Havulinnun metsästys

Hanhilampi69

Nyt se on alkanut!

Pohjois-Kuhmossa noin 3 tuntia sitten:
Henkilöauto lipuu hitaasti metsäautotietä pitkin kohti pahaa aavistamatonta metsoa, joka noppii jauhinkiviä tien laidasta. Auto saapuu lähelle metsoa, joka ei tiedä pitäisikö paeta vai ei. Auto pysähtyy, jolloin metso hyppää siivilleen ja lentää ilmeisesti läheisen puun oksalle. Ison linnun siipien kahahdus kuuluu tyynessä säässä selvästi olinpaikalleni 150 metrin päähän, ja arvaan mitä on tapahtumassa. Lähden lammen rannasta välittömästi kohti tietä ja kaivelen samalla kameraa esille. En ehdi kävellä kuin 20 metriä, kun haulikon laukaus kajahtaa. Tuossa vaiheessa kiihdytän vauhtia, mutta auto on jo kadonnut paikalta tien laitaan saapuessani. Jään odottelemaan lähistölle koska arvaan auton menneen kääntymään tien päässä. Hetkeä myöhemmin auto tulee näköpiiriini ja kuljettajan ryynimakkaran ahmimisesta ja ryyppäämisestä pöhöttynyt naama on tyytyväisessä virneessä. Kuin pisteenä iin päälle, lentää avoimesta ikkunasta tyhjä olut-tölkki tien poskeen.

54

2648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pullo-Seppo

      Aamusatu on sitten taas kerrottu, lopettaisit jo sen kaljoittelun ja keskittyisit enemmän vaikka niiden tölkkien keräilyyn.

    • suivaantunut

      Jos tuo oli totta niin ilmoitus välittömästi viranomaisille. eihä sitä muuten saada loppumaan. kai sinä rekkarin muistat.

    • samoin suivaantunut

      Vaikkei tuo kyseinen tarina olisikkaan totta niin noinhan se suunnilleen menee. Vuodesta toiseen ja asialla yleensä samat metsien "sankarimetsästäjät", ainakin omasta mielestään.

    • Sankaritpa hyvinkin

      Kuten peurapaistit,suttenhautaamiset,karhuhaaskat,kotkantapot.mutta minkäpä uhan pelossa elivät Suomussalmen ja Pohjoiskarjalan viranomaisille ilmoittaneet "vasikoijat".

    • samoin suivaantunut

      Taisi liittyä ammattimaiseen salametsästykseen nuo uhkailujutut. Autometästäjät on jotain kaljan turvottamaa paskamahaa mukanaan raahaavia pultsareita joiden uhkailuja kukaan voi tosissaan ottaa.

      Naurattamaan varmaan rupeaisi noiden erä"jormien" uhkailut jos vastaan tulisi :)

    • metsaneito_

      No, se teki sit oharin (lintu vai lintumies). Kirjoittelet, kuin itte olisit päätekijä. Taidat tykätä kaljoist ja makkaroist, lihaa kait välttelemättä. Kiinnostaako hinta? Mee Tampereel ja osta jostain Tapolaa, saa samaan hintaan verta ja lihaa. Et sä siel mettätiel ja lammel ole ollut ilman pieniä paholaisia, vai kuinka?

    • pvm. 02.08.2011

      kato peiliin metänakka, liha kelpais muttei mikään jo vanhentunut luuska

      • metsaneito_

        Ai, että metsästätkin helposti saatavia pieniä pyrstöjä. Mikä nyt tuli, mikä kolahti? Saahan sitä lihaa rehellisesti, jos nimitäin sattuu olemaan luvat ja rahaa paukkuihin, pyssykin tarpeellinen, toki sekin on tänä päivänä pol päätettäväksi jätetty, kenelle kahelille lupa myönnetään. Kukapa nyt vanhaa luuskaa haluais, sehän on jäykkää ja sitkasta pureskella, ilman hampaita. Luulempa sinullekin kelpais paremman puutteessa. Kyllä ne sinunkin jätteet joskus maatuu, siellä mettässä.


      • pyrstö ylös vaan!
        metsaneito_ kirjoitti:

        Ai, että metsästätkin helposti saatavia pieniä pyrstöjä. Mikä nyt tuli, mikä kolahti? Saahan sitä lihaa rehellisesti, jos nimitäin sattuu olemaan luvat ja rahaa paukkuihin, pyssykin tarpeellinen, toki sekin on tänä päivänä pol päätettäväksi jätetty, kenelle kahelille lupa myönnetään. Kukapa nyt vanhaa luuskaa haluais, sehän on jäykkää ja sitkasta pureskella, ilman hampaita. Luulempa sinullekin kelpais paremman puutteessa. Kyllä ne sinunkin jätteet joskus maatuu, siellä mettässä.

        kasva lapsi aikuiseksi ja opit ymmärtämään elämää.


    • kuhmon kukko

      Tämä on Kuhmossa yleinen tapa. Kaikkea riistaa metsästetään autolla ja ajetaan enemmän tai vähemmän kännissä. Rajan takaa saa niin halpaa juotavaa, että juopot eivät kehtaa mennä töihin, kun sossun rahoillakin pystyy kaljoittelemaan. Hirviä, peuroja ja karhujakin kaadetaan salaa,koska pimeät markkinat vetävät hyvin.

      • Eräsjorma

        Kertoisitko hieman niistä pimeistä markkinoista.Olen metsästänyt ikäni, enkä ole saanut myytyä mitään.
        Se entinen vallesmannikin puhui pimeistä markkinoista, mutta ei todentanut väitteitään.
        Taisi tuuli heilutella huulia.


      • kuhmon kukko
        Eräsjorma kirjoitti:

        Kertoisitko hieman niistä pimeistä markkinoista.Olen metsästänyt ikäni, enkä ole saanut myytyä mitään.
        Se entinen vallesmannikin puhui pimeistä markkinoista, mutta ei todentanut väitteitään.
        Taisi tuuli heilutella huulia.

        Kyllä markkinat toimivat. Eipä noita karhuja kannattaisi häkissä kasvattaa, jos joku ei niitä lihoja ostaisi. Kyllä Kuhmosta löytyy porukoita jatka pistävät elukat nurin ja ei tarvitsekuin soittaa niin ostaja hakee saaliin.
        Valuuttaa tarvitaan, kun käydään Kostamuksessa naisissa, vai luuletko, että sossusta saa siihen rahaa. Salametsästyksestä ne äijät rahat tekevät vai luuletko, että ne ovat marjanpoimijoita. Taidat olla onneton peräkammarin Jorma.


    • Surviaanen

      Metsästäjistä saa puhua mitä paskaa tahansa, mutta mollatkaapa ulkomaalaisia toisenvävärisiä, niin saatte heti viranomaiset kannoillenne.
      Vaikka eihän tuo nyt edes metsästäjä ollutkaan. Sellaiseksi se kuitenkin leimattiin.

    • eräpekka

      Kyllä ne lihan helppoon markkinointiin perustui salakaadot ja metsästysseuroissa toimivat nelivetomiehet oli asialla,kiinnijääneet nimittäin. Alkoholisteille on haastetta makkaralenkin pöllimisessä,raukkamaista niitä sairaita vetää syylliseksi joka asiaan. Asiasta on dokumentoitua tietoa mutta eräjormain luulotautitisiin kaaleihin sopii vain suppea näkökenttä ja hämäränäköä ei laisinkaan.

      • torveloille

        muutama mätämuna aina on isossa joukossa mutta fiksut tyypit karttaa tietyistä syistä metsästysjärjestön äänitorvena olemista ja isoturpaiset typerykset esiintyy julkisuudessa hienon eräharrastuksen "totuudentorvina"


    • Suivaantunut

      Pitäkääpäs silmänne auki ja käräyttäkää kaikki autoa hyväksikäyttävä"niinsanotut metsästäjät" minä ainakin oon ottanu sen linjan etten enää katso läpi sormieni rikollisten touhua.

    • pikspoks

      Ny on huva lintusyksy kohdistin jo pienarin ruppee teeret tippuun

    • Tuplasatsi

      Joko on mummolla poimuri valmiina autossa? Lauantaina se alkaa, lähdetään marjaan Niemisen suuntaan Kytölehto-Riihijärvi-Hirvelä. Ajaa körötellään, ahaa tuolla teeri, haulikon piippu ulos autosta. PUM, mummo ulos poimurin kanssa teertä noutamaan. Käyn kääntämässä auton, noudan mummon ja teeren. Sitten jatketaan matkaa seuraavaa uhria kohden, ns.marjastamaan.Tunnistatko VH?

      • Innomies

        Asennan riistakamerat ko. teiden risteyksiin. Rekkarit tulee kuvaan autostasi...


    • neuvonantajasi

      Ainoa ongelma että sun pitäisi saada itse metsästysrikos videoitua, niin voisi mennä paremmin läpi sitten käräjillä. Nehän nauraa sut pihalle, jos menet näyttämään jotain auton ajamista risteyksessä, suunnittelehan hommasi vähän paremmin perukan "poliisi".

    • kanalinturalli

      Kuhmossa pitää olla joka metsätiellä huomattava määrä valvonkameroita, sillä homma on karannut käsistä.

    • ei metsästäjä

      Mitähän sie itse luurailet siellä metsäteillä?

    • suivaantunut

      Varsinkin kuhmossa kostamustien pohjoispuolella on tiemetsästys härskiä. varmaankin valvontaa ei ole tarpeeksi. villin pohjolan touhua. vinkiksi vain viranomaisille.

      • Käytin tänään perämoottoria kun tulin metiltä. Mennessä se ei toiminut kun oli vettä kaasarissa ja vielä melko viileä.

        Se yletön metissä kävely ei autuutta tee. Joku hobo with shotgun pilasi koko aamun passini hätyyttäen 40 tipua lentoon sektoriltani ampumatta laukaustakaan. Mikäli minulla olisi ollut joko 10/89 tai 9 1 sotakone mukana, niin siinä olisi mennyt koko homma teurastamiseksi ilman malttia. Maltti on valttia mehtuuhommissakin.

        Taidampa käydä AUTOLLA katsomassa mitä touhu on nykyään kostamustien pohjoispuolella. Olen kyllästynyt koko paikkaan, kun ukkoa löytyy joka kannon takaa. Jäneksiä siellä on ihan hyvä muuten metätä, mutta pakokaasu sotkee jäljen ja kun viimeksi muistan, niin sen piruuden teki rajavartiosto kun tulivat lupia ja ASEITA tarkastamaan.


    • Huuru-ukko

      "Varsinkin kuhmossa kostamustien pohjoispuolella on tiemetsästys härskiä."

      No on se sitä eteläpuolellakin. Joiltakin metsämiehiltä moraali täysin hukassa!
      Jonkinlainen palikkatesti olisi hyvä olla ennen kuin saa metsästyskortin lunastettua, nythän tuon tutkinnon voi suorittaa olkoon miten paha psykopaatti tahansa. Aselupiakin noille hulluille on myönnetty! :/

    • tero v

      Tieltä ampumista tapahtuu joka kylällä Kuhmossa,eikä se lopu ikinä.Jopa nuoretkin harrastaa sitä.Virkavaltaa ei isommin kiinnosta kytätä tieltä ampumista,koska siitä voi vaan sakottaa ja rikoksen toteen näyttäminen on hankalaa jos tekoa ei oo nähty.

    • lasittunutperse

      Lasittunein silmin tyttö isää odottaa

    • suivaantunut

      Tänäkin aamuna mahoton ralli hämärän tienoilla ja pauke . itse metsiä kävelin ja näytti että vain teitten varsilla nykylinnutkin majailee. ei taida viranomaiset yksin pystyä kitkemään autometsästystä . pitää tosissaan rehellisten metsämiesten puuttua metsästysseuroissa asiaan.minä ainakin otan maani seurasta pois koska suurin osa seuran jäsenistä harrastaa tiemetsästystä.eikä minkäänlaista saaliskiintiötä hyväksytä.

      • Anonyymi

        Aivan niin, älkööt metsästysseuralaiset ihmetelkö, mikäli maanvuokraukset loppuu tai uusia ei tule. On valitettavaa, että muutamat PAIKALLISET harrastaa kaikkea älymölöä, kuten tieltä metsästystä ja toisten kalanpyydyksillä käyntiä..vaan samat suvut polvesta polveen. Tiellä liikutaan sienestyksellä, kalastuksella jne,, Ihme, kun vielä ollaan hengissä,,joskus on läheltäkin pitänyt.


    • en ou nähny mittää

      jos se maistuu kuin petranvasa ,aattele ite ,koppelokastike,poikametso tai savustettu petranvasanpotka ,todella helppoa saalista jortsukalle.

    • ...kkk...

      Tukehtuisi siihen he*vetin ryynimakkaraansa tai hyppäisi vaikka kaivoon..

    • pystyrima

      Uliko kyyhkysenmetsästäjä, joka ampui lantalanseinään, kun eräs oli huussissa?

    • 45-70 .........

      jortsuvitsejä ,vai?eräjortsujen älykkäin edustaja kun noin järkevät kaskut?

      • rimassa luodinreikä

        Tämä on tositarina, eikä mikään vitsi, tai kasku. Tämä muuttui tarinaksi, jönka tulee muistamaan seuraavat sukupolvetkin. On tokumentit miten on asiaa tutkittu.


    • Tuiskutiainen

      Nyt kaikki mehtämiehet valppaina Kuhmoon tulee tosi harvinainen lintu konsertoimaan. Sen nimi on homotiainen. Vahinko vain, että se on rauhoitettu, ettei sitä voi ampua. Mehtämiehet jotka pojista tykkäävät voivat kyllä"skodata",

    • Kyr13

      Sian näköinen ja muotoinen pökäle ollut taas vauhdissa P-Kuhmossa.

    • Suivaantunut

      Vihjaahan kuka se pöljä on niin annetaan opetus . kyllä se vähän rauhottuu kun isot sakot saa ja aseet valtiolle.

    • lyyti ja tyyne

      metsäsika eli mäyrä sen ase on pahanhajuinen perärauhanen ,viettekö valtiolle vitriiniin mäyrän perärauhasen.te olette sankareita onko ihme ettei akka uskalla suutaan aukasta kuultenne ,kosto olisi kauhea akalle,akka pelkää teitä

      • minkä jälet ne nuo

        sama kaiku on askelten,toisessa ketjussa kostaa nuoremmat poijat uhkausten kera toisilleen,täällä vanhat papparaiset,pohjoistenkylien metsämiehet ,taitaa olla sihti jo miten sattuu, päin mäyrän per.....


      • jälennuuhkiat
        minkä jälet ne nuo kirjoitti:

        sama kaiku on askelten,toisessa ketjussa kostaa nuoremmat poijat uhkausten kera toisilleen,täällä vanhat papparaiset,pohjoistenkylien metsämiehet ,taitaa olla sihti jo miten sattuu, päin mäyrän per.....

        kutsukaa toiminnanjohtaja jälkiä tutkimaan hehhehheh


      • nuuh
        jälennuuhkiat kirjoitti:

        kutsukaa toiminnanjohtaja jälkiä tutkimaan hehhehheh

        paikallislehen jornalisti canonisa kansa tokumentoimaan hienoa harrastetta


      • jorrrrrrrma
        nuuh kirjoitti:

        paikallislehen jornalisti canonisa kansa tokumentoimaan hienoa harrastetta

        Kerran on marjastus ulkoistettu Thaimaalaisille eikö olisi myös metsästys viisainta ulkoistaa heille.Ei tarvitseisi kadehtia toisiaan jorkkain eikä levittää sontaa toisistaan selän takana,saisivat makoilla sateet ja poudat kyllä akan on pakko passata isäntää taikka turpiin tulee,senverran hyvä itsetunto eräjorkilla.


    • sorastaja

      saahan metson kuin teerenhi ampuu tienvarsi puuhun oli se sitten noussut siihen tieltä tahi kauempaa, kunhan muistaa että autolta on kuljettava vähintähi 100meetteriä ennen ku amppuu

      • Anonyymi

        Se 100 metrin kävely on ihan liikaa vaadittu näiltä nyky mukamuka metsästäjilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se 100 metrin kävely on ihan liikaa vaadittu näiltä nyky mukamuka metsästäjilta.

        Eräs oman kertoman mukaan ihan synnynnäinen metsästäjä tuskaili noutavan koiran sairastumista kun nyt pitää löysätä turvavyö kun hakee linnun ojan penkalta.


    • ihan sama

      se yhentekevä van tukea onhyvä ottoa aoton katolta ni eihaavakoitatule tarpeeksi likellä nivalmesta jauhelihhoa pataan peäasia jotton hieno harastus

      • Raadonsyöjäkastike

        Rikiinikarhukuvausyrittäjät kesyttää karhut syöttämällä koiranmuonaa otsoille,luin juuri Lieksalaisen kuvausyrittäjän haastattelun aiheesta.


    • nuorijorma

      Jaa, vai yritetään sitä taas palata tuohivirsukaudelle Kuhmossa.Ettäkö juntit tajua, että nyt eletään vuotta 2011. Nyt liikutaan autolla muunmuassa.
      Ei metsästys voi jäädä erilliseksi saarekkeeksi johonkin esihistorialliseen aikaan.
      Tälläkeinoin se kuihtuu pois, nuoria ei kiinnosta vanhojen kääpien leikit.
      Pysykää vanhukset kotona ja verhot kiinni, niin saatte paremmat yöunet.

    • vielvieksi

      Miten on saako rihmoilla pyytää korppeja suolikasalta vai onko tyytyttävä jalkarautoihin,onko jäljenhaistaja lukemassa vai nuuhkaamassa hän se tietää muut luulee tietävänsä.

    • Hhäjy

      Lahtaaminen jatkuu..

    • pohjoiskuhmolainen

      Jos jonkun sata grammaa joku syö linnunlihaa niin eikö aasimaiset naapurit ilmoittele viranomaisille tästä suuresta rikoksesta. halpamaiset,kateelliset kuhmolaispöykiöt,sitten olaan eesäpäin maireita mielistelijöitä.SE on viisautta virkakunnalta etteivät paljo perusta näiden kyläpoliisien ilmiannoista.

      • Ei meillä

        iivantiirassa aja juuri kukaan luiskaa....siis melkein kukaan....no jokunen nyt ehkä....semmoistahan se on...kaikki samassa veneessä ollaan...huu-huuu.


    • iso herra

      Teillä on hieno harrastus ja minä olen iso herra

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe