Aihealueet

Listaukset

  Paljonko kaappitilaa keittiössä?

  rakentaja111

  Ollaan rakentamassa taloa ja mietitään nyt kuumeisesti, paljonko on riittävästi kaappitilaa. Jokaisella tietysti on yksittäiset tarpeet, mutta olisi kiva kuulla, paljonko kenelläkin on kaappitilaa ja onko sitä riittävästi.

  Meillä rajoituksena on huonejärjestys ja esimerkiksi oviaukkojen sijainnit ja yritämme kovin miettiä, miten kaappien määrää saisi lisättyä. Nyt jos lasken ihan lukumäärän, on kaappeja kaikkiaan tämän hetken suunnitelmassa yhteensä 14, mukana jo astiakaappi ja roskiskaappi. Tietysti kaapit ovat eri kokoisiakin eli lukumäärä ei totuutta kerro, mutta meillä ainakin nuo kaapit ovat ihan perusmittaisia.

  4

  335

   Vastaukset

   • Vähänhän tuo on jos mukana on siis ylä- ja alakaapit. Jos otetaan M6 peruskaapiksi niin kaappimetrejä tulee vain 4.2. Yhteensä siis.

    Muta jos tilaa ei ole niin minkäs teet. Jos mahdollista niin sijoittamalla mikro ja uuni integroituna yhteen korkeaan kaappiin saadaan hiukan lisää kaappi- ja laatikosto tilaa mutta menetetään se tietenkin työtasoissa. Paljon tuolla ei saa, periaatteessa välitilan verran.

    Oikeastaan kannattaa siis miettiä nyt tehokasta tilankäyttöä. Jos on kulmakaappeja niin niiden tila kannattaa hyödyntää vaikkapa sellaisella "patakaappi" mekanismilla joka käyttää sen tilan kokonaan hyödyksi. Ei siis mitään pyörivää karusellia.

    Yläkulmakaappikin voidaan hyödyntää 100% tehokkaasti erikoissaranoinnilla aukesivat ovet sitten miten päin tahansa. Maailman käytännöllisin tuollainen "linkkuovi" ei ole mutta ajaa asiansa.

    Yhdet matalat sisälaatikot laatikostoissa alakaapeissa tuovat tilaa pikkusälälle. Mikään ei estä noita laittamasta kaappiinkaan kun ottaa vain huomioon saranoinnin vaatiman tilan.

    Korkeilla yläkaapeilla saa tietenkin lisää säilytystilaa mutta ylimmät hyllyt hyödyntävät lähinnä vain pitkäaikaista säilytystä.

    Työtilaa saa lisää kun hankkii altaan/altaat joihin saa peitelevyt.

    Ilman pohjakuvaa ei voi kuitenkaan sanoa juuta, ei jaata.

    • Ei keittiössä kovin runsaat kaappitilat ole, mutta kyllä tuolla selviää, jos optimoi ruokailuvälineet yms. Eli ei ole montaa sorttia arki-/pyhä-/juhla-astiastoja.

     Itsellä likimain saman verran tilaa ja 4 henkinen perhe tullut toimeen. Pari kaappia kun olisi ollut lisää, niin optimi, vaan kun oli jonkun muun tekemä kämppä. Mutta toimeen tultu ja itse kokattu vielä, eli on välineita/asioita runsaasti, kuten raaka-aineitakin.

     sitten off-topic...
     Muualla tulevassa talossasi on sitten keittiötä vähemmän kaappitilaa. Yllättävän vähän ja tila loppuu heti muutossa.


    • Keittiö ok, mutta... kirjoitti:

     Ei keittiössä kovin runsaat kaappitilat ole, mutta kyllä tuolla selviää, jos optimoi ruokailuvälineet yms. Eli ei ole montaa sorttia arki-/pyhä-/juhla-astiastoja.

     Itsellä likimain saman verran tilaa ja 4 henkinen perhe tullut toimeen. Pari kaappia kun olisi ollut lisää, niin optimi, vaan kun oli jonkun muun tekemä kämppä. Mutta toimeen tultu ja itse kokattu vielä, eli on välineita/asioita runsaasti, kuten raaka-aineitakin.

     sitten off-topic...
     Muualla tulevassa talossasi on sitten keittiötä vähemmän kaappitilaa. Yllättävän vähän ja tila loppuu heti muutossa.

     Saatiin nyt joitain muutoksia aikaan ja kaappimetrejä on nyt keittiössä 8, kun tällä hetkellä on vähän alle 5.

     Muiden tilojen kaappeihin olen oikeinkin tyytyväinen, kun tällä hetkellä ei ole muita kaappeja laisinkaan, lukuunottamatta siivouskomeroa. Tämän vuoksi on siis tulossa vanhasta kodista lisäksi pari isoa liukuovikaapistoa eli eiköhän kaksi ihmistä pärjäile. :) Eri asia on sitten tietysti tulevaisuudessa, jos joskus meitä onkin enemmän...

     Kokemuksia kuitenkin olisi kiva kuulla edelleen! :)


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    215
    10367
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    234
    4800
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    60
    873