Julkkiksen kauhea tunnustus

kauhea paljastus

Iltalehdessä Anita Hirvonen kertoi alkoholiongelmastaan. Hän on ollut neljäkymmentä vuotta raittiina. Juominen loppui AA-ryhmän avulla, ja hän käy edelleen ryhmissä!
Minusta tuo on hieno, rehellinen kertomus. Moni viinan kanssa kärsivä sai varmasti voimia juomisensa lopettamiseen Anitan kertomuksesta. Eikä Anita maininnut ketään eikä mitään nimeltä. Paitsi itsensä.

Mutta mitä tekee internetissä toimiva Kiihtelyksen "raittiusseura"? Hermostuu, sillä kukaan ei koskaan saisi paljastaa, että käy AA-ryhmässä ja että raitistui sen avulla! Eikä varsinkaan julkisesti saisi kertoa toipumistavastaan!
Miksi ei? Mikä suuri salaisuus piilee noissa AA-porukoissa?

42

3754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paha riippuvuus

      No, kyllä täytyy olla aika hullu, jos alkaa julkisesti kehua retostaa, että on pyörinyt jo 40 vuotta AA-porukoissa.

    • Heh..

      Otas vajaapäinen juopporetku taas viinaa, tai käy pilleripurkilla, niin rauhotut vähäksi aikaa.
      Ja käy lääkärillä tutkituttamassa viinalla lahonnut pääsi, vaikka diagnoosi onkin selvä:

      http://piv.pivpiv.dk/

      • UYORIWROÖEERIWUWEIOR

        heh kommentoija!!eipä enää osuvammin voi tuota kommenttiasi todeta! juuri noin valittaa se joka ei pääse itse eroon viinasta!! tämä oli iloinen yllätys että Anita on ollut noin helkkarin kauan ilman! oletin ihan jotain muuta. olet Anita ihana ja loistava hymytyttö ja laulaja!!!laula meille vaikka ainakin 50 vuotta vielä!!KIITOS


      • keskari 69
        UYORIWROÖEERIWUWEIOR kirjoitti:

        heh kommentoija!!eipä enää osuvammin voi tuota kommenttiasi todeta! juuri noin valittaa se joka ei pääse itse eroon viinasta!! tämä oli iloinen yllätys että Anita on ollut noin helkkarin kauan ilman! oletin ihan jotain muuta. olet Anita ihana ja loistava hymytyttö ja laulaja!!!laula meille vaikka ainakin 50 vuotta vielä!!KIITOS

        Epäilen vahvasti onko tuo Anita koskaan alkoholisti ollukkaan? Jos vähän päälle 60 vuotias tyyppi on ravannut 40 vuotta AA kerhossa, niin kovinpa lyhyeksi on jäänyt juopon ura. Kysymyksessä on saattanut olla ongelmainen viihdekäyttö, kaljan tissuttelun muodossa, mutta ei varsinainen alkoholismi.


      • laahustaja+ravuri
        keskari 69 kirjoitti:

        Epäilen vahvasti onko tuo Anita koskaan alkoholisti ollukkaan? Jos vähän päälle 60 vuotias tyyppi on ravannut 40 vuotta AA kerhossa, niin kovinpa lyhyeksi on jäänyt juopon ura. Kysymyksessä on saattanut olla ongelmainen viihdekäyttö, kaljan tissuttelun muodossa, mutta ei varsinainen alkoholismi.

        Kun alkoholismi voi ilmetä jo ensimmäisellä juomiskerralla ja naiset alkoholisoituvat nopeammin kuin miehet.


    • juomahimoinen

      Juu. Kyllä saa julkisesti retostella, kuinka paljon ja kuinka usein ottaa kännit. Se on todella merkittävää työtä.
      Mutta auta varjele, jos raitistut ja sanot sen jossakin ääneen! Se on järkyttävän salaisuuden paljastus. Parempi mennä kännäämään heti, jotta raitistuminen unohtuu ja 7-päivää saa hyviä uutisia!

    • Ylivilkkaus.

      Joo hirvoska tosin väitti telkkarissa, että se sai juopon maineen siksi aikanaan, että sillä on ADHD ja sellaiset nyt käyttäytyy selvinpäinkin välillä kuin sekopäät. Siihen ei kuuskytluvulla ollut lääkityksiä, eikä kai oikein koko tautia tunnettu. Ja sitten se tietenkin jossain vaiheessa dokas, elikkäs oli kokopäiväisesti sekaisin, joko viinasta tai sairaudesta. Outo juttu, se ei siitä parantumattomasta sairaudestaan paljoa puhele, muistelee ikivanhoja kaljoittelujaan vaan. Vaikka ADHD sillä on edelleenkin, tosin ilmeisesti nykyään lääkityskin.

      Matti Nykäsellä muuten kans on sama tauti. Ja sekin lähinnä tullut tunnetuksi kaljapäissään tekemistään typeryyksistä.

      Outo juttu, että juopottelusta saa selittää, mutta oikeita sairauksia monet häpeää. Koittavat kai peittää todellisia ongelmiaan juopottelun taakse.

      Mulla yks tuttu, jolla kans ADHD. Pysyy lääkityksellä ihan kondiksessa. Mutta silee ei sovi viina ollenkaan. Ei se monesti kyllä otakkaan, se tietää asian kyllä itsekkin. Mutta se sai apua lääkäriltä, ei miltään uskonlahkolta.

    • Alko ja Holisti

      Luin jutun, ja siinä toimittaja kirjoittaa, että Hirvonen ei sano vertaisryhmän nimeä.
      Toimittaja tai toimitus on siis ilman Hirvosen lupaa otsikoinut juttunsa.

      Nimettömyys korostaa periaatteitten asettamista etusijalle henkilökohtaisuuden sijaan.

    • no huh

      40 vuotta kuunnellut juoppojen horinoita aa kerhossa. Ei ole kyllä tervettä touhua.

      • sgsdtghjsft

        Oletkohan hieman hidasjärkinen, 40 vuotta?????


      • juoppo&ylpeä siitä

      • tietoinenasiasta

    • äpäivä kerrallaan

      palstan suurjulkkikset tåimi& råitis kera tyshuttajah ovat tehtisti ylpeitä raittiudestaan eikä yhtään häpeä sitä, päin vasthoin ne jaksaa koko ajan kehua, että ovat raithiita ja käyttävät vaan omoa, norttia ja sieniä

    • anonyymisti alkoon

      Suomessa on satoja AA-ryhmiä. Jos joku käy ryhmässä, onko ryhmä Utsjoella vai Hangossa?
      Ei saa paljastaa, että AA auttaa. Pitää sanoa "eräänlaisessa kahviporukassa raitistuin". Vai onkohan tuokin liian paljastavaa?
      Parempi sanoa että A-klinikalla raitistuin hetsillään, kun sain akupunktion korviini ja rauhaa tuovat napit suuhuni. Se tehoaa, se on terveydenhoitoa!

      • Hah..

        Kyllä Alkon tai Osulan väki tietää, ketkä on "raittiina", se näkyy älyttömästi lisääntyneessä pyykkipulverinmyynnissäkin.

        Ja kerhoillan jälkeen onkin sitten erikiva kähteä kupposelle kahvia läheiseen Esson paariin, kaikkien kylän raittiiden kanssa kimpassa:

        http://www.youtube.com/watch?v=RdEZLfueE5k


      • Nimetönalkoholisti

        Saan toki henkilökohtaisesti paljastaa, että käyn AA-palavereissa raittiuteni vuoksi, mutta nimettömyys koskee julkisuutta. Siss lehtiä, radiota, TV:tä, elokuvaa ja myös nettiä.


    • 6plus6
      • herkistynyt alkoholi

        Raittiina Junnu kerkesi olemaan monelle alkoholistille hyvä esimerkki ja tuki raittiuden tiellä. Tuskin he kumpikaan päissään ovat olleet parhaita kappaleitaan luodessaan tai esittäessään. Anita siis ollut 40 vuotta raittiina, Junnu Wikipedian mukaan 14 vuotta.

        Lainaus Wikipediasta: Vainio ei kuitenkaan halunnut, että häntä olisi sanottu raittiiksi, vaan piti itseään alkoholistina, joka oli lopettanut ryyppäämisen.[83] Raitistumisen jälkeen Vainion sanoituksista tuli vakavampia ja herkempiä, mutta hän teki yhä myös humoristisia kappaleita.


      • patuliini

        Juha muuten eli elämänsä vähän vajaa 15 vuotta täysin selvinpäin.


    • Se mitä olen itse tehnyt päihdetyössä vapaaehtosena ja yhteistyössä AA kanssa niin ei AA kiellä sitä, että kertoo raitistuneensa näiden ryhmien avulla AA eli anonyymit alkoholistit tarkoittaa sitä,että ei tarvitse esim ryhmässä mainita nimeä..mutta on myös olemassa näitä ns AA laisia jotka sanovat että et raitistu missään muualla kuin AA..ja näinhän se on että se oma raitistuminen lähtee sieltä omien korvien välistä...ja sanoinkin kun olin eräässä päihdehoito yksikössä työharjottelussa ja myös töissä..käykää kokeilemassa eri ryhmiä ja se oma ryhmänkin jostain löytyy....

    • Anita Hirvonen istui paskapytylla vilkuttelemassa Hymylehden kuvassa jo 1960-luvulla, joten paljastus hanen juoppoudestaan ei ole mitenkaan maatakaatava.

    • siis häh?

      Ketä kiinnostaa tuo turpea nainen?

    • Jotakin hyvää

      Mielestäni Anita Hirvonen on upea nainen. Hän on kohdannut rajansa, tunnistanut ja tunnustanut ne - ja valinnut uuden suunnan! Hän elää tunteella ja on oikea ilon ja valon lähettiläs. Toivon, etteivät edellä olevat tympeät kommentit häntä satuta. Miksi muuten sellaisia pitää kirjoittaa!? Uskon siihen, että ihmisen pitää miettiä lisääkö se, mitä hän sanoo, hyvää vai pahaa. Sitä pahaahan tässä maailmassa riittää. Kielteisyydellään vahingoittaa eniten itseään, ja jo sen takia olisi hyvä tutkailla arvojaan. Sinä, joka puhut ikävästi jollekin tai jostakin, mieti haluaisitko sinulle tai sinusta puhuttavan niin. Kun valitset hyvän, saatat iloisesti yllättyä: kauneus ja hyvyys tulee kohti - kauneutta ja hyvyyttä!

      • telu

        Kiitos viestistäsi, allekirjoitan joka sanan. Ajatelkaapa te pahan puhujat: Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Saatte sen pahan vielä muodossa tai toisessa vastaan. Kiitos Anitalle niistä monista ihanista lauluista ja siitä valoisasta elämän asenteesta, jota hän levittää ympärilleen.


      • Olen samaa mieltä kanssasi. Kirjoitit juuri sen kaiken mitä minäkin olisin halunnut sanoa. Kunnioitan ihmisiä, jotka haluavat kaikille hyvää.
        Olen itse uskossa ja haluan antaa mieluummin hyvän kiertää välillämme.
        Anitalle kaikki kunnia, kun on selvinpäin ja vielä suuri kunnia, kun ymmärtää haitaa itseään AA-kerhossa. Yksin ei kuitenkaan voi päästä sille tasolle, kuin vertaistuen kanssa.


    • jk

      vai niin

    • ärsyyntynyt

      Palstan nillittäjät sais heittää esim. 45 vuotta keikkaa - jos suosiota riittää - ja sanoa sitten, ettei mitään päihdeongelmaa ole ikinä ollut. Pahimpia ongelmia aiheuttaa yleensä viina.

      Anita on hieno tyyppi, joka sanoo lehdille, mitä tahtoo. Siihen en ota kantaa, onko 40 vuodessa yhtään Lapin lisää, mutta sen tiedän, että korkki tosiaan on kiinni.

      Onko se jollekin ongelma?

      • patuliini

        Tosihan on niin että ongelma on näissä arvostelijoissa jos epäilee kenen AA raittiutta olis hyvä että osoittais että näin ei ole.
        AA :ssa raitistuminenkin on kuitenkin omasta halusta kiinni,ottaa selvää mikä se juju on, se liike tuntuis mielestäni olevan ainoa tie pysyvään raittiuteen ja muutenkin tasapainoiseen perhe ym. sosiaaliseen elämään.
        Olen etsinyt AA ryhmistä tätäjujua 23 v. Enkä aio luopua tästä hyvästä elämästä päivä kerrallaan tätä kuitenkin hankitaan.
        Jos haluat niin lähes kaikilla paikkakunnilla on toimiva AA yhteisö ja tunnet ettet hallitse juomistasi niin suosittelen.


    • Anita Hirvonen

      Kiitos palautteesta kaikille.Tosikot ja veitikat - olette tehneet päivästäni ihanan.Otsikot ja viittaukset AA:han eivät ole minun,vaan lehden omia ,
      Pahoittelen että lehti mokasi.

      Yleisesti on toimittajilla tiedossa, että ei pidä paljastaa, että joku käy AA:ssa
      Minulle raittius on iloinen asia ja elän tänäänkin elämäni parasta päivää.

      Minulle sopii hyvin ,että ne ottaa jotka voivat ,Minulle se ei sovi ,koska olen alkoholisti elämäni loppuun asti ja toisten raittiitten ystävien tuella saan sen pysymään koteloituneena,

      Alkoholismi on kuoleman vakava sairaus,
      Jokaisella meillä on oma pohja, mitä syvemmälle emme halua vajota

      Anita Hirvonen

      • Alko ja Holisti

        Hyvin menee, mutta menköön! Kiitos kirjoituksestasi ja kiitos raittiista päivästä, ihan anonyymisti ja päivä kerrallaan vertaistuen seurassa.


      • pääeikestä
        Alko ja Holisti kirjoitti:

        Hyvin menee, mutta menköön! Kiitos kirjoituksestasi ja kiitos raittiista päivästä, ihan anonyymisti ja päivä kerrallaan vertaistuen seurassa.

        Kyllä vertaistuki on muuten ihan ok, mutta siinä vaiheessa kun aletaan ymppäämään uskontoa sekaan, niin rupeaa oikeasti etomaan. :(


      • kysyntää on
        pääeikestä kirjoitti:

        Kyllä vertaistuki on muuten ihan ok, mutta siinä vaiheessa kun aletaan ymppäämään uskontoa sekaan, niin rupeaa oikeasti etomaan. :(

        Perusta mieleisesi vertaistukiyhteisö.


      • Haha..

        Otas vajaapäinen juopporetku taas viinaa, tai käy pilleripurkilla, niin rauhotut vähäksi aikaa.
        Ja käy lääkärillä tutkituttamassa viinalla lahonnut pääsi, vaikka diagnoosi onkin selvä:

        http://piv.pivpiv.dk/


    • alkonyymi

      On se vaan kumma, miten ihmisiä ärsyttää se, kun joku on pääässyt alkoholista eroon! Olen alkoholisti, en ole käynyt missään ryhmässä, vaan korkki on ollut kiinni jo yhdeksän vuotta, enkä siitä sen suurempaa numeroa ole tehnyt. Tuli tuo Hirvoskan mainitsema oma pohja vastaan. En kiellä muita juomasta, enkä juomaan yllytä. Mutta kyllä ihmisiä tuntuu häiritsevän se, etten enää juo: Mikähän sekin luulee olevansa, pyhimys vai mikä ja tätä kuulee vähän päästä, kun tarjottaessa sanon: Ei kiitos, en käytä enää!

    • Anita Hirvonen on ihana ihminen ja hyvä pokerin pelaaja. Hänellä on ehkä ruma reppu, mutta helvetin hyvät eväät.

    • Yks nainen

      Eipä ole kuin kaksi viikkoa kun ystäväni kuoli viinaan...välillä uskossa, jolloin aivan sekapäinen, välillä urheilu vei mennessään...alkoholistin pitää saada joku toinen riippuvuus kun viinan lopettaa...Eniten säälittää ystävättäreni poika...ystävättäreni meni naimisiin entisen (lopun elämän) alkoholistin kanssa ja sen jälkeen ystäväni poika (10 v) alkoi oireilla ja pahasti. ns. raitistunut alkoholisti on hirviö, kaikki on hänelle musta valkoista, kaiken pitää olla tiptop. tasan kellolleen tehdään herätykset, ruuat ja nukkumaan menot, illalla istutaan samoilla paikoilla...raitistuneen rutiineja ei voi mikään muutta tai silloin remmi laulaa. Luulempa että kun poika kasvaa niin vetelee isäpuoltaan turpaan...ja kyllä ystävättäressänikin vikaa, en antaisi entisen juopon määrätä koko talon tahtia...koirakin on niin peloissaan ettei uskalla paikaltaan liikahtaa....Ja täll juopolla äijällä on vara arvostella muita ja heidän alkoholin käyttöään....mitenkähän liene oma juominen unohtunut????

    • ei ymmärä ei

      No en kyllä tajua, miksi 40 vuotta raittiina olleen pitäisi asiaa hehkuttaa missään lehdessä saati käydä AA-tapaamisissa. Ei taida Anita olla raitis vaan huikkaa menee. Todella raittiin ihmisen ei tarvitsisi näistä asioista avautua yhtään missään.

      • fanitananitaa

        Näin Anita kirjoitti:

        Kiitos palautteesta kaikille.Tosikot ja veitikat - olette tehneet päivästäni ihanan.Otsikot ja viittaukset AA:han eivät ole minun,vaan lehden omia ,
        Pahoittelen että lehti mokasi.

        Yleisesti on toimittajilla tiedossa, että ei pidä paljastaa, että joku käy AA:ssa
        Minulle raittius on iloinen asia ja elän tänäänkin elämäni parasta päivää.

        Minulle sopii hyvin ,että ne ottaa jotka voivat ,Minulle se ei sovi ,koska olen alkoholisti elämäni loppuun asti ja toisten raittiitten ystävien tuella saan sen pysymään koteloituneena,

        Alkoholismi on kuoleman vakava sairaus,
        Jokaisella meillä on oma pohja, mitä syvemmälle emme halua vajota

        Anita Hirvonen


      • AA:ssa huppu päässä
        fanitananitaa kirjoitti:

        Näin Anita kirjoitti:

        Kiitos palautteesta kaikille.Tosikot ja veitikat - olette tehneet päivästäni ihanan.Otsikot ja viittaukset AA:han eivät ole minun,vaan lehden omia ,
        Pahoittelen että lehti mokasi.

        Yleisesti on toimittajilla tiedossa, että ei pidä paljastaa, että joku käy AA:ssa
        Minulle raittius on iloinen asia ja elän tänäänkin elämäni parasta päivää.

        Minulle sopii hyvin ,että ne ottaa jotka voivat ,Minulle se ei sovi ,koska olen alkoholisti elämäni loppuun asti ja toisten raittiitten ystävien tuella saan sen pysymään koteloituneena,

        Alkoholismi on kuoleman vakava sairaus,
        Jokaisella meillä on oma pohja, mitä syvemmälle emme halua vajota

        Anita Hirvonen

        "Yleisesti on toimittajilla tiedossa, että ei pidä paljastaa, että joku käy AA:ssa"

        No, voi itku. Jos joku antiikin aikainen julkkis tulee vapaaehtoisesti kertomaan 40 vuoden vertaistuki harrastuksestaan, niin eipä siitä toimittajaa kannata syyllistää "lipsahduksestaan". Onhan tuo yleisesti kaikkien tiedossa minkälaista ja minkä nimistä vertaistukea tarkoitetaan, kun alkoholisteista on kyse. :)


      • kalkkisjo
        AA:ssa huppu päässä kirjoitti:

        "Yleisesti on toimittajilla tiedossa, että ei pidä paljastaa, että joku käy AA:ssa"

        No, voi itku. Jos joku antiikin aikainen julkkis tulee vapaaehtoisesti kertomaan 40 vuoden vertaistuki harrastuksestaan, niin eipä siitä toimittajaa kannata syyllistää "lipsahduksestaan". Onhan tuo yleisesti kaikkien tiedossa minkälaista ja minkä nimistä vertaistukea tarkoitetaan, kun alkoholisteista on kyse. :)

        A-kilta tai AA ne yleensä on.


      • yymmällläänkö

        Joo, helposti uskon, että et ymmärrä, tätäkään


    • Täysipäinen AA-lain

      Kiihtelyksen "raittiusseura," samoin kuin toiset vastaavat kuppikunnat. Jokaisella on omat sisäiset piirit, riippuen samanlaisesta henkisyydestä. Henkisyydestä ja erinäkökannoista. Tästä riippuen eripuraisuuksien asteikko vaihtelee. On olemassa fundamentalisteja,, fanaatikkooja ja sitten ns, "ihan täysipäisiä AA-laisia. Heikoimmat arvosanat saa "täysipäiset" AA-laiset, koska he ajattelevat "omilla" aivoillaan, ja eivät kerro kerta toisensa jälkeen opittua mantraa.
      Uskaltavat / pysytyvät toimimaan kuten puhuvat.

      TERV: " Täysipäinen AA-lainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1924
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      251
      1621
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1537
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1446
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1358
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1199
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1162
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      156
      1160
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1153
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe