peltikatto

      No eipä käynyt niin. Saimme tarjouksen Weckmanin elegantti katelevystä, hinta 32.300, työ siitä 19 te ja tarvikkeet 13 te. No tietysti tämä, koska katon alapuoliset työt likimain samat kuin konesaumatulla. Konesaumakatto ko tarjouksen mukaan 41 te.

      Miten voi tarvikkeet 200 m2 katolle olla 13 te, kun ne kaupasta saisi 5 tonnilla.

      Ja lomakkeella valmiina kotitalousvähennys, vaikka tilaajana on taloyhtiö. Eihän sitä silloin voi käyttää. Kotitalousvähennys on siirratty suoraan urakkahintoihin, ahneudessa sekin kuuluu kattofirmoille, niiden mielestä.

      • rakntajamies

        Ihan normikäytäntö-taloyhtiöiltä rahat veke. Noin minäkin teen koko ajan.
        Kysypäs joltain kirvesmieheltä paljo nuo neliöt maksaa, kun ostat ite pellit rautakaupasta, älä sano et on taloyhtiö.


      • Timpermanni 54

        Wecmanni, et sitten kalliimpaa mistään enää löytänyt?
        Otan yhteyden timpuriin, joka mittaa sun kattos, tilaa pellit, ja tekee työn, kuten sanoin, kolmannekseen tuosta.


      • mistä peltikatto
        Timpermanni 54 kirjoitti:

        Wecmanni, et sitten kalliimpaa mistään enää löytänyt?
        Otan yhteyden timpuriin, joka mittaa sun kattos, tilaa pellit, ja tekee työn, kuten sanoin, kolmannekseen tuosta.

        Tuo sama asia tuli mulle mieleen. Sanopas vaan mistä sen timpurin löytäs? Talo on Hesassa?


      • Timpermanni 54
        mistä peltikatto kirjoitti:

        Tuo sama asia tuli mulle mieleen. Sanopas vaan mistä sen timpurin löytäs? Talo on Hesassa?

        Kysyppä tuosta: http://www.ricchio.fi/
        Gooklata voi tietty itsekin:)
        Itse vaikutan länsirannikolla.


    • Näitä on paljon teht

      Yksinkertaisesti kattonne maksaa sen takia, että yrityksen yleiskustannukset pitää maksaa(huomattavasti kalliimmat kuin maakunnissa), sekä tuskin yritys haluaa tappiota tehdä. On myös huomioitava ajankohta milloin kattoa tehdään, eli jos talonne ui työn aikana maksaa yrityksen vahinkovastuuvakuutus korjauksen teille. Näissä omavastuu on useita tuhansia euroja.

      Jos halvalla haluatte päästä, teettäkää kattonne firabelina muutamalla peltisepällä. Maksua tulee n.15€ tavaralle ja peltisepille 15-20€/m², sekä hommaatte tonnilla sellaisen vastaavan, joka katoista jotain ymmärtää.

      Rivitalojen kattoja ei kannata teettää yhtiön laskuun vaan käskeä yrityksen laskuttaa erikseen jokaista asuntoa. Näin saadaan täysi hyöty irti, kun vastaavasti yhtiö ei saa valtiolta kuin 10%. Tämä onnistuu vain luonnillisesti sellaisessa yhtiössä, missä ei 'kotipoliiseja' asu.

    • ....

      Hammaslääkärin työhön peltisepäntyön vertaaminen on aika huono. Miettikää missä olosuhteissa hammaslääkäri tekee työtään - siisti sisätyö.

      Missä olosuhteissa kattopläkkäri tekee työtään? Kesähelteet katon lämpötila parhaimmillaan 80 astetta. Raskas fyysinen työ kuluttaa polvien ja olkapäiden niveliä. Peltiseppä tekee työt aivan toisissa korkeuksissa.

      Osaavia peltiseppiä on harvassa ja tunkua alalle ei ole. Ne harvat jotka alalla on ollut pitkään, osaa työt ja välttämättä ei toiseen työhön vaihtais. Työ vaatii tiettyä luonnetta. Katto- ja lumenpudostustyön vakuutukset on toista luokkaa kuin muilla aloilla kattotyön vaarallisuuden vuoksi.

      Kyllä näille tekijöille täytyy kunnon korvaus työstä maksaa.

    • Rkrmen

      Unohdit sen että katon tekemisen oppii viimeistään kuukaudessa apparina peruskoulupohjalta, mutta hammaslääkärin koulutus kestää 6 vuotta korkeakoulussa ja sitä ennen 3 vuotta lukiota. Ei kai työn raskaus ole koskaan ollut hyvien tulojen peruste, pikemminkin päinvastoin, mitä raskaammat ja likaisemmat työt, sitä huonompi palkka. Lisäksi hammaslääkärin vastaanotolla on parisen sataa neliötä liiketilaa vuokrattavana ja tosiaan ne välineet yms. maksaa moninkertaisesti sen mitä peltimiehen kamat jotka mahtuu pakuun. Lisäksi tarvitaan sihteereitä yms. Muutenhan eniten tienais lapset jotka vääntää 18h päivää kaivoksilla yms.

      Mutta itse aiheesta: tosiaan 200m2 rivipeltikatetta maksaa noin 5000e, esim ruukki classic, kaikkine listoineen yms. Ja tuon laittaa 3 miestä 2 päivässä, kun lähtökohtana on ruoteet. Eli työt 3x2x8x50 = 2400 euroa.

      Eli yhteensä 7400 euroa rivipeltikatteen laitto kaikkine tarvikkeineen ilman purkutöitä ja puutöitä.

    • ...

      Kattopeltisepäksi ei todella tule muutamassa kuukaudessa, vaikka olis käynny alan rakennuspeltisepän koulun. Rakennuksilta löytää sellaisia tekeleitä että pahaa tekee. Toisekseen kanttikoneet, rivikoneet ym isommat peltisepänkoneet ei mahdu pakuun.

      Rivikone 20 000 euroa.
      Kanttikone 3m - 6m 3000 - 60 000 euroa.
      Leikkuri giljotiini 10 000 - 60 0000.
      Kattosaumuri 6000 - 10000 euroa.
      Pienempiä käsityökaluja 1000 - 6000 euroa.
      Putoamisturvallisuus suojaus 200 - 1000.
      Lisäksi tarvitaan verstas tilaa peltirullien ja arkkien säilytykseen, näitäkin on hyvä olla perusväreissä.
      Pakettiauto pidempää mallia 15 000 - 40 000 euroa, jotta pidemmät listat mahtuu kyytiin.

      Katolla täytyy olla vähintään 2 miestä työssä. Työtä ei voi tehdä yksin.

    • ...

      Tosin tässähän nyt puhutaan kahdesta eri asiasta eli peltisepät jotka tekee saumattuja konesaumakattoja ja kattotyöntekijöitä, jotka asentavat rivipeltikatteen tai profiilipeltikatteen. : )

    • NäinOn

      Se nyt vain on niin, että kun suomessa ei enää taitavia peltiseppiä montaa kymmentä ole. Niin nyt se raha on revittävä. Joillekin se tietysti otta luonnolle kun joutuu raksamiehen hanttipaskahommista oikein maksamaankin. Eihän ne sais mitään tienata. Kannatti minunkin olla muutama vuosi apupoikana sitten taas muutama vuosi opetella itsenäiseksi. Nyt voin ottaa esim. piipun pellityksestä ka. 500e. Eli parin päivän työllä pärjään kuukauden. Ja tämä on sieltä helpoimmasta päästä. Siksi ne konesaumakatot maksaa. Tekijät ei halpoja ja tekeminen huomattavasti hitaanpaa ja vaikeampaa kuin mikään muu kate. Ja tähänkin pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin maailmassa ,eli mitä pidemmän aikaa tuote kestää sitä kalliimpi se on.

    • Anonyymi

      200 neliön tiilikatteen uusinta aluskatteineen maksaa siinä 4-5 tonnia kun tekee itse. Jos ei ole ihan kädetön tai laiska niin onnistuu, yksinkertaista perustyötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe