kissa pissaa kaikkialle!!!

lumppa

Meillä on 3 kissaa,mutta vain yksi niistä pissaa jatkuvasti kaikkialle. tyttö kisu on 3v ja leikattu. pissaa on ollut ruokapöydällä,sohvalla,vaatteissa,kengissä, dublo (lego) laatikossa sängyssä jne. lista on loputon. kaikki pitäisi olla hyvin,saa huomiota ja hellyyttä,vati siisti,johon olen kokeillut kaikenmaailman hiekat. lääkärissä ollaan käyty useaan kertaan mm, verikokeissa,ultrassa ja pissa näytekin on otettu ja kaikki on ok. viimesin konsti kuulemma oli lääkärin mielestä joku masennuslääke kisulle. aluksi toimi,mutta tuntuu että on tullut immuuniksi sille. nyt täytyy jo alkaa miettimään kisun antamista pois tai sitten piikille. kumpaakaan en haluisi tehdä,mutta mitta on jo aikas täynnä,olen nimittäin yli 3 vuotta siivonnut pissoja joka päivä useampaankin kertaan. tarvitsisin kipeästi apua.mitä olen tehnyt väärin,kun kissa näin tekee?

13

2147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikä tepsisi

      meillä 3 v poikakissa ja pissaa noin kerran tai 2 aina eteisen matolle ei ole leikattu olen myös miettinyt mistä johtuu on menossa kiima aika johtuuko kenties siitä

    • noinko on?

      Arvaa mitä olet tehnyt väärin? Olet kirjoittanut itsesi pussiin, ensin kissasi on 3 v ja sitten oletkin siivonnut pissoja yli 3 vuotta. Taisi sattua vahinko trollauksen kanssa ;)

      • lumppa

        no jos nyt ihan tarkkoja ollaan ton kissan iän kanssa,niin kyseinen kissa on nyt 3 vuotta,4kk ja noin 2 viikkoa. eli kyllä kissa on 3v ja olen siivonnut pissoja sen yli 3v. kyllä näin on!


      • :))))))))))))))
        lumppa kirjoitti:

        no jos nyt ihan tarkkoja ollaan ton kissan iän kanssa,niin kyseinen kissa on nyt 3 vuotta,4kk ja noin 2 viikkoa. eli kyllä kissa on 3v ja olen siivonnut pissoja sen yli 3v. kyllä näin on!

        :)))))))))))))))))))))))


      • näin kyllä on
        lumppa kirjoitti:

        no jos nyt ihan tarkkoja ollaan ton kissan iän kanssa,niin kyseinen kissa on nyt 3 vuotta,4kk ja noin 2 viikkoa. eli kyllä kissa on 3v ja olen siivonnut pissoja sen yli 3v. kyllä näin on!

        No just, eipä taida tuo yhtälö vieläkään oikein toimia. Kissa joka on 3 v, 4 kk ja 2 vk tuskin on koko elämäänsä kuseskellut mihin sattuu. Ensinnäkin, se on ollut pieni pentu osan aikaa tuosta 3 vuodesta ja jos se tuon koko ajan on kuseskellut vika paikkoihin, niin pahastipa on mennyt omistajan opetus pieleen. Jos kissa ei ole oma kasvattisi, on se tuosta ajasta ollut jonkin aikaa kasvukodissaankin. Jos se heti kotiuduttuaan on ollut pissavaivainen, niin olisiko pitänyt aikaa sitten jo miettiä. Pienillä pennuilla kun noita virtsavaivoja harvemmin on, ne tulee yleensä vasta aikuisilla, ellei kyse ole alkujaan huonosta hoidosta kyse. Joten ei mene vieläkään läpi tuo yritys, seuraavalla kerralla laske tarkemmin ja ota kaikki asiat huomioon, ennen kuin alat satuja kertoilla.


    • lumppa

      kissa syntyi navetassa ja asui siellä 3 ensimmäistä kuukauttaan ennenkö tuli sitten meille,ei ollut aikasemmin ollut sisällä. meillä opetus alkanut heti kun ovesta tuli meille. 2 muuta kissaa oppi kyllä sisäsiistiksi. ja kuten ekassa viestissä sanoin niin kissa on käynyt kaikki kokeet ja tutkimukset läpi eläinlääkärissä ja lääkärin kanssa pidetty tiiviisti yhteyttä ongelman ratkaisemiseksi. Huomasitko muuten itse että sanoit kissaani 3 vuotiaaksi,vaikka juuri olit päässy "viisaana" selittämään mun yhtälöstä?ja kyllä vaan olen miettinyt jo alkuaikoina tätä samaa ongelmaa,mutta kissalla on aina kaikki ollut hyvin,tilaa on temmeltää,ruokaa on, raikas vesi tarjolla jatkuvasti,kavereita on,hellyyttä saa kun on sylikissa. ja jos kissa voi huonosti niin kyllä sen pitäisi näkyä jo jollain muullakin tavalla kuin ainoastaan vääriin paikkoihin pissaamalla. yleiskunto esim, olisi huonompi ja turkin kunto ja muutenkin kissan luonne ja virkeys. mutta tällä kissalla ei ole muuta kuin tämä pissailu. valitettavasti en todennäköisesti ole samanlainen kuin sinä siellä,että kun ongelmia syntyy niin SIMSALABIM ja ongelmat on pois.kovasti olen taikasanoja ladellu mutta yllättävää... TURHAAN!!!! minä kun otan kissan niin haluan käyttää kaikki konstit ongelman ratkaisemiseksi,sillä meillä eläin on perheenjäsen ja siitä ei luovuta heti kun kaikki ei mene niinkuin haluaa.Ja ihan aluksi kysyin neuvoa tähän ongelmaan,,,jos sinulla ei niitä ole niin ole hyvä ja mene lasten palstoille kirjoittelemaan :)

      • niinköstä

        No ei sillä kissalla ole kaikki ollut hyvin jos se on yli 3 vuotta kuseksinut väärään paikkaan. Kissa ei tee sitä omistajan kiusaksi vaan koska sillä on jokin pielessä.

        Mitä ruokaa sillä on ollut? Mitä hiekkaa sillä on käytössä, millainen laatikko ja missä se on? Mitä kokeita lääkärissä on otettu ja tulokset niistä?

        Mikä masennuslääke on ollut käytössä ja onko kokeiltu Cystaidia?

        Kissa ei näytä vaivojaan kovinkaan helposti, ainut oire pissavaivasta voi olla kakkiminen väärään paikkaan. Siitä ei omistaja ihan ensin osaa päätellä, että kissalla voisi olla pissavaivaa, eikö niin. Kissa ei näytä vakavampiakaan sairauksiaan päälle, esim. munuaiset voi olla lähes toimintakyvyttömät ennen kuin oireita omistaja huomaa. Kissan turkin kiilto, ruokahalu, luonne tai virkeys ei kerro kissan kunnosta kaikkea. Kissa voi olla täysin kunnossa päälle päin ja kuolla ykskaks. Toisaalta kissalla voi olla vain matoja ja sen yleiskunto romahtaa, turkki huonontuu jne., ilman että sillä olisi mitään sairautta varsinaisesti.

        Minulla on pissavaivainen kissa, jonka pissa on tutkittu aika ajoin. Kun hommasin sille juoma-automaatin, sen pissailut väärään paikkaan lakkasi naps vain. Minkä luulet olleen syy pissavaivaan? Minä tiedän mikä, tiedätkö sinä?

        Eikös tämä juuri ole sellainen lasten palsta, näin minä olen aina luullut kun kysymyksiä ja vastauksia olen täältä lueskellut;) Varsinkin sellaiset ajatukset, että pissavaivaisen kissan voi antaa toisen riesaksi osoittaa kyllä aika paljon kirjoittajan ajatusmaailmasta.


    • lumppa

      niin ja vielä edelliseen lisäys: nämä 3 kissaa ei ole ensimmäiset kissani. meillä on ollut kissoja jo vuodesta -92. ensimmäinen jäi auton alle ja toinen eli 15 vuotta pitkän elämän.kahdesta syövästä parantui ja oli 6 muutossa mukana ja silti oli onnellinen ja hirmu kiltti kisu (paras ystäväni). eli kyllä on kokemusta kissoista entuudestaan,että miten niitä hoidetaan ja opetetaan.kuudesta kissastani yhden kanssa on ongelma. Ja nyt heti korjaus äskeiseen ennenkö alat jäkättään yhtälöistä että nyt on 3 kissaa,1 oli 15v, ja 1 jäi auton alle. joten siinä oli vasta 5 kissaa,,,missä kuudes on...hmmm,,,katosi (ei ollut pelkästään minun kissani vaan omistin sen erään vanhan pariskunnan kanssa puoliksi,kun kissa niiltä koko ajan meille kerta karkasi,niin sovimme että on yhteinen).

    • lumppa

      ruokia olen kokeillut vaikka mitä,myös eläinlääkäristä olen ostanut mitä siellä on neuvottu. kissan hiekkoja olen kokeillut mitä nyt tavallisesta kaupasta saa ja pellettiä. on ollut iso avovati ja wc-koppi. ja on useampi vati käytössä. olen laitellut niitä niihin paikkoihin missä kissa yleensä käy,mutta silti ei mene vatiin. lääkärissä otettu verikokeet ja ne oli kunnossa. pissakoe oli kunnossa.ultrassa ei näkynyt poikkeavaa. tyttö leikattiin,jos siitä olisi apua,mutta ei. sitten käytössä oli tämä laite mikä pistorasiaan laitetaan,joka tuottaa sitä hajua mistä kissa tykkää,mutta ei toiminut sekään. loppujen lopuksi lääkäri totesi ongelman olevan kissan korvien välissä ja määräsi clomicalm lääkkeen. aluksi toimi noin viikon-pari,mutta sitten jatkui taas.joten olen lopettanut lääkkeen antamisen. niin ja olen ostanut myös ruokaa joka pitää kissan virtsatiet kunnossa tai jotain semmosta luin pussin kyljestä.Cystaidia ei ole kokeiltu,lääkäri ei ole edes puhunut sellaisesta.mikä se on?ja miten juoma-automaatti voi lopettaa kissan pissailun?onko siitä hyötyä vain silloin kun kissalla on virtsatie ongelmia? ja en ole missään vaiheessa ollut antamassa kissaani kenellekkään toiselle riesaksi,vaan nimenomaan olen laittanut ilmoituksia että annetaan kissa maalle navettaan tai ulkokissaksi.ja sekin on vasta ihan viimeinen vaihtoehto.en todellakaan halua luopua kissastani,mutta ukko on saanut tarpeekseen.ja jos tiedät mikä on ongelman aiheuttaja niin kerro ihmeessä. sen takiahan tänne tulin kirjoittamaan alunperin,kun omat keinot ja konstit ovat loppu.

      • tässä vähän

        Jos eläinlääkäri ei ole todennut kissalla kiteitä/kiviä, ei niistä lääkeruoista ole mitään hyötyä vaan päinvastoin. Niitä käytetään vain jos on vika johon ne on suunniteltu, syystä että vääränlainen hoito johtaa toiseen ääripäähän. Eli jos käytetään kissalle virtsanhapattajilla ryyditettyä ruokaa, vaikkei sillä ole kiteitä/kiviä, sen virtsan ph muuttuu liiaksi ja aiheuttaa toisenlaiset kiteet/kivet. Niitä kun on useita erilaisia, ei vain yhtä sorttia. Moni pissavaivaisen kissan omistaja on saanut avun raakaruokinnasta tai barffista. Syynä se, että kissa on lihansyöjä ja sillä on lihansyöjän virtsan ph eli hapan joka pilkkoo kiteitä/kiviä tai estää niiden syntymisen. Hapattajia käytetään silloin kun virtsa on emäksistä mutta vain kun se on todettu. Turha käyttö voi johtaa jopa munuaisvikoihin.

        Oletko kokeillut eläinkaupoista saatavia mikrohiekkoja, jos et niin suosittelen. Ne on yleensä kissojen mieleen, pelletit ja kidehiekat varsinkin ovat yksi syypää pissavaivoihin. Kissa on tarkka hiekoistaan ja vessoistaan, panttaus johtaa pissavaivoihin.

        Mitä niistä tutkittiin, siis niistä verikokeista ja virtsasta, kyllä sinä sen tiedät jos kissa on kokeissa käynyt. Niistä saa tulokset kirjallisina itselle ja ainakin jos ne pyytää. Kannattaa pyytää jos onkin syytä käyttää toisella lääkärillä niistä on silloin apua.

        Tarkoitat Feliway-haihdutinta ja se auttaa joillakin ei kaikilla. Viikon-pari on lyhyt aika lääkkeen vaikutukselle, vähän pidempään pitäisi kokeilla eikä koskaan ainakaan itse lopettaa lääkettä vaan lääkärin kanssa keskustellen.

        Cystaid on valmiste jolla on rakon limakalvoja ja virtsateitä suojaava ja parantava ominaisuus.

        Mihin perustuu juoma-automaatin apu? Siihen, että kissa ei yleensä juo riittävästi ja kun niin on, on sen rakossa virtsaa vähän ja sekin väkevöitynyttä. Se taas on usein pissavaivojen taustalla. Eli kissan tulisi juoda paljon ja varsinkin jos se syö kuivamuonaa. Pissavaivaiselle ei koskaan pitäisi antaa kuivamuonaa joka ottaa sen vähänkin nesteen kissan elimistöstä ja rakon huuhteluun ei jää riittävästi. Rakon huuhtelu on pissavaivaisten hoitona a&o, siksi raakaa lihaa ja märkäruokaa pissavaivaiselle kissalle. Juoma-automaatti houkuttaa kissaa juomaan enemmän ja se auttaa vaivoissa kun rakko huuhtoutuu hyvin.

        Minä en toki tiedä mikä sinun kissasi ongelman aiheuttaa kun en ole siellä näkemässä tai tunne tilannettasi riittävästi. Eikä kirjoituksesi anna kaikkiin kysymyksiin vastauksia. Kerrot että olet kokeillut eri ruokia, muttet mitä ruokia. Virtsateiden hoitoon on olemassa ruokia mutta no on kuivamuonia ja se voi olla yksi syy.

        Auttaako kissan antaminen ulkokissaksi sen pissavaivaan? Ei välttämättä jos siihen on jokin syy, eikä se syy ole stressi sisäkissuudesta. Mutta on helppoa ajatella kissan saavan avun ulkoilusta, sitä kun ei sitten ole tarvetta seurailla. Eihän se kissa silloin sisälle tule pissailemaan, vaan tekee sen ulkona. Joskus se voi auttaa, mutta auttaa voi myöskin ulkoilun lisääminen muulla tavalla. Pissan ph.ta voi seurata liuskatestillä kotonakin ja pissanäytteestä klinikalla varmemman tuloksen saa.


    • lumppa

      olen nyt vain luottanut eläinlääkäriin ja tehnyt niin kuin on käsketty,ilman minkäänlaista muutosta. verikokeista en muista mitä niistä tutkittiin,aikaa niistä on pari vuotta jo. mutta ruokana olen kokeillut ihan näitä tavallisia mitä S-marketista saa,kotiruokaa ja eläinlääkäristä ostettuja. kuivamuonaa tosin kissalla on jatkuvasti saatavilla,joten nappaan sen nyt heti pois. kokeilu mielessä. ja en missään nimessä panttaile kun on lemmikistä kyse,eli olen kokeillut laatikkoon mitä muut on suositellut,ja kokeillut monia. saako niitä kissojen juoma-automaatteja eläinkaupoista? voisin kokeilla sitäkin.ja se minkä takia oletin että kissan antaminen ulkokissaksi auttaisi kissan ongelmaan on se,että useamman kuukauden ajan kissa on pissannut ulko-oven eteen,ihan mun silmien edessä. ajattelin että se on protesti sitä vastaan ettei itse pääse ulos. mutta nyt on meidän pihaan tekosillaan ulkoiluhäkki (iso) missä kisu pääsee jaloittelemaan päivät,jos siitä olisi myös apua. kaverin kissa lopetti sisälle pissailun kun pääsi päivisin ulkohäkkiin. katsotaan nyt mitä näistä kehkeytyy. mutta kiitos ohjeista,vaikka ne tulikin hieman hermoja raastavassa muodossa :)

      • apuja....

        Olisiko nyt syytä sitten otattaa uudet kokeet, niin virtsa kuin verikokeet. Virtsanäytteestä pitää tutkia muutakin kuin vain kiteiden/kivien mahdollisuus. Myös virtsan ph on katsottava. Lisäksi ultraus ei näytä kaikkia kiviä vaan tarvittaisiin rtg tai jopa varjoainekuvaus.

        Marketin ruoka hyvin usein sisältää liikaa viljaa, varsinkin ne kuivamuonat, ja vilja on yksi iso tekijä se kun muuttaa lihansyöjän virtsan ph:ta väärään suuntaan. Ihan kuten tekee ne liotusruoatkin jos niitä syötetään turhaan tai lisätään ruokaan hapattajia ilman oikeaa syytä. Eli vilja muuttaa emäksiseen suuntaan ja hapattajat liian happamaan.

        En tarkoittanut, että sinä panttaisit hiekkojen suhteen, vaan kissa tekee niin jos sillä on mielestään epämiellyttävää kuiviketta. Silloin kissa saattaa käydä pikaisesti laatikollaan, tekee pissat vaan ei tyhjennä rakkoaan kokonaan. Silloin sinne jää pissaa joka väkevöityy ja aiheuttaa ongelmia. Tai kissa jopa karttaa kokonaan menemistä laatikolleen, menee kun on ihan pakko ja pissa väkevöityy.

        Juoma-automaatteja saa eläinkaupoista ja mm. Zooplussalta tilaamalla (on varmaan edullisempi ostopaikka). Suosittelen sellaista jossa vesi virtaa, se yleensä houkuttaa kissaa juomaan.

        Onko kissa ollut vapaana ulkona tai onko sitä ulkoilutettu valjaissa?

        Cystaid kannattaa ottaa käyttöön vaikka kissalla ei olisikaan todettua pissavaivaa. Varsinkin jos kokeistakin on jo 2 vuotta aikaa.

        Ikävä kyllä lääkärit vielä nykyäänkin tekee sitä, että pissavaivaiselle määrätään heti kättelyssä antibioottikuuri pissatulehdukseen. Kuitenkin vain noin 3% pissavaivoista kyseessä on bakteeri, eli syötetään antibiootteja turhaan. Näin helposti voidaan saada aikaan antibiooteille resistenttejä bakteerikantoja. Mikä taas tarkoittaa sitä, ettei ne antibioottit enää pure kun niille se oikea tarve tulee. Se vaan on usein se helpoin hoitokeino kun lääkäri ei halua tutkia tai omistaja ei halua tutkimuksista maksaa.

        Toinen mitä en ymmärrä on se, että määrätään lääkeruoaksi kuivamuonaa vaivaan jonka yksi suurimmista tekijöistä on sen ruoan kuivuus. Varsinkin kun on olemassa myöskin ne märkäruokavaihtoehdot jotka olisi paljon parempia.

        Tämän tarkempia vastauksia en pysty antamaan kun et vieläkään kerro tarkkoja tietoja mm. ruoasta. Se, että kissalle olet ostanut ruokia S-marketista ja eläinlääkäriltä ei juuri mitään kerro, vaan pitäisi tietää mitä ne käytetyt ruoat on. Siis ihan tarkkoja nimiä ja sitä onko kyseessä kuivaruoka vai märkäruoka vai mikä. Ihan sama juttu on virtsanäytteen kanssa, jos kerrot että pissa on tutkittu eikä mitään vikaa ollut. Se ei kerro mitään jos ei ole tiedossa mitä siitä on tutkittu. Ainahan tutkiminen ei tarkoita sitä, että kaikki mahdollinen on katsottu.

        Mutta toivottavasti apu löytyy.


      • pitkä pinna

        Minulla on kissa joka on koko ikänsä (n 10 vuotta) liritellyt aika ajoin matoille,sohvalle,sänkyyn jne. Kissa on tutkittu päästä häntään, ruokia ja kissanpuruja/hiekkoja vaihdeltu useamman kerran mutta tämä tiristelijä ei tavastaan luovu.Onneksi on leikattu ettei pissinhaju ihan henkeä salpaa.
        Urine off -niminen aine on ainoa josta on ollut apua pissatahrojen poistossa ja toisaalta vähentänyt merkkailua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1762
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1390
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      125
      1304
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      922
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      116
      885
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe