Vuokra-asunnon tapetit, takuuvuokra

....

Olemme asuneet yksityisen vuokranantajan asunnossa 2 vuotta. Makuuhuone oli tapetoitu ennen muuttoa, ja nyt vuokranantaja aikoo ottaa takuuvuokrasta huoneen tapetoinnin, koska sängystä on jäänyt tumma jälki seinään. Mikä on normaalia kulumista? Kyllähän halpaan kohokuvioiseen paperitapettiin jää melko helposti jälkiä. Sänky on vielä ollut niin päin, kuin vuokranantaja kehoitti pitämää., Nyt väittää että jälki on huolimattomuuttaan aiheutettu. Edellinen vuokralainen oli siis myös pitänyt sänkyä seinässä kiinni, ja tämän vuoksi tapetoitu ennen meidän muuttoa. Makuuhuone kuitenkin melko pieni, joten sängylle ei ole muuta paikkaa, ellei sitä sitten pidä keskellä huonetta. Meillä kun on vielä pieni lapsi, niin myös pinnasänky oli mahdutettava samaan huoneeseen. Onko oikein maksattaa koko huoneen tapetointi meidän rahoista? Ja kuulemma ammattilainen kelpaa ainoastaan tekemään työt, itse ei saa laittaa. Lisäksi vuokranantaja mainitsi, että uunin pohjalle on palanut rasvaa. Uuni on vähintään 20v vanha. Mutta ei aio sentään sitä meillä maksattaa.

2

1618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auttava käsi

      Viime aikoina on ilmennyt tilanteita, joissa vuokranantajat pyrkivät vuokrasuhteen päätyttyä kattamaan vuokravakuudesta vuokrauksen kohteena olleen huoneiston korjaus- ja/tai pintaremonttikustannuksia sillä perusteella, että huoneisto olisi vuokrasopimuksen aikana kärsinyt vuokralaisesta aiheutuneita vaurioita. Samalla perusteella vaaditaan varsin usein korvattavaksi myös huoneiston siivouskuluja. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain 2 luvun 25 §:n mukaan vuokralainen ei kuitenkaan vastaa tavanomaisesta kulumisesta, joka aiheutuu huoneiston käyttämisestä vuokrasopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen, jos vuokranantaja on vastuussa huoneiston kunnosta ja kunnossapidosta. Siitä, että huoneiston kunnossapitovastuu kuuluu vuokralaiselle, on tosin mahdollista sopia. Taulujen, julisteiden, hyllyjen ja muiden vastaavien asumiseen tyypillisesti liittyvien esineiden kiinnittäminen seinille ja tarvittavien reikien tekeminen seiniin ei siis ole kiellettyä.

      Otappa yhteyttä http://www.vuokralaiset.fi/ niin saat ehkä jopa rahasi takaisin.

    • Tuo jälki sängyn päädyssä on normaalia kulumista.

      Toisekseen, mikäli teettää ammattilaisella, siitä on esitettävä teille todiste kuittina. Ja se kuitin sisältö kannattaa laitattaa verotukseen ja tarkistaan tapetoijan veromaksukyky. Voi vaikka tehdä pimeästi.

      Jotenkin haiskahtaa, et yrittää vain saada yhden kuukauden vuokran kaupan päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe