Zekata on nyt Valvoteam ?

Ihmettelen?

Zekata on nyt Valvoteam ???
Samat henkilöt, samat tilat, sama yritys... Näinkö helppoa se on, kun alkaa savu nousta ???

25

4293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zekatan asiakas

      Näköjään, ja yksipuolisesti vaihtavat sopimusta siinä samalla

    • mökin juuso

      Miten menee vastuut?, kun vaihtuu sopimukset toiselle yritykselle.
      lmeisesti vanhan yritysen vastuut loppuu yrityksen vaihtoon ja uusi yritys ei vastaa aikaisemman töistä koska se on jo fyysisesti ottanut rahat.
      Miten ne rahat jotka on maksettu etukäteen?

      • raksaus

        Rakennusvalvontaan ei ole nimetty Zekataa valvojaksi, vaan vastuu on aina henkilökohtainen. Tästä vastuusta ei vapaudu, vaikka yritys menisikin nurin. Vastuusta vapautuminen tapahtuu kirjallisesti anomalla rakennusvalvonnasta tai osoittamalla uusi valvoja (myös kirjallisesti).


    • mitä vaan voi käydä.

      Veivaus, mikä veivaus, pitäkää varanne.

      Kyllä pullassa rusinat kiinnostaa.

      Minulle vastasivat, että Z on käytännössä varaton, eikä tilauksia ole. Jonkinlainen kermankuorinta on ilmeisesti tarkoitus tehdä. Vaikeat ja keskeneräiset asiat taitavat jää Z:lle joka vedettäneen kohta konkurssin.

      Pitäkää varanne ! Ottakaa edes henkilökohtaiset ja omavelkaiset takaukset useammalta firmasta sopimuksiinne.

    • Loppukatselmus enää

      Mitähän pitäisi tehdä? Meillä on käytännössä enää loppukatselmus pitämättä ja siitä Valvoteam pyytää 166e km korvaukset. Periaatteessa kuuluisi zekatalle mutta se taitaa olla ihan kuralla.

      Vähähemmällä taitaa päästä jos sopii asian noin. Eipähän tarvitse etsiä uusia henkilöitä ja vaihtaa niitä rakennusvalvonnassa. Eipä kukaan uusi firma tai henkilö ota pelkkää loppukatselmusta ja hoida sitä vielä noin halvalla.

      • Zekatalainen myös

        Sama homma meilläkin..rahat maksettu jo palvelusta, mutta loppukatselmus siis saamatta. Km korvaukset olisi tullut joka tapauksessa, mutta tuo 166e:n lisälasku ärsyttää.

        Koska Zekata ei ole vielä konkurssissa, pitäisi siltä vaatia nyt tuo 166e pois. Mutta tuossa tilassa se taida onnistua. Lakimieskin veloittaisi pelkästä alkutapaamisesta tuon summan.

        Ja se on ihan totta, että uusien henkilöiden ottaminen projektiin ei paljoa kiinnosta, joten vaihtoehdot on melko vähissä.


    • raaka arska

      Onko kukaan kysynyt rakennusviranomaisilta? että mitä mieltä he ovat tästä ns. -puhalluksesta-.

      • mitä vaan voi tapaht

        Kyllä on.


        Minulta toki tivasivat viime talvena miksi vaihdoin suunnittelijat tms pois. Sanoin suoraan ne mielestäni olennaiset ja räikeät laiminlyönnit. Ymmärisivät kyllä.

        Eivät voi virkansa puolesta sanoa kaikkea. Kun kysyin Z:sta sanoivat vaan virkamiesmäisen yleisesti: ovat haalineet kaiketi liikaa hommia.

        Suomessa pitäisi olla vastaavilla mestareilla, suunnittelijoilla tms liiketoimintakielto aivan kuin tehdään räikeiden kirjanpito ja verorikosten osalta. Ei ole yhtään syytä miksi näin ei tehtäisi, koska tuollahan pelataan ihmisten koko varallisuudella.

        Se, että menettely kohdistuu luonnollisiin henkilöihin, jotka vastaavat KOKO varallisuudellaan hankkeesta, tekee asiasta epäsuhtaisen. Ei ole kestävää se, että suunnittelija vastaa vain suunnittelupalkkioonsa saakka, kun rakennuttaja vastaa koko varallisuudellaam myös suunnittelijan VÄLILLISISTÄ JA VÄLITTÖMISTÄ VIRHEISTÄ.


    • ex-asiakas?

      Tuskinpa tuo rakennusviranomaisia kiinnostaa. Lähinnä tulee mieleen kuluttajasuojaviranomaiset tai joku lakimies. Tässä on edes se hyvä puoli, että vain lopputarkastus puuttuu ja kuuluu tuohon asiakasryhmään, jonka Valvoteam haluaisi itselleen eli kuten kutsussa sanotaan:

      "Tiedote 29.8.2011 sisäänmuuttaneille Zekatan asiakkaille uudesta yrityksestä,
      sopimuksen siirrosta sekä uudesta hinnoittelumallista."

      siis sisäänmuuttaneet. Käytännössä tuo tarkoittaa, että Valvoteam haluaa Zekatasta helpot asiakkaat, joilla talo on jo siinä vaiheessa, että huonokaan valvonta ei enää aiheuta riskejä korvausvelvollisuusmuodossa kun ei niistä luultavasti enää jää kiinni. Makaaberisti sanottuna "kansi kiinni, omaiset on nähny".

      Nyt kun joku viisas osaisi sanoa, että miten lopputarkastus lopulta hoituu, kun se aika koittaa. En todellakaan haluaisi Valvoteamin asiakkaaksi siirtyä, ja aikaa päätöksentekoonkaan ei taida olla kuin ensi viikon perjantaihin saakka; muistaakseni. Lyhyesti sanottuna aika hanurista koko homma. Onneksi kävin printtaamassa ulos oman materiaalini Zekatan sivuilta. Sieltä oli hävinnyt kaikki linkit ja jäljellä oli selittelyä toiminnnan kaatumisesta. Tosin en kokeillut sisään enää kirjautuakaan, että josko sinne vielä olisi päässyt.... no tuli käytyä ajoissa luultavasti.

      • Rakentajat Espoosta

        Juttelin Espoon rakennusvalvonnan kanssa ja olivat sitä mieltä että pääsuunnittelijana ja vastaavina toimivat henkilöt, eivät firma (kuten mainittu). Joten vaihtoehtoja on
        a) sopii "uuden" Valvoteamin kanssa että hoitavat Zekatan hommat hintaan 166€ kmkorvaukset
        b) antaa Zekatan hoitaa hommansa
        c) sopii uusien henkilöiden kanssa uudet sopimukset

        Vaihtoehto a on kyllä meille viimeisin vaihtoehto. Valvoteamiin kyllä luottamus meni jo ennen kuin asiakkuus (onneksi) syntyi. Emme taida lähteä kelkkaan, mutta saattaapi olla että valvoteamin tarjouksen kustannustehokkuus on jopa hyvä tarjous. Kalastellaan vielä muita vaihtoehtoja.

        Vaihtoehto b vaikuttaa tällä hetkellä aika kehnolta vaihtoehdolta, sillä taitaapi olla niin että suurin osa työntekijöistä lähti valvoteamin kelkkaan ja/tai irtisanottiin Zekatalta, joten kuka sieltä hoitaisi mitään muuta kuin selvitymies laskuja.

        Vaihtoehto c taas vähän riippuu ja roikkuu, mitäköhän Zekata tekee olemassaoleville sopimuksilleen? Jos aikoavat karhuta loput summista niin aiomme kyllä pitää huolen että suoriutuvat myös laillisista velvoitteistaan. Mikäli aikovat purkaa sopimukset niin voihan sillä rahalla sitten pestata jotain osaavaa porukkaa.

        Meidän kohteessa loppukatselmus tekemättä (sisäänmuuttotarkastus tehty) joten taidetaanpa tehdä niin että odotellaan Zekatan siirtoa.

        Niille jolle on projekti täysin kesken niin ei voi muuta kuin toivottaa onnea matkaan ja muistakaa että jos valvojat irtisanoutuu niin se on sitten työt seis kunnes uudet ilmoittautuu. Tässäkin tapauksessa kannattaa olla rakennusvalvontaan yhteydessä, ehkä sieltä liikenee ymmärrystä.


    • vulvateam

      paska juttu, että tällaiset Zekatat ja valvoteamit mustaavat muidenkin alan yrittäjien mainetta pakenemalla vastuutaan ja jättämällä asiakkaansa pulaan sotkettuaan itse asiat. Luulisi tuon kokoisen firman kykenevän helpommin maksamaan virheestä aiheutuvat kulut, kuin perusduunarin, joka on todennäköisesti laatinut rakennusbudjetin aika tiukalle. Eiköhän tuo painajainen seuraa valvoteamiakin, jos ei sovitteluhalukkuutta löydy.

      Itselleni sain vastaavan reilusti yli tonnin halvemmalla kuin painajaisen porukka ja sain rahalleni täyden vastineen. Neuvoja sain jokaisella käynnillä ja ne olivat todella hyödyllisiä nopeuttaen talon valmistumista.

    • volvoteam

      Voi veljet! Nämähän on oikein Tupu, Hupu ja Lupu. Vaihdetaan hiekkalaatikkoa kun alkaa paska nousta pintaan.

    • Entinen asiakas

      Kyllä on uskomatonta veivaamista. 166€ km- korvaukset jo kertaalleen Zekatalle maksetusta työstä. Ei taida kyllä Valvoteami pötkiä pitkälle tällaisella asiakaspolitiikalla.

    • armahdus

      Puhuuko entinen Z.......n ?

      • Vastaava mestari.

        Ei tässä muuta, mutta olkaapa rakentajat tarkkana. Älkää vaan olko siinä uskossa, että rakennuksenne on aivan virheetön. Virheitä menee koko ajan piiloon. Jotkut ovat tulevaisuudessa nopeasti kohtalokkaita, osa ei tule välttämättä alkuvuosina esille.
        Väitän, että tänäänkin on tehty Suomessa pientalosektorilla vähintäin sata kohtalokasta virhettä, joita ei tunnisteta rakennusvaiheessa. Oletko Sinä yksi heistä?
        Toivotan kaikille onnea...


    • Tyytyväinen asiakas

      Ottakaa selvää, mitä sopimuksen siirto oikeasti tarkoittaa! Jos kuulutte omakotiyhdistykseen, sitä kautta saa puolueetonta lakineuvontaa. Jos ette, kannattaa ehkä liittyä. Palstoilla huutelu ei paljon auta. Teillä, joilla on vain loppukatselmus jäljellä, ei ole enää paljon menetettävää. Kummallinen lynkkays on taas aloitettu. Meillä on projekti puolivälissä ja kaikki toimii!

    • Puutalo

      Kyllä vastaavan mestarin täytyy olla tietoinen mitä hänen edustamallaan työmaalla tapahtuu. Ei siitä mihinkään pääse.

      Erityinen huoli hänellä tulee olla sellaisten työvaiheiden kohdalla mitkä menevät piiloon ja ovat hankalasti tai liki mahdottomasti korjattavissa. Raudoitustarkastus on esimerkiksi juuri sellainen vaihe.

      Zekata voisi olla olemassa, jos he olisivat itse myöntäneet reilusti virheensä ja pyrkineet pitämään kaikella tavalla tämän poissa julkisuudesta ja ko. rakentajaan yhteydet kunnossa. Tässä taidettiin toimia aivan toisella tavalla.

    • Urakoitsija Urpo

      Hulluja omakotirakentajia kyllä riittää... teet niin tai näin, niin aina on väärinpäin.

      • miksi...

        Kyllä, mutta on niitä ihan hyviäkin omakotirakentajia kuin myös hyviäkin urakoitsijoita.

        Minäkin tiedän monta hyvää !

        Eivät vaan pidä melua itsestään.


    • Huijjareita

      Zekata piti sivuillaan suosituksia urakoitsijoista. Näille listoille pääsi kun maksoi Markkinointi maksun vuosittain. Aika rehtiä toimintaa!

    • reilukaveli

      Mielestäni ei oikein reilua/rehtiä toimintaa asiakasta kohtaan.

    • v**utti!

      Zekatan suosituslistalta löydettiin itsellemme autokatoksen rakentajat, 2 miestä, jotka rakensivat sitä kuin Iisakin kirkkoa! Hintaa tuli, ja kundit tulivat sinne kun jaksoivat. Puhelimitse ei saanut kiinni jne.. Tekivät katostamme viitisen kuukautta, vaikka talotehtaalta sanottiin että sen rakentaa viikossa. Onneksi ei ollut tärkeää saada sitä nopeasti, jolloin emme tehneet siitä isompaa asiaa, mutta annoimme sen projektin jälkeen huonot suositukset näille työmiehille! Olivat siellä "vihreällä listalla" ennen, sen jälkeen en tiedä missä, mutta itse emme heitä todellakaan suositelleet.

    • Huh huh !

      Pääkaupunkiseudulla vallitsee anarkia.

      Muuallakin teettää työtä saada hyviä tekijoitä.

      Ihan rehellisesti, ainakin pääkaupunkiseudulla, en voi suositella rakentamista kenellekkään.

    • ihmettelijä

      soitin juuri valvoteamiin ja puhelimeen vastasi joku lapsi ja sanoi ettei henkilö ole tavoitettavissa. En kyllä itse jättäisi työpuhelimeen vastaamista lapsen tehtäväksi, ei anna kauhean ammattitaitoista kuvaa, helpottaa valintaa kun ei tarvi pyytää tarjousta..

    • en unohda.

      Että tälläistä ettei pääse unohtumaan.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe