harjoittelu loppui, ja minut haukuttiin? alan vaihtoko?

vihaanelämääni

Olin harjoittelussa/töissä, ja lopussa harjoitteluvastaava tuli luokseni ja antoi kunnolla palautetta jaksostani. Kertoi jakson menneen muihin edellisiin harjoittelijoihin verrattuna huonosti. Laittoi arvostelupaperiini, että heikko työntekijä. Mietinkin nyt että onko tää oikea ala mulle, myönnän että olin vaitelias harjoittelussa, koska mulla ei ollu tekemistä. Mutta ohjaajani oli poissa kuukauden lomilla ja vain 2 niistä paikalla. Harmittaa kovasti saamani palaute ja en oikeen siinä tilanteessa osannu oikee puolustautuakaan. Nyt mietinkin alan vaihtoa, koska myönnän että en oikeesti oo varma onko tää mun juttu. Pieni epäilys on mulla ollu takaraivossa jo jonkun aikaa, mutta ehkä nyt ois aika toteuttaa tää juttu.

Mistä saisin säännöllisen päivätyön ja että palkkataso pysyis samana 2000 euroa/kuussa. Koulutus ei sais mielellään olla kovin pitkä. Ja en haluais mennä naisvaltaiselle alallle.

16

4732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä se siitä

      Älähän nyt. Jospa ottaisit opiksesi palautteesta? Jos jokin asia jäi vaivaamaan, voit aivan hyvin olla yhteydessä harjoittelupaikkaasi ja kysyä. Koita pinnistellä ja jaksaa opintosi loppuun. Onko opintoja jäljellä vielä paljonkin?

    • kaikkea ei kerrota

      mä olisin pistänyt moista paskiaista kunnolla turpaan.

      TUNNE ARVOSI.ÄLÄKÄ TEE ILMAISEKSI MITÄÄN

      äläkä usko työkkärin kelan tai muitten paskalafkojen juttuja.
      marjanpoimijatkin saavat rahaa,vaikka orjia ovatkin, niin yksinkertaista on työn teko,kunhan et usko näitä paskanjauhajia jos he olisivat oikeassa työttömiä ei olisi,ja muista että 8000euroa saat tienata omassa bisnestoiminnassa verovapaasti,jännää eikö?

      • Taisit lukea

        kirjasta tuommoiset;jos veroilmoituksessa jää viivan alle 8 tonnia niin satavarmasti maksat arvonlisä-,ennakko- ja pääomatuloveroa.1969 hain
        ensimmäisen ennakkoverolipun että voit uskoa;tiedän mitä yrittäminen on täällä
        "lipposition" Suomessa ja kunnallisten "pikku-stalinien" vallan alla.
        Jos on vähänkään järkeä päässä niin yrittäjäksi EI ala,on se varmaa.
        Lakisääteisistä sosiaalieduista ei vain oikein kestä julkisuudessa puhua, ne
        työhalut taitaisi karata vähän itsekultakin..


    • hny

      Olet varmaan hoitoalalla. Siellä palkatonta harjottelua on sikana ja mielivaltaista ohjausta/määräilyä, johon pitää hiljaa alistua jos haluaa valmistua. Älkää ihmetelkö sairaanhoitaja pulaa/laatua. Vika on koulutus-rääkkäys järjestelmässä joka vie ihmiseltä omanarvon tunnon.

      • yks hoitelija

        No ei ihan tasan varmaan ole hoitoalalla, ei tuollaisia rahoja hoitsuna näe kuuna kullan valkeana. Itsellekin ihan 1400 jää käteen kuussa ja veroprossakin on aika pieni. Että tässä tämä. Alanvaihto mielessä kun ei pysty elättämään itseä, lasta ja vuokraa maksamaan.


    • Tärkeä on aina olla oma-aloitteinen ja osoittaa mielenkiintoa työtä kohtaan, jos ei ole mitään tekemistä käy aina kysymässä, että olisiko mitään mitä voisin tehdä jne. tekee aina hyvän vaikutuksen työnantajaan. Ei nyt kannata harkita alan vaihtoa yhden palautteen takia, vaan ottaa siitä vähän kiukkua ja näyttää seuraavalla kerralla mistä kana pissii. Tiedän monia työntekijöitä työelämässä, jotka missaavat mahdollisuuksensa tämän puutteen takia.

    • nimettöön

      Hoitoalalla sh-opiskelijoilla on 1 vuosi harjoittelua. Oma kokemus keskussairaalassa harjoitteluista mielenterveysharjoittelussa olisi voinut jatkaakin, kirurginen harjoittelu kamalaa kun työntekijät eivät opiskelijaa pitäneet ihmisenä, omat asiat menivät opiskelijan kysymysten eteen, ohjaajilla ristiriitaisia vaatimuksia/toimintatapoja. Tapana oli ensin käskeä tekemään ja sitten ihmetellä missä noin olet oppinut tekemään? niin paljon on ohjaajista kiinni harjoittelussa viihtyminen sekä oppiminen sillä nyt sisätautiosastolla kokee olevansa opiskelijanakin ihminen ja voi keskustella ohjaajansa kanssa. Samasta keskussairaalasta opiskelijoilta paljon huonoa palautetta kohtelusta.

    • paljon nähnyt ja kok

      Hei! Minä taas ehdottaisin, että varaat ajan tälle palautteen antajalle ja asiallisesti kysyt uudestaan mitä parannettavaa sinulla olisi? En tiedä millä alalla oot ollut, mutta nöyrä pitää ihmisen olla, vain siten onnistut. Tiedä vaikka perinpohjainen keskustelu poikisi sinulle jotain! Muista kuunnella, älä väitä vastaan ja mieti asioita keskustelun jälkeen. Tällaisia juttelee pitkän linjan työntekijä, ehkä vähän vanhempi kuin sinä. Äläkä ota nokkiisi kirjoituksestani vaan mieti kaksi kertaa ja rakenna uudelleen sillat jotka poltit takanasi vai poltitko?

    • ex-hoitsu

      Se on jännä ku suuri osa ohjaajista luulee että opiskelija tietää ja osaa kaiken, vaikka juuri on oppimista varten siellä harjoittelussa. Niin paljon oon nähny huonoja ohjaajia että toivon ettei itsestäni koskaan sellaista tule...

    • pilvii

      hhh

    • A8ina

      Käsittääkseni edes palkkatyössä ei työnantajalla ole oikeutta haukkua työntekijää - tuskin palkattomassa harjoittelussakaan. Asia saattaa olla toisin, jos itse on tahallisesti pistänyt asian pipariksi. Onkohan palautteen antaja tiennyt mistä puhuu, ei taida itse olla oikeassa paikassa.

      • ajatelkaa vähän jos

        Eihän tuo ole haukkumista jos palautetta antaa osaamisesta tai osaamattomuudesta. Olet käsittänyt asian ihan väärin A8ina. Palaute on pakko antaa harjoittelijalle sekä työntekijälle. Et voi ajatella niin että huonosta työstä ei mitään palautetta tulisi. Silloinhan sitä luulee että on hyvin tehnyt työnsä ja kun lopputili tulee niin silloin itketään että miksi ei sanottu.
        Haukkuminen on aivan eri asia. Pöjä taidat olla jos et ymmärrä että työelämä vaatii palautteen antamista. Sekä hyvän että huonon. Sitähän se työnteko on. Työtä tehdään siksi että työnanataja hyötyisi panoksesta jonka on ostanut. Eli panos on työntekijän työ, jonka tyänantaja ostaa maksamalla palkan. Ja tämä panos on sitä varten että siitä on hyötyä. Asia on yksinkertainen. Työpaikat eivät ole työllistämistä varten vaan sitä varten että tuovat tulosta ja hyödyttävät yritystä. Ellei voittoa tule, ei voi maksaa palkkoja, ellei työtä tee, ei tule voittoa, ellei työtä osaa tehdä, ei synny tulosta. Ellei tehty työ hyödytä yritystä, ja sen tuottamaa tavaraa tai palvelua ei osteta, ei tule yritykselle rahaa. Menot on sitli maksettava.


    • eteenpäin eteenpäin

      Siis osasitko tehdä töitä? Jos sait noin hyvää palkkaa, niin sinun olisi pitänyt osata tehdä töitä ilman ohjaajaa. Vai olitko puhelinfirmassa ja olit vaitelias... Mitä tarkoitat vaiteliaalla?
      Miksi et kysynyt mikä mättäsi, mitä olisi pitänyt osata enemmän. Ethän sinä koskaan opi mitään jos haluat vain palkkaa etkä osaa ottaa palautteesta opiksesi. Ei kannata pilata elämäänsä yhteen epäonnistumiseen. Ala yrittää niin kovasti ettet epäonnistu. Varmaankin olit oikeasti huono harjoittelija. Otahan palaute niin että alat parantaa tapojasi. Tulet huomaamaan, että huono palautekin voi olla rakentavaa, jos osaat ottaa opiksesi.

    • namehere

      Keittiöalalla ollu samaa hommaa, hiki hatussa raatanut ilmaiseksi 8 tuntia kaiken sen mitä käsketään ja enemmän, työkaverit tykänny ja paljon saanut kiitosta, hyviä arviointeja luvattu yms ja sitten kun on arvioinnin vuoro niin kukaan työkaveri ei pääse ruuhkan takia paikalle ja siellä pomot, jotka koskaan ole keittiössä, haukkuu täysin lyttyyn ja antaa paskat numerot. Eli valitusta eteenpäin vaan niin johan alkaa tapahtuun. Perusteeton moittiminen ei oo mistään kotoisin.

    • tämä selvä

      Kaltaisellesi alisuorittajalle oikea osoite on kuntouttava työtoiminta esim. jossain kierrätyskeskuksessa. Sopivan helppoa työtä sinunlaisille ihmisille ja korvaustahan saat sen työttömyystuen verran, joka on juuri sopiva määrä osaamisestasi.

      • dgh6f

        Hahhah, taidat itse olla oikea superalisuorituja. Läpi paistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe